Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (14)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Multumim Addya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Multumesc fetelor pentru sfaturi si incurajari!
La noi ritualul de somn era cam asa: baie, masaj la lumina putina(obloanele trase, lumina verde de veghe si lumina pe hol ca sa vad totusi ce fac), dupa masaj stingeam si lumina de pe hol, ramaneam doar cu cea de veghe, pus la supt si fara vorba, fara cantat, fara leganat. Intr-o perioada dupa san vroia suzeta cu care adormea si pe care o scuipa cand adormea de tot. In perioada cu colicii trebuia si plimbat prin camera si sasait. Acum avem acelasi ritual cu baia, masaj, lumina, supt, suzeta n-o mai vrea pentru ca o scoate se uita la ea si o roade cum apuca. Ultimul vaccin a fost cel de 4 luni dar imediat dupa el totul a fost ok vreo saptamana. Intr-adevar treaba s-a stricat odata cu schimbarea orei si sa zicem ca a inceput sa fie mai preocupat pe timpul zilei sa exerseze diverse rasuciri, tras picioarele la gura, vorbitul...Uneori nu manca ziua chiar asa bine si mi s-a parut ca recupereaza noaptea. Pare sa aiba mai multe motive si totusi nici unul foarte clar. Uneori noaptea era suficient doar sa-l intorc pe o parte ca sa adoarma. Azi noapte la una din treziri nu-i convenea nimic, nici intorsul si nici foame nu-i era. A adormit totusi la san, dar nu pentru ca i-ar fi fost foame. Mai nou tipa de imi sar timpanele. De vreo cateva zile si mai mult seara. Tipa sa se auda, tare de tot, cred ca ne aude toata strada. Si il supara si gingiile, cred ca destul de rau. Or fi mai multe motive de nu doarme asa bine...
Am zis ca anunt greutatea dupa bilantul oficial, dar daca tot am discutat aici de foame vreau sa va spun ca azi l-am cantarit si are 7400g. A luat 700g luna asta, ceea ce e mai mult decat bine. Vad ca a recuperat pentru ultimele 2 luni cand a luat asa cam la limita. In conditiile astea parca nu i-as da completare. Mai tragem asa de tzatza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Buna fetelor,

Va raspund si eu, din nou, cu intirziere, dar pur si simplu nu mai stiu unde zboara orele astea din zi si din noapte...:)

ANITTA- sotul meu s-a intors de la filmari iar acum lucreaza in post productie, aici, in LA. E plecat de dimineata de pe 8 pina seara pe la 7. Oricum, e mult mai bine cu el acasa caci e un tata execelent si ma ajuta foarte, foarte mult, cind vine seara si in weekend.

MAMMITA - ai incercat sa citesti cartea lui Karp "The Happiest Toddler.." are niste solutii bune in a manevra comportamentul toddler-ilor, copiilor mici, de la 1 la 4 ani. Iti inteleg perfect frustrarea si eu patesc cu Bryce la fel, din cind, in cind si gindeste-te ca are 3 ani si ceva. Asta e virsta cind lor le place sa fie in control si de aia se comporta "incapatinati" plus ca la asta se mai adauga si personalitatea fiecaruia dintre ei. Un pupic dulce si "hang in there".:)

Fetelor, va pup si o sa mai revin cu filmuletul cum, am promis, pe saptamina care vine la inceput.

Sa aveti un weekend frumos,

Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Citat:
citat din mesajul lui joana2672001

Dragelor analizele i au iesit bune , deci nu avem nici o explicaie pt lipsa apetitului de atata timp. Mi a sus sa i scot din mesele de noapte pt acum daca nu manaca ziua, recupereaza noaptea. Asa ca ma pregatesc de nopate alba.

Stefulici, cum faci cu cerealele, ii pui in biberon la masa de seara inante de somnic?

Va pup ca sunt varza de oboseala...

Ioana, mamica fericita de Cristian Daniel, minunea care ne-a luminat viata!!!!!


Nu, le dizolv in lapte muls. S-i fac ca un terci pe care i-l dau cu lingurita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma_alma spune:

Buna seara, doamnelor!

Recunosc ca si eu intru mai usor pe FB, fiindca acolo pot raspunde punctual si rapid, primesc mail cand apare o postare noua si oricum mai folosesc FB si pentru altele. Aici stau si compun si se tot aduna chestii de zis. Ce ma enerveaza insa cel mai tare si cel mai tare la DC este ca nu pot scrie cu diacritice. Fiind invatata cu ele, mi-e greu sa scriu fara. Suna probabil bizar, dar asta este.

Despre zilele de sarbatoare... nu stiu daca am felicitat vreodata pe cineva si-mi pare rau daca asta v-a suparat. Eu am stat de paza cu galeria de cateva ori cand au pornit nasterile, dar cam atata.
Ca sa ma intelegeti, va spun urmatoarea poveste: intr-o dimineata suna telefonul. Vad ca e soacra-mea. Ea nu ma suna pe mine decat rar, de obicei vorbeste cu sotul. Il intreb mirata pe impricinat ce s-o fi intamplat. "Pai azi implinim 2 ani de casnicie, probabil vrea sa ne felicite". Uitasem, de zici ca sunt barbat din ala blazat, ca-n bancuri . Macar sa fi fost 22 de ani, dar 2!!!
Si mie mi s-a mai intamplat din cand in cand sa ma simt ignorata, dar nici nu sunt asa de activa pe aici, asa ca mi se pre normal. Suntem multe, avem fiecare o gramada de probleme pe cap, cateodata uit si ce-am spus eu, daramite ce am citit pe aici. De obicei, daca citesc despre o problema pentru care am o solutie posibila, sa stiti ca scriu. Dar de cele mai multe ori nu am cu ce sa contribui, din pacate.

Albinutza, Belissima

Addya, mi-a mers la inima mesajul tau despre forum si sarcina si nastere. O vreme ai fost absenta si ma bucur tare mult ca ai revenit . Imi pare rau ca aveti probleme, nu stiu ce sa zic de temperatura. Noua ne-a zis pediatra ca pana la 37.5 e normal, 37.5-38 e subfebril. Parca a mai fost o discutie aici despre ce e febra si ce nu.
Legat de luatul temperaturii si eu simt ca Anitta. Nu-mi place deloc sa le bag termometrul in fund, iar ele protesteaza. Nu stiu daca fiindca le deranjeaaza sau fiindca ma simt pe mine tensionata. Eu am luat un fel de banda cu cristale lichide pe care se coloreaza niste cifre in functie de temperatura. E un instrument de masurare foarte prost, dar il folosesc doar ca sa vad daca au febra. Si daca indica mai mult de 37, bag si termometrul.


Deea, ce bine ca sunteti acasa! Sanatate multa Octavianului!

Joana, ma bucur ca vestile sunt bune. Din ce am vazut, sunt mai multi bebei cu pofta de mancare noaptea si mai putin ziua. Dar, dincolo de faptul ca ne innebunesc pe noi, oare o fi o problema? Am observat ca si ale mele au mai multe mese noaptea si ca au inceput sa mai rareasca un pic ziua. Aever, si eu am impresia ca le deruteaza intunericul prea devreme. Mai incerc sa le tin cu lumina aprinsa, dar mi se pare ca le irita.

Albinutza, cred ca tu ma intrebai de fontanele. Nu ni le-a masurat niciodata cu centimetrul, doar a zis ca sunt mari. Eu nu stiu cum se masoara, dar daca se masoara din colturi, au cam 4/5. Le tin in medie 2 ore pe zi afara, indiferent de vreme, le dau vigantol (pana la urma am trecut la 4 picaturi/zi). Ele par sa se dezvolte bine in rest: cresc frumos, nu mi se pare ca ar avea sternul infundat, se vad si niste umflaturi albicioase pe gingii, cred ca le dau dintii mult mai devreme decat ne-am fi asteptat. Nici nu stiu daca are sens sa le fac analize, parca Joana zicea ca nu ar fi relevante?

Belissima, nu te amagi, nu sunt supraom. Am doar noroc de doi copii "cuminti", adica fara probleme prea mari [nu-mi place deloc sa zic ca sunt cuminti, dar toata lumea imi zice ca sunt cuminti fiindca nu au avut colici, nu plang noaptea si fac caca doar o data pe zi]. In plus, am doua ajutoare de nadejde: sotul meu si curtea. Tatalor e topit dupa fetele lui, are grija de ele, le plimba in brate cand sunt suparate si se joaca foarte frumos cu ele. Iar curtea e de nepretuit: acolo le scot in patutul pe care l-am montat afara si le las sa doarma infofolite. In timpul asta stau cu geamurile deschise, sa aud daca protesteaza, si-mi mai vad de treburi. Cred ca m-as fi descurcat mult mai greu daca eram, spre exemplu in situatia Elenei : un singur copil, dar necajit de reflux si constipatie, un sot foarte ocupat, o tara straina.
In plus, sunt destul de lenesa. Inainte imi doream fetita ca sa pot sa o imbrac in tot felul de nebunii. Acum costumasele intregi, gen salopeta, sunt prietenele noastre cele mai bune. Nu stau sa le imbrac in rochite sau blugi, desi mi-ar fi placut. Oricum, nu cred ca lor le pasa ce haine poarta, cata vreme sunt comode si nu le e prea cald sau prea frig.

Mirela, eu cred ca daca inca esti pe aici nu incape indoiala ca iti doresti un bebe. Te astept cu cele doua liniute.
Pentru nodulii la san ai facut si ecografie, sau doar i-a palpat?

Azi am reusit sa avem prima intalnire cu "bebe Obi" de Andra. Asa o frumusete de baiat a fost atat de impresionat de donshoarele mele incat a adormit instant. Si asta, desi T se trezise special pentru el. Asta e, ne reorientam, are odiseea noastra multi baieti care mai de care mai frumos. Am vazut eu un hot de ratze, un bebe-jucarie, un cuceritor, un mester bucatar, un vampir si multi alti smecheri

Aever, te intorci deja la serviciu? Cum se fac actele pentru sporul ala? Si cand: inainte sau dupa ce te intorci?

Scriu la mesajul asta de vreo 5 ore, il trimit ca nu mai termin in veci



Alma, mama floricelelor de cires

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

ADDYA,da Lucas primeste altceva de mancare,de obicei dupamiaza sau seara cand vin eu de la servici,ca nu se baga nimeni in afara de mine la diversificare.Atunci papa bine 80-100 de grame zic eu(ca nu-i masor niciodata,doar din ochi asa) de piure de legume,mai nou in pure am bagat si carnitza.In unele zile,ii dau doar masa de legume cu carne,in unele doar legume(am intrat in post,doar),in unele si fructele la abur(dimineata la 10)si legumele la ora 5-6.nu avem un program fix,iar peste zi,oricum ciuguleste tot ce prinde intre degetele de la noi de pe masa sau din mana:bucati de fructe,cate o macaroana,bucati de legume,cate o lingura de ciorba de a noastra daca-i facuta de mine si stiu sigur ce e in ea(ca mancam si de la restaurant).In seara asta a morfolit la o pruna uscata pana a inmuiat-o.Tot ii trebuie
Cert e ca orice si oricat ar manca,cand se implinesc cele 3 ore de la ultimul biberon ,da alarma
A dat cineva la bebel,galbenusul de ou si ficatzelul?
ALMA,pe tine chiar nu te-am pupat demultAbia astept sa mai vad niste poze cu cireselele.Sunt fascinata de gemeni.Te admir enorm pentru forta ,rabdare,relaxare.....da sa uiti tu de aniversarea voastra de 2 ani??
AEVER,ce frumos a crescut Mihaitza!dragul de el, eu zic ca se chinuie cu dintii



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Am pus si eu poze recente!
Alma, nu am facut si noi o poza copiilor azi, dar n-au intrat zilele in sac!

Deea, bine ca e bine puiul, sa dea DD sa iasa bune analizele de alergii! Joana, la fel!
Virginescule, acum iti scriu PM! Sau maine dimineata cel mai tarziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Din pacate nu am vesti bune. Are intoleranta la 3 proteine din laptele de vaca si soia, plus albus de ou si alune. Deci nu are voie nici un fel de produs lactat sau din soia pana la 2 ani, abia atunci pot sa incerc sa-i dau, dar nu e sigur ca dispare intoleranta asta nenorocita. Se pare ca in majoritatea cazurilor dispare de la sine in jurul varstei de 6 ani.
Mie mi se pare ingrozitor ca Octavian sa nu manance lactate, in conditiile in care la noi in frigider nu lipsesc iaurturile, branza, laptele...iar eu 5 ani cat am lucrat la tnuva am reusit sa ma fac dependenta de ele.
Ma gandesc ca aveau un aport f important de calciu de care are mare nevoie in perioada asta de crestere accelerata.
Trebuie sa-i dau un lapte special care se numeste Althera si costa 100ron 450g. Asta e iar o parte nasoala, pentru ca imi ofera spitalul gratis 5 cutii/luna, asta daca au pe stoc, dar tot mai trebuie sa mai cumpar si eu 5. El mananca cam 180-200ml lp x 6mese/zi.
Pentru reflux trebuie sa-i dau timp de 8 saptamani Nexium care si ala e destul de scumput adaugat la cei 500 ron/luna cat tre sa dau pe lapte+altele...

Asta e, dau, macar sa fie el bine.
Imi pare rau ptr el, parca nici nu mai stiu cum sa-l diversific acum, in afara de supa, fructe si carnita.

Elly, ma gandeam, de ce nu-i faci si tu lui Mihnea testele astea ptr alergii si intoleranta, chiar si eco ptr reflux. Nu vreau sa te sperii si nici sa trag a rau, dar stii ca am vorbit si manifestarile lor sunt cam asemanatoare.

Tigrutule nu scrie denumirea testelor pe rezultatele de la analize, pur si simplu sunt trecute valorile de la proteinele din lapte si de la alte 20 de alimente. Dar dr vorbea despre "panel" si "Ige". Poate gasesti ceva pe net.

Edit: Tigrutule scrie asa: "IgE specific-panel alimentar 3(20 alergeni)". Cele 20 de alimente sunt: alune, arahide, nuci, migdale, albus de ou, lactalbumine, lactoglobuline, cazeina, telina, morcov, rosie, cartof, cod, galbenus de ou, portocala, mar, banana, faina de grau, orez, susan.

Am uitat sa va spun ca in ultima noapte de stat in spital am fost usurata de 4 pampersi si jucaria preferata a lui Octavian, Daisy duck. Era singura din cele 3 care i le-am luat la spital care nu zornaia. Asta e Romania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Buna dimineata, doamnelor!
Deea, nici nu stii ce rau imi pare pentru aceste nenorocite de alergii pe care le are Octav!... Tre sa faci un mare slalom printre mancaruri, ce greu... Dar o sa izbanditi voi, sunt convinsa! Sa stii ca si eu ma gandeam ca daca ii faceam eco pt reflux, sigur iesea ceva nasol si ii dadea Nexium Iuliei. Dealtfel, eu o vad asa motzocoasa, mereu plangacioasa, niciodata nu-i convine nimic, si cred ca o deranjeaza rau refluxul asta. Dar pediatrul zice ca nu ii da nici un Nexium atata timp cat ia in greutate. Ma intreb si eu daca merita sa se chinuie asa fara tratament sau ar fi fost mai bine sa-i fi dat si sa stiu ca ii e mai bine cu sanatatea... Felicitari pt dintuci! Si Iuliei i-a spart ieri gingia si ii iese timid un dintisor.
Joana, ma bucur tare mult ca au iesit bune analizele! Cum ati trecut peste noapte? Ai rezistat sa nu-i dai sa pape? Eu cred ca i-as da cantitate mai mica, macar cu 30 ml, si incet-incet as reduce cantitatea, ca sa manance ziua. N-as face trecerea asa brusca. Na, tu stii oricum mai bine ce si cum.
Aever, si Iulia cand tipa, ai impresia ca scopul ei e sa iti sparga timpanele, atinge o anumita rezonanta de iti vibreaza timpanul. Chiar nu stiu ce sa iti spun, o fi vreun puseu de crestere, cine stie... Am avut si noi perioade de treziri foarte dese (acum am ramas cu vreo 4), dar cum noi dormim in acelasi pat, nu le-am perceput foarte deranjante. Dar adevarul e ca n-a mai plans demult noaptea, in general se trezeste si suge si adoarme din nou. Seara adoarme acum pe la ora 11-12, nu pot face nimic sa ne culcam mai deverme. Are un somn mic pe la 6.30 seara, de vreo 20 de minute, dupa care nu reusim nicicum sa o culcam mai devreme. Si nici nu pot sa decalez somnicul asta scurt, atunci o apuca si se pue pe un plans ceva de speriat. Acum nu mai vrea sa adoarma in brate, ci numai culcat pe pat, eu langa ea cu tzatza descoperita sa se serveasca ea. Suge, se mai intoarce cu spatele la mine, iar se intoarce si trage de 2 ori, iar imi intoarce spatele si tot asa...
Tigruta, Mmamita, Andra, va pup si va doresc multa rezistenta cu puii mari si mici!
Clara, abia astept filmuletul saptamanii!

Multumesc mult pentru aprecierile facute Iuliei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Anittule chiar am vrut sa te intreb de ce tu nu i-ai dai Iuliei Nexium. Sincer, nu l-am cumparat ca nu apucasem sa aflu motivele tale. Am crezut ca stii tu ceva nasol despre el.
Mie imi era frica de efectele adverse neurologice ce le poate avea, mai ales la copii sub 1 an, dar daca ei prescriu si de la 3 luni, plus ca cica se va schimba prospectul curand si se va putea prescrie fara riscuri de la 6 luni, na Octavian are 5 luni si aproape 3 sapt, merge si la el.
Eu o sa-i iau azi ca saracutul varsa si se vede ca e deranjat de reflux ca ii tot vine inapoi in gurita laptele.

Mergi la inceput