PINGUINII delibereaza - capitol interimar(4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Doamnelor,
Stau in pat, la caldurica si fac bilantul zilei de ieri si planul pt azi.

Fiu-meu a dat un gol la soccer si au batut. Daca castiga si azi vor fi neinvinsi si in primavara vor intra in divizia 1, aia cu cele mai bune echipe din stat ... Asa ca, ma laud acum cand suntem campioni.

Sarmalele mi-au scos peri albi. Am patit ce-a povestit Aqai, frunzele alea murate cumparate, nu stiu frate, erau atat de subtiri incat atunci cand infasuram in ele se rupeau ... Daca nu le-am bandajat de mi s-a incretzit nervul. Din cauza asta a durat o vesnicie, noroc ca barbatul s-a uitat cu copiii la Brave (noul film a lui Pixar) si am avut liniste in casa. In fine, am produs 120 sarmale si un pachet de carne la congelator ... asta ca sa intelegeti cata carne am putut sa pregatesc. Azi voi fierbe 60 restul tot la congelator pt Craciun ... Deci m-am rezolvat si pentru perioada aia desi nu planificasem asa.

Azi ma duc doar cu fica-mea la inot dupa care imi vopsesc batranetile (adica parul alb) si fierb sarmalele ... Am niste emotii ca am pus in compozitie niste bacon-crumbles, adica un fel de jumari foarte marunte ... La mana se simteau foarte tari, daca nu se moaie la fiert, pot fi eliminata de pe acum din competitia sarmalelor.
Dupa ce m-a penetrat acest val de creativitate, m-au apucat regretele ... Cine ma cred sa imbunatatesc retetele bunicilor, zau asa ?

Fiu-meu are azi un meci de hockey(primul din sezonul asta) si unul de soccer ( ultimul din sezonul asta ) imediat dupa. Se duce barbata-meu cu el desi nu i-a convenit ca are de luptat cu frunzele din curte, de care (aviz pentru Aquai, eu nu ma ating).

Nu am uitat de tragerea de la Secret Santa ... Azi o execut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

ma zbat sa gasesc un criteriu realizabil de evaluare online a sarmalelor
(s-o putea si altfel decat pe calea net ului!?)

poate va vine o idee

ca sa o punem de un "Concurs al sarmalelor DC"
cu atat mai mult cu cat pt anul asta mi-am propus ca obiectiv sa fac si eu cu manutele mele stangi, o oala..ei ma rog, macar o olcica



Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

Prietenii lui Mosh Craciun



...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Bufleo vezi la mana aia a providentei ce sorti imi pica... sa fiu si eu un Santa inspirat pt cineva cat de cat cunoscut sa nu dau cu bota-n balta pt cineva despre care nu stiu nimik

..ei bine da, puteti sa-i spuneti trafic de influenta

Felicitari campionului, sa o tina tot asa! Acum e vedeta daca a dat golul vitoriei, asa-i?

succes la sarmalit! vad ca te-ai aranjat si pt Craciun! fata prevazatoare
de la imbunatatirea sarmalelor tale mi-a venit ideea de mai sus cu concursul, desi nu stiu in ce masura e posibil de infaptuit
(si eu improvizez la maxim cand fac ceva in bucatarie ...atunci rar cand fac)



Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

Prietenii lui Mosh Craciun



...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Hello Ladies!

Ieri dimi mi-am luat un avant maret - era cald si frumos afara si m-am declarat plina de energie - si am scris un mesaj pliiin de veselie pentru fiecare dintre pinguine, plus vreo 2 cuvinte pt rufus. Of course eram cu chrome si nelogata si s-a dus tot pe apa sambetei.

asa ca nu o sa reiau firul rosu al sarmalelor si externalizarii serviciilor ci o sa va povestesc cum a deviat ziua noastra de la planul initial - varza a la cluj.

copilul nostru mare a fost la piata cu bunica-sa. si i-a facut niste ochi asa mari si rotunzi ca s-au intors de la magazinul chinezesc cu ... blue crabs :) 6 anume. unii vii. ne piveau direct in ochi si clampaneau din cesti cand ne apropiam de ei. dat fiindca noi nu suntem departe de copiii nostri cu mintea, am hotarat pe loc sa umplem cada din una din baile noastre nefolosite si sa-i punem acolo. 3 decedasera pe drum se pare, dar 3 au inceput sa se clampane si sa-si imparta teritoriul cazii. Apoi am plecat cu totii la cumparaturi de unde ne-am intors cu lobster tails si ne-am delectat cu o cina marina din mai sus- numitele plus 5 dintre crabi.

Astia sunt ei, niste fiinte absolut spectaculoase

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Blue_crab_on_market_in_Piraeus_-_Callinectes_sapidus_Rathbun_20020819-317.jpg

al saselea ne-a pus la respect cu clestii asa ca n-am avut curaj sa ne apropiem de el. Si cum era si supravietuitor, am zis ca nu se face sa-i facem noi de petrecanie, ci l-am pus intr-o galeata cu apa dupa care l-am googalit bine sa vedem ce si cum cu dansul.

dupa ce ne-am scolit, i-am pus niste sare in apa - aparent sunt creaturi marine si niste bucati de carne. Asta se intampla ieri, iar individul inca mai traieste. Asa ca am sarcina de la fii-meu sa-i fac o casa. Cum e agresiv rau nu pot sa-l pun in acvariu, da' am un fel de lighean de plastic mare in care o sa-i pun nisip, pietre, apa sarata... si iaca asa familia noastra marina creste



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

update: animalul a decedat. Din fericire inainte sa ma apuc eu sa-i fac casa ca sa am de muncit s-o organizez si apoi s-o dezafectez.

suntem varza de raciti si mai tarziu ne ducem la doc de familie in haita... iar ma iau de buflea: cum mai copiii tai nu racesc si va tineti tot timpul de toate activitatile? noi iarna suntem mai mult calamitati....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

AQAI ....deci captivitatea uneori e fatala:(:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai
.. iar ma iau de buflea: cum mai copiii tai nu racesc si va tineti tot timpul de toate activitatile? noi iarna suntem mai mult calamitati....

Sper sa nu vorbesc intr-un ceas rau dar ai mei, in ultimii 3 ani, nu au mai bolit deloc. Nu stiu daca sunt sporturile care le-au intarit imunitatea sau poate s-au obisnuit cu virusii acestei tari - ca ai tai abea de 1 an i-au intalnit.

Ah ! Muci la nas au si ai mei toata iarna, si catodata mai tushesc asa grosolan, dar nimic care sa necesite doctor. Eu pana nu fac febra mare 3 zile la rand, nu consider ca e cazul sa ma agit.

Bilantul weekendului meu este fulminat.

1. Echipa lui fiu-meu a castigat la hockey - 8-5. Fiu-meu a bagat 3 goluri si zice barbatul (care a fost cu el) ca are echipa foarte slaba, fiu-meu pare cel mai bun e acolo si credeti-ma ca nu e briliant la hockey.

2. Echipa de soccer a lui fiu-meu a castigat meciul de ieri cu 2-1 si au iesit campionii sezonului de toamna pt ca nu au pierdut nici un joc. Golul castigator l-a dat fiu-meu, cam din greseala portarului advers (zice barbatul - ca el a fost si la soccer )
Cu asta am incheiat cu soccer-ul. Am ramas cu hockey, inot si cand o ninge trecem pe snowboard.

3. Sarmalele mele au iesit BESTIALE ... jumarile alea de bacon s-au muiat la fiert si nici nu se simt. Au mancat ai mei aseara primul strat din oala. Sunt un VIP al sarmalelor - si am si de Craciun

4. Azi am sedinta cu parintii la fica-mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Aqai ce aventuri cu vitatile alea la voi acolo, adrenalina curata.
Sa va faceti bine, sanatate maxima!

Buflea esti mare maļ, ai crescut in ochii mei (si nu nu... nu din indestularea cu sarmale). Dupa perisoare, detii de acum si reteta imbunatatita de sarmale megaextracalihistrice!
..incet incet ma invaluie o invidie



Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

Prietenii lui Mosh Craciun



...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

alinuk, mai greu cu concursul sarmalelor, ar trebui sa fie live, sa fie degustate. de specialisti!

io am eine grosse problem. adika o problema mare. la masina de spalat a intrat sub cuva de inox un arc de la sutienul copilei. si face asa urat cand stoarce.... masina de spalat este sub Arbeitbrett (chestia aia lunga sub care sta mobila) sa chem specialistul? sau exista vre-o modalitate sa scoatem chestia aia de acolo. in carte spune sa chemi specialistul....

Aqai, sanatate maxima trupei. virusii nu sunt de la noi, ai nostri sunt de origini rusesti. cel putin asa cred, am vazut la tv ca bate vantul de la ei, deci?

bufleo, felicitari. sa nu te mai aud ca spui ca nu esti gospodina perfecta. bafta cu sportul copiilor.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

we have THE FLU

Nu stim care, Kari, de unde i-am prins pe virusi, da' asa a hotarat tanti doctor, iara noi ne bucuram ca nu e pneumonie, ca prea tuseam de zor de vreo doua saptamani.

asa ca acu' copiii stau in varful patului, mananca supa facuta de dl tata si se uita la filme ca au febra si nu sunt dispusi de altceva

Buflea, tin pumnii sa scapati si in continuare, vad ca noi suntem proaspecti si apetisanti pt bolile locale, ca nimic nu ratam Felicitari pentru campion si performante culinare, vad ca te-am pierdut din dezastrelor din bucatarie :P gospodina mica ce esti... vezi daca citesti prea mult din 50 shades alea? ajungi sa te pricepi la... bucatarie!

speaking of which, doamna bunica ne-a facut o oala de varza ca la cluj si a adus-o la noi in priza sa suferim macar cu mirosul daca de munca am scapat.

alinuk, se pare ca intre scoica-potential-letala-care s-a dovedit a nu fi atat de periculoasa dar pe care o tratam totusi cu respect si coralul secretator de neurotoxine (cumparat dupa principiul meu puterninc -ooo shiny, let's buy it), crabii erau cei mai inofensivi

Carmaw, nu stim daca captivitatea ori sarea din apa i-a fost fatala individului, ca atat cat l-am tinut in dus cu apa cu clor de la robinet parea in forma tare



Mergi la inceput