Hrana noastra cea de toate noptile

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Uite ca am citit (pfffffff, acum am citit si nu-mi amintecs cine a scris, imi cer scuze) mamica de 2,8 ani se trezeste inca ptr. laptic noaptea. Victoria nu a baut nici un fel de laptic in afara de lapticul din tzitzi. A avut si suzeta. A inceput sa doarma noaptea la 1 an si 11 luni, cand am oprit alaptatul noaptea si atunci, intr-o saptamana a renuntat singurica la suzeta. Ce vreau sa zic e ca poate sticla cu lapte noaptea nu e o idee buna, totusi, ca asa se taragane mult si bine cu trezitul noaptea. Ca si cand titi nu mai e, sticla e tot acolo... nu stiu, zic si eu, incerc sa te ajut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

Baiatul meu de 4 ani jumatate inca bea lapte noaptea.Daca nu i dau,nu mai adoarme,ma bate la cap intruna sa i dau.uneori cere si de trei ori pe noapte...plus seara la culcare si dimineata....probabil e ca un fel de suzeta,ca ma gandesc ca nu i o fi atat de foame....Bautul laptelui il linisteste....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Cristoiu, deci vrei sa il intarci, ai motivele tale, e o decizie asumata, Ok.
Biberon de lapte nu i-as da noaptea pt ca e foarte bine cu greutatea, nu e un copil debil sa nu mai stii pe unde si cand sa-i bagi mancare. Daca nici nu mai vrei sa-l alaptezi nici stimularea lactatiei prin supt noaptea nu e un motiv sa-i dai noaptea

Eu ti-as propune un biberon de lapte cu cereale seara ( daca tot vrei sa-l intarci) , ca sa fii sigura ca se culca satul, iar noaptea cand se trezeste, doar apa. In timp ar trebui sa considere ca nu merita sa se trezeasca doar pt apa,

Totusi, mai incerc si eu o mica pledoarie , eu pe cea mare am intarcat-o la 7 luni pt ca a trebuit sa lipsesc de langa ea 2 saptamani ca sa-mi termin si dau licenta si acum imi pare rau, mai bine faceam daca imi mentineam lactatia cu pompa. Pe a doua am alaptat-o peste un an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Cam la fel manca si baiatul meu ... dar din prima zi de la maternitate a mancat asa. In prima zi vine asistenta si imi explica ca 10 min la un san 10 min la altul... de unde. sugea pana termina apoi incepea sa urle
diversificat pe la 5 luni si un pic manca tot ce ii dadeam si nu refuza nimic. spanac fiert, morcov fiert...orice... asa mananca si acum.
Desi casca gura mereu la mancarea noastra fiind usor mai dolofan nu i-am dat decat ce "trebuia" mereu.
Asa ca la 2 ani jumate cand i-am dat prima data de ex, in farfuria lui 4 cartofi prajiti am constatat surprinsi ca nu ii plac. Nu mananca mai mult de 2 cartofi iar restul ii invarte prin farfurie.
Pana la 1 an si jumatate nu a dormit nici o noapte legata. Avea cel putin 3 treziri pe noapte.
Nu am putut sa-l culc in pat cu mine iar daca nu saream in secunda 1 era vanat de la urlete. cand am trecut pe lapte praf faceam laptele cu o mana ca trebuia sa-l tin si pe el in brate cu alta.
acum la aproape 3 ani a mancat la pranz un bol de ciorba si imi spunea ca mai vrea... i-am pus niste cereale si le-a mancat pe toate
Are 18 kg si 104 cm... ii fac mereu analizele cu colesterol si glicemie cu tot ce trebuie... nu are nici o problema... ba chiar colesterolul il are f bun.
Asa a fost el...
fata acum se trezeste de vreo 2 ori pe noapte o pun langa mine in pat suge de vreo 2 ori si se culca la loc...
Eu am asociat un pic caldura din camera cu starea lui de disconfort... cand am lasat pe la 20C temeratura baiatul nu s-a mai trezit...nu stiu daca a fost o coincidenta sau nu...

& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Lavi, stii ce incerc sa fac acum? Sa ii dau mai mult lapte ziua. Spre exemplu, fiindca mcoca a zis ca e cam mult ce maninca, i-am dat o sticla de lapte la micul dejun in loc de cereale. Inca nu urla de foame la ora asta, inseamna ca e ok si asa. Ca ma gindesc ca poate nu lua destule lichide in timpul zilei, asa ca incerc strategia asta.

As incerca sa ii bag si cereale in lapte, dar cum naiba se face? Cu alaptatul eu sunt ok sa il intarc, nu de tot, uite ca ii mai dau seara si dimineata, dar s-a redus clar cantitatea oricum, deja intru in sutienele normale, deci nu mai sunt la masura D, am ajuns din nou la B. Am incercat cum spuneam cu mulsul, ca m-am chinuit mult cu el sa il conving sa ia o sticla, am cumparat din toate sticlele si nu a mers nimic. Am aruncat litri de lapte pina m-am saturat. Si cind am incercat lapte praf brusc a acceptat. Nici eu nu il inteleg, dar asta e situatia.

As incerca sa ii dau apa, dar cum il pacalesc? Ca ziua nu bea apa nici mort. Poate doar sa i-o incalzesc un pic. Ori ii subtiez laptele din ce in ce pina ajunge apa?

Hai ca acum incepe sa sune aiurea rau, de parca nu vreau sa hranesc copilul, bine ca inca nu mi-a dat nimeni in cap

Mergi la inceput

Cristoiu, vezi ca in Ge aveti 'gris instant' ptr. bebei. Baga un pic din-ala in sticla de lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Cristoiu, vezi ca in Ge aveti 'gris instant' ptr. bebei. Baga un pic din-ala in sticla de lapte.

Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA

Da stiu, ca de-ala ii dau seara, amestecat cu fructe. Si maninca o gramada de gris de-asta, Haferflocken. Daca ii bag in lapte mai trece prin tetina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

se gasesc tetine pentru lichide groase sau poti largi chiar tu orificiul tetinei, cu ajutorul unei forfecute cu varf ascutit, faci o taietura in cruce.
eu asa am procedat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Da stiu, ca de-ala ii dau seara, amestecat cu fructe. Si maninca o gramada de gris de-asta, Haferflocken. Daca ii bag in lapte mai trece prin tetina?

Ti-a raspuns Corina. Eu nu as fi stiut sa-ti raspund, pentru ca Victoria nu a acceptat niciodata sticla, nici macar laptele meu din sticla, numai direct de la sursa. Dar eu ma gandesc sa nu-l faci dupa reteta (adica, la 100 ml. de lapte daca reteta zice sa pui 5 linguri, tu pui 2, sa fie fluid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Cristoiu, cerealele in lapte - in biberonul pentru seara, pregatit cum scrie pe cutia de lapte praf, ii pui si una sau doua masuri de cereale pt bebelusi. Cerealele pt bebelusi au ele o reteta pe cutie pe care daca o aplici iti iese un fel de gris instant, dar nu e musai sa le folosesti asa, eu mai niciodata nu le-am folosit asa ci am pus, de ex, una-doua lingurite in marul ras, in piersica pasata, samd.sau varianta asta, in lapte, dar iti trebuie p tetina cu gaura un pic mai mare.

Si mie mi se pare ca mananca multicel pt varsta lui. Eu nu le-am dat fetelor inainte de un an mai mult de 4 masuri de cereale pe zi in total.

Daca ii dai doar 2 supturi pe zi probabil ca iti va scadea lactatia in timp, lent si de la sine, Ceea ce e preferabil Intarcatului cu medicamente

Mergi la inceput