biblia

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

mischelle-usa, hai nu te supara!

fiecare face trimitere acolo unde gaseste o frantura de lumina la intrebarile puse. unii fac trimitere la extraterestrii, altii la preasfintii decedate si canonizate...cand privesti in tine, cand cauti adevarul din tine ajungi sa traiesti mesajul din biblie, alaturi de adevarata bucurie a redescoperirii.

numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

nu ma supar, sunt doar dezamagita...cand frumusetezea, diversitatea si importantza Bibliei e redusa doar la un pasaj si la un singur subiect..care nu are nimic de a face, absolut nimic cu sufletul nostru si relatzia cu Dumenzeu.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

michelle dar nu ai de ce nici macar sa fii dezamagita. Frumusetea omenirii consta tocmai in diversitatea ei. Gandeste-te cum ar fi ca toti sa credem la fel in aceleasi valori si toti sa ajungem direct in Rai fara alte complicatii.

Totul tine de acceptare. Mie nu mi se pare complicat sa accept ca exista oameni care cred in Bilbie sau oameni care cred in extraterestri, chiar daca eu nu cred. In niciun caz nu sunt dezamagita ca nu toti cred ca mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu un alt fel de dezamagire...ca nici macar nu incearca.

e ca si cum, tu Mihaela ai stii ca a fost descoperita cura pt cancer, pt ca tu/sau cineva apropiat tzie a fost vindecat.
ai incepe a vorbii cu oameni bolnavi de cancer si le-ai spune vestea buna despre medicamentul/cura de cancer care exista...si ei in loc sa fie interesati de asta,care e vital...ar continua sa vorbeasca despre...moda anului 2013 sau premiile Oscar...cam asa ceva.

cum te-ai simtii?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu gandesc asa: de ce sa fiu dezamagita ca ei nu vor? Ii inteleg ca nu ma cred, o persoana vindecata de cancer nu inseamna nimic statistic, e normal sa fie sceptici in ceea ce priveste tratamentul. In plus, probabil ca sunt satui de indoctrinare si tratamente, vor sa isi traiasca viata, cat mai au din ea, asa cum doresc. Sunt stapani pe vietile lor, le respect decizia. Nu am de ce sa fiu dezamagita.

Transpune acum la bilbie si religie. In cazul asta, nici macar o persoana "vindecata" nu exista. Adica nu e nimic concret. Nimeni nu stie ce ne asteapta dupa ce murim. De ce sa fiu dezamagita ca sunt persoane care cred altfel? Sau mai mult in extraterestri decat in bilbie?

E parerea mea, desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

michelle, dezamagirea ta sau asa zisa dezamagire vine din faptul ca tu esti convinsa ca stii "adevarul". exact asa cum sunt convinsi cei care cred in coran sau cei care sunt ortodocsi. sunt convinsa ca nu ai uitat iesirea lui mihai din texas atunci cand a aflat ca ai renuntat la religia ta .
tu esti mult mai eleganta, mai diplomata dar propavatuiesti acelasi lucru si anume ca numai ceea ce stii tu despre dumnezeu ne ajuta sa ajungem in rai . daca iti spun acum ca eu nu cred in rai respectiv iad dar cred in dumnezeu imi vei spune ca habar nu am de nimic pentru ca tu stii ca ele exista.

eu asta vreau , sa citim impreuna biblia si sa descoperim, sau nu ,raiul si iadul descris in ea.

inca odata iti spun ca nu intamplator am deschis acest subiect in aceasta zona si nu la subiectul sufletul credintei , pentru ca eu vreau sa discutam despre ce scrie in biblie asa cum vedem noi, cum o perceptam noi , nu sa discutam despre dogme. ca ne mai impiedicam de extraterestrii si ca unii dintre noi vizioneaza anumite seriale nu inseamna ca ne-am oprit la un singur pasaj si la un singur obiect ( pe asta sincera sa fiu nu am inteles-o ) inseamna doar sa suntem inca la geneza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

pentru ca la subiectul inmormantare versus incinerare a fost adusa in discutie geneza , m-am gandit ca este interesant sa discutam acum despre urmatorul verset:

"in sudoarea fetei tale iti vei manca painea ta, pana te vei intoarce in pamantul din care esti luat; caci pamant esti si in pamant te vei intoarce."

ce reprezinta de fapt cuvantul "pamant"? din punctul meu de vedere nu se refera la pamant in sensul lui propriu , pentru ca noi, oamenii nu suntem pamant , ci miliarde de celule formate din diferite substante chimice , predominante fiind oxigenul, carbonul si hidrogenul. cu alte cuvinte "pamantul" din care suntem formati este o adevarata formula chimica.
ce inseamna de fapt "intoarcerea" in pamant?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

"pamint"=ADN
reintoarcerea in"pamint"= reducerea la celula existentiala-ADN
Scuze daca jignesc pe cineva cu ce cred....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

in genesa 3:19 (din care face parte pasajul) se refera la moartea .
adam fusese creat ca nemuritor dar datorita neascultarii lui, Dumenzeu a fost nevoit sa instaureze moartea.

in geneza 2:7 spune ca omul a fost facut din pamant (comp chimica asemanatoare),dar sufletul vine de la Dumenzeu...deci a creat separat sufletul de trup

corpul revine in pamant iar sufletul revine la Dumnezeu.


michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:

Parerea mea este ca "pamantul" se refera cea de a doua componenta (din simbolistica crestina) a omului, care ne face pana la urma oameni capabili sa traiasca pe pamant: la energia telurica, pamantul in crestinism, yin-ul, Magna Mater, Mama Pamant. La nastere spiritul "imbraca" corpul, forma care sa-i permita viata pe pamant, se naste din "pamant", pe care-l lasa la plecare acolo de unde apartine.Mergi la inceput