Secret Santa 2012 - Runda 1
Raspunsuri - Pagina 5
mihaela77O spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Ok, deci ramane un inconvenient pentru fetele care primesc din Europa sau din America ... sa se duca sa ridice pachetul de la poshta. |
de la vama si ar trebui sa li se trimita si dovada platii...si ma gandesc sa nu fie probleme,in ideea ca plata a fost facuta de cineva,dar coletul il ridica altcineva..off,dificil!(nu ma gandisem un moment la aspectul asta)!
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M
Viata...
Victoria_mami spune:
Posta Romana e... posta romana. Sincer, eu nu am incredere in ei, mai ales dupa ce anul trecut inainte de Craciun i-am trimis sora-mii pachet, am scris pe el valoare $100 si ea a platit (nu mai stiu exact) undeva la vreo $30 TAXE!!! Hmmm, deci trimis direct de la vanzatorul de pe e-bay nu e ok... trebuie clar cumparat ceva din magazin si trimis prin posta. Eu le trimit si bonul daca e nevoie (la posta, nu ca ar avea fetele nevoie) in pachet, sa nu fie fetele puse sa plateasca taxe, asa cum a platit sora-mea pe cadourile de Craciun ptr. nepoate... mda, Romania.
rall spune:
Mai, daca e, comandati ceva din Ro (magazin, okazii, ebay.co.uk / ebay.de sau alte eBayuri / Amazoane europene). Astea vin la posta locala si nu cere nimeni chitanta.
buflea spune:
Pe mine m-ati ametit, carcotashelor .
Aceste probleme sunt numai pentru America->Romania, sau si pentru cele care trimit din Europa ?
Leditia spune:
Din SUA nu vin coletele prin curier decat eventual pana in tara.Eu i-am cumparat copilului medicamente,era urgent,am platit 100$ pe transport sa le trimita rapid si am mai dat inca 260 lei la vama,ca-ti calculeaza taxele inclusiv pe transport si uite asa le-am platit dublu.Din Europa e mai simplu,insa din SUA,Canada mergi la vama si daca dai de un tip,dai frumos din gene si poate nu-ti mai desface coletul..daca nu,se desface,se noteaza,se semneaza,se uita sa vada daca trebuie sa platesti ceva si stai la doua cozi,una la ghiseu si apoi la vama..Daca vine de la o persoana e ok,nu platesti,daca vine de la un magazin se plateste vama.
edit:cel mai ok ar fi sa se si precizeze pe colet ''gift'' ca sa stie ca e un cadou si sa fii sigur ca nu-ti ia bani de vama.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Leditia Din SUA nu vin coletele prin curier decat eventual pana in tara.Eu i-am cumparat copilului medicamente,era urgent,am platit 100$ pe transport sa le trimita rapid si am mai dat inca 260 lei la vama,ca-ti calculeaza taxele inclusiv pe transport si uite asa le-am platit dublu.Din Europa e mai simplu,insa din SUA,Canada mergi la vama si daca dai de un tip,dai frumos din gene si poate nu-ti mai desface coletul..daca nu,se desface,se noteaza,se semneaza,se uita sa vada daca trebuie sa platesti ceva si stai la doua cozi,una la ghiseu si apoi la vama..Daca vine de la o persoana e ok,nu platesti,daca vine de la un magazin se plateste vama. edit:cel mai ok ar fi sa se si precizeze pe colet ''gift'' ca sa stie ca e un cadou si sa fii sigur ca nu-ti ia bani de vama. |
Leditia, eu am scris pe pachetul trimis surorii mele ca e Christmas gift!!! Si, totusi, a platit taxa si pe valoarea pachetului (am pus $100, ca pana in banii astia am asigurarea gratuita, de unde sa stiu eu ce cretinitati se fac la posta romana?!) SI pe cat am platit eu aici sa-l trimit. Si nu era trimis de un magazin, era de la mine.
Victoria_mami spune:
Stai ca mi-am mai amintit ceva; daca pachetul e sub $50 nu se plateste vama. Dar (aviz Buflea, daca trimiti pachet familiei) daca tu declari $49.99 si acolo ti-l desface (si il vor desface) si considera ei ca valoare e peste $50, iti pune vama. Tocmai de aceea spuneam ca pun si bonul, ca daca cumperi aici ceva la reducere si in manualele lor, la vama, au pret intreg, ai pus-o! Plateste familia vama...
rall spune:
citat din mesajul lui buflea Pe mine m-ati ametit, carcotashelor . Aceste probleme sunt numai pentru America->Romania, sau si pentru cele care trimit din Europa ? |
Europa - Romania nu sunt probleme
buflea spune:
OK - atunci eu zic sa asteptam sa inchidem inscrierile sa vedem cate din America ramanem si luam o hotarare atunci.
Incercam sa facem viata primitorului cat mai usoara ...
alinuk spune:
hihi
Buflea cred ca solutia mea de pe PM (nu spune baba public sa nu stricam surprize) e ft viabila ... si salvatoare de Americi si buzunare Ro
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
De dragul Artei
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................