Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *454*

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Hola,

Io-s suparata azi:
1. Educatoarea preferata a lui Ian a plecat. Nu cunosc motivele. Nici nu am fost anuntati.
2. Ian inca nu maninca la gradinita la prinz decit piine goala ceea ce nu e ok; e adevarat, nici acasa nu maninca ceea ce clasic se numeste mincare dar maninca ce-i place lui ori, din septebrie, in timpul saptaminii, la MD bea lapte acasa, la gradi' in majoritatea cazurilor nu maninca; la prinz maninca piine de secara goala, uneori cu castraveti sau rosii/ardei iar la 4 maninca diverse tarte dar nu intotdeauna; a, uitasem de fructe pe care le maninca foarte bine la 11 dar nu mi se pare suficiet; si mai bea lapte la prinz; nu prea vad solutie la aceasta problema decit sa-l tin acasa dar...nici asta nu e o solutie
3. Azi m-am dus dupa Ian la 12 jumate (vazusem pe camere ca sint putini copii, 0 activitati si Ian se plictisea maxim pentru ca educatoarea impodobea sala cu ornamente de Craciun; e drept, e sarbatoare azi dar mie nu mi-a comuicat nimeni ca azi doar ii supravegheaza si sa-l tin acasa; poate e si vina mea ca n-am intrebat ) Revenind, cind am ajuns, copiii erau in sala de mese (toate grupele, mai putin grupa baby). Era cam scandalau -numa' atentionari "alta voce"-, lucru care poate fi normal pentru ca, probabil, nu te poti intelege altfel cu atitia pici galagiosi. Cireasa de pe tort a fost cind lui Ian i s-a facut obsrvatie de mai multe ori -vreo 6 am numarat- tot pe un ton "hotarit" sa stea frumos la masa; stiu de pe camere ca, atunci cind e cu mincarea in fata, Ian se intoarce cu spatele; stiu ca incercau sa-l educe dar tot nu m-am putut abtine sa nu bocesc pe hol cind l-am auzit pe Ian cum plinge.
Ma gindesc ca poate avem noi o atmosfera prea pasnica in casa si nu e obisnuit sa i se atraga atentia ca si cum ar fi surd; stiu ca nu e de dorit sa se poarte cu el ca si cu un ou; pe drum l-am intrebat de ce a plins; a spus ca nua plins; l-am intrebat daca a plins pentru ca au strigat la el si -am spus ca-mi pare rau pentru asta; mi-a spus ca nu a strigat nimeni; nu inteleg de ce minte; copiii sint sinceri la faze din astea.

M-am gindit sa-l duc numai pina la 12 dar nu exista varianta aceasta; au varianta pina la 14 cu prinzul inclus; sint citeva probleme care trebuie rezolvate dar nu am disponibilitaea necesara sa ma gindesc acum la asta; zic si eu ca Scarlet: "after all, tomorow is another day" dar pina atunci, spuneti-mi voi: din afara cum se vede?

Multam si scuze ca m-am intins ca o guma de mestecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

salut!
Ina-imi pare rau ca ai plans, e normal sa te doara cand auzi asa ceva, dar dc Ian n-a zis nimik, poate chiar crede si el ca treb sa stea cuminte la masa, cel putin asa ma gandesc eu, de ex. dc unu se ridica -apoi toti fac la fel.Ca aia tipa la ei, asta este altceva
La fel cu dialogul intre gradi si parinti, cred ca ar treb sa fiti mai cooperanti, ori tu sa fii o mamica care "intreaba" mai tot timpul ce progrese face copilul, ce au mai invatat sa faca, in sensul ca vrei sa faci si tu cu el acasa, sa-l intrebi anumite chestii...si asa poate afli si noutatile de la gradi-gen schimbari/serbare/decoruri si alte cele.
Vad ca-s mai pe shustache astia, la fel faceau si cu serbarile, aflai in ziua respectiva, ceea ce nu e ok..
Cu mesele, eu cred ca ar treb sa-i scoti laptele,dar nu dintr-odata, macar treptat, ii dai jumate, cel putin la MD, da-i juma de biberon, ca sa guste un pic si din ce i se pune in farfurie;sa nu mai fie satul cand il duci. Iar la pranz scoate-i laptele, probabil ca d-aia refuza mancarea, ca stie ca primeste sticluta.
Oricum face parte din adaptare si asta cu mancatul painii, asa ca o sa treaca si de faza asta. E bine ca macar painea o gusta.
Faptul ca nu se omoara nici acasa cu mancatul si el stie ca pana la urma ii faci ce-i place...eu cred ca tot la gradi se va invata sa pape macar un fel de mancare la pranz, adica sa incerce sa aleaga ce-i place, nu sa manance tot meniul ca ceilalti copii, asa dintr-odata, ori ciorbita ori felul 2; insa trebuie sa intrebi dc intre mese le mai da biscuiti sau alte minuni, si lui sa-i fie de ajuns cu aia. Stai linistita, cu timpul va ajunge sa se ia la intrecere cu alti copii.
Nu-s experta, dar cel putin eu asa vad ca ai putea sa ii modifici putin meniul.
bafta

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009 + 25
IULIA va invinge CANCERUL !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

1. Nu stiu ce as putea spune. E pacat ca a plecat, va veni probabil alta... Depinde cat de atasat era Ian de ea, ca daca era persoana de atasament principala e posibil sa-i fie un pic mai greu; daca era preferata doar ca partener de joaca, sa zic asa, nu cred ca va suferi. Intreaba-l si pe el ce parere are.

2. Nu mi se pare ok ce si cat mananca dar nici nu stiu sa iti dau sfaturi. Analizele am inteles ca ii ies mereu ok, deci chiar nu stiu ce ai putea face. Cel mult sa vorbesti la gradi - daca-s oameni ok - sa ii dea lui Ian legume crude la pranz, ce stii ca mananca si acasa, sau sa te lase sa ii duci tu legumele crude si sa i le dea...

3. Poate a fost din cauza ca era personal mai putin azi?

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 37+

Mergi la inceput

Copii erau mai putini, personal la fel: fiecare clasa cu educatoarea ei + bucatareasa + ingrijitoare. Poate asa e "normal" sa vorbeasca tare ca e sala de mese mare si in spate nu se aude.

Oana, pe educatoare le intreb mere -adica ZILNIC- daca sint noutati, daca au ceva relevant sa-mi spuna. Mai mult nu insist. Sedinte cu parintii nu se fac dar nici nu pot retine educatoarele pentru ca dimineata cind ajungem sint cu copiii in sala, cind il scot, la fel si mi s-ar parea aiurea sa o monopolizz eu cu detalii cit copiii sint singuri. Directoarea e mereu disponibla dar ea nu sta la clasa non-stop ca sa stie lucrurile "de finetze"; generalitatile le-am discutat si am gasit un numitor comun.

La faza cu scosul laptelui m-am gindit si eu dar parca nu-mi vine sa-l trimit flamind cind stiu ca nu maninca la gradi. La prinz, daca i-l scot, ramine pina la ora 16 -cind maninca o tarta sau mai multe - doar cu niste fructe in burta. Daca i-l dau, intr-adevar, poate nu ii e foame. Cerc vicios. O solutie ar fi sa-l tin acasa, sa-i scot laptele, sa vad ce se intimpla...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

1. Parafrazandu-i pe stoici, nu are rost sa suferi pentru ceva ce nu sta in puterile tale. Prima educatoare a Sophiei era cam in 6 luni gravi cand a inceput ea gradi, iti dai seama ca in nici 3 luni a plecat; am avut ceva emotii dar asa rapid s-au adaptat toti...inca pana in vara au mers cu 2 educatoare in paralel, una dimi, una-i prelua dupa somn. Important e ca directoarea/patroana sa selecteze ca lumea personalul, de patroana mea sunt foarte multumita cum le-a "recrutat" pana acum;
2. D'apoi el si acasa tot asa mananca, ce "afacere" faci tinandu-l acasa? Eu cred ca tot intre copii se va apuca si el sa manance serios pana la urma. Pana atunci spune-le sa-i dea mai multe legume crude, ceva ce-i place?...
3. Ian chiar plangea in timp ce era admonestat? Of:( Si Phiphi e cam "pe invers", nu mereu vrea "cu turma" dar la masa am avut ocazia s-o vad (sa-i vad pe toti) de 2 ori, este impecabila:)) Alti copii mai se ridicau, faceau scheme dar adultii (care se nimerea, bucatareasa, ingrijitoarea, educatoarea) ii cam admonestau, adica le spuneau sa stea frumos. Mie mi s-a parut normal fiindca in paranoia mea (dar si din realitate:((( cred ca se pot ineca cu mancarea si cred ca sansele sunt mai mari cand vorbesc/se bantuie/ se agita in timp ce mananca (eu am patit-o cu Phi) deci mi se pare normal sa fie f. atente la ei la masa si sa previna situatii neplacute sau chiar grave.

Mergi la inceput

Cuscra, Ian la masa nu se ridica ci sta cu spatele la mincare . Sta pe scaunel dar intr-o parte ca sa nu fie nevoit sa manince. Am inteles ca e lasat in boii lui, nu-l streseaza nimeni. La clasa, in timpul activitatilor -lucreaza pe centre- se plimba de la unul la altul (sau merge la educatoare sa se laude cu capodopera lui ) si e lasat sa se plimbe ceea ce imi place. La masa, cred ca li s-a spus ce si cum si nu se ridica. Ambele educatoare mi-au spus ca Ian intelege regulile si le respecta. M-a mirat ca una dintre ele mi-a spus ca Ian are...bun simt Mi s-a parut cumva...ciudat, dat fiind faptul ca inca nua re 4 ani.

Pai si acasa e vegetarian dar maninca de prinz..diversificat. Diversificat din ce maninca el; fructe, legume, dar crude, netratate termic.

Si da, a plins dar crede-ma si eu as fi plins daca-mi zicea una in plen de 6 ori acelasi lucru. Din pacate, ma moshteneshte la mimozeala.
Nu a plins mult pentru ca s-a dus educatoarea la el cu ton si vorbe impaciuitoare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Si da, a plins dar crede-ma si eu as fi plins daca-mi zicea una in plen de 6 ori acelasi lucru. Din pacate, ma moshteneshte la mimozeala.
Nu a plins mult pentru ca s-a dus educatoarea la el cu ton si vorbe impaciuitoare.

"You don' t have a soul.
You ARE a Soul.
You have a body" - C. S. Lewis

Dar cine l-a "spurcat", tot educatoarea si apoi s-a dus sa-l impace sau altcineva l-a admonestat si educatoarea a intervenit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu inteleg chestia cu bunul simt, mi se pare ca si Ilinca il are. Cred ca e vorba de copiii aia putin mai sensibili, putin mai maturi, mai ascultatori cumva, care par mai...intelepti. Aia care par sa se gandeasca uneori inainte de a se arunca cu capul inainte :)

Uite, mie nu-mi "convine" ca este lasat atat de in boii lui in clasa. Ok, inteleg, e normal sa nu fortezi copilul la masa. Dar in clasa mi se pare ca ar trebui sa existe niste reguli legate de activitati. Acceptarea regulilor este un pas, o etapa, vine la pachet cu un anumit gen de maturizare, de pregatire pentru viata etc. Acu nu sa-l spurce sa-l lipeasca de scaun, dar sa ii repete iar si iar ca trebuie sa stea la centrul la care e desemnat atunci, sa faca activitatea cutare, sa astepte sa vina doamna la masa ca sa ii arate ce a facut etc. Asta asa, ca pregatire pentru mai incolo. Si ca o constanta fata de toti copiii.

Eu zic sa risti cu masa. Nu pateste nimic daca sta (mai) flamand cateva zile, pana va lamuriti ce si cum. Totusi au 4 ani aproape, unii copii mananca orice la varsta asta, altii mai au mofturi si preferinte, dar in general accepta cate ceva din fiecare clasa de alimente. Cat are analize bune e ok, dar oare o sa tina asta la nesfarsit? Si daca nu, ce te faci? Mai bine o iei treptat decat sa ajungi la "situatii de criza".

Ca o constatare personala, cred ca un anumit gen de fermitate la gradinita le este de mare ajutor copiilor, mai ales daca sunt singuri la parinti si obisnuiti sa fie centrul universului. Nu o fermitate care sa umileasca, sa anuleze copilul, sa il infranga sau sa il dreseze, dar un fel de "reguli ale haitei", asa, aceleasi pentru toti...cat sa descopere copilul ca nu, nu e singurul copil din lume, mai sunt si alti copii si toti au drepturi egale, ca exista lucruri care se fac "acum ori niciodata", ca exista momente nenegociabile etc. Nici nu stiu cum sa explic mai bine. Mie de asta imi place de mor de una din doamnele de la grupa Ilincai, mi se pare ca imbina perfect chestiile astea.

OFFTOPIC
Azi am mers la o gradi privata sa faca Ilinca o poza pt o mapa, ca a lipsit cand s-au facut pozele la gradinita ei. Ma rog, poveste lunga. Nu stiu cum e prin alte orase, dar eu am lesinat iar de placere :))) constatand ce diferenta mare este intre educatoarele asa-zis de moda veche (alea care au facut scoala speciala) si copilele alea studente la psihologie de acum, care se joaca de-a educatoarele, care-s tinere si dragute, care multe-s lipicioase cu copiii, dar in afara de a-i supraveghea sa nu-si crape capetele si a-l mai alin(t)a pe cate unul care se adapteaza mai greu, nu prea fac...altceva. Era asa o debandada si o harmalaie acolo, copiii bantuiau pe holuri si tot veneau sa ii adune, aratau plictisiti, fara treaba, fara scop....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Inapreda in primul rand

1. Nu stiu cat de atasat era IAN de educatoare ca sa imi dau seama ce impact va avea plecarea asta taman in mijlocul anului a educatoarei si cat a depins sau nu de conducerea gradinitei plecarea ei adica au incercat sa o faca sa ramana sau a fost o decizie unilaterala
Ada de ex e mega atasata de educatoarea ei si sincer nu stiu daca ar merge la alta educatoare

2. Cu mancatul clar nu e ok si poate ar fi o varianta mai buna programul scurt, fara masa acolo pt ca nu cred ca il va impresiona pe Ian ca x sau y mananca , la fel e si Ada, ei au o gustare la 10 unde unii copii mananca fructe, altii sandwich , ce le pun parintii adica, eu ma gandeam ca poate ii va fi pofta si ei si imi va cere altceva sau macar va gusta dar ea ramane tot la cornuri, biscuiti, etc

3. Cu tipatul, ridicatul vocii indiferent de cati copii si cadre didactice erau, nu sunt de acord si gata !
Ada de ex care nu e obisnuita cu asa ceva , cand mai ridic f putin tonul la ea imi spune cu lacrimi in ochi: te rog nu mai vorbi asa repede ca nu-mi place

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_

IULIA va invinge CANCERUL !!

http://iulia-elena.blogspot.ro/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Eu inteleg chestia cu bunul simt, mi se pare ca si Ilinca il are. Cred ca e vorba de copiii aia putin mai sensibili, putin mai maturi, mai ascultatori cumva, care par mai...intelepti. Aia care par sa se gandeasca uneori inainte de a se arunca cu capul inainte :)

Uite, mie nu-mi "convine" ca este lasat atat de in boii lui in clasa. Ok, inteleg, e normal sa nu fortezi copilul la masa. Dar in clasa mi se pare ca ar trebui sa existe niste reguli legate de activitati. Acceptarea regulilor este un pas, o etapa, vine la pachet cu un anumit gen de maturizare, de pregatire pentru viata etc. Acu nu sa-l spurce sa-l lipeasca de scaun, dar sa ii repete iar si iar

OFFTOPIC
Azi am mers la o gradi privata sa faca Ilinca o poza pt o mapa, ca a lipsit cand s-au facut pozele la gradinita ei. Ma rog, poveste lunga. Nu stiu cum e prin alte orase, dar eu am lesinat iar de placere :))) constatand ce diferenta mare este intre educatoarele asa-zis de moda veche (alea care au facut scoala speciala) si copilele alea studente la psihologie de acum, care se joaca de-a educatoarele, care-s tinere si dragute, care multe-s lipicioase cu copiii, dar in afara de a-i supraveghea sa nu-si crape capetele si a-l mai alin(t)a pe cate unul care se adapteaza mai greu, nu prea fac...altceva. Era asa o debandada si o harmalaie acolo, copiii bantuiau pe holuri si tot veneau sa ii adune, aratau plictisiti, fara treaba, fara scop....

Hmmm...nu stiu daca se poate generaliza chiar asa. De ex. educatoarea Sophiei e tanara (25 sau 26 de ani), absolenta de Psiho (si de liceu pedagogic) si sa vezi la sedinta cum ne-a prezentat programa si ne-a aratat ce face, ce urmareste blabla. Si copiii o asculta, unul nu-i contesta autoritatea (nici macar Phiphi:))) La serbare era cu ochii numai la ea sa urmeze indicatiile). Mie mi se pare putin prea serioasa, mi-ar placea una mai hlizita dar cum vad ca pruncii o si indragesc o si asculta, it's fine with me.
La fel n-as generaliza sa le ridic in slavi pe cele "de moda veche"; un coleg de-al meu si-a mutat fiul (fusese coleg anul trecut cu Phi) la stat, ca i s-a nascut inca un copil si nu facea fatza cu banii. Gradinita "de vaza", cu educatoare ridicate in slavi, colegul a fost entuziasmat cam 2 saptamani. Apoi a zis ca fiul lui zilnic plange ca vrea la gradinita "lui"(veche), ca doamna asta e "suparata". Apogeul a fost cand a sunat-o intr-o dimineata pe nevasta-sa alt parinte care cand si-a dus copilul l-a vazut pe asta al colegului in genunchi, alaturi de altul, plangeau amandoi de mama focului in timp ce educatoarea urla la ei.
Ma rog, m-am lungit, vroiam sa zic ca exista tinere zapacite, incompetente si depasite de situatie asa cum exista si "doamne cu experienta" si apreciate care au niste metode "de disciplinare" de-ti vine sa urli. Si exista nu doar doamne "de scoala veche" competente ci si tinere serioase si cu har, talent pedagogic.
(sa nu uitam ca Buleandra aia, bereanda, era dintre cele "cu experienta/ cu rezultate/ cu cautare")

Mergi la inceput