Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013 (cap 28)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Pur si simplu, la unele femei pompa nu functioneaza. Nu e numai o chestie de mecanica, tine si de psihic si de hormoni...si nu are legatura cu cantitatea de lapte disponibila. De aceea eu sunt impotriva pompelor de san, demoralizeaza.
Prin maternitati exista pompe profesionale care pot fi utile in cazul canalelor infundate, insa si din acest punct de vedere, bebe este mai eficient si mai putin traumatizant.
Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru ca alaptarea sa fie o experienta frumoasa este sa va pregatiti pentru ea. Nu e obligatoriu sa fie dureroasa, dar bebe trebuie mufat corect. Stiu ca tentatia e mare sa spui "ce e asa de greu sa bage tata-n gura" dar ...se pare ca este. E important sa iti arate cineva cum e corect, nu ezitati ca, daca asistentele nu sunt f prietenoase, sa rugati o mama care nu e la primul copil sa va arate/ajute.

Exact asa gandesc si eu... Consider ca alaptatul, ca si multe altele, tine si de psihic, de starea emotionala a mamei, de cat este de pregatita pentru moment, de cat de increzatoare este, de vointa ei de a reusi, dar si de cat este de informata (legat de pozitiile corecte pt mufat, pentru a nu ajunge la probleme cu sanii si la dureri cumplite, ceea ce ar grabi renuntarea)..
Si chiar nu as vrea sa ajung la pompa, intentionez sa ma desfund de una singura, cu comprese, dush, masaj, bebe.... dar atata am fost sfatuita cu pompa aia, incat am zis ca mai bine sa ma informez (si sa vada si al meu sot despre ce e vorba, in caz ca l-oi trimite totusi in farmacie sa-mi cumpere, la nevoie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

SALUTARE!

LA MULTI ANI DANKUTZA! SA NASTI La TERMEN SI BEBE MANCACIOS!

Fetelor eu zic ca si pisigri, sa va intrebati moasele si asistentele dupa nastere ce si cum alaptati, ca nu e de joaca. De la pozitia alaptarii, pana la cei mai mici pasi. Eu de exemplu in spital aveam o pompa fff buna, dar dc bebe nu trage corect, sau nu e pus frecvent la san, sa alternezi stangul-dreptul, apoi sa ti-i golesti, ca sa nu ti se blocheze canalele, sa nu stagnezi lapticul ramas, si risti sa mai produci lapte la urmatoarea masa.
Ca si cu suzeta, nu treb exagerat mai ales in primele 3-4 saptamani, cand atunci se formeaza deprinderea bebelusului, sa prinda bine sfarcul si sa traga. acum depidne si de copil.
Va recomand paginile de pe alaptat HELP LINE, tot pe site-ul asta, ca mie una nu mi-a explicat nimeni ce si cum si m-am chinuit mult cu ragade si mastita la un san...
Cu bephantenul, eu am folosit la asta mica si n-a sensibilizat-o nicicum, nici de la detergent. Eu una recomand bephanten.
Frumos cadou- mami-papa-totemotionant. felicitari.

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009 + 25
IULIA va invinge CANCERUL !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Ma mir si azi, cand m-am trezit din operatie inca nu imi facusera nici un calmant si aveam deja saculetul cu nisip pe uter. Asa ca prima intrebare a fost "cum e fata, e bine?" si a doua fraza a fost "baga-mi-ash poola ce ma doare, pe urmatoarea o nasc natural" :))))) de s-a facut mama rosie ca racul auzindu-ma dar eu nu mi-am dat seama ce formulare kkdemica alesesem...

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Ce m-a amuzat mesajul tau! Imi si imaginez fata mamei tale :))

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 33+ cu Gabriel

Si am ajuns la 8 luni :x

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Fetelor, cu riscul de a mi se sari in cap (totusi sper ca nu, fiecare avem dreptul la o opinie ... plus ca sunt sensibiloasa in sarcina la sarituri in cap )

Legat de Bepanthen si altele asemenea:

Numai daca citim putin lista ingredientelor.... putem trage si singure concluzia daca ar trebui evitate unele produse sau nu. Pai daca eu evit pentru uz propriu parabeni si alte "minuni" in produsele de ingrijire, doar n-oi fi nebuna sa ii aplic copilului meu inca din primele zile de viata, pe pielicica lui extra-sensibila de bebelus...

Call me crazy (again), dar eu voi folosi ceai de musetel si galbenele, trateaza orice leziune si iritatie, chiar si grave, la oameni mari, de ce sa nu folosim ceva natural pentru bebelusii nostri? In plus, ii voi lasa funduletul mai mult la aer, cand/daca va avea probleme. (Metoda cu lasatul la aer este recomandata si mamicilor cu ragade, nu doar pentru bebei).
Bine, nu mai vorbesc de faptul ca iritatiile sunt produse si de la chimicalele din pampersi, dar asta e o alta discutie, pe care nu vreau sa o mai incep... Metoda cu ceaiul este testata pe bebelusi pe care ii cunosc si chiar functioneaza. Apropo de ceaiuri, am mai zis pe aici (si parca mai erau cateva mamici care spusesera ceva asemanator), eu voi folosi ceaiuri si la baita.

Sigur, e mai rapid sa aplicam unguente cu antibiotice, E-uri, parabeni, substante cancerigene etc... sunt mai usor de folosit, efectul se observa probabil mai repede (logic, unele sunt MEDICAMENTE, nu creme), dar cat de safe sunt pt sanatatea lui bebe? Si de ce sa le folosim chiar din primele zile de viata? Avem tot timpul, daca dorim, mai incolo... Am mai deschis discutia asta si cand venise vorba despre detergenti si chimicale, iar unele mamici au spus ca oricum nu putem tine bebelusul intr-un clopot de sticla. Asa este, nu il putem tine si nici nu e indicat sa fim extra-precaute, la orice chestie, dar cred ca unele substante periculoase le putem evita in ceea ce priveste ingrijirea micutilor nostri, mai ales cand sunt atat de mici, fara a risca sa parem exagerate.

Repet, nu vreau sa-mi pun mamicile in cap, este pur si simplu o opinie (subiectiva, ca orice opinie personala), eu sunt mai "naturista" de fel... insa pentru ca un forum presupune o diversitate de pareri, indraznesc sa mi-o expun si eu pe a mea, in speranta ca poate mai gasesc adepte pentru un stil de viata sanatos pentru noi si copilasii nostri Din pacate, stiu ca cele mai multe mamici vin cu replici: "a recomandat doctorul", "toata lumea foloseste" etc. Sper ca mai suntem si din alta categorie

Ziceam de lista ingredientelor.... se vorbise pe forum de Bepanthen, Pasta Petrini, Sudocrem etc., recomandate, intr-adevar, la greu de medicii pediatri. Si ce daca sunt recomandate de medici, asta e o garantie ca sunt safe? Doar am patit-o si noi, pe pielea noastra, cu medicii si recomandarile lor, eu una m-am invatat minte sa nu iau de buna o treaba, doar pentru ca – teoreric, este spusa de un medic. Putem sa cernem si noi informatia si sa o aplicam doar daca consideram ca este chiar ok. Sau sa verificam din mai multe surse Nu mai vorbesc de faptul ca nu vad de ce am aplica un medicament (unele creme asta sunt), cand este vorba de o simpla iritatie, in loc sa incercam sa o tratam altfel, macar in prima faza.

Bepanthen:
Compozitie si Mod de Prezentare
Bepanthen unguent 50 mg/g (5%), 100 g. Bepanthen excipienti. Unguent: Lanolina (E 913). Solutie: conservanti (0,1 mg domiphen bromide; 0,8 mg metilparaben, E 218; 0,1 mg propil paraben, E 216).
Compozitie:
Ce contine Bepanthen :
Substanta activa este dexpantenol.
Celelalte componente sunt: DL-pantolactona, fenoxietanol, amphisol K,
alcool cetilic, alcool stearilic, lanolina, izopropil, miristat,propilenglicol, apa purificata.
Un gram crema contine dexpantenol 50 mg.
[..]
Atentionari speciale:

Informatii importante privind unele componente ale Bepanthen :
- Bepanthen crema contine alcool cetilic, alcool stearilic si lanolina, care pot determina reactii adverse cutanate (de exemplu dermatita de contact).

De asemenea, contine propilenglicol care poate determina iritatie cutanata.

(Deci asta scrie in prospect... E haios, de fapt, daca stai sa te gandesti, cum un produs recomandat pentru iritatii... produce iritatii si dermatite de contat)

Pasta Petrini
INGREDIENTE INCI : PETROLATUM, LANOLIN, CI 77947, TALC, AQUA, SODIUM BORATE, GLYCERIN. Nu contine parfum, conservant, coloranti sintetici.

Nu as pune pe funduletul sensibil al lui bebe uleiuri minerale, deci nu as pune petrolatum (derivat al petrolului, =vaselina, =parafina), nu doar pentru ca usuca pielea, de fapt "protejeaza" acoperind, ca un fel de pelicula-bariera pe piele (dupa cum se lauda toate in prospect), e cam aceeasi treaba ca si cu unele tipuri de balsam de buze. Incerc sa evit derivatele din petrol pentru mine, deci cu siguranta le voi evita pentru micut. Eu, cel putin

Tot aici trebuie mentionat, legat de Petrolatum, si: www.cdc.gov/ niosh/ipcsneng/neng1440. html (fara spatii)
The substance consists of saturated hydrocarbons with carbon numbers mainly higher than 25. Its composition depends upon the petroleum source and refining process. Highly refined (White Petrolatum) grades are used in pharmacy and cosmetics. Less refined grades (Yellow, amber or brown Petrolatum) are used industrially and may contain impurities such as carcinogenic polycyclic aromatics. Therefore, the European Union applies the risk phrase R 45 (May cause cancer) with Note N to petrolatum. Note N reads ''the classification as a carcinogen need not apply if the full refining history is known and it can be shown that the substance from which it is produced is not a carcinogen. This note applies to certain complex oil-derived substances in Annex I''.
Stim care a fost tehnologia de rafinare si daca este sau nu cancerigen? E pe o lista de risc, mie imi e suficient.

Alte creme din gama anti-iritatii, recomandate de pediatri si folosite de multe mamici:
Sudocrem:
Zinc oxide, EP, Benzyl alcohol, BP, Benzyl benzoate, BP, Benzyl cinnamate, Lanolin, Purified Water, Sodium Benzoate, Paraffin wax, Microcrystalline wax, Heavy Liquid Paraffin, Synthetic Beeswax, Sorbitan sesquioleate, Propylene glycol, Antioxidant (formulation consisting of butylated hydroxyanisole (BHA), citric acid and propylene glycol), Linalyl acetate, Lavender

Cutaden/Reviken:
Compozitie: ihtiol 1,5 g, extract uscat de hamameits 0,1 g, oxid de zinc 15 g, tetraborat de sodiu 0,1 g, vaselina alba/petrolatum, lanolina anhidra, dioxid de titan (E 171), ulei de lavanda, vanilina, apa purificata.

Si lista poate continua cu alte produse la moda, de genul Sapromed (Saprosan) pudra, Baneocin etc.

Apropo de Baneocin, recomandat la greu de pediatri pentru dermatite fesiere la nou-nascuti, dar si in.... prevenirea infectiilor! Se cere si prin spitale. Aceasta pudra inofensiva nefiind altceva decat o combinatie de antibiotice puternice. Iar in prospect se mentioneaza ca:
Sarcina si alaptare: In caz de posibila resorbtie, Baneocinul se aplica cu multa prudenta; neomicina, ca si toate antibioticele
aminoglicozidei, traverseaza placenta. S-a descris aparitia de leziuni
ale aparatului cohlear la fat, in cazul administrarii de doze mari pe
cale parenterala. (deci e periculos daca travereseaza placenta, dar cand se naste bebe ii turnam baneocin preventiv, pe piele, ca sa ce??)
Atentionari si precautii speciale: In cazul aplicarii de doze mai mari decat cele prescrise, se recomanda observarea cu atentie a semnelor nefrotoxice sau/si ototoxice, datorate posibilitatii de absorbtie a Baneocin-ului. La pacientii cu functii hepatice sau/si renale reduse, inaintea si in timpul tratamentului intensiv cu Baneocin, datorita cresterii riscului efectelor toxice, se vor face atat teste de urina si sange, cat si audiometrice. Posibilitatea unei ototoxicitati impune o folosire prudenta in caz de otita bla bla.
Bla bla, dar se foloseste "la liber" pentru bebelusi. Eu nu voi folosi.

Nu am de gand sa ma mai intind, putem cauta fiecare informatii despre ingredientele unor produse "la moda" si sa hotaram ce folosim pentru bebeii nostri Poate unele mamici nu au probleme ca folosesc parabeni, antibiotice, produse derivate din petrol etc, ceea ce nu mi se pare o chestie de condamnat. Ficare cu optiunea lui de viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Citat:
citat din mesajul lui desert_rose

Ficare cu optiunea lui de viata

Aici ai punctat bine.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 28 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

LA MULTI ANI, DANKUTZA!

Anca, Stefan (13.01.2008) si 34+ cu
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

Zic sa facem cinste! Va servesc cu toate bunatatile. Nu enumar sa nu va fac pofta.
Azi fac 36 de ani.

cu 29+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III

LA MULTI ANI! sa fii sanatoasa si sa ai numai bucurii! nastere usoara si bebe sanatos si sa fii fericita alaturi de comorile tale! Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

Daca tot sunt mamica cu experienta sa va spun si eu ce-am facut, cum, cu ce etc...

In maternitate am avut colostru, am alaptat a doua zi dupa cezariana, bebe mi-a facut ragade dar a si supt la greu (dadaeam cu glicerina sau garmastan si gata)- l-am intarcat fortat la 1 an si 2 luni din motive medicale!
Am avut o pompita mica gen palniuta pt desfundat canale si m-a durut de m=am p*** pe mine!!! Am avut pompa de san manuala Avent, f. ok, cam scartaitoare dar si=a facut treaba.

Bepanthene am folosit tot timpul la Matei, si in Franta medicul oncolog al lui tot asta mi-a recomandat! deci dk dr oncolog zice ca e ok, e ok! cu toti parabenii lui. Eu am incredere in medicul acesta!

Acuma.. fiecare faceti cum credeti si folositi ce vreti voi..

lui Matei (15.12.2010) si 32+ cu Amelia

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_papatot spune:

Hello gagicutzelor!

In primul rand La multi ani Dankutza ! sa ai parte de tot ce-ti doresti si sa te bucuri de familia ta!

Aurorra, multumesc frumos pentru urari!

ralu,
ma bucur ca-ti place! Mie mi-au facut asa o bucurie ca nu stiam daca sa rad sau sa plang ( de fericire , evident)!

desert_rose,
nu stiu cum e cea electrica dar mie mi-a prisn bine cea manuala de la Avent ... gandindu-ma logic, zic ca la cea manuala ai oarece control ... placut nu cred ca este cu niciuna ... iar cu bagajelul cam asa este ... nu folosesti mare lucru intr-o matyetrnitate privata ... chestiile de uz ersonal - cosmetice ... eu am luat si un halat subtire ( cele de la Medlife erau de prosop si fetele se vaitau de caldura) si papuci ( acolo aveau gen ceiu de unica folosinta din hotel si erau incomozi)...foarte intereanta treaba cu cremele ... pe mine ma enerveaza reclama la Bepanthen ... duoa fiecare scutec ... what? why?

Mys, sa aduci numai vesti bune!

Greyeras!

Honey Bunny, TE IUBIM, SI CA TINE NU GASIM!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!
Mami de Honey Ioana (17.04.2008) si 27+ cu Heidi Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

Zic sa facem cinste! Va servesc cu toate bunatatile. Nu enumar sa nu va fac pofta.
Azi fac 36 de ani.

cu 29+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III

La multi ani Danku, multa sanatate, fericire si implinirea tuturor dorintelor. Si o nastere cat mai usoara.

30s cu

Mergi la inceput