Secret Santa 2012 - Runda 1

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Ok, deci ramane un inconvenient pentru fetele care primesc din Europa sau din America ... sa se duca sa ridice pachetul de la poshta.

de la vama si ar trebui sa li se trimita si dovada platii...si ma gandesc sa nu fie probleme,in ideea ca plata a fost facuta de cineva,dar coletul il ridica altcineva..off,dificil!(nu ma gandisem un moment la aspectul asta)!

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M

Viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Posta Romana e... posta romana. Sincer, eu nu am incredere in ei, mai ales dupa ce anul trecut inainte de Craciun i-am trimis sora-mii pachet, am scris pe el valoare $100 si ea a platit (nu mai stiu exact) undeva la vreo $30 TAXE!!! Hmmm, deci trimis direct de la vanzatorul de pe e-bay nu e ok... trebuie clar cumparat ceva din magazin si trimis prin posta. Eu le trimit si bonul daca e nevoie (la posta, nu ca ar avea fetele nevoie) in pachet, sa nu fie fetele puse sa plateasca taxe, asa cum a platit sora-mea pe cadourile de Craciun ptr. nepoate... mda, Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Mai, daca e, comandati ceva din Ro (magazin, okazii, ebay.co.uk / ebay.de sau alte eBayuri / Amazoane europene). Astea vin la posta locala si nu cere nimeni chitanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Pe mine m-ati ametit, carcotashelor .

Aceste probleme sunt numai pentru America->Romania, sau si pentru cele care trimit din Europa ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Din SUA nu vin coletele prin curier decat eventual pana in tara.Eu i-am cumparat copilului medicamente,era urgent,am platit 100$ pe transport sa le trimita rapid si am mai dat inca 260 lei la vama,ca-ti calculeaza taxele inclusiv pe transport si uite asa le-am platit dublu.Din Europa e mai simplu,insa din SUA,Canada mergi la vama si daca dai de un tip,dai frumos din gene si poate nu-ti mai desface coletul..daca nu,se desface,se noteaza,se semneaza,se uita sa vada daca trebuie sa platesti ceva si stai la doua cozi,una la ghiseu si apoi la vama..Daca vine de la o persoana e ok,nu platesti,daca vine de la un magazin se plateste vama.
edit:cel mai ok ar fi sa se si precizeze pe colet ''gift'' ca sa stie ca e un cadou si sa fii sigur ca nu-ti ia bani de vama.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Leditia

Din SUA nu vin coletele prin curier decat eventual pana in tara.Eu i-am cumparat copilului medicamente,era urgent,am platit 100$ pe transport sa le trimita rapid si am mai dat inca 260 lei la vama,ca-ti calculeaza taxele inclusiv pe transport si uite asa le-am platit dublu.Din Europa e mai simplu,insa din SUA,Canada mergi la vama si daca dai de un tip,dai frumos din gene si poate nu-ti mai desface coletul..daca nu,se desface,se noteaza,se semneaza,se uita sa vada daca trebuie sa platesti ceva si stai la doua cozi,una la ghiseu si apoi la vama..Daca vine de la o persoana e ok,nu platesti,daca vine de la un magazin se plateste vama.
edit:cel mai ok ar fi sa se si precizeze pe colet ''gift'' ca sa stie ca e un cadou si sa fii sigur ca nu-ti ia bani de vama.

Leditia, eu am scris pe pachetul trimis surorii mele ca e Christmas gift!!! Si, totusi, a platit taxa si pe valoarea pachetului (am pus $100, ca pana in banii astia am asigurarea gratuita, de unde sa stiu eu ce cretinitati se fac la posta romana?!) SI pe cat am platit eu aici sa-l trimit. Si nu era trimis de un magazin, era de la mine.

Mergi la inceput

Stai ca mi-am mai amintit ceva; daca pachetul e sub $50 nu se plateste vama. Dar (aviz Buflea, daca trimiti pachet familiei) daca tu declari $49.99 si acolo ti-l desface (si il vor desface) si considera ei ca valoare e peste $50, iti pune vama. Tocmai de aceea spuneam ca pun si bonul, ca daca cumperi aici ceva la reducere si in manualele lor, la vama, au pret intreg, ai pus-o! Plateste familia vama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Pe mine m-ati ametit, carcotashelor .

Aceste probleme sunt numai pentru America->Romania, sau si pentru cele care trimit din Europa ?

Europa - Romania nu sunt probleme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

OK - atunci eu zic sa asteptam sa inchidem inscrierile sa vedem cate din America ramanem si luam o hotarare atunci.

Incercam sa facem viata primitorului cat mai usoara ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

hihi
Buflea cred ca solutia mea de pe PM (nu spune baba public sa nu stricam surprize) e ft viabila ... si salvatoare de Americi si buzunare Ro

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

De dragul Artei

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput