Sedinte foto la gradi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

cum nu sunt pe piele ? rochitele de printese sunt puse direct, nu peste tricou. Palariile sunt pe cap. Costumatia de Mos include gluga, care este pusa ( in pozele de prezentare) pe cap,etc.

..............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Oamenii sunt facuti sa fie iubiti si lucrurile sunt facute sa fie folosite.
Confuzia in aceasta lume este ca oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am facut scandal la gradi. Culmea e ca multe mamici au zis ca ele vor. Concluzia a fost ca cine vrea nu are decat... si pe copilul meu sa-l pozeze doar la cele de grup. Am facut rabat la ultima poza de la gradi - cand am zis ok la un album de final si la prim apoza de clasa 1. Cu invatatoarea am discutat si sper sa ramana doar asta.
Pe noi ne-a revoltat "mulsul" de bani prin orice metode. Veti vedea ca la scoala vor aparea alte minuni. Vin in clase cu tot felul de oferte cu cani, pernute, globuri sau stiu ce alte porcarii cu poza lor. Pe langa astea vor veni si cu diverse reviste total nefolositoare.
Partea cu hainele purtate...nu m-am gandit. In ideea ca ai mei au fost la program lung, au dormit in asternuturile gradinitei, au mancat cu ligurile lor, au avut hainutele in dulapuri comune, s-au asezat pe aceleasi colacele la toaleta...cred ca o gluga nu mai reprezenta o problema. Eu n-am fost atat de stricta cu partea asta. Virusii se iau si se dau. Ca sa nu faca varicela i-am vaccinat. Restul...tine de noroc si starea de sanatate a organismului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

In ce priveste cum explici copilului si cum intelege el situatia incat sa nu se simta dat de-o parte pe noi ne-au ajutat maxim insisi furnizorii acestor fotografii si reviste. Unul ne-a dat poze neclare, le-a marit dar a gresit la rezolutie asa ca au iesit neclare, daca l-as fi intalnit personal i-as fi batut obrazul ca mie mi-ar fi fost jena sa iau bani pe asa poze, iar celalalt ne-a dat revista cu cd care imi bloca pisiul. O data de doua ori, pana a inteles si copilul ca sunt bani aruncati pe fereastra. Si nu s-a mai simtit niciodata marginalizat ca nu ii platesc calendar sau breloc cu poza lui sau reviste pe care nu ajungea sa puna creionul si cd-uri proaste.

Si ca sa raspund si la problema ta, ai mai multe optiuni: ori tii copilul acasa in ziua cand se fac poze, ori ii iei o rochita de printesa si ceri s-o pozeze in rochita ei, ori s-o pozeze in hainele ei, ori sa n-o pozeze. Din experienta am remarcat ca noi parintii suntem mai speriati ca vor fi marginalizatii copiii pentru ca nu fac la fel cu ceilalti cand de fapt marginalizarea e mai mult in mintea noastra sau cel mult intre parinti, iar ei nu sufera atat de mult pe cat credem noi.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Cand eram la gradi se filmau serbarile si se faceau poze si le primeam pe CD. Pretul era separat de cel al serbarii, cine vroia bine cine nu filma/poza personal ce dorea. Eu le-am luat de fiecare data si am apreciat ca filmarile erau mult mai bune decat ce as fi filmat eu- chiar erau profesionisti. O singura data au facut poze "de studio" cu un fotograf profesionist care a venit cu recuzita lui( nu costume de personaje, avea recuzita pentru poze "retro" gen umbrelute de dantela, geamantane vechi etc), ni le-au trimis pe mail, am ales pe cele care ne-au placut si le-au imprimat pe panza gen tablou. Au fost cam scumpe dar au iesit foarte bine.
Acum la scoala, clasa 1, invatatoarea ne-a spus din primele saptamani ca vin o gramada de fotografi sa-si ofere serviciile, dar asteapta o oferta buna...Pana la urma au facut o poza de grup (frumoasa), 6 poze tip buletin- presupun ca vom folosi una si pentru carnetul de note, si o poza stupida, individuala, in banca cu stiloul in mana. Toate astea lipite intr-un fel de mapa, pe post de album. Plus o poza a doamnei, tot tip buletin. 55ron afacerea. Pe album deasupra pozelor scrie mare "prima zi de scoala", asta a enervat-o cel mai mult pe pitika pt. ca "nu e adevarat mami, nu sunt din prima zi"...Daca nu le lipeau pe porcaria aia de mapa era ok, de altfel le preferam in format digital.
In costumele fotografului eu nu as accepta poze. Pe langa partea cu igiena mi se pare cam kitch...nu stiu, pot fi costume frumoase, dar poate sa vina si cu cine stie ce porcarii. Daca nu le puteti vedea dinainte mai bine sa fie copilul imbracat in hainutele personale. Sau intr-un costum personal de personaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Stiti cum am rezolvat partea cu marginalizarea? Le-am zis baietilor ca poza/revista costa "x" lei. Eu le dau banutii respectivi si sa aleaga ei daca vor poza sau sa-i puna la pusculita (si sa isi cumpere ce vor ei). Ghiciti ce au ales .
Ieri a venit piticul de la scoala cu un calendar cu crucea rosie. Cica la sedinta ne va cere doamna 2 lei. L-am intrebat si pe cel mare daca ii trebuie 2 lei pt calendar si mi-a zis ca nu, ca el a refuzat sa ia! Pe unul l-am educat. Cel mic inca nu stie care-i treaba si intai va trebui sa discut cu invatatoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Nu poti afla cind e sesiunea foto?
Nu il mai duci si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Buna,

Sunt si eu in tabara nemultumitilor. Nu pentru motivele aratate initial aici, pe care nu le-am realizat pana acum, dar cu care sunt perfect de acord, ci pentru ca, desteptii de fotografi au pus copilul sa stea "relaxat" si a iesit super trist in pozele alea de numai bucuria sarbatorilor nu o exprima. Niste tampiti. Acum stau si ma gandesc cum sa procedez, ca tare as vrea sa le zic sa imi pozeze din nou copilul. Cum pot oare sa-i "conving"? Sa le amintesc ca daca nu ii reclam undeva, dar unde (ANPC oare?) Nu as vrea insa sa creez probleme directoarei si educatoarelor carora nu am ce sa le reprosez pe nici o linie. Si nu stiu ce/daca au "legaturi" cu fotografii respectivi.

Mergi la inceput