Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013 (cap 28)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Eu intru in prenatal pe 10 decembrie. Asa mi-a zis dr ieri. Asta e merg in continuare cu concediul medical.
Aseara m-a durut capul ingrozitor, senzatia a fost tare aiurea mai ales ca nu puteam sa iau nimic sa mai cedeze durerea. Acum e mai bine. De dimi am fost la analize, am scapat si de asta.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 28 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

mami-papa-tot

Salutare si de la noi.
Incepe wk deci e de bine, eu-s un pic racita insa nu ma las, Ariana merge la gradi si usor usor ne pregatim de serbare.
Bebe2 este tare jucaus,cica acum e fetita.
Aproape ca nu mai rezist pe scaun, rinichii compromisi. dar sper sa fie totul bine si sa rezist in continaure.
Pana acum am luat si eu 4 kg. conform ultimei echo bebelache este bine sanatos, suntem pregatiti de rozuri hainute si carut, de la Ari, sa fie la termen si sa alaptez , asta conteaza cel mai mult pt noi ca familie.
Ariana ii pune alte nume in fiecare zi, si face liste pt mos Nicolae si Craciun

va pup si va urez un sfarsit de saptamana placut.

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009 + 24
IULIA va invinge CANCERUL !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Mamipapatot la multi ani!!!!
Desert si mie mi se intareste butica, de pe la 20 de sapt, imi trece la schimbarea pozitiei de aceea nu am intrat in panica. In schimb lui bebe nu-i plac deloc plimbarile, nici macar scurte, se pare. Asa ca aproape ca nu prea mai ies. Si eu am de ceva timp un disconfort in partea stanga jos, ciudat. Nu e dureros, doar un disconfort.
Si eu merg la 28 de sapt la dr., de-abia astept.
Carmen felicitari pt eco
Anca ai intrat pe ultima suta de metri cum s-ar spune. Doamne-ajuta sa vina cu bine bebelu.
O zi buna fetele!
Ma duc in patut!

25+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

La multi ani, mami_papatot!

Citat:
citat din mesajul lui adrianaady

Dragelor eu nu am spus sa luati nospa in loc de bomboane, luati la nevoie bineinteles. Evident ca orice inghitim tratand o afectiune, dauneaza in alta parte , dar sunt situatii cand punem in balanta avantaje/dezavantaje si alegem raul mai mic.

La nevoie, normal, asa am luat pana acum, doar cand a fost neaparat nevoie.
Sunt insa unii doctori care le recomanda la noi in Ro "ca pe bomboane", cum zici tu... eu am patit sa mi se recomande preventiv 3 pe zi, timp de lungi perioade (fara sa acuz probleme, contractii sau alte dureri). Nu am mai mers la acel doctor, am ramas la al meu, care nu e asa panicos... si bine face.
Am observat s eu ca in Romania a devenit o moda sa se recomande No-Spa in sarcina, am prietene care au luat preventiv 3 pe zi, la recomandarea medicului, lungi perioade de timp. Asta desi in prospect scrie a se utiliza cu precautie pentru gravide, iar la copii este interzis... in prospectul romanesc scrie asta, nu in cel din alte tari, deci un mic semn de intrebare ar trebui sa existe, ma gandesc. Eu de asta nu inteleg usurinta cu care se recomanda. Daca este nevoie, daca gravida are contractii, dureri etc, normal ca nu se mai pune problema oportunitatii de a lua No-Spa... sau ce recomanda medicul. Se ia si gata!
Eu nu am luat preventiv, asta vroiam sa spun, chiar nu a fost cazul.
Iar cand a fost cazul sa iau, am luat (am strans o cutie jumatate in 30 de saptamani, deci am luat si eu destule), nu cred ca e cineva care sa riste sarcina doar pentru ca No-Spa-ul e interzis in unele tari. Cand trebuie, trebuie, nu te mai uiti la... amanunte
Zilele astea am luat cred ca cel mai concentrat "tratament" cu No-Spa din 30 de saptamani, adica 5 pastilute in 2 zile, dar si-au facut intr-un final efectul, combinat cu multa odihna. Cred ca nu erau doar contractii, ci a fost si o problema ca statusem in frig si de aceea organismul a reactionat asa urat. Bine ca a trecut

Citat:
citat din mesajul lui Katy82
Desert si mie mi se intareste butica, de pe la 20 de sapt, imi trece la schimbarea pozitiei de aceea nu am intrat in panica. In schimb lui bebe nu-i plac deloc plimbarile, nici macar scurte, se pare. Asa ca aproape ca nu prea mai ies. Si eu am de ceva timp un disconfort in partea stanga jos, ciudat. Nu e dureros, doar un disconfort.
Si eu merg la 28 de sapt la dr., de-abia astept.

Asa mi se intarea si mie cand stateam uneori cu burta in sus, iar daca schimbam pozitia se relaxa, atunci nici eu nu am intrat in panica. De data asta am intrat in panica pentru ca nu a trecut cu nimic, nici cu No-Spa, nici cu schimbarea pozitiei, pur si simplu statea nonstop ca o minge tare (si dureroasa! asta m-a speriat).
Intr-un final mi-a trecut, cu 2-3 zile de odihna si No-Spa, astazi de fapt nu am mai luat nici o pastila ... am luat 3 acum doua zile, iar ieri am luat 2 pastilute... si am stat 90% in pat. De ieri ma simteam un pic mai bine, iar astazi e ca si cum nu as mai avea nimic, nu se mai intareste burtica deloc, nici cand ma ridic, nici daca am stat putin prin bucatarie sa fac ceva usor, cred ca e totul ok.
Ma gandesc ca am dibuit cauza acestei crize, cu o zi inainte fusesem imbracata cu rochita, seara, prin oras... si desi am crezut ca nu ma afecteaza gerul de afara, mergand cu masina, m-am intors acasa cu picioarele gheata si de a doua zi au inceput si durerile alea mari. Initial nu am facut legatura, dar foarte probabil ca de acolo sa se fi amplificat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui greyeras

Apropo ce parere aveti de legatul trompelor?

nu as face niciodata....

cu 28+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III

Mergi la inceput

Simi am auzit de la Adela Dinu vorbind despre Vetetuta sau cum naibii o cheama pe dr care a facut eco ca cica ar fi destul de buna.
Eu, se pare ca am facut deja morfo de trim 3 la 28 de saptamani. Gine mi-a recomndat sa fac cate o eco la 4 saptamani. Adela mi-a spus ca pot sa vin si la 32 sau la 34, cum vreau. PAi eu vreau cam asa: am programare pe 19 decembrie pt eco de trim 3 la F. O sa fiu la 33+. Apoi o sa mai fac cate o eco doar daca e necesar la Haiduc. Altfel nu mai fac. Astept intalnirea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza
Gine mi-a recomndat sa fac cate o eco la 4 saptamani. Adela mi-a spus ca pot sa vin si la 32 sau la 34, cum vreau. PAi eu vreau cam asa: am programare pe 19 decembrie pt eco de trim 3 la F. O sa fiu la 33+. Apoi o sa mai fac cate o eco doar daca e necesar la Haiduc. Altfel nu mai fac. Astept intalnirea....

Dar vei merge doar la controale la ginecolog (fara eco), bilunar in luna 8 si saptamanal in luna 9... sau la ce se refera "nu mai fac"? Ah, probabil la morfologia de trim 3, m-am trezit si eu
Apropo, cum nasti? Poate ai mai zis, dar nu am retinut eu, scuze
Cum te gandesti sa faci controalele din ultimele saptamani/cum te-a chemat?
Eu deocamdata nu am intrebat cat de des doreste sa ne intalnim in aceste saptamani care au ramas

Fetele care nasteti prin cezariana.... ati intrebat deja in ce saptamana va programeaza?

Mergi la inceput

Carmen felicitari pt eco. A luat sotul gentuta bebelusului. Sunt o gramada de chestii faine acolo.

LA multi ani, mami papa-tot!

Anca wow! 35 de saptamani. Pai, mai ai asa de putin....
EU nu mi-am curatat frigiderul singura, ci am pus-o pe d-na de la curatenie. Nu pot sa stau pe scaunel si sa spal frigiderul contorsionata pe jos. EU, dupa ce fac baie ma odihnesc, dupa ce ma imbrac de dimineata, obosesc praf. Gafai ca un purcel.... Iar pusul sosetelor... e treaba complicata... de abia abia la trag in picioare.

Greieras si eu m-am oripilat la stiri cand aratau bebelusii afectati tare de vaccin. Cu toata imaginea blurata, tot puteai ghici cum aratau bubele. Bleah! Au imbolnavit copii sanatosi. Eu o sa le praf pe alea de la neonato daca indraznesc sa-i faca bcg fara incuvintarea mea.

Rose si mie mi-a fost recomndat 2 no-spa pe zi, unul de 40 si unul de 80, pt perioade lungi si fara sa am probleme. De aia era si mirata ca nu iau. Sa fie ea sanatoasa si eu la fel, dar nu iau, frate, decat daca se impune. Fix la nevoie.

Ma uitam ca si Clexane e intrezis in sarcina. SI totusi sa da. Probabil ca se pune in balanta ce e mai bine pt pacienta.... Sper sa nu afecteze in nici un fel pe bebe acest clexane....

Voua v-a fost recomndat sa luati Femibion/sau alt complex de vitamine o zi da si una nu??? Mie, da, de catre USchi. Dar eu iau tot zilnic. O fi bine, o fi rau?!?

PS: eu nu mai pot de dureri. Mi se departeaza oasele bazinului si am niste dureri de numa. Zici ca sunt mamaie, asa de greu ma ridic. Plus ca merg ca o rata leseasca.... Dar asta nu inseamna ca primesc loc in mijloacele de transport.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui desert_rose
Dar vei merge doar la controale la ginecolog (fara eco), bilunar in luna 8 si saptamanal in luna 9... sau la ce se refera "nu mai fac"? Ah, probabil la morfologia de trim 3, m-am trezit si eu
Apropo, cum nasti? Poate ai mai zis, dar nu am retinut eu, scuze
Cum te gandesti sa faci controalele din ultimele saptamani/cum te-a chemat?
Eu deocamdata nu am intrebat cat de des doreste sa ne intalnim in aceste saptamani care au ramas

Fetele care nasteti prin cezariana.... ati intrebat deja in ce saptamana va programeaza?

Haiduc a spus ca vrea sa ma vada o data in decembrie, iar in ianuarie de la 36 de saptamani, ne vedem saptamnal. Placere maxima! In ianuarie trebuie aratata "pupaza" saptamanal. Macar e dr frumusel.
O sa fac tot cezariana. L-am intrebat si mi-a spus ca daca totul e ok, imi face cezariana in saptamana 39. Adica nu ajung la dpn. Dar a spus ca mai discutam asta. Vrea minim 38 de saptamani sa stea bebe la dospit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tweetisor spune:

fetele incerc sa va citesc din urma ...dar fix capitolul 27 nu mai poate fi deschis .. verificatzi careva ..care va ocupatzi shi de administrare sarumana

acum citesc de aici ..ca o perioada nu s-a mai scris shi acum vad ca am ceva de recuperat

noi nu am mai fost la dr decat pt interpretare morfo ..dat tratamnet pt streptococ ..care inca nu m-am hotarat daca sa-l iau sau nu ... shi in rest ma mai duc la 45 sapta ...la 36 sa ma intanesc cu antestezistul shi neonatologul ..shi din saptamana 36 saptamanal la dr meu

Mergi la inceput