Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013 (cap 28)
Raspunsuri - Pagina 7
desert_rose spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vikisor felicitari pentru analize si pentru schimbarea prefixului |
Multumesc, cand ma gandesc ca in (probabil maxim) 2 luni o sa-mi tin minunea in brate ma inmoi toata de emotie
citat din mesajul lui dankutza Rose si pt mine asta e cea mai fericita perioada a anului pe care o astept tare. La noi incepe de pe 28 nov, cand este ziua mea, continueam cu 30 nov, ziua de nume a nepotelului meu, ziua mamei, ziua nepotelului meu, Mos Nicolae, ziua de nume si apoi ziua de nastere a lui fi-mea, Craciunul. E tare frumoasa luna decembrie in familia noastra. 4 dintre noi suntem nascuti in 2 saptamani. 4 din 8. Dupa cum ii ziceam lui mama, in familia noastra femeile si barbatii innebunesc in luna martie. Eu pe la 1 dec, incep sa scot decoratiuni de Craciun, dar nu cele de brad. Concediu placut! Eu nu ma pot duce la film nici negravida fiind. E numai pt surzi. Imi sparge timpanele sonorul de la cinemauri. Eu de asta nu ma duc, ca raman surda. Felicitari pt analize si pt schimbarea prefixului. |
Multumesc, am asteptat cu mare nerabdare sa trec de 30, acum incepe numaratoarea inversa a saptamanilor, nu mai am rabdare uneori, parca trece prea greu timpul, mai ales de cand sunt in concediu..
La filmul de la cinema - in mod clar sonorul a fost si la noi problema, nu genul filmului (scenele horror doar au amplificat starea), pe bebe l-a agitat de-a dreptul, asadar ramanem pe varianta filmelor vazute acasa, cu sonor rezonabil (indiferent de gen). Sotzul propusese sa mai incercam o comedie sau o animatie la cinema, dar am zis ca mai bine evitam cu totul iesirile la cinema pana dupa nastere.
La fel de pline sunt si la noi lunile nov-dec si ian-febr, pline de evenimente si aniversari ale familiei extinse (doar eu sunt in aprilie), plus lunile iulie (socrul si soacra) si octombrie (mama si tata)..... iar de la anul se mai adauga cate una (ziua numelui lui bebe in noiembrie si ziua lui de nastere in ianuarie). Legat de asta, si eu astept sa il intreb pe dr cand programeaza de obicei o cezariana (presupunand ca nu vor fi probleme pana atunci). DPN-ul meu e, din pacate, 29 ianuarie, deci de nascut voi naste in ianuarie (sper ca dupa 20, macar, sa fie Varsator, ca tati). As fi vrut sa se nasca chiar in februarie, imi place mult luna asta, ar fi fost un cadou frumos pentru sotul meu de ziua lui (sau in preajma), dar daca asa s-a nimerit, e bine si in ianuarie... dar sa fie dupa 20 Deci cat mai tarziu, la 39+ sper. Eu as vrea si la 40+ , sa trecem in februarie... glumesc. Un alt doctor la care am mers in paralel imi spusese ca, daca totul va fi bine, la un DPN de 29 ianuarie, el programeaza o cezariana cam pe 23. Cu dr meu nu am discutat subiectul, nici nu am realizat data trecuta ca mai am atat de putin (relativ).
Felicitari pentru eco! Ma tot uit la rezultatele voastre de la ecografii, mai ales ca acum in perioadele astea bebitii nostri tot cresc, sunt curioasa cat au bebelusii vostri in diverse saptamani, ca sa aproximez si eu cam cat are si al meu. La ultima ecografie avea putin peste un kilogram, eram in 27+. Urmatoarea este peste 2 saptamani, la aproape 32 de saptamani, sa vedem atunci cat de grasun s-a mai facut. Oare acum cat are, ma tot intreb. Pe 2 site-uri zice ca in saptamana 28 ar fi avut cam 1040g (s-a potrivit la mine), in saptamana 30 (acum) ar trebui sa aiba intre 1300-1380g, iar cand voi merge la eco 32+, va avea cam 1750g
Stiu ca difera de la bebe la bebe, dar ma gandesc ca daca bebitul tau la 28+ are 1260g, al meu pare tare slabut cu 1014g la 27+, desi dr mi-a zis ca e foarte bine (si al meu e lungan in oase, dupa spusele doctorului, cica seamana cu tati. Nu ca eu as fi vreo pitica, dimpotriva, dar sotul e f inalt).
Fetisoara i-am vazut-o si noi abia-abia, ultima data, dupa indelungi incercari din partea dr. Dar nu ceva de pus in rama, ci doar cateva secunde, cat sa ne facem o idee (a trebuit sa treaca prin manute si picior, pe care si le tinea pe fata, ca sa ii vada cat de cat chipul, la dorinta noastra).. In rest, avem doar un profil cu care ne consolam, si ala obtinut cu greu la morfologia de trim 2. Nu a vrut sa stea cu niciun chip la pozat, niciodata, desi am tot incercat (2 vizite la morfo de trim 2, plus ecografii la dr meu), mereu era intors sau cu manutele si cate un piciorus pe fata.
Celule stem am vrut si noi, din pacate au intervenit niste probleme si nu mai avem bani de alocat pentru asa ceva... nici nu stiu ce simt legat de aceasta treaba, eram tare chitita sa recoltam, inca de acum cativa ani, cand nici nu era in plan o sarcina.... acum incerc sa nu ma mai gandesc la acest aspect, daca asa a fost sa fie, asta e, ce sa mai zic..
Adrianaady, ce fain ca ai 2 fetite in burtica
desert_rose spune:
citat din mesajul lui dankutza Mi-a spus sa iau vit c 500mg/zi ca sa nu racesc. Eu nu vreau sa iau. O sa-mi cumpar sa mananc lamai cu zahar. E mai natural si tare bun. |
Clar ca mai bine citrice/fructe cat cuprinde.... si eu fac la fel, dar de ce lamai cu zahar? Nu ar fi mai sanatos cu miere? Plus ca sunt delicioase asa
citat din mesajul lui dankutza Ma interaba cat no-spa iau pe zi. Nici unul. Cum asa? Trebuie sa luati. Si mi-a scris ea acolo cat sa iau, dar pe mine nu ma interesaeza decat la nevoie. Mi-a spus neaparat magne b6. 2 pe zi, dar recunoaste ca da foame. Pai eu nu vreau foame, sa rup mai rau cantarul. Asa ca nu prea vreau sa-l iau, desi am mai avut carcei. Ma mai gandesc. cam asta.... |
No-spa si eu am zis sa iau doar la nevoie (de fapt si dr a zis cam la fel, nu eram obligata sa iau fix 3 pe zi), dar in incapatanarea mea, eu nici la nevoie nu am prea luat , decat la nevoi foarte mari, cand ma speriam si eu ca am exagerat cu treburile si cand nu mi se relaxa cu niciun chip, nici dupa odihna la orizontala.
Azi am luat 2, am ajuns si la dr ca m-a tot durut burta de aseara, extrem de tare si de diferit fata de pana acum, a fost aproape in permanenta tare ca o minge, indiferent cum am incercat sa ma relaxez in pat, nici nu am prea dormit, iar de cat de dureroasa era burta, nici pe bebe nu il prea simteam. Plus ca parca aveam crampe in partea de jos, ce sa mai zic.. ciudat de tot si extrem de dureros si inconfortabil. Am luat 2 no-spa, apa de ploaie.. asa ca am ajuns la dr sa vada macar ca bebe e bine. E bine, dar a zis ca nu ii prea place cum e burta mea si sa stau sa ma odihnesc mai mult (ceea ce eu nu prea fac de obicei), plus sa fac injectabil no-spa cu scobutil si nu mai stiu ce a zis (am zis ca le fac acasa, daca va fi cazul, varianta era sa ma interneze), dar deocamdata sa mai incerc cu pastile 2-3 zile. Nu stiu ce naiba am, s-a declansat asa, deodata, acum parca sunt putin mai bine, dar am crezut ca mi se rupe burta in mii de bucati azi-noapte si azi. Cu oasele nu am probleme, nu simt ca fac spagatul, nu ma dor nici muschii, nici ligamentele, nu am nici carcei.. calciul si magneziul mi-au iesit bune la analize, si totusi mi-a zis sa incep sa iau un complex de Calciu, Magneziu, D3, Vit C si nu mai stiu ce (n-as lua, sa iau?), plus eternul fier, sa reiau...
De la ce sa fie durerile astea infioratoare, aparute cand stau in pat relaxata.. si care nu trec nici la schimbarea pozitiei, iar burta e nonstop tare ca o minge, nu se relaxeaza nici cu no-spa, nici cu odihna, nici cu nimic? Ma gandeam ca o fi de la mancare... dar cred ca incerc doar sa imi ridic moralul. Am de gand sa stau mai mult in pat o zi-doua, sa vedem cum reactioneaza...
adrianaady spune:
Dankuta, Desert_rose nu trebuie sa va fie frica sa luati no spa. Este f bine tolerat in sarcina, si face f bine pt toate durerile, mai ales pt cele de burtica, contracti & co. Asa ca Desert daca ai asa dureri eu zic sa iei linistita 3 nospa pe zi si sa stai cumintica citeva zile. Cu fiecare saptamina experimentam senzatii noi, iar dupa 30 de sapt sarcina fiind mare pune mai multe probleme, si pt ce sa riscam?
simina_kin spune:
citat din mesajul lui bebe_shtrumf BUna, iata si datele mele, avand in vedere ca mi s-a modificat dpn-ul, cu o sapt mai devreme, ceea ce e bine, ca si asa spuneau ca e mai mic cu o saptamana. pt mine: data nasterii:11.01.1981mami de Ariana-Maria(25.02.2009) si bebe2 24 saptamani cu DPN: 16.03.2013 sarut-mana mult.sarcina la termen si bebe mancacios. www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009 + 23 IULIA va invinge CANCERUL !! |
fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009) si 21+
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
dankutza spune:
Rose referitor la greutatea lui bebe, eu cred ca depinde si ce aparat plus ce soft folosesc. Ea mi-a spus ca o greutate de 1260g corespunde uneui bebel de 28 saptamani si 2-3 zile. Per total a iesit mai mare pt faptul ca are piciorusele si manutele mai lungi. Atata timp, cat greutatea bebelului tau corespunde varstei gestationale conform softului si aparatului folosit, atunci nu ai motive sa te ingrijorezi. Am observat o diferenta destul de mare intre softul de la Columna/Regina Maria si softul de la Filantropia/sau a lui Haiduc.
Deci si bebe al tau e sfios la pozat. Fetita mea a stat la pozat astfel incat am stiut ca are nasul meu si barbai lui tasu. De data asta, o sa fie o surpriza mare. Eu am feelingul ca e leit tasu'.
Referitor la lamai cu zahar in loc de miere, este pt ca imi place mai mult cu zahar brun (care are gust de caramel), decat cu miere. O tacaneala de a mea.
Cred ca intr-adevar trebuie sa te odihnesti cat mai mult. Nu stiu de ce ar putea sa fie burta asa, tare tot timpul. Poate intra Blue sa spuna ce a luat pt contractii. Eu as lua medicamentele cum a zis dr in perioada asta, macar. Stii ca No-spa este si de 40 si de 80. Poate trebuie sa iei de 80. Zic si io....
Tu nu iei Femibion sau Elevit sau orice alt complex de vitamine?
Cica si magneziu mai relaxeaza burtica.
Multa sanatate!
Adriana stii de ce ma feresc sa iau No-spa f usor? Pt 2 motive: 1 incerc sa nu iau multe medicamente si 2 No-spa contine o substanta intrezisa in unele tari din strainatate. Asta nu inseamna ca nu am luat deloc. Tot am dat gata o cutie si jumatate de 40ui in vreo 7 luni. Adica, nu-ti inchipui ca indur ceva. Daca simt ca ceva e in neregula, decat sa se scurteze colul si sa fac rahatul praf, am luat o pastila. Norocul meu e ca ma lasa dintr-o singura pastila.
Simi ce mai faci? Ai fost la F la eco? Cu cine ai facut? Cum ti s-a parut?
cu 28+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III
ioana_55 spune:
Buna fetele! Azi implinim si noi 25 de saptamani
Bun venit fetelor noi, sa aveti sarcini usoare si felicitari celor cu eco bune Ce bine ca au mai venit fete cu dpn martie. ma gandeam ca o sa trag cortina
Referitor la celule stem, poate prindem vreo promotie la baby expo din weekendul asta, sau de nu, la Kidex Baby Boom de la sf saptamanii viitoare. Noi nu stim inca la care vom ajunge. Stiu ca Stem Sure au deja promotie saptamana asta, dar parca n-as vrea cu ei.
Chiar acum arata iar la tv de vaccinul problema. Ma innebuneste subiectul asta. Cred ca o sa vb cu dr sa vad dak pot sa il refuz in spital
Eu m-am apucat de facut listute pt bagajul de maternitate si pt cand vin cu bebe acasa, ca am zis ca dak inca nu pot sa iau nimik (un fix de-al sotului, ca sa nu luam f devreme), atunci sa ma duc la tinta macar, cand o fi mai aproape.
Fetele cu probleme de coagulare/tensiune, ia vreuna din voi aspenter pana aproape de nastere?
25+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot
dankutza spune:
Ioana mie mi-a taiat Aspenterul din trim 3. Si Uschi si Haiduc si C Bucur. Daca 3 dr au spus asa, asa am facut. Mi-au spus ca de acum mergem numai pe clexane. De aceea mi s-a marit doza, pt ca a scos aspenterul.
Tie ce ti-a spus Uschi? Stiu ca lui Uschi ii e frica de Aspenter dupa trim 3. FAci Clexane?
cu 28+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III
Mys spune:
Neata fete
bun venit noilor venite si sarcina usoara
M-am trezit chiar ok dar a reusit Matei sa ma scoata din uz, de la mancare - de fapt ne-mancat - pana la schimbat haine si facut dezordine; totul culminand cu usa blocata la sufragerie (mi s-a rupt clanta de nu stiu cate luni si sotu' extrem de interesat NOT! nici pana acum nu a luat o clanta nenorocita ) m-am chinuit juma de ora sa o deschid ... sunt un car de nervi
Aaaa si ieri am primit rezultatul la PAP, tot HSIL dupa nastere ma asteapta o colposcopie cu biopsie si cel mai probabil o cauterizare .
lui Matei (15.12.2010) si 31+ cu Amelia
http://matei-sansalaviata.blogspot.com
ioana_55 spune:
Dankutza, eu iau clexane 0,4, alternativ cu 0,6, de cand cu IR-uri mari + aspenter zilnic.
mie mi-a zis la fel Uschi, ca din trim 3 fara aspenter si stiu ca scrie si pe prospect. Dr. gineco insa prescrie de obicei pana cu 10 zile inainte de nastere. Am avut mai multe discutii cu ea pe tema asta si mi-a zis ca ultimele studii/ conferinte au indicat ca nu e periculos si ca nu vrea sa aiba surprize cu mine prin trim 3. Cum cu ea voi naste, nu-mi permit sa schimb tratam fara sa fie de acord. In plus, am vazut ca mai sunt medici care prescriu si in trim 3. Ma gandeam totusi sa nu merg mai mult de sapt. 36 cu el, de aia va intrebam si pe voi.
25+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot
eea_farcau spune:
Buna dimineata la miaz. active mai sunteti :) abea am reusit sa va citesc repedw repedw pana nu se trezeste maimuta mea. mai nou am dureri de coloana de imi vine rau. si mai nou nu stiu de ce piate de ce nu ma mai pit misca asa bine dar parca nici chef sa ma ocup de mine. nu mai am.... gata nu mai pot sta ca face urat maimuta :(( pupici burticii si stati in casa si in pat cumintii. pana mai puteti :p