Idei pentru mancare ... frumoasa

Idei pentru mancare ... frumoasa | Autor: ralucutza77

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de un pic de ajutor de la voi. Vorbeam cu fiica-mea intr-o zi despre cum pute, face diferite animalute din mancare (arici din cartof, soricei din oua umplute etc) si a parut foarte incantata de idee. Si pentru ca tot o sa am vreo 2 zile libere inainte de Craciun, ma gandeam sa pregatesc ceva de genul asta, pentru ca sigur i-ar face mare placere. Doar ca... vreau ceva idei. Stiu de:
- soricei din oua umplute (urechile din felii de ridiche sau morcov, ochi si nas din piper si codita din... ce oi gasi).
- stiu ca facea mama pe vremuri niste gogoloaie din aluat, pe care le scobeam si le umpleam cu pate de casa sau cu pasta de peste si le puneam si codite (tot din aluat) si aratau ca niste ciupercute. Dar nu am idee de reteta pentru aluat. Ma puteti ajuta?
- imi amintesc ca umpleam rosii cu o pasta de branza (amestecam branza de vaci cu putin unt si cu niste marar tocat) si le faceam niste bulinute albe pe deasupra, sa arate tot ca niste ciupercute.
- imi amintesc ca mai facea bunica un tort in forma de buturuga, dar nici de la ala nu am reteta. O stiti cumva?Mai aveti si alte idei pe tema asta? Exista vreun site cu retete de genul asta?Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Poti face si albinute din felii subtiri de masline verzi in alternanta cu felii subtiri de masline negre. Ca aripioare poti folosi felii de castravete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/panificatie-si-patiserie/sandwich-uri-haioase-si-figurine-din-aluat-dospit.html" target="_blank">http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/panificatie-si-patiserie/sandwich-uri-haioase-si-figurine-din-aluat-dospit.html

te poti inspira de aici...unde au chifle sau baghete poti face tu niste gogoloaie din aluat fraged sau foietaj sau aluat ca de ecler/ gogosele de profiterol (daca se poate nu dulci :) )...adic daca tot nu ai retete ai putea sa le inventezi cu putina inspiratie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Poti face niste www.e-retete.ro/retete/purcelusi-din-aluat" target="_blank">purcelusi din aluat. Sunt poze in articol si cu niste iepurasi din aluat. Se executa foarte simplu, o poti antrena si pe fata ta in procesul de fabricatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Sau un sarpe cu capsuni. Cred ca il poti face verde, cu kiwi, ca e mai de sezon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

In Austria, se face rapsodie de fructe care consta in bucatele mici de fructe in mai multe culori asezate pe o feliute suftire de branza. Mai avem o luna pana la Craciun, trebuie sa facem deja schimb de idei pentru minunatele zile in care ne vom rasfata familia!
Un sfarsit de saptamana minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Am adaugat 2 foto cu idei care se fac foarte usor


-->> Donatii pentru Craciun: Cumpara rame de ochelari ieftine <<-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Idei decorare platouri:
http://kerkyra.sunphoto.ro/Idei_decorare_platouri


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

cred ca cele mai frumoase aranjamente sunt dulciurile . cauta idei de prajiturele in diverse forme .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Nu am incercat nici una dintre retete pana acum, desi vreau cat de curand.


Ursuleti din aluat:

http://www.enjoylivingsustainably.com/2011/05/cute-bear-kuma-chan-japanese-bun-recipe/

Hot dogsi din aluat :

http://taste-of-japan.blogspot.co.uk/2012/03/hot-dogs.html

Mosi Craciuni cu capsuni:

http://cutestfood.com/4853/santa-strawberries/#!prettyPhoto-4853/0/

Pinguini cu cream cheese:

http://allrecipes.com/recipe/cream-cheese-penguins/

Oua puisori:

http://pinterest.com/pin/242772236132421000/



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurasarbu88 spune:

stiu eu un site care are carti foarte interesante cu retete, sunt carti rusesti traduse in limba noastra cu retete deosebite..las aici link ul. are mai multe carti de bucatarie..poate va sunt folositoare si nu mi se par scumpe deloc pentru ca au f multe retete in ele..http://roossa-books.blogspot.ro/2012/09/ne-intampinam-oaspetii-editura-roossa.html

Mergi la inceput