Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *454*

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Ina, eu, ca mama de copil care nu mananca mai nimic, nu l-as lasa flamand in ideea ca se da pe brazda si nici laptele nu i l-as scoate. Ce-i drept, al meu nu ca nu-i pofticios, dar i se face si greata cand ii vede pe altii ca mananca mai fara maniere, sau daca mirosul de mancare e puternic. Nu-s toti ca el, clar, dar nu mi se pare o solutie sa nu-si bea nici macar laptele. Pe langa ca-i asigura din necesar, il bea cu placere. Eu l-as lasa pana imediat dupa masa. Daca mananca ceva la gradi, ok, daca nu, ii mai dai tu acasa una-alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Seara buna sau sa zic mai degraba buna dimineata

INA, raspund si eu la framantarile tale

1. La noi la gradi s-a schimbat educatoarea favorita in primavara. Ana cred ca a suferit, pt ca o iubea mult. Si acum intreaba de ea si spune ca ii este dor. Ba parca acum mai rau ca atunci. Dar nu pot spune ca a fost devastata, bine, nici nu stiu cum ar trebui sa se manifeste ca sa stiu daca "ramane cu sechele", dar da, a fost afectata. Iar in curand se va schimba din nou, ca una din ele (cea mai veche) e gravida. Sa nu uitam insa ca cei mici sunt mult mai adaptabili si mai putin atasati ca noi, cred ca ei trec mai usor si mai natural peste schimbari.

2. E bine ca mananca fructe, in rest este putin si nu e ok, din paine mare lucru nu isi ia. Daca insa mananca bine dupa amiaza cand vine acasa, tot e bine. Daca nu...nu prea e. Acuma pe de alta parte, daca el e ok cu analizele si totul e in parametrii, nu stiu daca ar trebui sa te alarmezi. Poate isi revine. Eu i-as scoate laptele de la pranz, poate poate se apuca de mancat. Nu vad rostul sa il tii la program scurt, oricum are mai multe sanse tot cu copiii sa inceapa sa manance, decat singur cu tine acasa. Zic eu.

3. Aici sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine. Mereu sunt sfasiata intre dorinta mea de a creste Ana intr-un alt sistem decat cel "clasic" , cu buline vesele si triste, cu pedepse si recompense, cu mers in trenulet la baie, cu facut toti acelasi lucru, impus, etc. si realitatea gradinitei. La noi sunt tinere, dar sunt destul de clasice in gandire si actiune. Ii si giugulesc, ii pupa, ii imbratiseaza, dar ii si militaresc, ceea ce mie imi displace profund. Detest ideea de uniformizare si mi se pare ca le taie aripile. Dar, in acelasi timp realizez ca optiunile alternative sunt limitate. In cazul meu ar fi: gradinita franceza (unde avantajul ar fi ca ii inregimenteaza in alt sistem, dar tot inregimentare se cheama), dar e exclus momentan din motive obiective, gradinita cu sistem alternativ,adica Montessori sau Waldorf, dar tot ce exista e f departe si mai scump decat ce dam aici sau o alta gradinita, unde sa sper ca lucrurile sunt mai relaxate, dar sincer, nu cred ca imi poate garanta cineva asta si risc sa fie mai rau sau la fel si sa si destabilizez copilul.
Sincer, aia cu Montessori m-ar incanta cel mai tare, am o cunostinta care duce fetita acolo si e minunat ce povesteste, copiii sunt lasati liberi sa aleaga ce vor, nu li se impune nimic, totul e la indemana lor, sunt doar ghidati si lasati sa descopere. Dar eu nu am atata putere, recunosc, sa strabat juma de Bucuresti (intr-o zona crunt de aglomerata), plus ca e si partea financiara, dar sa zicem ca nu ar fi, tot nu stiu daca m-as inhama.
Asa ca, momentan, vorbesc de fiecare data cand am ocazia, spun mereu cand aud doamnele (de la alte grupe de regula, dar sunt sigura ca si al noi e similar) tipand la copii, zic ce nu imi convine, incerc sa le imblanzesc pe doamne cand imi prezinta ca pa ultima tragedie a planetei faptul ca Ana nu a vrut sa cante sau a vorbit cu Adela in loc sa fie atenta la ora, etc.
Nu stiu daca te ajuta, dar sa stii ca te inteleg. Din pacate, in societatea in care traim, nu prea cred ca avem multe alternative

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu am o colega care e disperata de cand s-a schimbat educatoarea. Asta fiindca baiatul ei nu suporta sa doarma la pranz, nu poate; educatoarea dinainte il lasa sa se uite in carti (e super pasionat, la adus maica-sa la un consiliu profesoral o data neavand ce face cu el si copilul s-a uitat timp de 2 ore pe o enciclopedie cu animale!!) dar educatoarea noua il obliga sa stea intins cu ochii inchisi, "ca toti ceilalti". Din cauza asta colega si sotul ei fac slalom sa-l scoata la 12.30 dar tot sunt 2 zile cand nu se poate si in zilele alea colega e fiarta, stie ca baiatul (5 ani) sufera si cand merge dupa el plange si ii reproseaza ca l-a lasat acolo. Si nici nu e lasat la baie de cate ori se cere; colega le-a zis sa-l lase cand vrea si i s-a raspuns:"prea des se cere!"
Nu stiu de ce ne este asa de frica de "ne-mersul cu turma", de iesit cat de cat din sablon, de diferentze; avem impresia ca daca nu e totul uniform, in tipar, conform tuturor regulilor (de parca regulile astea-s "naturale", nu tot noi, oamenii le facem) o sa scapam totul de sub control si o sa mearg societatea de rapa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Salutare!

Merci de urari, le intorc si eu cu drag catre Andreea-Micsunica si catre Victor care-i si Andrei! Si catre consortul Ilincai!

Ina, din tot ce povesteti cel mai in neregula mi se pare tipatul la copii; la asta as reactiona si eu tare urat. Cu mancatul, cred ca laptele-i problema numarul unu. Spun asta din experienta: Andrei, daca i-as da, s-ar hrani doar cu lapte. Daca stie ca primeste lapte, nu mai vrea sa manance nimic. El are inca laptele de la somnul de pranz si la cel de seara; dimineata nu-i dau deloc. La pranz am recurs la un truc: pun mai multa apa si mai putin lapte si asa, cand se trezeste, ii este foame si mananca si altceva - nu mult, dar mananca.

IULIA va invinge CANCERUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

salutare!
La multi ani de ziua nationala a Romaniei!
Eu dupa cum va ziceam, sunt la munca...da nu mai stau mult!
am intrat doar sa felicit sarbatoritii de ieri:
La multi ani, Andrei, Andreea, Anaan!
La multi ani si pentru toti sarbatoritii din familiile voastre.
noi ieri am fost la fetita nasei. Crina s-a jucat frumos cu fetitele chiar daca erau mai mari ca ea.
Acum e cu tati la munca si cred ca e tare fericita.
Pupici tuturor si week-end minunat in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Razi tu, razi, Harap-Alb, cine a vomitat 3 zile dupa un nenorocit de crenvursti?

Al meu RADE mezelurile, carnea... tot! Cand mergem in supermarket, nu se milogeste sa-i iau Kinder, ci... carnatzi!

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Eu am oripilat-o o data pe Monn (glumesc si exagerez, da?) pvestindu-i ca pe noi astia mari ne apuca uneori nostalgii si pofte, inclusiv de crenwursti (si de ochiuri cu parizer prajit :))) si am "profitat" de "ocazii" ca sa ii prezint si plodului obectul. Aia grosi, care ne plac noua, au fost mereu neinteresanti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

INA, nush ce sa te sfatuiesc cu mancarea. Al meu nush cat mananaca la gradi, dar cand vine acasa imi roade si urechile.

Cu tipatul/admonestatul, ce sa zic, evident ca nu mi-ar conveni nici mie. Cand eram la privat stiu ca nu tipau si al meu a fost pedepsit o singura data intr-un an - si iertat dupa 10 secunde fiindca se vedea pe mutra lui ca sufera profund. Acum, la stat, n-a fost never pedepsit, dar stiu ca se mai tipa la ei, ca li se pun interdictii aiurea, ca li se fac observatii... ciudate... Din pacate, atat m-au tinut puterile (financiare); daca mi-as permite, l-as duce inapoi la privat, cumva ma simt si vinovata ca nu-i pot oferi cea mai buna varianta educationala.

Pana la urma, Ian se duce cu placere la gradi. Si daca nu acum, atunci mai tarziu se va ciocni de oameni blazati. Se va tipa la el. E un fel de scoala a vietii pe care nu o poti evita. O poti, cel mult, amana.

Eu cred ca daca tu ii oferi un model de intelegere si de comportare civilizata in familie, comportamentul ceva mai isteric de la gradi nu il va afecta profund.

Pe de alta parte, se tipa la Ian pe banii tai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Neata mai lapranz,

va dau eu cafea dacavoi nu v-ati trezit inca.

INA,nu stiu ce sa iti raspund, zau!

In alta ordine de idei. Cand trebuie sa trimitem cadourile de la Mosh?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Salutare!

Bianca, gand la gand cu bucurie! Si eu intrasem sa vad cand trebuie sa ajunga cadoul Mosului. Al meu inca nu e chiar complet si de-asta as vrea sa stiu cand trebuie sa ajunga, sa nu fiu prinsa pe picior gresit.

IULIA va invinge CANCERUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

A-propos de Mosh, Moshu de Moechu... are unul sau mai multi elfi? Ca n-as vrea sa ma ia pe nepregatite...

Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 28+ cu

IULIA va invinge CANCERUL!

Mergi la inceput