Sedinte foto la gradi
Buna !
Am o problema si as vrea sa aflu parerea voastra in legatura cu sedintele foto de la gradi ( nu stiu daca sunt si la scoli, inca ).
In fiecare an, de cateva ori de fapt, apar anunturi mari la panoul grupei despre faptul ca in ziua X va avea loc o sedinta foto la gradinita, in urma careia putem intra in posesia pozelor, contra-cost, desigur.
Sunt 2 aspecte aici: Primul, acela ca ar trebui sa mi se ceara acordul ca sa i se faca poze copilului meu. Al doilea, faptul ca toti copiii sunt imbracati/costumati in diverse personaje, pirat, cavaler, printese, etc. Costumele acelea sunt date de la unul la altul, de la gradinita la alta gradinita. Eu nu pot fi de acord ca, copilul meu sa imbrace hane purtate de alte sute de copii.S-au semnalat cazuri de varicela la gradi,am aflat asta asa, de la parinte la parinte, ca un anunt oficial nu am avut inca. In afara de varicela mai sunt o gramada de alte motive pentru care nu as fi de acord cu asta. Sunt eu mai sensibila ? Care ar fi parerea voastra ?
..............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
Oamenii sunt facuti sa fie iubiti si lucrurile sunt facute sa fie folosite.
Confuzia in aceasta lume este ca oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite !
Raspunsuri
carmencat spune:
Parerea mea este ca ar trebui cerut acceptul parintilor si procedat in consecinta, adica fotografiat copiii care primesc acordul parintilor.
Este foarte dificila situatia. Copiii care nu primesc acceptul nu inteleg explicatiile logice si fondate ale parintilor. Ei nu inteleg de ce nu sunt lasati sa se distreze impreuna cu ceilalti.
Ce nu inteleg eu este de ce aceste actiuni periodice. Adica inteleg la o serbare, la un eveniment... dar asa hodoronc-tronc, mai facem o sesiune de pozat??
Poate s-ar stopa treaba asta daca majoritatea parintilor ar fi impotriva si ar solicita o sedinta si o discutie in acest sens.
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
cristoiu spune:
Pai eu cred ca poti opta sa nu le faci. Care e problema? Sau poti spune ca vrei sa faca poze in hainele lui. Si gata. Si aici se fac poze si la fel, ne anunta ca vine fotograful. Dar nu le fac poze kitsch in costume timpite, ci portrete frumoase si o poza cu clasa. Si la fel, daca avem pitici pe creier putem opta sa nu le facem.
_Ralu_ spune:
Adica, copilul e pozat fara sa iti dai acordul????
La noi nu, niciodata! Da, se fac de1-2ori/an sedinte din astea (de Craciun si de 8 Martie de regula...sau la sfarsit de an), dar sunt afisate din timp, si sunt pozati doar copiii ai caror parinti sunt de acord. Ba pe noi ne pune sa si semnam.
Si nu au fost imbracati niciodata in costume. Doar de Craciun li s-a pus o pelerina peste hainute.
Androix spune:
Eu m-am lipsit intr-un final de sedintele foto de la gradinita, ne paste una la scoala acum dar am zis sa nu fac nota discordanta chiar din prima asa. Insa motivele mele nu au nicio legatura cu ale tale, care motive (ale tale adica) le gasesc usor exagerate
Carmencat, atata doar ca majoritatea parintilor se bucura maxim de sesiunile astea foto, nu ar vrea in ruptul capului sa nu mai plateasca calendare impopotonate cu poza copilului in mijloc, sau breloc sau cana. Eu insamni am o pereche de bunici care au platit bucurosi prostiile astea, dar ei inca au vitrina in casa si bibelouri de portelan asa ca au si avut unde sa faca un "altar" de poze.
Iar motivul pentru sesiuni sunt banii desigur. Ca si pentru reviste, cd-uri, concursuri pe bani si ce-o mai fi.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
papanash spune:
Piticul de pe creierul meu spune ca nu este normal sa mergi cu 4 costume prin toate gradinitele din Bucuresti si sa imbraci/dezbraci copiii cu ele,si sa le faci poze. Acele poze nu sunt solicitate , doar suntem "informati' ca s-au facut, si eventual, le putem cumpara.
Si da, sunt convinsa ca iesind din turma, copilul se va simti diferit intr-un fel nu prea confortabil...
..............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
Oamenii sunt facuti sa fie iubiti si lucrurile sunt facute sa fie folosite.
Confuzia in aceasta lume este ca oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite !
laura78nico spune:
Pe noi ne pun sa semnam, daca vrem sa facem poze si intotdeauna copii au fost pozati in ce i-am imbracat noi. Eventual cu o zi inainte ne anunta ca maine fac poze, si sa-i imbracam in consecinta.
Sincer nici eu nu cred ca as fi de acord sa se schimbe costumul de la unul la altul.
alinuk spune:
Simona o varianta ar fi sa ii pui in vedere educatoarei dorinta ta si sa o rogi sa te informeze in ce zi se realizeaza aceste sedinte foto. Ii vorbesti despre temerea ta, poate chiar de fata cu piticul, in felul asta el poate copia modelul tau, de a nu se supune la orice este expus si de a lua atitudine.
Va luati in ziua respectiva un liber, petreceti timp impreuna si in felul acesta evitati mai multe neplaceri.
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
Prietenii lui Mosh Craciun
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
pisigri spune:
asta cu costumele mi se pare usor exagerata, doar alea vin peste haine, nu pe piele....
Plus ca sunt poze decente.
Si eu am fost intrebata azi daca sunt amatoare, e face o mapa cu un calendar, magneti de frigider, poze de diferite dimensiuni (nu mai stiu cate)...ma rog. Mapa costa 35 de lei si stau acum pe ganduri daca sa nu cer mai multe, pe post de cadou de Craciun pt bunici, care lesina de placere sa aiureli de-astea.
Altfel, pt 35 de lei nu vreau sa faca asta mica nota discordanta, sa ma intrebe ea de ce nu are etc...
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+
blackgirl0 spune:
Eu nu mi-as face inca astfel de probleme. O parere: costumele respective nu intra direct in contact cu pielea copiilor sau...? Mie imi face placere sa primesc poze/amintiri cu copilul, pana acum i-am facut noi contra cost calendar si alte prostiute cu pozele lui si le dam cadou in familia extinsa.
Ieri am primit CD cu pozele de la prima lui serbare (la care eu am lipsit, fiind la munca ). Pozele facute de educatoare, CD facut de-o mamica. Mi l-a dat sotul, nu i s-a spus sa dea vreun leu, dar adevarul e ca nici barbat'miu nu a intrebat ceva de zgarcit ce este. Maine merg eu de dimineata si vad daca totusi trebuie platit.