biblia

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1
Michelle usa si capcaunul, de ce m-ati dezaprobat la raspunsul meu catre alinta? nu inteleg, nici macar nu va era adresat voua raspunsul ca sa ma dezaprobati

Nu cerceta caile capcaunului!

Tip: daca nu-ti place sa-ti fie evaluate mesajele, foloseste mesageria privata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1
Tot pe H2 am vazut un documentar despre civilizatia maya si cit de animalici sau primitivi sau prosti sau nici nu stiu cum sa ii descriu erau in gindirea lor

Si peste cateva sute de ani la fel vor zice despre noi (unii dintre) urmasii nostri.

Este o greseala sa judecam civilizatiile trecute dupa standardele prezente. Societatea maya a fost, in contextul vremurilor, una din cele mai rafinate si evoluate civilizatii. Sacrificiile nu le faceau de dragul omuciderii, din pofta de sange, din porniri animalice. Era o intreaga filosofie de viata in joc, o cosmogonie elaborata, un intreg ritual, pentru care unii se pregateau toata viata. Si dacii aveau ritualuri sangeroase, cel mai cunoscut fiind acela prin care-l sacrificau pe cate unul de-al lor, unul dintre cei mai buni, pentru a-l trimite cu jalba la Zalmoxis. Asta inseamna ca dacii erau prosti, primitivi sau animalici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Evident ca si mie imi par oribile acele sacrificii umane.
Dar noua ne par oribile pentru ca noi STIM ca sunt oribile. Oamenii acelor timpuri nu puteau sa conceapa ca sunt oribile. Omenirea evolueaza continuu, ceea ce in urma cu o mie de ani parea firesc, de bun simt, normal, necesar, bun, placut zeilor, este acum neuman, abominabil, inutil, rau, neplacut Domnului.

Tot ce vreau sa spun e ca nu trebuie sa-i consideram prosti pe stramosii nostri. Erau atat de destepti cat puteau fi cu bagajul de civilizatie in spate. Faptul ca ACUM noi ne putem considera civilizati se datoreaza pasilor mici pe care i-au facut stramosii nostri. Civilizatia noastra nu putea exista fara aportul civilizatiilor trecute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

eee, hai nu fii suparata...eu te-am dezaprobat pt ca nu o consider o sursa credibila, iar titlul acestui subiect este "Biblia", nu "ancient aliens".




michelle
"Fear less, hope more; Whine less, breathe more; Talk less, say more; Hate less, love more; And all good things are yours"

so fi numind biblia dar este incadrata la paranormale de aceea mi-am permis sa raspund;daca era la sufletul credintei nu ma bagam;
este o sursa credibila pt ca toate exemplele sint date din ce este scris deja, dovezi, etc, exact ca biblia de fapt...acuma o sa sari suparata ca o compar cu biblia probabil...that`s ok, eu pot sa accept si alte puncte de vedere. Totul este relativ in viata asta depinde de fiecare cum percepe informatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui msl1
in ziua de azi jertfa umana nu mai este aceptata asa ca au trecut la un altfel de jertfe mai ...psihologice asa...
nu cred ca un dumnezeu a tot puternic si iubitor cere jertfa!


Dumenzeu cerea jertfe in trecut, dar niciodata nu a cerut jertfe umane(asta a fost scorneala oamenilor), cerea doar jertfa de un singur animal(o data pe an).a lasat instructiuni clare ref. la jertfe, tot ce se facea in plus era scornit de oameni nu impus/cerut de Dumnezeu.

in prezent nu se mai cere nici un fel de jertfa nici macar psihologice(cum le numesti tu). se cere doar sa accepti jerfa oferita chiar de Dumenzeu.


michelle
"Fear less, hope more; Whine less, breathe more; Talk less, say more; Hate less, love more; And all good things are yours"

Nu vreau sa ma contrazic cu tine dar, sint tot felul de "jertfe" care trebuie sa la faci cel putin in religia ortodoxa, de exemplul postul eu o vad ca o jertfa si multe altele; Eu in mintea mea naiva sau redusa sau cum oi fi, nu pot sa accept ca cineva s-a jertfit pt mine; eu nu am cerut-o si nu vreau sa ma simt vinovata zi de zi si minut de minut ca cineva s-a jertift pt mine; cind imi mai spune mama citeodata ca a facut nu stiu ce pt mine nu pot sa dorm nopti de cit de vinovata ma simt, nu vreau sa ajung bolnava mental gindindu-ma ca cineva a fost omorit pt mine, in mintea mea redusa nu pot accepta asa ceva, imi pare rau....un dumnezeu bun mare si milos nu cere jertfa si nici nu jertfeste pe nimeni pt nimeni...e parerea mea personala.
Nu ma contrazic cu ce am scris mai sus le consider 2 lucruri diferite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

msl1, in primul rind fii linistita ca si daca ne contrazicem, nu e nimic rau in asta si eu nu ma supar...incearca sa nu mai fi asa in defensiva, oricand ai ceva de spus , spune...

tu nu chiar nu ai inteles jertfa.
chiar si in ortodoxie, postul nu e /trebuie vazut ca o jertfa, cel putin asa cred eu.
postul e ceva care omul face cu placere, si prin asta il glorifica pe Dumenzeu, sau se curatza de anumite vicii...nu face asta ca Dumnezeu sa-i ramana dator pt jertfa lui si/sau sa-i dea ceva la schimb.

cat despre jertfa Lui Dumnezeu...asta e...nu esti obligata sa o primesti...El a facut-o din dragoste, nu ca sa ne subjuge cu vinovatzie.

spui ca nu poti dormiI stiind ca cineva a fost omorit pt tine...dar poti dormii stiind ca traiesti in pacat si vei murii in pacat daca nu primesti jertfa si dragostea Domnului Isus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
Eu in mintea mea naiva sau redusa sau cum oi fi, nu pot sa accept ca cineva s-a jertfit pt mine; eu nu am cerut-o si nu vreau sa ma simt vinovata zi de zi si minut de minut ca cineva s-a jertift pt mine; cind imi mai spune mama citeodata ca a facut nu stiu ce pt mine nu pot sa dorm nopti de cit de vinovata ma simt, nu vreau sa ajung bolnava mental gindindu-ma ca cineva a fost omorit pt mine, in mintea mea redusa nu pot accepta asa ceva, imi pare rau....un dumnezeu bun mare si milos nu cere jertfa si nici nu jertfeste pe nimeni pt nimeni...e parerea mea personala.


fara sa-ti dai seama si tu te jertfesti, daca vrei s-o numesti asa, pentru copilul tau de ex. Cred ca e suficient sa amintesc aici doar de noptile nedormite si de faptul ca in majoritatea timpului esti la dispozitia lui. Sau ne "jetfim" chiar si pentru animalele de companie - le suntem alaturi cand sunt bonave, cheltuim bani pe veterinar etc. Ne obliga cineva? cerem ceva in schimb? Eu as zice ca nu

Isus spune "Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai". Mai spune "Nimeni nu Mi-o ia cu sila (viata), ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau si am putere s-o iau iarasi.”

dar eu tot nu inteleg ce cauta subiectul asta la paranormale zic asta tinand cont de ceea ce zice biblia referitor la paranormal, zodiacuri si prezicatori mistice. Ca mie mi se pare ciudat sa selectezi din biblie doar ce-ti place (adica s-o consideri o sursa demna de incredere in aceasta ipostaza) iar cand afirma ca toate activitatile astea paranormale sunt o explorare a spiritualului avand o calauza gresita (satan) sa spui ca biblia greseste.

edit: 2 diacritice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:

Eu cred ca subiectul asta e la paranormale pentru ca cine l-a deschis..cred ca Alina(scuze daca gresesc) a intuit ca Biblia, si crestinismul in general, este mai mult decat ne invata pe noi biserica.Din punctul meu de vedere exista o mare discrepanta intre ce ni se spune noua ( ca si ortodocsi..in rest nu ma bag) ca este si viata marilor preoti si calugari.Numai daca ne uitam la cei contemporani cu noi..sau aproape. Daca avem putina rabdare sa citim si chiar sa ascultam ce ne invata ei vedem ca sunt plini de "paranormale". Parintele Arsenia Boca a "plecat in duh" la inmormantarea mamei, Parintele Cleopa "auzea si vedea in Duh". Parintele Argatu interpreta visele, vedea demoni, si multe altele. Pai de unde le veneau frate toate astea..de la demon? De la Dumnezeu le aveau, daruri pentru iubirea si devotiunea fata de Dumnezeu si om. Crestinismul propavaduieste posibilitatea oricui de a se mantui, in fiecare dintre noi exista la nivel potential un parintele Cleopa. In schimb daca cineva doar incepe sa tinteasca spre potentialul ala e bineinteles de la demon si ar trebui sa-si vada de treaba.Pai nu-i o contradictie aici? Nu mi se spune mie ca ma pot "ridica" si daca ma ridic mi se pune sa iau loc ca nu pot?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

IrisM perfect de acord cu tine.

problema este ca exista doua surse ale supranaturalului si din frica de a nu le confunda oamenii (sau bisericile) prefera sa se limiteze doar la zona de confort, cea cunoscuta.

Dar daca supranaturalul e de la Dumnezeu n-are ce cauta la ocultism (prezicatori, zodiace etc.). Din punctul meu de vedere () supranaturalul (de la Dumnezeu) ar trebui sa faca parte din viata fiecarui credincios. Isus a spus: "cine crede in Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu; ba inca va face altele si mai mari decat acestea"



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:

Exact asa gandesc si eu. Numai ca oamenii in frica lor de care spui au separat cele doua lucruri. Tot ce e legat de o intelegere venita prin alte cai decat logica si simturile noastre e considerata paranormala. Din punctul meu de vedere toate cele "oculte", mai putin zodiacele ca nu stiu ce sa zic depre ele, pot veni ca orice alte "paranormale" pe cele doua cai. Pai parintele Arsenie Boca n-a prezis ce se va intampla? El se uita la om si il sfatuia nu neaparat in functie de situata lui prezenta, ci mai mult de ce-l asptepta in viitor. Inseamna ca si el a fost un prezicator. Frica si zona de comfort nu te ajuta sa evoluezi, te tine pe loc.

Pe de alta parte daca incepi sa te "inspiri" dintr-o zona gresita nu ai cum sa nu-ti dai seama. Pai tu nu vezi cum te transformi, pe ce drum esti? Ca nu se intampla nimic in afara ta si fara prezenta ta. Demonul nu te va ghida niciodata spre iubire, intelegere, echilibru. Daca spre directia asta mergi insemana ca cineva acolo sus te iubeste.


Mergi la inceput