Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013 (cap 28)
Raspunsuri - Pagina 11
desert_rose spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dankutza EU nu mi-am curatat frigiderul singura, ci am pus-o pe d-na de la curatenie. Nu pot sa stau pe scaunel si sa spal frigiderul contorsionata pe jos. EU, dupa ce fac baie ma odihnesc, dupa ce ma imbrac de dimineata, obosesc praf. Gafai ca un purcel.... Iar pusul sosetelor... e treaba complicata... de abia abia la trag in picioare. |
Frigiderul l-am tot spalat eu pana acum, am un fix cu curatenia in general si nu am scapat de acest fix nici in sarcina, parca innebunisem si mai tare (toata lumea ma certa) ... mai ales ca de exemplu parchetul eu nu suport sa il sterg decat manual, in pozitia piticului sau ghemuita, ceea ce mi-am dat si eu seama ca nu a fost prea bine in ultima vreme, de cand cu burta, dar tot am continuat. Doar la scuturat covoare l-am implicat pe sot ultima data. Dap, nu imi sariti in cap, eu le scutur cel putin o data pe luna... ca sa nu zic mai des (cand nu eram gravi). Dar nu sunt covoare de 4 pe 4, ci din astea dreptunghiulare, de 1,5 pe 2 (cred). Oricum, cam greute.
Faza e ca, legat de frigider, ultima data am inceput eu treaba si l-am lasat pe sotz sa o termine, pentru ca aproape ametisem de la mirosul de otet... [nu folosesc mereu, dar din cand in cand sterg si cu otet, pt a preveni mirosuri. In rest, pt mirosuri pun intr-o farfurioara putin bicarbonat, functioneaza de minune]. Pana acum nu avusesem probleme in sarcina cu otetul folosit la curatat frigiderul, probabil pt ca a fost cald afara, usile camerei erau deschise, circula aerul.... dar cred ca ultima data am trebaluit cu usa la bucatarie inchisa si cu capul in frigider, incat am stat cu nasul fix la "sursa".... ma luase ameteala ).
citat din mesajul lui dankutza Rose si mie mi-a fost recomndat 2 no-spa pe zi, unul de 40 si unul de 80, pt perioade lungi si fara sa am probleme. De aia era si mirata ca nu iau. Sa fie ea sanatoasa si eu la fel, dar nu iau, frate, decat daca se impune. Fix la nevoie. |
Dap, de asta am facut si precizarile din mesajul anterior, am mai auzit cazuri, am patit-o si eu sa mi se recomande "din oficiu".... si nu vroiam sa ramana fetele care au raspuns ulterior pe tema asta (adi - mami de gemene si blue_sea, parca) cu impresia ca nu iau no-spa din principiu, chiar daca as risca probleme mai mari. De luat iau, dar la fel si eu: doar la mare nevoie.
desert_rose spune:
citat din mesajul lui dankutza Haiduc a spus ca vrea sa ma vada o data in decembrie, iar in ianuarie de la 36 de saptamani, ne vedem saptamnal. Placere maxima! In ianuarie trebuie aratata "pupaza" saptamanal. Macar e dr frumusel. O sa fac tot cezariana. L-am intrebat si mi-a spus ca daca totul e ok, imi face cezariana in saptamana 39. Adica nu ajung la dpn. Dar a spus ca mai discutam asta. Vrea minim 38 de saptamani sa stea bebe la dospit. |
Eu "pupaza" i-o arat oricum de fiecare data, m-am obisnuit Nu m-a deranjat, dr meu e extrem de finut... "Placerea maxima" e, in ultima vreme, din alt motiv: e greu cu epilatul si, sincer, daca nu ar trebui sa fac poze () as mai sari din cand in cand peste acest capitol saptamanile astea, cand si eu obosesc la dush de parca as da turul stadionului... La ceara/alte modalitati nu pot apela, sa ma tina mai mult, mi-a zis sa evit in lunile mari de sarcina agresiunile de gen, probabil pt ca smulsul ar putea provoca vreo contractie, ma gandesc (nu am intrebat). Sau poate se gandea ca ceara se foloseste in general fierbinte (stiu, se poate si rece), deci de asemenea de evitat.... In fine, e o placere, deci: pe langa ritualul meu normal de dush, am program extins si inainte de a-l vizita pe gine
Si la mine s-a exprimat la un moment dat ca ar vrea sa stea bebe cat mai mult, dar nu am intrebat exact prin ce saptamana obisnuieste sa programeze... De cand am constientizat ca "mai e putin" parca nu mai am rabdare, neaparat il voi intreba la urmatoarea vizita si acest aspect. Desigur, vedem pe parcurs data exacta, dar eram curioasa de un raspuns macar aproximativ
Mys spune:
Neataaaa
Cine mai merge azi la baby-expo??
Legat de cezariana, si mie mi-a zis dr. ca tot pe la 38-39 sapt o sa o programam (minim 38 sa stea bb in burtik), merg sapt viitoare la control si mai intreb de controale, analize, cat de des mai vin la eco etc.
lui Matei (15.12.2010) si 31+ cu Amelia
http://matei-sansalaviata.blogspot.com
Katy82 spune:
Dankutza mie dr. mi-a dat zilnic Elevit si tardyferon. Eu sar peste fier pt ca deja contine elevitul si nu vreqau totusi sa iau f. mult, plus ca da constipatie si eu deja am fisura interna.
25+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png
ianfeb2013 spune:
Propunere noua:
sa punem in dreptul fiecarei burtici doctorul si spitalul unde naste, si modul (nv sau ceza), asa ca astept PM pe user!!!!!!!
Daca mai sunt date , carucioare, burtici noi de adaugat, la fel PM , va rog!!!!!
Astazi raman logata asa , ca sa ne ocupam de "temelia casutei noastre"
Simi
Pentru eventuale modificari in listuta de pe prima pagina va asteptam cu PM pe adresa acestui user
greyeras spune:
Se vede ca e we, cam liniste pe aici.
Si eu iau elevit, mi-a spus sa iau unul la 2 zile acum, pentru ca am cam luat in greutate, adevarul ca la mine are si efectul asta, imi da pofta de mancare.
Daca sunt analizele ok ne mai vedem inainte de sarbatori pt control. Si la fel cezariana cam cu o sapt inainte de dpn.
Va intrebasem de legatul trompelor pt ca ma gandeam sa si fac dupa ce nasc, am intrebat dr si zicea ca nu e o idee rea daca nu mai vrem copii. Eu nu mai vreau anticonceptionale, m-am saturat sa ma indop cu pastile.
Azi am cam facut si eu treaba plus mancare, dar miroase asa de bine in casa ca nu mai bag in seama durerile de spate.
Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 28 sapt
ralu_15 spune:
buna seara la toata lumea! eu cred ca ma pregatesc de program de bebe.. de vreo 2 sapt am inceput sa dorm: cate jumatate de ora - 40 min, foarte rar o ora. oricand: dupa ce vin de la cumparaturi, dupa ce vin de la birou, cam oricand am un pic de timp. asta in conditiile in care de cand eram mica am urat somnul de dupa amiaza :D. ce-i drept, nu mi-e rau, dar nici nu mai am energie sa fac mai nimic.. obosesc cam de la orice.. tras sosetele sau, si mai rau, dresuri, sunt in top :))
am noroc ca sotul a inceput sa gateasca din ce in ce mai bine, asa ca partea asta a ramas doar pe el :P
vorbeati mai devreme de epilat: am constatat ca de ultima oara (acum vreo luna) m-am iritat foarte tare.. se poate sa aiba legatura cu sarcina, circulatia intensa, habar n-am, dar cred ca renunt pana dupa ce nasc. aia e, au mai vazut moasele de pe aici si alte "frizuri" in afara de "brasilian" :D. o sa imi aranjez picioarele si cam atata.
dupa cum se vede sunt cam nevorbita, a plecat sotu cu niste treaba si am ramas singura acasa :)
Ralu 31+ cu
desert_rose spune:
citat din mesajul lui dankutza Voua v-a fost recomndat sa luati Femibion/sau alt complex de vitamine o zi da si una nu??? Mie, da, de catre USchi. Dar eu iau tot zilnic. O fi bine, o fi rau?!? |
citat din mesajul lui greyeras Si eu iau elevit, mi-a spus sa iau unul la 2 zile acum, pentru ca am cam luat in greutate, adevarul ca la mine are si efectul asta, imi da pofta de mancare. |
Alte mamici ce suplimente iau in ultimul trimestru?
Mie mi s-a recomandat un supliment cu calciu, magneziu, zinc, d3. Plus un supliment de fier. Le-am cumparat, dar inca nu m-am apucat sa le iau, nu stiu ce sa fac, mai ales cu calciul ala.
Din ce m-am uitat pe net, Femibionul ala nu are Calciu sau nu am vazut eu sa contina (Calciu iei separat sau nu iei deloc?), Elevitul vad ca are calciu 125 mg (si lui greyeras i s-a recomandat si la 2 zile)..... o prietena ia Centrum Materna, care are Calciu 250 mg... iar suplimentul recomandat mie (Osteocare) are calciu - 400 mg. Mi se pare mult, mai ales ca am inteles ca da contractii (si nu mai am nevoie de sperieturi).
La ultimele analize, de acum 1-2 saptamani, toate investigatiile mi-au iesit bune (inclusiv calciul si magneziul), deci probabil trebuie sa suplimentez doar preventiv, pentru nevoile sporite din ultimul trimestru.... iar in cazul asta imi imaginez ca ar trebui sa iau o doza mai mica. Iar din ce scrie in prospect, un comprimat Ostecare: Calciu 400 mg, Magneziu 150 mg, Zinc 5 mg, Vitamina D3 100 I.U.
Voi ce luati? Ma intereseaza mai mult cat calciu contin suplimentele voastre, mai exact...
ralu_15 spune:
si de fapt cu ce voiam sa ma laud: am luat patutz si saltea si comoda si caditza cu suport :)). maine mergem sa luam si lenjerie si un scaun pentru mine pentru alaptat. acum am alta grija: de abia astept sa le asamblam si sa le aranjez pe toate in camera :)
Ralu 32+ cu
desert_rose spune:
Ma gandesc sa ma fortez mai bine din alimentatie si sa evit acel supliment, pana ajung la dr peste 2 saptamani sa il intreb exact (daca va intrebati de ce nu am intrebat chiar in momentul recomandarii, raspunsul e ca nu am stiut compozitia suplimentului ala).
Am gasit pe net: cele mai bune surse de calciu si magneziu, altele decat lactatele:
Migdale (30 de grame) - 80 mg magneziu, 89 mg calciu
Soia (1/2 cana) - 74 mg magneziu, 98 mg calciu
Tarate de grau (1/4 de cana) - 89 mg magneziu, 10 mg calciu
Fulgii de ovaz (o ceasca) - 61 mg magneziu, 100 mg calciu
Unt de arahide (2 linguri) - 49 mg magneziu, 140 mg calciu
Cartofi la cuptor (un cartof mare) - 84 mg de magneziu, 45 de mg de calciu
Varza (200 de gr) - 136 mg magneziu, 427 mg calciu
Broccoli (200 de gr) - 33 mg magneziu, 62 mg calciu
In (2 linguri) - 110 mg magneziu, 71 mg calciu
Tofu (150 de gr) - 47 mg magneziu, 253 mg calciu
Nuci (30 de gr) - 106 mg magneziu, 45 mg calciu
Legat de branza:
În 100 g brânza proaspata de vaca se gasesc 90 mg calciu, în aceeasi cantitate de brânza de capra – 100 mg, în telemea – 300 mg, în svaiter – 1.150 mg.
Eu chiar am introdus recent in alimentatia zilnica lapte de soia, miez de nuca, migdale, telemea vaca, cereale integrale (amestecate sau separat, fulgi de ovaz ori secara), chefir etc.... Le consumam si inainte, dar nu neaparat zilnic. In ultima vreme am incercat sa nu imi lipseasca cat mai multe din acestea, in alimentatia zilnica..... ma gandesc ca peste o luna analizele imi vor fi si mai bune, chiar si fara suplimentul ala.... ce ziceti? :(