Gravidute de iulie-august 2013 ( 2 )
Raspunsuri - Pagina 7
betty200 spune:
Paula, nici mie nu mi-a dat dr sa fac analize, inca n-am ajuns la el, abia vineri merg. Eu fac Beta pentru ca la varsta asta a sarcinii e singura analiza care poate indica daca sarcina evolueaza bine, nu-i musai sa se faca analizele astea dar pentru psihicul meu este benefic, stau relaxata cand vad ca toate-s in grafic. La varsta mea e normal sa monitorizez atent sarcina, cand aveam 20 de ani, la ceilalti copii n-am facut nici eu mai deloc analize.
TSH-ul este analiza care indica functionarea glandei tiroide, eu aveam ceva suspiciuni asa ca am facut de rutina analiza si bine a fost ca asa am stiut sa inlocuiesc Femibionul cu Elevit si uite ca s-a normalizat la loc. Cand TSH-ul este crescut inseamna ca nu exista suficienti hormoni tiroidiei si asta poate avea repercusiuni de la usoare la foarte grave asupra bebelusului care pana la o anumita varsta n-are tiroida proprie si foloseste exclusiv hormonii tiroidieni ai mamei, problemele pot merge de la scadere usoara a IQ-ului (capacitatii intelectuale) la cretinism in caz de hipotiroidie grava a mamei. Asta se intampla foarte rar dar am vrut sa ma asigur ca totul este in regula.Avantajul este ca odata descoperita hipotiroidia ea se corecteaza usor cu medicamente perfect safe pt bebelus si totul decurge normal ca si la orice emeie care nu sufera de boala asta. In strainatate este o analiza inclusa in pachetul de analize din sarcina. La noi costa in jur de 35-40 lei.
Ele spune:
Betty bine ai venit. Esti foarte curajoasa!Copiii ce zic?
Paula m-ai distrat ..
Elena & Denisa
betty200 spune:
Ele, o sa-ti spun peste cateva saptamani ca inca nu le-am spus, vreau sa ma asigur ca totul e bine. Cand spui curajoasa la ce te referi, la riscurile asociate varstei inaintate?
zuza_zuzi spune:
Betty, si eu as fi zis curajoasa, dpdv al varstei, da, dar si al impactului asupra copiilor care sunt mari, cum vor privi relatia cu cel mic, cat de apropiati vor fi...
Poate si rabdarea pe care trebuie sa o ai si care nu in cazul tuturor femeilor ramane aceeasi odata cu varsta.
Sper ca nu te deranjeaza postul meu...eu am o verisoara nascuta la 42 de ani ai mamei, copil unic
paula_m spune:
Hai mai Betty, ca nici noi nu suntem niste pustane, si riscurile unei sarcini cu pb pot aparea acum la orice varsta.
Nu ti-e groaza sa te apuci iar de scutece, nopti nedormite, etc...eu zilele trecute ma gandeam ca , cand va creste Raul cat de cat si terminam cu mucii se apuca asta micul de raceli si mucii aferenti... (na, fiecare cu ce-l doare).
Ai trecut undeva UM, DPN, numele copiilor si data nasterii lor si a ta, sa te pot trece pe prima pagina?
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit doi anisori!!!
poze
Ele spune:
Betty poate e doar efectul cumulat..al varstei + copiii.
Eu 8 ani dupa Denisa nu am avut curaj, iar acum ma gandesc ca e prea tarziu.
Esti de admirat , o femeie puternica pe drept cuvant!
Elena & Denisa
betty200 spune:
Pai, singura mea temere este cea legata de riscurile bebelusului datorate varstei mamei in rest chiar deloc nu ma ingrijorez, copiii sunt mari si nu-mi fac probleme ca nu-l vor primi cu drag, nopti nedormite cu exceptia catorva, foarte putine relationate cu dinti sau raceala (la baiat ca fetita n-a facut febra in viata ei si nici n-a fost bolnava niciodata in 16 ani) n-am avut, ii culcam la 10 seara si dormeau pana pe la 6-7 dimineata cat erau bebei mici si pana la 9-10 ceva mai tarziu (nu le dadeam nimic noaptea, nici ceai, nici atentie, ii supravegheam doar sa fie totul in regula, astfel nu li se merita sa se trezeasca)Ziua era lumea noastra, ne jucam, radeam, ne zbenguiam dar noaptea la noi se dormea in masa, etita a avut totusi o perioada de vreo cateva luni cand era mai marisoara si isi achizitiona vreo 3-4 sticle cu biberon cu care dormea si noaptea din cand in cand isi pierdea cate una asa ca ne trezeam toti sa cautam sticla lipsa :) dar am dezvatat-o usor si de asta si totul a intrat in normal. In rest, daca nu le dezvolti rutinele lor, copiii te exploateaza mai mult decat reuseste oricine s-o faca.
Paula, UM 4 octombrie ovulatia 23 octombrie
mstefania spune:
Buna fetelor! Bun venit noilor gravidute si felicitari! Roxana astept rezultatul de la analiza Si pe Elena cu vesti de la dr. :)
Sa stiti ca ma gandeam si eu ca oare ce m-o fi apucat sa mai fac un copil tinand cont ca acum e liniste in casa fara plansete de copil mic, nopti nedormite si scutece schimbate si restul lucrurilor specifice unui copil mic, dar mi-am amintit, hhaha dar chiar imi mai doresc un copil sa sper ca ma voi si descurca. Paula, cam in aceeasi perioada merg si eu la dr. Deocamdata am putina greata si nu imi vine sa cred ca e mult mai bine decat la prima sarcina :) cel putin inceputul
mami Stefania si fetita noastra Teodora Rebeca
mstefania spune:
La un moment dat vorbeati de gemeni, eu astept sa merg la dr si sper sa fie doar unul :D pt. ca am pe linie genetica in familie gemeni si nu mi-ar fi totuna sa fie gemeni, recunosc ca si la prima sarcina m-am dus cu inima putin stransa, dar daca e sa fie gemeni sunt ,,bine primiti" doar sa fie sanatosi:D
mami Stefania si fetita noastra Teodora Rebeca
zuza_zuzi spune:
Paula, la fel ma gandeam si eu cum va fi cu doi mucosi , ce o sa se mai plimbe virusii de la cea mare la pitic...uf...
Betty, ai avut copii f cuminti si sanatosi.
Eu am alaptat pana la 10 luni la interval de 1h-1.30, nu conta ca era zi sau noapte, ca trecusem la diversificare...Si apoi pana la 2 ani cate 2-3 bibe pe noapte! zombie am fost. Numai cand ma gandesc ca poate va fi fi la fel?! Poate ca nu am fost suficient de stricta sau riguroasa si i-am alimentat mofturile. Da, ai dreptate, speculeaza si "te incleca" daca le permiti. Sper sa fi invatat ceva si acum sa nu mai procedez la fel.