Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013 (cap 28)
Raspunsuri - Pagina 8
greyeras spune:
Salutare si de la noi!
Am bagat o varzica la cuptor si zic sa imi arunc un ochi sa vad ce mai faceti. Am fost si noi azi la dr, sunt super happy, stam bine. La eco toate bune, suntem in grafic, 1100 gr, azi 28 sapt fix dupa um. Fata mea statea bine mersi, cu manutele intinse, avea ochisorii inchisi, era asa de dulce , este cu capul in jos, dar se mai poate suci pana la nastere, are suficient spatiu sa se miste, circulara inca este, dar nu e problema ca oricum facem cezariana. Noul dpn 14.02, dar probabil va fi mai devreme.
Eu cu toate bune, tensiune, col inchis si luuuung (m-a felicitat ca am stat cuminte), greutate +8 pana acum, a zis sa o las mai moale cu fainoasele.
Maine dimi ma duc sa fac si analizele uzuale si am si recoltat sa fie treaba treaba.
A zis ca am liber la cumparaturi ca merit.
Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 27 sapt
greyeras spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desert_rose De la ce sa fie durerile astea infioratoare, aparute cand stau in pat relaxata.. si care nu trec nici la schimbarea pozitiei, iar burta e nonstop tare ca o minge, nu se relaxeaza nici cu no-spa, nici cu odihna, nici cu nimic? Ma gandeam ca o fi de la mancare... dar cred ca incerc doar sa imi ridic moralul. Am de gand sa stau mai mult in pat o zi-doua, sa vedem cum reactioneaza... |
Stai cuminte in pat, asa au inceput si la mine fara nici un motiv dintr-o data, iar dupa cateva zile se deschisese si colul. Eu am luat 3 no-spa pe zi si gynipral. La ultimul am reactionat mai bine, in sensul ca nu se mai intarea burta.
ianfeb2013 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bebe_shtrumf
BUna, iata si datele mele, avand in vedere ca mi s-a modificat dpn-ul, cu o sapt mai devreme, ceea ce e bine, ca si asa spuneau ca e mai mic cu o saptamana. pt mine: data nasterii:11.01.1981mami de Ariana-Maria(25.02.2009) si bebe2 24 saptamani cu DPN: 16.03.2013 sarut-mana mult.sarcina la termen si bebe mancacios. www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009 + 23 IULIA va invinge CANCERUL !! |
Si ce va fi bebe 2? E inca surpriza sau are sex declarat?:))
Pentru eventuale modificari in listuta de pe prima pagina va asteptam cu PM pe adresa acestui user
greyeras spune:
citat din mesajul lui adrianaady Sarcina gemelara pe cit e de frumoasa, pe atit de grea, sunt in medicale de la 14 saptamini. Dar fetele mele au fost f puternice, cresc frumos si am trecut impreuna peste toate, ne-a ajutat Bunul Dumnezeu O sa nasc la Polizu, au o sectie f buna de neonato, cu dna dr Oprescu Daniela. |
Deci pana acum suntem trei care nastem la Polizu. Offf doua fetite dintr-un foc.
Bubblegum spune:
Desert_rose, in urma unei bai caldutze ar trebui sa te lase durerile. daca nu te lasa fuga la spital girl!
Mami_papatot, ce nesim. tanti copiatoarea....A scos pana la urma imaginile si textul de pe site?
30+ cu
ralu_15 spune:
Salut! Am citit asta acum - presupun ca ati auzit deja la TV:
http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-13665175-reactii-adverse-vaccinul-bcg-din-danemarca-zece-bebelusi-internati-institutul-marius-nasta-din-capitala.htm
Ralu 31+ cu
desert_rose spune:
citat din mesajul lui dankutza Rose referitor la greutatea lui bebe, eu cred ca depinde si ce aparat plus ce soft folosesc. Ea mi-a spus ca o greutate de 1260g corespunde uneui bebel de 28 saptamani si 2-3 zile. Per total a iesit mai mare pt faptul ca are piciorusele si manutele mai lungi. Atata timp, cat greutatea bebelului tau corespunde varstei gestationale conform softului si aparatului folosit, atunci nu ai motive sa te ingrijorezi. Am observat o diferenta destul de mare intre softul de la Columna/Regina Maria si softul de la Filantropia/sau a lui Haiduc. Deci si bebe al tau e sfios la pozat. Fetita mea a stat la pozat astfel incat am stiut ca are nasul meu si barbai lui tasu. De data asta, o sa fie o surpriza mare. Eu am feelingul ca e leit tasu'. Referitor la lamai cu zahar in loc de miere, este pt ca imi place mai mult cu zahar brun (care are gust de caramel), decat cu miere. O tacaneala de a mea. Cred ca intr-adevar trebuie sa te odihnesti cat mai mult. Nu stiu de ce ar putea sa fie burta asa, tare tot timpul. Poate intra Blue sa spuna ce a luat pt contractii. Eu as lua medicamentele cum a zis dr in perioada asta, macar. Stii ca No-spa este si de 40 si de 80. Poate trebuie sa iei de 80. Zic si io.... Tu nu iei Femibion sau Elevit sau orice alt complex de vitamine? Cica si magneziu mai relaxeaza burtica. Multa sanatate! |
Multumesc!
Azi m-am simtit mai bine, dupa stat aproape non-stop in pat, luat si 3 pastile ieri... sa vedem. Am de gand sa stau in pat cateva zile, sa nu mai fac mai nimic, sper sa fiu mai bine. Nu as vrea sa ajung sa stau de pe acum doar in pat (desi fata de alte fete care stau de mult timp, cele cateva saptamani care mai sunt pana la nastere nu ar fi chiar o tragedie). Sper totusi sa mai aman momentul cand va trebui oricum sa acostez mai mult in pat, din cauza de burta imensa.
Nu iau vitamine, nu mi s-au recomandat (am tot intrebat), analizele mi-au iesit bune mereu, am incercat sa mananc diversificat. Am luat doar Fier o vreme, apoi nici pe ala.
Imi ajunge ca iau eu pastile pentru alte afectiuni ale mele, speram sa iau cat mai putine in sarcina, fie ele si vitamine (dar tot sintetice). Ieri am fost la doctor si mi-a recomandat totusi - pentru aceste ultime 2 luni - un complex cu Calciu, Magneziu, Vit C, D3 (desi calciul si magneziul mi-au iesit bune la analize, dar cred ca este vorba de o suplimentare necesara in aceasta perioada), va trebui sa vad cand ajung la farmacie sa mi-l cumpar si sa incep sa iau. Magneziu stiu si eu ca relaxeaza musculatura, ieri si azi am bagat alimente cu magneziu la greu in mine (inclusiv seminte de dovleac crude, miez de nuca etc), dar Calciul stiam ca da contractii.... sper sa fie ok burtica dupa ce voi incepe sa iau aceste suplimente.
citat din mesajul lui dankutza Adriana stii de ce ma feresc sa iau No-spa f usor? Pt 2 motive: 1 incerc sa nu iau multe medicamente si 2 No-spa contine o substanta intrezisa in unele tari din strainatate. Asta nu inseamna ca nu am luat deloc. Tot am dat gata o cutie si jumatate de 40ui in vreo 7 luni. Adica, nu-ti inchipui ca indur ceva. Daca simt ca ceva e in neregula, decat sa se scurteze colul si sa fac rahatul praf, am luat o pastila. Norocul meu e ca ma lasa dintr-o singura pastila. |
Parca zici ca am scris eu mesajul asta! Si eu fix asa gandesc, si fix asa am luat si eu pana acum... maxim o cutie si jumatate (de concentratie 40, nu de 80) in 30 de saptamani, am luat doar la super-nevoie.... noroc ca nu a prea fost cazul. Pana acum si pe mine ma lasa dintr-o singura pastila, zilele astea nu stiu ce s-a intamplat.
Ieri am luat 3 bucati (de 40, ca asa am), ma cam speriasem, am stat numai in pat si aseara si astazi toata ziua (exceptie mers la baie si bucatarie).... si pare ca m-a mai lasat, dar inca nu am curajul sa revin la activitatile obisnuite, ma mai odihnesc, mai bine...
Astazi nu am luat no-spa deocamdata, asta si pentru ca zi-noapte nu am putut dormi de dureri si pozitie si grija... si azi am recuperat somnul in timpul zilei, asa ca nu am avut cand sa iau pastilele... m-am trezit doar sa mananc si am tot motait in rest. Nu stiu daca nu era bine sa le iau totusi, preventiv, chiar daca burtica am simtit-o aproape mereu relaxata. Urasc sa iau ceva pastile preventiv, tocmai de asta nici pana acum nu am luat decat atunci cand nu era alta solutie.... si acum sunt in dubiu, nu stiu ce sa fac. Eu sunt si mai rezistenta de felul meu la durere, suport usor una-alta, deci zilele astea a fost cam nasol, daca pana si eu am intrat in panica.
citat din mesajul lui ioana_55 Chiar acum arata iar la tv de vaccinul problema. Ma innebuneste subiectul asta. Cred ca o sa vb cu dr sa vad dak pot sa il refuz in spital |
Am vazut astazi la stiri ca l-au sistat, cica vine in 2 saptamani o comisie in Romania... ca sa analizeze cum se va continua. Sa vedem ce se va decide..
simina_kin spune:
citat din mesajul lui dankutza Simi ce mai faci? Ai fost la F la eco? Cu cine ai facut? Cum ti s-a parut? cu 28+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III |
Ce sa fac Dankuacu?Acum ca a venit vremea rea sper sa fiu si eu mai activa pe net ...in rest suntem f bine!!
Da , am fost la eco pe 26 la una Vetutza (parca), super-super....ne-a masurat si bibilit 45 min......si surpriza cea mai mare a fost ca mi-a refuzt banii (100ron) , mi-a zis sa-i iau fetii ceva , ca ea nu accepta asa ceva!!!!
Mi-a facut programarea pt morfo 3 pe 10 feb!!
Pana atunci suntem ff "naturali/bio"...cum vrei sa-i zici , ca doc meu (bunaciunea mea) nu mi-a mai dat nicio pastiluta sa iau , mi-a intrerupt si utrogestanul! La ultima eco (facuta duminica) aveam 900gr, si tot outze!!!
Gata , m-am laudat destul!!
Tu cum te mai simti?? morfo de trim 3 unde si cand faci??
aaaaa......eu am fost la BE azi.Ne-am intalnit si cu fetele.............care ...nu stiu , ca le cunosc dupa numele real
fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009) si 25+
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
desert_rose spune:
citat din mesajul lui greyeras Stai cuminte in pat, asa au inceput si la mine fara nici un motiv dintr-o data, iar dupa cateva zile se deschisese si colul. Eu am luat 3 no-spa pe zi si gynipral. La ultimul am reactionat mai bine, in sensul ca nu se mai intarea burta. |
De Gynipral nu mi-a pomenit, mi-a zis sa iau no-spa pastile si daca in 2-3 zile nu trece, sa fac no-spa+scobutil+nu am retinut ce, injectabil. Dar eu sper sa ma lase totusi, incerc sa rezist cu statul in pat...
Partea proasta este ca ma doare in partea dreapta rau de tot. Ce naiba sa fie acolo? Operatie de apendicita am la actv, deci nu e nimic din aceasta categorie. Burtica nu s-a mai intarit astazi din senin (ultimele 2 zile se intarea si cand stateam in pat), durerile s-au mai atenuat, dar in partea dreapta este ceva ciudat, parca zici ca am racit la ovar (asa se simte). Dar nu vad cand sa se fi intamplat asta.... deci nu stiu ce poate fi, de fapt, aceasta durere surda, localizata fix acolo.
citat din mesajul lui Bubblegum Desert_rose, in urma unei bai caldutze ar trebui sa te lase durerile. daca nu te lasa fuga la spital girl! |
Am incercat aseara cu o baita si cu putin masaj usor, cu ulei, pe burtica (macar acum sa ma ung, daca in general uit/mi-e lene)... nu stiu ce efect a avut, dar am facut-o mai mult pentru putza mica, sa nu zica ca l-am uitat si nu il bag chiar deloc in seama...
adrianaady spune:
Dragelor eu nu am spus sa luati nospa in loc de bomboane, luati la nevoie bineinteles. Evident ca orice inghitim tratand o afectiune, dauneaza in alta parte , dar sunt situatii cand punem in balanta avantaje/dezavantaje si alegem raul mai mic.
Eu in 28 de saptamini de sarcina cred ca am luat peste 4 cutii de Nospa, eu avand dureri de la 14 saptamini, si contractii de pe la 18.
Greyeras felicitari pentru greutatea fetitei tale, e f bine la 28 de sapt. Si noi tot 28 de sapt avem. Tu la ce doctor mergi?