PINGUINII delibereaza - capitol interimar(4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

io mi-s patita cu sarmele astea. de aceea verific periodic daca nu cumva sutienele s-au uzat in zona unde sunt bagate sarmele, mai exact unde sunt capetele acestora; materialul care acopera sarmele, pe interiorul cupelor (pe partea cu pielea), e moale si e usor de strapuns. la marcile mai ieftine de sutiene, capetele sarmelor nu sunt protejate cum trebuie, uneori raman taioase/ascutite si imediat ies prin material.

Aham, avantaj EU ... caci "ale mele" nu "sta" intre sarme si ale fica-mii nu se vad deloc. Eh ! Acum sa nu credeti ca mi le port asa libere, caci m-as impiedica in ele ... dar la noi aici exista sutienele fara sarme ... nu va strambati ca nu sunt alea fara burete. Tot push-up, tot cu burete la inaintare dar fara sarme de sustinere. Se numesc "wireless" si sunt minunate pentru toata lumea - pentru dudui (me included) ca nu le mai jeneaza sarma, pentru "dansele" ca au mai multe grade de libertate, pentru dansii ca nu mai repara masina de spalat ...etc, etc, etc.

Mergi la inceput

Bai Kari, salata orientala ? Deja incep sa te privesc cu dispret ... pai eu fac salata orientala din 2 in 2 saptamani, ca se face in 10 min. Te rog sa vii aici sa te lauzi cu proiecte de 3 zile, ca al meu, care in continuare este un succes - mai avem de o portie azi si gata, s-au terminat. Si totusi, sa stiti ca am suferit mult la invelitul lor, din cauza frunzelor ... imi trebuie si mie o marca buna de funze murate si rezistente la invelit carne.

Am fost aseara la sedinta cu parintii pt fica-mea si nu am iesit prea fericita de acolo ...are probleme la "reading" si "spelling" desi ii place sa citeasca dar nu e asa de isteatza ca sa invete singura sa o faca. Trebuie sa stau cu ea, sa repetam de 100 de ori, nu memoreaza atat de repede ...
O sa am un moment de sinceritate si o sa va spun ca trec prin urmatoarea incercare - trebuie sa nu ii mai tratez pe amandoi la fel pentru ca nu sunt la fel. dar imi este foarte greu pentru ca sunt foarte apropiati de varsta. Am facut cu fica-mea exact ce am facut cu fiu-meu - si fiu-meu, desi foarte rezistent, zbarnaie la scoala ... va spun fara sa ma laud, efectiv zbarnaie.
Fica-mea este mai inceata si foarte nesigura pe ea. Daca sta cineva langa ea, stie ...daca ramane singura e plina de indoieli. Si la testele de la scoala nu sta nimeni langa ea ... Cum Dumnezeu se corecteaza chestia asta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

bufleo, in ultima vreme dau cam rar pe la bucatarie, iar salata orientala nu e printre preferatele gastii.

in legatura cu copila ta, trateaz-o diferit. caci este diferita de baiat, asta e deja clar ptr tine. nu trebuie sa ai aceleasi asteptari cum ai de la baiat. nu aplica aceleasi metode care le aplici lui.
sunt convinsa ca esti destul de perspicace si te poti replia pe nevoile ei. concret asa nu am ce sa-ti spun, doar sa fi atenta la ritmul ei, si sa gasesti modul s-o stimulezi fara s-o stresezi si fara sa pui presiune pe ea. si fii convinsa ca are si ea calitatile ei, desigur diferite de ale fratelui ei.
banuiesc ca tu in mintea ta faci mereu comparatii intre ei doi. si iti spui mereu de ce nu este si ea ca fratele ei. degetele de la o mana nu sunt toate la fel, asa deci?
mai cred ca nu trebuie sa corectezi nimik la ea, ci sa afli modalitatile prin care poate invata mai usor.

cand baiatul meu a fost asa zis diagnosticat cu adhd, m-am gandit ca va trebui mult sa lupt ca sa-l schimb. apoi psihologul mi-a spus ca e cea mai gresita modalitate de abordare. eu nu trebuie sa duc lupte. trebuie doar sa gasesc modalitatile prin care el sa-si consume energia si starile de agitatie. si sa-l las sa-si dezvolte pasiunile, chiar daca ele imi par mie idioate. (bine, nu-mi pareau idioate, era doar o forma de exprimare). nici nu am realizat cat de la indemana era cheia, chiar sub nasul meu. si nu, nu trebuia sa fie asa cum credeam eu ca trebuie sa fie, ci asa cum era el si cum dorea el sa fie. in mod miraculos situatia s-a schimbat in numai cateva saptamani. si mi-am schimbat si eu modul de al privi. am tratat totul ca pe normalitate. nu era de fapt nimik rau sau gresit cu el, doar modul de abordare si intelegere trebuia schimbat.

Mergi la inceput

Da, asa este ... Nu e nimic in neregula cu ea, are doar alt ritm decat fratele ei. Sigur ca stiam asta, totusi in ceea ce priveste scoala am facut cu amandoi acelasi lucru - adica pus accent pe matematica si reading si spelling lasat in pasul lor natural, nu stat langa ei, doar explicat logica si supravegheat corectitudinea.

Ei bine, roadele acestei strategii sunt urmatoarele :

Fiu-meu este primul din clasa si la "language art" si la "math", este primul pentru ca prinde repede, este foarte competitiv si foarte confident. Lucratul acasa, la care e rezistent, il ajuta doar sa ii confirme valoarea, nimic mai mult.

Fica-mea este prima la matematica si la nivel mediu spre jos la "language art". Este nesigura pe ea, asteapta mereu un hint de la cineva, care sa ii dea o idee despre raspuns sau sa ii confirme ca ce raspunde e corect. Nu este deloc competitiva, traieste dupa principiul "is not about winning, is about having fun" si faptul ca e prima la matematica confirma ca lucratul acasa o ajuta sa inteleaga si sa faca progrese la scoala.

Strategia de acum inainte este sa lucrez mai mult cu fica-mea, mai multa atentie one-to-one ... Partea trista este ca barbata-meu nu agreeaza si prin urmare nu se implica in aceste activitati. Teoria lui este ca parintele trebuie sa verifice si nu sa studieze cu copilul. Se pare ca are dreptate numai in ceea ce-l priveste pe fiu-meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Pai vezi ca ti-ai dat singura raspunsul? Nu e vorba de istetime ci nesiguranta, ritm/ mod diferit de invatare… eu zic ca tie iti e mai greu fiindca baiatul e mai mare si merge mai rapid si de la fata ai aceleasi asteptari, si cand colo nu se potriveste socoteala. La mine e invers, ala mare cu munca grea, deci tot ce va fi la cel mic va fi mai usor.

Asta e, ia-o ca atare. Google learning styles si incearca sa vezi ce stil are fata ta si ce i se potriveste. Aplica tacticile potrivite ei. Pregateste-te mental (asta e partea dura, ca trebuie sa nu mai faci comparatii si sa accepti diferentele) si aloca-ti timp sa stai langa ea pana cand va avea destule cunostinte si se va simti destul de sigura sa lucreze independent. Cand vezi ca are baze solide, atunci incepi sa lucrezi la a se obisnui sa munceasca singura. Exercitii simple, pasi mici, repetitie zilnica. N-o bate la cap ca se misca incet, ca frac-su poate mai repede, ca numai faci mai rau, io il bateam ca cap ca nu are atitudinea potrivita si ii lipseste motivarea si a fost o prostie. El nu era motivate fiindca tot procesul asta de invatare a scrisului si cititului era o corvoada pt el, era si firesc sa nu sara intr-un picior de bucurie ca tre’ sa lucram. Noua ne e de mare ajutor ESL teacher de la scoala, ne tot trimite material si resurse si lucram intensive in tandem si comunicam mult. Daca gasesti si tu un teacher dispus sa te ajute, o sa fie tare de ajutor. Si musai musai sa te tii de capul lor sa inteleaga ca copilul tau are un alt fel de ritm si sa n-o bage la oala mare. Altfel numai or sa te frustreze cu proress reporturile si cardurile lor si o sa te iei aiurea de copil.

Fata ta e acum in cl 1, nu? E mica, aveti timp sa lucrati si daca te tii de ea si de teacheri o sa aveti progrese bune, nu lasa sa ramana in urma fiindca are un alt ritm, ii va veni greu sa recupereze daca se aduna mult.

Acu, io ce iti povestesc tie aici, am si facut si mai fac, ca sa nu zici ca vorbesc din carti, si sunt progrese. Da’ a fost greu, vorba lui kari, pana mi-am schimbat eu atitudinea fata de copil.

PS, daca vrei da-mi un semn si vb mai mult de resurse si ce/ cum mai facem noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Azi nu am avut timp si nici chef de gatit. Mi-am cumparat niste sarmale. Nu asa bune ca ale lui Buflea, da' ingurgitabile.

Va rog frumos intrebati-ma ce a facut la teza la geografie.
Va rooooog!
Aha, bine. Daca tot insistati am sa va spun.
Saptamana viitoare, marti, da teza

Buflea fetita ta e minunata! As mai vrea eu sa fiu in punctul ala in care esti tu acuma!

Mergi la inceput

nah, ca am cetit si ce-ai mai scris. Pai atunci pune-i-l in brate pe baiat lui tac-su sa aplice cu succes metodele lui. Tu aplica-le ale tale cu fata.

Mergi la inceput

Hahahaha Viviana ... deci s-a trezit de pomana astazi ?

Fetelor, aveti dreptate - nu fica-mea e de vina ci eu, ca daca trebuie sa lucrez asa in detaliu cu ea acasa, mi se ingreuneaza mie viata .

In plus, mai am problema competitiei - fiind atat de apropiati de varsta, se copiaza foarte mult unul pe altul, la ceea ce le convine, desigur ... deci daca fiu-meu isi termina lectiile fluierand si se joaca de buna voie, domnisoara vrea si ea joaca de buna voie, ignorand faptul ca fratele ei a trecut de faza cu lectiile.

Aqai, nu am rapoarte negative de la scoala. Dezamagirea e a mea, invatatorul a avut numai vorbe bune despre ea, ca e cuminte, ca gandeste, ca e bun executant, comunica ... dar eu, recunosc, am standarde ridicate, nu vreau sa fie prima, nu EA dar sa fie printre primii. Si nu este, este pe la mijloc - pai daca acum in cls 1 e la mijloc, ce ma fac cu ea mai tarziu, cand scoala devine mai grea ?

Gata, am ventilat - va mai tin eu la curent cu progresele.

Mergi la inceput

Sper sa nu fie cazul, dar sincer si noi am avut rapoartele la fel anul trecut, mai putin partea cu cuminte si bun executant Toata lumea m-a asigurat ca he's doing progress, ca se vede, ca are vocabular bun, ca nu prea scrie frumos dar e de inteles ca la el e primul an cu scris... si la sf anului mi-au dat cu notele in cap

daca vreti marturisiri incitante, fii-meu ala mare si atlet innascut a luat C la gym... pt ca de fapt nu era cuminte :D

Mergi la inceput

Aaaa ... pai gym-ul asta este un mister si pentru mine. Fiu-meu care stiti cate sporturi face, a luat "meet expectation" cand eu ma asteptam sa ia "exceed expectations" ...dar nu am questionat asta ca nu ma intereseaza. Muzica, desen, sport sunt materii neimportante pentru mine

In alta ordine de idei, noi de Revelion ne ducem la ski. Ca si anul trecut, ne-am adunat 9 familii de romani si o sa stam 4 nopti la munte, la ski.
Sper sa fie superb ca si anul trecut, sa avem zapada sau macar vreme suficient de rece ca sa faca aia zapada.

Viv, dar tie de ce nu iti place la Moeciu ?

Mergi la inceput