Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *454*

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Novus, mi-ai luat-o inainte :))) si eu vroiam sa constat cat e de dulcica silvia !

Da, Ilinca, si noi la fel. Brazii naturali nu-s eco, dar oricum se taie; cumpar numai de-aia cu eticheta, care in general provin din crescatorii; parca mi-e mai mila sa ii vad aruncati la containere pe langa piete ...
Iar cu globurile la fel si noi, mici sus, mari jos, am pus si casabile anul trecut (anul asta nu prea stiu, cu dracul asta de motan mic pe care-l am, ca asta chiar e dracu gol, invatata cum eram cu doua mitze mari si batrane care dorm non stop...asta ma scoate din papuci. Azi dimineata m-am trezit la 9 jumate si am maturat 2 kile de taratze imprastiate in hol, bucatarie si bai, ca imbecilul nu a gasit altceva sa se joace decat puna pe care mi-o luasem ieri...)

Ina, pe mine cica ma ajuta fata aia de ziceam, care se duce pe la bunica, dar e o copila ametita, sterge praful, da cu aspiratorul si cu mopul, de unde sters pe/sub dulapuri, covoare, chestii....uneori asa ma enerveaza ce fushareala face, ca imi vine sa ii spun sa stea acasa...dar mi-e mila de ea.

Copila mea vad ca "si-a dat drumul" la muci, ii curge nasul intr-o veselie, aseara m-a bagat in boale ca pe la 10 jumate a apucat-o ca pe ea o ustura nyunyu-ul, ca o ustura cand face pipi, ca nu stiu ce si nu stiu cum; am spalat-o, am pus-o cu curu in apa cu bicarbonat ca eu banuiesc o candidoza de pe vremea ultimului antibiotic, pe care nu am tratat-o destul atunci. Ma rog, azi nu o mai ustura nimic, pipi face normal (ca frecventa si cantitate), am dus o proba la laborator si astept mail cu rezultatul....ma rog, sincer, sa ramanem numai cu mucii, si astia daca ar trece mai repede nu as suferi...

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Buna!

Cu bradul, si eu tot ca ilinca, doar cu 1-2 zile inainte, si la fel, am si globuri fff vechi [de cand erau parintii mei tineri, fara copil], si unele asa, mai luate de mine, rar.

Cand desfac cutiile, din fiecare stil/cutie aleg ce pun in brad, insa musai pun cate ceva din fiecare cutie, ca sa fie "cat mai multi" in jurul bradului. De exemplu, am globuri stil fetita micutica, eu am fost f atenta cu jucariile si deci si cu globurile si, desi casante, am inca peste 20 globuri ff vechi [peste 40 de ani]. Nu ma indur sa nu pun macar o fetita, pentru ca o punea mama si zicea ca seamana cu mine [ee, are fusta din glob rotund, deci da, seamana cu mine ], si fetita va zambi printre crengi, printre timpuri si printre stele... Apoi, am cateva ornamente chinezesti din hartie creponata si indoita "ca acordeonul" care se intind ici-colo. Le pun, nu toate, dar macar unul din ele, ca imi aminteste cum se urca tata [de 1,84 inaltime] pe scaun sa le agate, si de acolo [de f sus, ca dadea cu capul in tavan si eu ma amuzam], de pe scaun imi zicea: bai anca, vezi ca e secret ce facem noi aici, nu zicem nimica lui mama si lui tata-mare [ei stateau in bucatarie...].. si eu stateam0-stateam, pocneam de bucurie ca am un secret, dar mai intram din cand in cand la bucatarie si ziceam, frecand palmele: eu fac ceva frumos cu tata, dar nu va zic ce! si fugeam indarat in sufra, sa nu cumva sa scap secretul :)))

apoi am cateva globuri oarecum ceausiste [din alea mari, rotunde sau ovale, rosii cu ceva floricele pe ele, destul de standard] de le-am cumparat eu cu prietena mea cand eram prin clasa 8 parca, si tre sa pun si din alea, ca sa fie si prietena pe langa brad...

beteala am de 2 feluri:
- ruseasca
- romaneasca
Din aia rom am de mai multe culori, si la asta aleg doar o culoare per an, insa, aia ruseasca o pun sigur, ea e f subtire, aproape ca un "snur", e argintie si te duce cu gandul sa ornezi o troica si sa inoti prin zapezile padurilor rusesti indepartate, friguroase, puternice si totusi provocatoare, intrebatoare: le dai TOT sufletul tau sau nu?

Instalatie eu nu pun niciodata pt ca parintilor mei le-a luat foc covorul, intr-un an [inaintea mea] si prefer sa gasesc stralucire noaptea doar de la argintiul ornamentelor.. asa, mai pe dibuite :)))

Nu am brad de plastic, aveau parintii mei unul pe care il puneau doar si doar cand nu mai "prindeau la piata" brad natural... prin urmare, eu am asociat mereu bradul de plastic ca o solutie de backup, ca o neputinta, ca o chestie urata din comunism, si ca o expresie a traiului la bloc unde nu ai brad in curte... asa ca, dupa ce s-au dus amandoi parintii mei, am aruncat bradul, nu am vrut sa-l mai vad...
De atunci, am preferat sa iau bradut ff mic in ghiveci [cu speranta sa-mi traiasca, dar inca nu am reusit :(], chiar in unii ani am luat doar crengi si am facut un fel de ikebana, in care, tot am pus cate ceva din fiecare cutie a sufletului meu...

Desi au nu reusesc deloc-deloc sa asociez cuvantul trend cu bradul de craciun [si, in general, cu fiinta mea], totusi, imi place mult sa privesc alte stiluri de brad, imi si imaginez cum va fi bradul maro cu alb sau cel al oliskai cu ornamente de lemn....:)

Va doresc multa bucurie in suflet cand va veti privi bradul si cand, jucandu-va cu crengile lui, veti zambi, din noul, ca un copil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

pisigri, multumesc! ma rosesc de atatea complimente
poti sa o tii cu fundu si in ceai de pelin sau scumpie, sau ambele.
alt remediu nu stiu. eu am banuit la crina o infectie urinara de curand dar pentru ca urocultura a iesit sterila, de 2 ori, atunci dr de familie a zis sa nu ii dau decat urinal cateva zile, da eu tot ii dau de atunci si sa ii fac bai de sezut cu bicarbonat in ceai de pelin sau scumpie.

iar in privinta curateniei eu fac ce pot, cat pot, asa seara dupa munca, sambata, dar nu aduc pe nimeni pentru ca sunt prea pretentioasa si ma enerveaza oricine se baga in lucrurile mele.
cand am facut curatenie mai serioasa, dupa mesteri de exemplu am chemat intariri de la tara dar tot eu am facut dupa fiecare ca sa fie cum vreau eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Silvia subscriu

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

Iulia va creste mare!
Doamne ajuta si lumineaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Cu primenitul cred ca o sa fiu mai timida anul asta, dar si noi facem bradutul cu o zi doua inainte de Ajun; de Ajun tre sa fie gata ca avem musafiri. In schimb il tinem muuuult dupa Craciun, pt ca ne e mila sa-l dal amafara, nu cunoastem multe activitati mai deprimante decat desfacutul si aruncatul bradului :( asa ca il tinem mult dupa Boboteaza, in functie e cat de bine a rezistat....

Fix identic si la fel!

"Traditional" (adik de la ai mei de-acasa) facem bradul pe 23 dec seara, cand vin colindatorii, i-am transmis si lui Costin obiceiul, n-a fost greu, ca ei n-aveau traditie in domeniu... Dupa Craciun il tineam deobicei pana la Sf Ion., uneori si mai mult, dupa cum rezista. Pe cat de fericita ma face impodobirea bradului, pe-atat ma deprima desfacutul.
Bradul "trebuie" sa fie natural, am tot incercat in ultimii ani brazii la ghiveci, dar nici unul nu a supravietuiut...
Acasa faceam bradul "ca pomul de Craciun", am inca podoabele, sunt la Targoviste si le voi folosi pt a face bradul acolo... am si eu niste fixuri. Cu brazii "uni" am inceput din facultate, cand ne faceam un brad micut (artificial ) ca sa nu ocupe prea mult spatiu.
Anul asta ma gandeam sa il facem albastru in cinstea venirii lui bb Ma rog, sper sa aiba rabdare sa stea la caldurica pana in 2013.

Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 27+ cu

IULIA va invinge CANCERUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonapro spune:

Ziua buna

Noi bradul il avem artificial de vreo 7 ani si o sa fie rosu cu argintiu sau cu auriu, l-as face cu albastru, dar nu se potriveste cu sufrageria care e rosu cu crem Il impodobim cam cu o saptamana inainte si il tinem pana pe 8 ianuarie.

Va vine sa credeti ca mie mi-au iesit deja in cale ofertele pentru la vara, am gasit 7 zile la Nisipurile de aur, patru stele cu all inclusive cu 107 Euro de persoana. Si nu trebuie decat un mic avans acum, daca ii zic sotului zice ca nu am toate tiglele pe casa

La curatenie ma mai ajuta mama si putin al meu sot, dar vreau sa ma apuc de acum si sa fac cate putin, termin eu pana pe 8 dec, cand vreau sa fac sfestanie.

Dodo: Doamne ajuta, sa treceti cu bine si de perioada asta!

http://iulia-elena.blogspot.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Pisigri, io fac curat ca fata ta dar veci nU spal geamuri, perdele etc. Recunosc. So, la mine, e musai sa...intervin macar O data pe an, alteori, de 2 A, plus ce face dna R. cit sintem noi in concediu, deci, cam 3 "generale" pe an; nu de moft, de...musai. Am prietena care stege TOATE geamuriLe SAPTAMINAL

Silvi, si eu sint pretentioasa; asta e motivul pentru care...tot schimb tantile; niciuna nu face cum as face eu daca...as face; dar prefer ca, in perioada aia, oricum aglomerata, sa fac altceva; prin urmare, cobor pretentiile, arvunesc o tanti si eu ma ocup de lucruri mai placuto-utile.

De cind aveam 11 ani (cind l-am inmormintat pe unchiul meu in 31 decembrie) mie mirosul de brad -pe princpiul madlenei proustiene- ma duce cu gindul la evenimente triste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Buna seara!

Noi avem acelasi brad (in ghoveci) de cand s-a nascut Injinerul, e al patrulea Craciun impreuna. Il impodobesc doar cu globuri rosii care nu se sparg, de frica terminatorului.

Noi azi am vizionat Lion King, ocazie cu care amm aflat cat de senibil e musiu. A plans asta micu la desene de zici ca-l bateam... Ca el nu vrea sa moara tatal lui Simba. Of, dragul de el, cum le ia in serios...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Noi avem acelasi brad (in ghoveci) de cand s-a nascut Injinerul, e al patrulea Craciun impreuna. Il impodobesc doar cu globuri rosii care nu se sparg, de frica terminatorului.

Cum ati reusit sa-l tineti, ca mie mi-au murit... am incercat si sa-i plantez si sa-i las in ghiveci... tips and tricks?

Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 27+ cu

IULIA va invinge CANCERUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Buna dimineata !!!

Cafeaua va asteapta si ceva bun langa !

Eu abia m-am trezit ca aseara am avut toti insomnie cu Ada in frunte desigur

Monnvas, ''Regele leu'' e filmul nostru de suflet, Ada ii cam stie replicile pe de rost si sufera alaturi de micutul Simba, mie imi place coloana sonora

Eu de abia astept wkd-ul prelungit , inca nu stiu ce vom face, avem o invitatie la munte si una pe sambata la un off-road si o partida de rummy seara ca ni s-a redeschis apetitul dupa wkd-ul asta

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_

IULIA va invinge CANCERUL !!

http://iulia-elena.blogspot.ro/

Mergi la inceput