Felicitari Douradoudou, Pyaoliang, Angelique! #47
Raspunsuri - Pagina 15
lucyana1982 spune:
Buna fetele mele....nu am mai reusit sa intru.
Am o fomista mica....ar manca tot timpul si nu stiu cum sa fac...o tin la piept aproape tot timpul cat este treaza plus completare la 3-4 ore(lapte milumil1).....sani mei sunt foarte moi...nu prea curge lapte desi ma mulg si cu pompa, mananc beau lichide.......degeaba nu reusesc sa ii dau doar san(din pacate)....in rest suntem bine.
Mi-am revenit si eu dupa groaznica operatie si complicatiile ei......sa vedem la control peste 2 sapt ce zic medici.
Voi sunteti ok?
A.C. am vazut ca intrebai de sangerare....eu si acum sangereze ca la ciclu.....doar vreo 2 zile s-a oprit si dupa...a inceput iar(cate putin zilnic)....
Sanattate la toti
Si multa bafta celor care urmeaza sa nasca
Cellena spune:
Nu ma pricep, ca n-am mai nascut pana acum, dar chiar aseara (ma rog, azi noapte ) citeam ca e semn de mers la doctor daca dupa ce iti trece sangerarea dupa nastere ai o pauza de cateva zile si reapare...
In alta ordine de idei, pentru ca azi noapte mancam pizza si bomboane in loc sa dorm (e prima data in sarcina cand mi-am facut hatarul de a manca noaptea; de obicei evitam, chiar daca imi ieseau ochii de foame ), ma duc sa ma bag in pat, poate prind somnicul de dupa amiaza.
Ema de 37+
aschiutza spune:
Mena, ce bine ca dormi atit! Pe mine ma prinde 3-4 dimineata cu ochii pe tavan. Drept care sunt ziua somnoroasa si mai prind 3-4 ore de somn, dar nu e la fel de odihnitor. Asa ca sunt in faza de zombi enervat.
Ah, si mie mi-a crescut brusc burta si am acum un milion de vergeturi luuuuungi . Sunt un pic cam suparata pe asta ca si asa nu dau eu in brinci de frumusete .
bioana spune:
ne-am intors si noi cu vesti de la dr...irina e bine, doar ca nu s-a intors si nu mai are asa de mult lichid.m-a programat vineri la 9 la spital,pt. monitorizare si crede ca cezariana va fi luni, pe 3.stiti cum se zice ca de ce iti e frica nu scapi¿ pai, cezariana scrie pe mine!! dr zice ca cum are putin lichid,nici o sansa sa se mai intoarca...asa ca asteptam cu nerabdare ziua de vineri sa ne spuna sigur ce si cum...
DANA te invidiez ca dormi asa de bine...
MENA odihneste-te.
ELENA nu te obosi prea tare cu curatenia...sigur o sa ii placa tortul de mere...
LUCYANA daca o pui asa de des la san se presupune ca ar trebui sa ai mai mult lapte, nu¿multa sanatate la pitica ta.
IULIA e tare dulce Sara...
am vazut si pozele lui IVAN...sa va traiasca...
merg sa mananc, ca mi-e o foame...si apoi mai revin...
embarazada de 38+
o minune de fetita...Irina Andreea
mya85 spune:
fetelor sunt ok, tot aici 2 in 1 fara prea multe sperante ca lucrurile se vor schimba prea curand. se spune ca in noptile cu luna plina sunt sanse mai mari sa se rupa apa la femeile gravide, am cautat pe net si maine va fi luna plina, asa ca cine stie...
azi am observat pe hartia igienica o secretie portocalie, oare o fi de la vre-o infectie? stie cineva? aseara am si facut , o fi avand vre-o legatura??
vineri sunt din nou programata la spital, doctorul va incerca din nou sa-mi faca membrane sweep, sper sa si reuseasca de data asta!!!
bioana wow, sti deja data? ce frumos. mi-o iei inainte cu siguranta
mami de ( iulie 2010) si 39+ cu
tnicoleta spune:
Mya Sa nu fie cumva dopul si atunci mai ai putin si vine bb singurel.
Ioana Tin pumnii sa fie bine. Mai ai asa putin.
Vormeam cu Bia ca mai e putin si vine Corina, mai e putin si ia vacanta si printre altele ii-am spus ca are serbarea cam cand ar trebui sa vina Corina. Of, mai bine taceam. Ca a inceput sa planga instant "si la serbare noi nu mergem daca o sa nasc atunci?". Asa ca am vorbit cu Domnisoara mica si i-am spus: ori sta cuminte pana dupa serbare, ori vine mai repede, ca sa fim prezenti.
Mena Lasa menajul si stai linistita sa creasca delfinasul mare. Chiar daca vin Sarbatorile bb e mai important.
Nicoleta 34+ Corina
IPopica spune:
Buna fetele
Bioana, inca nu folosesc scutece textile; tranzitul ei intestinal este extrem de .... "voios" si nu m-as mai ajunge cu ele. O astept sa mai rareasca putin actvitatea eliminatorie si atunci le pun in functiune.
Ce anume ai pus in geanta de la carucior? Ca eu nici acum nu am, si cand o scot afara imi iau doar portofelul, telefonul si cheile. Doar cand am dus-o la pediatru am aruncat intr-o geanta mai mare de-a mea 3 pampersi, servetele, prosop si un rand de schimburi. Masa e la purtator
Mena, iti dai seama ca-i inventez non stop porcarele; dar ma mai plictisesc sa monologhez asa de nebuna; imi trebuie si material de citit, ca sa mai respire si neuronii mei.
Lorelay, eu am scos-o pe a mea aproape zilnic incepand cu a 5-a zi sau a 6-a zi. La inceput cate 10-15 minute (de gura lu' ta-su, ca io o tineam mult si bine); acum am ajuns la juma de ora cu ta-su, dar cand o scot fara el (ca s-a intors la munca) o tin cate o ora. Si soacra-mea s-a crizat ca scot copilul afara de acum, dar pe mine mama m-a scos tot din prima saptamana, si in toiul iernii si iete ca n-am absolut nimic.
Si ca fapt divers si culme a generatiilor de parinti, al meu jumatatoi este mai bosorog in gandire ca maica-mea: cand mama socoteste ca fi-mea se simte bine in combinezon, jumatatoiul meu vine si-i mai pune o vestuta si niste botosei. Cand fi-mea plange mataios (adica tace daca o ridici in brate), jumatatoiul zice ca plange de dureri. Ce mai, v-am zis eu mai demult ca jumatatoiul o sa-mi manance ficatii mai ceva ca fi-mea. Ma mir ca nu mi-a venit cu vreo bula de sticla acasa, s-o puna pe fi-sa la adapost de toate relele pamantului.
Looana bubitele alea sunt eritem alergic. Noi le-am dat cu betadina (pe cele care arata ca un cos poti incerca sa le spargi cu o compresa sterila cu betadina) si apoi cu un unguent triderm (asa a zis neonatoloaga). Intre timp am renuntat la triderm si-i mai dau cu clasica galbenea cand mai apare cate una.
Azi am fost la pediatru. S-a mirat de pielea ei cea fina si marmorata. Ni se trage de la uleiul de migdale . Legat de cremalitul la fiecare schimbare de scutec: e valabil doar daca bebe are ceva iritatie; daca pielea arata impecabil se poate da si doar dimineata si seara cu clasica galbenea. Pana la 4 luni nu-i scoatem daca-s grade cu minus (maxim pe balcon), dupa 4 luni nu mai conteaza. Aspirator nazal - recomandat d-ala de trag parintii din el si nu cel care se conecteaza la aspirator, si numai daca e f infundat copilul; altfel ser fiziologic sau apa de mare la fiole. Iar restul informatiilor au fost extrem de personalizate - sa-i mai repetam niste ecografii, sa ne ducem sa-i aranjeze buricul, ca a ramas cu un ciotulet pe acolo care tot elimina niste secretii ciudatele.
Ma duc sa-mi trezesc bazdacoasa, ca ultima oara a mancat la 4 jumate si mie-mi pleznesc
lorelay_28 spune:
Buna fetelor,
noi suntem mai binisor. Azi am facut o scurta plimbare si a fost tare bine. Giulia a dormit asa de bine afara... Maya inca tuseste,o sa continuam cu antibioticul pana la 7 zile si speram sa cedeze. Cel putin se poate odihnii si e mai vesela.
Fetelor care sunteti in curatenie, incercati sa va odihniti. Asa am facut eu inainte de a naste. M-am apucat sa spal dulapul in bucatarie, faianta, gresia baie, bucatarie sperand ca ma voi odihnii peste noapte insa nu am putut din cauza durerilor de spate si a oboselii, apoi am avut o zi foarte aglomerata in care am mers foarte mult si seara a inceput travaliu./ Deci am fost cu 2 nopti nedormite, 5 ore de travaliu si cezariana facuta la 1 noaptea. vreau sa va spun ca mi-am revenit foarte greu. Oboseala am simtit-o si inca o simt si acum... Am vazut diferenta intre prima cezariana la care am fost odihnita si cea de acum. Asa ca eu zic ca nu are rost sa exagerati. Stiu ca va deranjeaza fiecare firicel de praf...dar acum voi sunteti importante si bebele.
multumesc Iulia pentru sfat. O sa incerc si cu Biosept.
Biona mai ai putin mami si tu...
Nastere usoara!
Va pupam!
bioana spune:
fetelor, am o tuse asa de urata...ca ma doare burta.ma termina refluxul asta...si am si putin rosu in gat...
MYA eu nu am eliminat nici un dop,asa ca nu stiu...vineri aduci si tu vesti de la doctor....
TNICOLETA nu puteti lipsi de la serbarea fetei!!are dreptate...
IPOPICA esti tare simpatica cum povestesti de Mara.. prea multe nu am pus in geanta, ca nu stiu exact de ce voi avea nevoie...am servetele normale, umede,3-4 scutece,o chestie din aia pe care sa o schimb(nu mai tin minte cum ii zice...din aia impermeabila),crema,o baveta,o paturica extra,o suzeta,o trusa mica in care am pus tifon, ser fiziologic...si pe parcurs o sa mai pun lucruri...o sticla de apa pentru mine...imi e asa de drag de sot, ca tot merge la carucior,se uita, deschide geanta,inspecteaza ce si cum. l-a acoperit cu husa de ploaie, sa nu se prafuiasca...mai ia cateceva din dulapul fetei si te miri ce mai pune in geanta...se joaca cu papucii...le mai schimba ordinea...
LORELAY multumesc..am inceput sa ma obisnuiesc cu faptul ca voi naste prin cezariana...
embarazada de 38+
o minune de fetita...Irina Andreea
onutz83 spune:
Bioana, incearca sa te faci bine inainte de nastere, e taaaare nasol sa tusesti dupa cezariana... Eu am avut niste tentative de stranut, dar din fericire le-am suprimat (mi-am tinut rspiratia). La cateva zile dupa operatie m-a facut iubs sa rad si am dat-o-n plans de durere. Bine ca a trecut. Dupa prima saptamana e oicum mult mai usor.
Dar in prima saptamana e vital un ajutor.
De Logam mai stiti ceva?