Copiii nimanui

Copiii nimanui | Autor: salcia

Link direct la acest mesaj

57 de copii abandonati, cu varste de pana la 2 ani, "locuiesc" in sectia de recuperare pediatrica "Sf. Maria" din Iasi. Nu au parinti, nu au jucarii, nu ies afara, stau in niste patuturi prea mici si se uita in tavan toata ziua (sunt doar doua asistente in sectie, si ele nu se pot ocupa de atatia copii):
www.financiarul.ro/2012/10/16/cei-57-de-copii-abandonati-la-spitalul-sfanta-maria-au-nevoie-de-o-mana-de-ajutor/" target="_blank">http://www.financiarul.ro/2012/10/16/cei-57-de-copii-abandonati-la-spitalul-sfanta-maria-au-nevoie-de-o-mana-de-ajutor/

"Sunt copii care la 9 -10 luni nu stiu sa stea in fundulet datorita faptului ca au patutul prea mic incat nici nu se pot intoarce pe burtica. Sunt copii care in loc de pampersi folosesc pelinci învelite în celofan… nu mai vorbim de faptul ca duc lipsa de hainute, medicamente, servetele, mancare, jucarii, papucei si cel mai important: au nevoie de parinti, de oameni cu inima mare, de dragoste…"

In ce fel de lume traim?! :(

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

:(((

Nu, in ce fel de tara traim.

Unde adoptia nu este facilitata in niciun fel :( De ce acesti copii nu sunt dati spre adoptie ? Mai bine traiesc acolo ? Cand sunt sute de cupluri care abia asteapta sa adopte. Doar pe DC poti citi despre lupta lor si cate au de trecut pt a-si putea duce copilul acasa.

Este infiorator, intr adevar :( Si toti sunt micuti :(((




Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca


Impreuna pentru 60 de copii
Prietenii lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Sunt foarte interesante si utile si comentariile de la articolul respectiv, care ating diverse puncte!

Eu am inteles ca foarte multi oameni au trimis hainute si alte produse pentru copii, asa ca, si de-ar avea toata bunavointa, cadrele medicale tot vor stopa aceste pachete sa ajunga la copii, pentru ca ar fi prea multe hainute deja. In plus, cine sta l spital sa schimbe de hainute 57 de copii, macar o data sau de doua ori pe zi??Cred ca asistentele sunt foarte suparate pe situatie, in ideea ca mila mi-e de ei, dar de mine mi se rupe inima... Cu ochiul presei pe ele, plus al publicului care da cu draga inima, dar vrea sa si vada ca s-a facut ceva cu donatiile, ca pruncii au scutece, ca sunt bine ingrijiti macar fizic, ca la sufletelele lor mi-e greu sa ma gandesc... nici nu ma mir ca par agasate de vizitatori.

Sistem de 2 bani, care cere bani pentru ingrijirea copiilor abandonati, insa nu accepta adoptiile rezonabile si isi impletuceste picioarele in hatis de hartogaraie!!

Dac-ar fi dupa mine( si vorbesc ca mama, ca dascal 'in rezerva' si ca om normal din societate), as organiza o campanie de constientizare a tineretului din Iasi ( oras universitar, musteste de elevi, de studenti, e un trafic extraordinar de oameni liberi si frumosi!) si-as merge frumusel pe la licee, la ore de dirigintie, as imparti flyere si manifeste, as aduce public voluntar, tineri si copii care sa doreasca benevol sa se joace si sa petreaca timp cu acesti copilasi.Oricat de multe si de noi hainute ar avea, cu scutecul Pampers cel mai pampers de pe piata, pruncii aceia nu de asta duc lipsa in primul rand.
Si noi ne-am petrecut copilariile in puta goala pe la tara, cu haine putine si murdari, ca asa era situatia atunci, insa nefiind uitati de oameni si de Dumnezeu, nu ne-a deranjat asta, cat sufletul ne-a fost hranit...
Copiii sunt intr-un spital, insa nu sunt bolnavi, deci accesul publicului nu ar trebui interzis asa categoric. S-ar putea izola sectia respectiva cu vreun paravan sau usa, ca sa nu comunice cu aripile de spital in functie, cate nu s-ar putea face, cu putina bunavointa!

In comentariile respective, la articolul din Financiarul, scria cineva ca Biserica din Iasi a ramas cu finante de peste 2 milioane de lei, din donatii, dupa Sfanta Paraschiva, insa ii va folosi pentru renovari de biserici ( si parohii sau alte chestii la fel de grave, prioritare si importante). Dar ce zic eu!? Biserica nu ajuta decat la nasteri si inmormantari, procesul de crestere e unul solitar... ( imi asum rosiile, putin imi pasa de voturile negative, atat timp cat am dreptate. Sunt gata sa imi cer scuze si sa imi retrag cuvintele, daca vad ca Biserica se implica mai ales in cazuri sociale, si apoi in cele arhitecturale, daca mai raman banuti! Biserica lui Christos este una vie, formata din oameni, dar se uita asta, intentionat deseori.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

ok si eu ma simt coplesita de campania aceasta

m-au abordat prieteni..sa ma intrebe ce facem

In prima faza le-am spus ca e mult pt mine. Daca nu am acces la ei, daca nu ii vad pe acesti copii... nu pot sa evaluez corect situatia.
Asa, din ce se scrie (care poate fi doar o parte a realitatii) e o situatie pe care o resimt ca prea mult pt psihicul meu si pt putinta mea.

Acum cand vad deschis si aici sub, m-am mai gandit putin.

Si singura directie in care cred ca putem face lobby, si face sens in capul meu...este sa initiem un demers legislativ in directia adoptiilor.

Suntem o comunitate care se recomanda cu credibilitate si influenta pe aceasta zona. Eu am o verisoara (care-mi este ft draga si apropiata) care doreste sa infieze un copilas.


Copiii au nevoie de oameni care sa le ofere iubire si dragoste neconditionata.


De unde incepem?



Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)

Secret SANTA

Tombola "Spiritul Craciunului"
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Da, este graoznic...cand era studenti pe stagiul de pediatrie eram intr-un salon cu un baietel abandonat, cred ca avea vreo 4 ani, ca un ingeras era, cret, cu ochi vioi, imediat s-a lipit de noi, ne-am jucat cu el cu masinutele, ne imbratisa, cand s-a terminat stagiul si a trebuit sa plecam din salon a inceput sa planga, nu mai voia sa ne dea drumu', a fost groaznic.Pt noi a fost dureros, dar mai pt bietul copil care trecea prin asta zilnic...de atatia ani, si va mai trece...si la ginecologie era un bebe parasit, noua nascut, ma tot gandeam ca sunt atatea familii care asteapta sa adopte, si copilul asta saracul va ajunge te miri unde si in loc sa benficieze de la inceput de dragostea unei familii, va sta mult si bine plimbat din institutie in institutie.
Mi-a spus cineva ca pt un roman stabilit in alta tara formalitatile de adoptie dureaza aprox 5 ani.

Si copilaria e cea mai importanta din viata unui om, poate sa il ridice sau sa il scufunde..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu am vazut o situatie din aceasta acum cativa ani intr-un alt spital de provincie unde am stat internata o noapte cu baiatul meu.
Sectia era in renovare si era cam inghesuiala asa ca a trebuit sa petrecem noaptea mnai multi intr-un salon. Le-am cantat celor 2 copii abandonati ca sa nu mai planga si sa doarma si al meu putin.
Acesti copii tanjesc dupa o atingere umana si o voce in proximitatea lor in primul rand...

Singurele momente in care erau linistiti erau cele in care asistentele ii schimbau cu gesturi grabite si deloc tandre. Pentru ei era OK, pentru ca erau in bratele cuiva. Primul lucru pe care l-am facut cand am ajuns acasa a fost sa iau toate hainele si jucariile ce nu-i mai trebuiau copililui meu sa le spal si sa le duc acelor copii.

Ce vreau sa spun este ca fenomenul nu este singular, nu se intampla numai in Iasi. In aproape toate sectiile de pediatrie exista copii (semi)abandonati cu probleme mai mici sau mai mari de sanatate.
Copiii nimanui... mai uitati si mai putin ingrijiti decat cei din orfelinate.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Nu stiu daca s-ar putea face ceva si cu implicarea ministerului sanatatii, ca problema a ajuns in "bratele" sectiilor de pediatrie de la spitale, pana la urma.

Ei nu trebuie sa sesizeze protectia copilului, acestia nu au o procedura de urmat in asemenea situatii ?

Intrebarile mele acestea ar fi: exista o procedura ? Daca da, de ce nu se aplica, unde e punctul slab ? Daca nu, inseamna ca e o scapare legislativa si poate ca acum, cand Raed e ministrul sanatatii s-ar putea incerca ceva. Eu il vad ca pe un om mai aplecat spre rezolvarea problemelor decat ministrii anteriori.

Copiii aflati in aceasta situatie ori sunt abandonati definitiv, ori partial, adica ii mai viziteaza cate cineva odata la o luna, dar tot abandon se cheama... Deasemenea unii au probleme mai mari de sanatate, altora le-au fost rezolvate problemele care necesitau internarea in spital, dar nu are cine sa-i trateze ambulator sau/si sa vina cu ei la controale.

Asta e ce am sesizat eu, poate mai sunt si alte situatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

vis a vis de proceduri si de ceea ce e legat de Ministerul Sanatatii, avem printre noi pe cineva care ar putea sa faca un mic search si sa ne spuna ce si cum

i-am dat mingea la fileu (ca sa zic asa)



Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)

Secret SANTA

Tombola "Spiritul Craciunului"
...................................................
Nimic nu-i intamplator![/b]
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si poate ne scriu si fetele care au adoptat unde au intampinat cele mai mari probleme
Pentru ca doritori sunt, copii uitati in spitale sunt si totusi adoptia dureaza enorm de mult exact pt ca sunt prea putini copiii cu "acte" in regula, gata de adoptat :(




Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca


Impreuna pentru 60 de copii
Prietenii lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pana se modifica legile dureaza. Este foarte ok demersul de amisca lucrurile si in acest sens, dar pana la a muta muntii din loc,, ma gandesc ca voluntariatul in aceste centre, spitale ar trebui incurajat.
Din cate stiu, in spitale nu se prea intra, in centrele de plasament la fel. Organizatiile nu numai ca nu sunt incurajate dar se pun si bete in roate. Ma gandesc ca la nivel de proceduri interne in institutii e mai usor de miscat ceva. Ong-uri, asociatii cred ca se mai gasesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Din ce am mai auzit(atentie, nu e o cercetare sau experienta personala) multi dintre copii devin 'marfa' in sistem

In multe cazuri, dosarele lor medicale sunt deliberat 'mai rele' decat in realitate... asta pt intimidare si descurajare a celor care ar dori sa-i infieze. Dosarele devin transparente atunci cant cineva are un interes.

Mai stie cineva despre astfel de 'practici'?


Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)

Secret SANTA

Tombola "Spiritul Craciunului"
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput