Bobocei de septembrie-octombrie 2012!(4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

MIHAELA:cred ca e cam devreme pt coordonarea mana-ochi, eu sunt multumita ca urmareste caruselul 10 min. Ana da din manute dar nu cred ca in scopul de a prinde ceva.. nu stiu.
GAITICA:welcomeintreaba ce vrei tu ca si eu abia cand ma lovesc de o problema retin ce scriu fetele
RAMONA:cum va mai descurcati singurei?
ELA:galusca are 4700 acum, e nascuta pe 5 sept. papa lm la cerere si e in grafic. prematurii iau in greutate mai greu,asa mi-a zis neonatoloaga, la noi nu a fost asa. voi ati facut controlul pt retinopatie? pe noi ne-a trimis, am emotii of.Ati facut ceva investigatii suplim pt ca e prematurica?

Ana & Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna, dragi mamici

Sa stiti ca brotacul meu e trist... Nu stiu ce are... nu plange ca la colici, nu urla, e mai mult o miorlaiala care-mi rupe sufletul. La san papa nitel, se uita cu ochii cat cepele, sta si miorlaie. Am vazut ca are limbuta alba, asta inseamna ca e limba incarcata, nu? .. de la lapte... am pus ieri si azi niste glicerina boraxata pe sfarc, doua picaturi... Ca sa-i curete, dar tot are limbuta alba... Daca se pune pe sfarc, ca asa am citit, totusi nu-i nicio problema daca o papa cu laptele? E mai bine sa tamponez limba cu o compresa? Am ales sa pun pe sfarc ca sa nu-l chinui.

A fost si el tare fornait zilele astea, se ineca cu secretiile, muci avea la greu de nu mai faceam faza cu serrul fiziologic si aspiratul. Pediatra mi-a zis sa-i dau in nas cu spray pe baza de apa de mare. I-am luat physiomer pt copii si dupa doua folosiri s-a rezolvat in mare.. tot mai are muci, dar nu mai tusesste si nu mai are respiratia greoaie. Noaptea era mai greu... azi noapte a respirat perfect.

Olivia, suntem doua fericite si Matei a dormit 5 ore si un sfert legat Nu mi-a venit a crede asta dupa ce aseara a fost super cuminte.

Ela, bine ai venit in grup!

Inca o chestie, bebe face caca foarte des.. e a treia ora pe ziua de azi... de la 5 juma dimi l-a apucat... Inainte avea un scaun, doua pe zi, de ma chinuiam cu musetelul... Presupun ca asa e mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

STELLA"sa-i urmaresti scaunele totusi. cu limbuta nu stiu ce sa zic.pup

Ana & Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Dap, brotacul avea scutecul murdar, a 4 a oara nu l-am mai auzit cand a facut kk. Dar bine ca mi-a trecut prin cap sa-l controlez.

Mami.Ilinca, sa stii ca sunt de aceeasi culoare, galben mustar, doar ca mai putina cantitate, ceea ce e logic daca face mai des. Inca n-am motive de ingrijorare, nu? Inainte facea mult dintr-odata Daca isi schimba culoarea, face mult si des, atunci sunt probleme, presupun..

Mihaela, e bine ca ai totusi un sot disponibil sa faca aceste lucruri, e mai greu cand e prea multa munca, la mine nici seara nu se poate elibera nitel, asa ca nici eu nu-mi bat capul acum sa redevenim cum eram. Cred ca mai avem nevoie de ceva timp sa ne acomodam.

Eu ziceam ca brotacul meu intinde mana spre jucarii sa le miste. Am observat ca atunci cand se opreste caruselul el da agitat din maini si le misca... Pare ca miscarea e involuntara de multe ori, ca da asa agitat din maini, dar uneori, cand ii arat cu mana mea ca le misc, incepe si el sa dea din maini si cand loveste una si se misca, rade... deci cred ca constientizeaza ca mainile lui fac asta. Totusi, n-am ajuns la performanta sa duca mana la o jucarie anume. Mai mult loveste la nimereala si se bucura cand vede ca are efectul scontat, ca jucaria se misca. Face asta cam de pe la 2 luni si 2 zile, daca ma tine bine memoria.

Si eu sunt in aceeasi situatie, mi-a venit o sangerare dupa 4, 5 sapt de la terminarea lohiilor. Ginecologul mi-a zis ca e menstra. Dap, de acum suntem super fertile :)) Daca e menstra, a avut loc ovulatia deci oricand se poate fecunda. Mai nasol e ca acum nu stim cat de regulata va veni ea, deci ovulatia poate sa se intample oricand. Dar si daca nu avem menstra, ovulatia tot se poate petrece, doar ca nu-s suficienti hormoni sa o transforme in menstra... Riscul de a ramane gravida exista oricand. Mie medicul mi-a zis de la consultul de 6 saptamani ca daca redevin activa sexual e cazul sa aleg o metoda contraceptiva, chiar daca alaptez exclusiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Stella- a avut si Naty limba incarcata, nu isi facea efectul cu glicerina pe sfarc asa ca am infasurat degetelul in tifon steril, am pus glicerina pe tifon si am curatat limba bine... este destul de dureros dar isi face efectul... acum e roz, roz si curat tot cu tifonul dar sunt mult mai balda si nu o deranjeaza...

Noi ne descurcam bine singurei, Stefan este un copil bun si ascultator, cat timp doarme Naty ne jucam amandoi,ii dau desene educative daca strange jucariile.... e tare dragalas chiar daca uneori mai calca stramb, e un super-copil-bun , il iubesc de mor... ieri, in timp ce stateam la masa, el s-a asejat in locul lui tati si mi-a zis foarte trist "of, mai mami, imi este tare dor de tati meu, cand vine acasa?"... mi-au dat lacrimile insantaneu si tare greu a fost sa le ascund... incerc sa ii explic cum pot notiunea timpului si a distantei dar e prea mic . Maine, il iau la 12 de la gradinitza pt.ca intra tati pe net la 13:00 si sa- poata vedea si el ...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Ramona, multumesc frumos, asa o sa incerc si eu daca nu vad rezultate Tare dragalas si induiosator baietelul tau mare. De surioara mai mica ce zice?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Citat:
citat din mesajul lui stella87

Ramona, multumesc frumos, asa o sa incerc si eu daca nu vad rezultate Tare dragalas si induiosator baietelul tau mare. De surioara mai mica ce zice?

Mami fericita de brotacel Matei (14.09.2012)

Intimitate de cuplu


Eu zic sa nu mai amani pt.ca isi face efectul foarte greu, incearca cu tampon si gata grijile, apoi tine din scurt la fiecare 2 zile...

Stefan e foarte incantat de surioara, e necajit ca e prea mica si creste greu, nu se poate juca cu ea... in fiecare zi o iau si pe Natalia la gradinitza cand il iau pe el, e mandru cand colegii se strang in jurul fetei iar el spune mandru "ei, e sulioala mea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Gaitica, bine ai revenit! Sa iti traiasca dulceata de fetita si te asteptam mai des, cand ai si tu timp!

Mihaela, eu nu am ce sa iti raspund la intrebare, pingu mic abia face 6 saptamani maine. Carusel nu avem. Ce program frumos ai cu sotiorul tau Sunt curioasa cum va fi la noi

Ramona7575, va veni si mama mea sa stea cu noi. Voi cum mai sunteti? De fapt, cum mai esti tu? Sotul cum se descurca fara voi?

Adinutza, necalcate si aici. La inceput i le calcasem pe toate insa acum sunt hainutele moi, de bumbac si nu se irita, nu il deranjeaza. As vrea si eu te rog reteta pentru turta dulce

Stelutz si noua ni s-a intamplat de vreo 2 ori sa dea afara cu jet, mancase prea mult si cu pofta zic eu. Dam petrecere daca trec coliciosii

Ma gandeam ca poate ai gasit o solutie nemaiauzita Oli de a o adormi. Pingu mic de obicei adoarme la san, nu mai trebuie leganat. Dar daca a trecut ora somnului, s-a zis cu sanul, nu mai adoarme deloc si incepe sa fie marait. Cum va mai simtiti voi doua acum?

La dr de familie mi-a dat Panadol Baby 2 ml/2x zi, apa de mare sau ser fiziologic pentru nasuc si jumatate de doza de oscillo. Pentru mine, 2 oscillo pe zi si nu mai mult de 2 paracetamol, ceai de lamaie cu miere, numai ca lasand si coaja si cam atat. Mi-a zis drita sa imi pun masca, macar cat il alaptez sa nu ii dau si mai tare raceala. Fug ca l-am lasat in patut pe zgomot de foen, ii era somnic dar nu se putea adormi si poate adorm si eu.

Despre delasare... am in plan ca pana la primavara sa ajung la kg dinainte de sarcina si sa incep sa am mai multa grija de mine. Dl Pinguin mi-a zis sa nu ma stresez, pentru el tot frumoasa sunt si in pijama Si sa am grija de mine sa mananc bine si de pingu mic sa am laptic






Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Mirabela, pentru mine e foarte important, pentru psihicul meu, sa ma ingrijesc chiar daca stau acasa. Primul lucru pe care il fac dimineata (rar nu imi permite Paul) e sa imi fac dus, crema pe fata si macar rimel. Nu ma imbrac in haine lalai, in primul rand vreau sa imi placa mie cand ma vad in oglinda. SI da, e important si cum te vad ceilalti. Uite, cand am venit acasa de la spital, in prima duminica, sotul cu fetele au mers la biserica si eu acasa cu Paul. Cand s-au intors fetele au zis bucuroase "mami, te-ai machiat". Imi dadusem un rimel si putina culoare in obraji ca eram alba ca peretele. Mi se intampla si sa nu apuc sa fac toate astea dimineata cu gand ca le fac mai tarziu si taman atunci am o vizita anuntata din scurt, cum a fost ieri. Asta e.
Astazi am fost la pensat si l-am luat cu mine, , noroca ca manichiurista nu avea clienta atunci si l-a tinut la inaltime ca sa stea linistit .

mai am de scris cuiva dar nu mai stiu cui.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Adina, si pe tine te-a prins gatitul stand acasa? Si pe mine, deocamdata nu ma lasa Paul sa fac prea multe dar mi-am
salvat ceva link uri cu retete interesante si nu prea complicate. Cum ai decis cu suculetul de morcovi? Suc de portocala
i-am dat eu Anei pentru constipatie si mi-a parut rau, a iritat-o la buritca (avea aprox 3 luni). La mine porneste focul in
semineu sotul, eu trebuie doar sa il mentin, imi pregateste si lemnele.
Eu hainele lui bebe nu le mai calc, nici nu as avea timp, mi-ar place dar nu am timp.
Gaitica, ce fetita frumoasa ai tu la avatar :)
Mihaela, nuamai eu cu sotul inca nu am iesit sa luam masa, dar am iesti toti 5 acum o saptamana la un restaurant fain
din oras. Paul a stat cuminte in car seat si ne-a lasat sa ne bucuram de masa. Referitor la jucarii (Paul face 2 luni sambata)
inca nu il intereseaza, nu intinde mana inspre ele, abia s-a uitat astazi linistit la carusel, ca pana acum plangea cand i-l
puneam la patut.
Ela, bine ai venit printre noi.

Postez si ma duc la copil, revin.


Mergi la inceput