Dezbatere pe seama unei sinucideri

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


daca ai urmarit cazul Veronicai Breanda (alte abuzuri, alt domeniu in care suntem `tari` in abuzuri la adresa ``clientelei``, `lupta` a inceput pe net, din partea parintilor, si bine condusa de un admirabil profesional din bransa, s-a finalizat cu o victorie. Atita timp cit pacientii fosti, actuali sau viitori, nu se vor revolta pentru ca nu le e respectata demnitatea umana si intimitatea, nu se va obtine nimic;
Scria cineva de camasile de spital; da, sunt de acord, nu sunt bani; da'n Romania, in Tirgu Mures, in acelasi spital unde cad peretii spitalului de oncologie si e jale in saloane, directoarea adjuncta are un birou ultra luxos si plin de mobila scumpa. N-am vazut nicaieri aici in Canada, in nici un birou de sef de sectie/specialist cunoscut sau necunoscut sau medic asa dotare luxoasa. Dar am vazut respect pentru pacient, in spitale destul de modest si simpu dotate, camasile alea spalate si raspalate (aproape rupte, dar curate si la dispozitia pacientului), si multe altele.



Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

N-ai inteles nimic, kari, de data asta; da' pentru ca ti-am dezaprobat un mesaj nepotrivit, ups, gasesti potrivita paralela intre tratamentul aplicat unei femei infertile/care are nevoie de cezariana, etc cu a al unui pacient bolnav de dementa, in spihiatrie.

ilariant

p.s. crezi ca procedurile aplicate copiilor cu autism francezi n-au fost gindite `spre binele lor`? o, si inca cum, sunt niste texte justificative scrise de psihiatrii si infirmiere, mai sa le plingi pe umar dragilor:). drumul spre infern e mereu pavat cu intentii bune, mereu procedurile sunt pentru binele pacientului (sau nu?). ca si legatul asta, cit bolnavul e constient (pentru ca nu l-a contestat nimeni pe cel aplicat pacientului deja adormit).





[quote]citat din mesajul lui kariguld

in sfarsit am inteles-o pe AnaStroe.
daca as fi medic si ar trebui sa operez, ma intreb foarte serios ce as faca daca pacientul nelegat de pe masa ar misca in asa fel incat sa nu ma pot concentra asupra operatiei. eventual sa-i fac alte taieturi cu bisturiul, pe care in mod clar trebuie sa le remediez imediat.

iarasi comparatia cu copii cu autism care sunt torturati in Franta de sistemul medical mi se pare tare nepotrivita. scuze Chuny e o diferenta uriasa intre cele doua proceduri.

procedura de legare in sala de operatie nu a fost gandita ca metoda de tortura si chin asupra pacientului, ci exact invers. o masura de protectie ptr pacient in primul rand si apoi ptr doctor.

cine e gata sa caute alte metode de protectie in timpul operatiei? cine e gata sa lupte ptr a fi implementate?
masurile care se aplica astazi sunt luate dupa studii indelungate si cazuri nefericite.





stai asa, ca eu am spus doar de legatul de pat, nimik altceva in plus. si cand m-am referit la "inteles" am vrut sa spun ca am priceput in sfarsit ca esti impotriva legatului in timpul operatiei.

si sustin mai departe ca cele doua comparatii, legatul in timpul operatiei si legatul copiilor cu autism din Franta, este nepotrivita.

off topic, cunosc aici in Germania o doamna, care a venit acum 40 de ani din Romania cu copilul caruia medicii nu i-au dat nici o sansa, au sfatuit-o sa-l lase sa moara si sa faca altul
iar aici a luptat ca sa schimbe ceva in sistemul medical, in modul cum erau tratati copii cu autism sever. sa unit cu alti parinti si specialisti ce erau la inceput de drum, au luptat cu sistemul si au obtinut lucruri pe care le credeau imposibile.

intreb din nou, cine este gata sa lupte ca sa schimbe ceva? ca asa si nici eu nu-s de acord cu multe legi si protocoale din varii domeni de activitate. insa daca imi doresc schimbare cu adevarat, incep o lupta.

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!



http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Flo, sigur ca nu ma refeream la interventii si complicatii ale acestora.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citesc subiectul asta de cateva zile si am ajuns la concluzia ca voi toate aveti dreptate, dar nu reusiti sa va intelegeti pentru ca vorbiti efectiv limbi diferite!

XIO are dreptate cu legatul ala de masa, dar nu reuseste sa inteleaga ce zice Nelia , atunci cand foloseste cuvintele ´´umilinta´´ si ´´legat´´ intr-un singur rand. Nelia de asemenea, nu o intelege pe XIO pentru ca Nelia vorbeste defapt despre altceva si Nelia este formata intr-un alt sistem, diferit, foarte diferit de ce stim noi!

Cazul expus de flo.flo este unul care imi ridica tensiunea, mie personal. NU pui pacienta pe masa si o lasi acolo in pozitie de control ginecologic, plus curelusele trecute peste brate si lacrimile suroind pe obraz!
Asta nu mai are legatura cu necesitatea legatului, pe aia am inteles-o cu totii. Are legatura cu:
1- lipsa de profesionalism a cadrelor medicale. ( a sti cum sa te comporti cu pacientul fara a-l leza in vreun fel, a-l umili, a-l agita, face parte tot din profesionalismul cadrumui medical. Dar evident ca in RO nu se fac cursuri despre ´´cum sa ne purtam cu pacientul´´. Ca daca s-ar face, n-ar trebui sa treaca de ele jumatate din medici.)
2-lipsa de reactie a pacientului ( de multe ori pacientii se tem realmente sa isi ´´infrunte´´ medicul nesimtit. Drept umare se lasa umiliti ba se umilesc ei singuri)

Cine e de vina ca a murit femeia?
- sistemul de sanatate. Nu doctorul care i-a spus ca nu poate face copii. Ala e vinovat poate de lipsa de empatie, a bruscat aiurea pacienta, a facut-o sa planga, samd. Nu ca ar fi lucru putin,
dar nu e vinovat de moarte ei. Daca medicul ala ar fi fost format intr-un sistem care functioneaza, care e dedicat pacientului, atunci medicul ala ar fi fost atent la semnalele pacientei si ar fi trimis-o fara drept de replica la psiholog/psihiatru pentru o evaluare psihica. Daca ar exista un program, o ceva, orice, atunci medicul ala, asa cu lipsa de empatie cum a fost, ar fi trimis pacienta infertila, conform programului, la cei responsabili de starea psihica. Fie doar si pentru ca ´´asa e protocolul´´.

-mentalitatea romaneasca( cand spui depresie romanul intelege ca te alinti, esti slab si te plangi ca prostu in loc sa te aduni si sa ´´fii tare´´ )
-lipsa de informatii si culcatul pe o ureche . Cati recunosc semnele unei depresii? Cati insista,c ati trec de prejudecati si isi duc persoana draga la specialisti?

Sa nu uitam, pe de alta aprte, pacientii care au impresia ca medicul e servitorul lor personal, care trebuie sa sara cand e sunat, sa faca plecaciuni si sa vindece direct din priviri daca se poate. Avem si din astia in Ro.
Iac- asa toti avem cate o musca pe caciula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:



Chapeau , LadyJ!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Da! ladyJ, da!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo.flo spune:

Foarte bine sintetizat LadyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Multumesc, fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Lady, eu am spus in mai multe randuri ca in Romanai intimitatea pacientului nu este respectata in general, iar aici intra si statul pe masa de operatie pana acnd vine chirurgul in sala, care uneori dureaza si 2 ore, deschiderea usilor cand pacientul este dezbracat, tuseul rectal efectuat in urgente pe unde se perinda lumea, statul dezbracat in asteptarea cuiva samd.
Legatul asta de masa care a creat atata isterie exista si in Romania si in Germania si in celelalte tari, ca este singura modalitate prin care este protejat pacientul in sala de operatie.Ca pe mine ca medic operator nu ma afecteaza daca pacientul desterilizaza campul operator, pe pacient insa il afecteaza.
Ma rog, conteaza ca s-a inteles despre ce este vorba.


Femeia din articol a fost la psiholog/psihiatru, ca avea diagnosic de depresie.
Cu fromarea in alt sistem nu sunt de acord, pt ca acest comportament fata de pacient nu tine de sistem ci tine de tine ca om.

Nelia, am propus si eu asta acum cateva pagini.


Flo, ceea ce ai spus e extrem de important:nu toate femeile care nu pot avea copii doresc sa adopte.Si se ajunge la a nu avea nici o solutie si la a trebui sa se impace cu gandul ca nu vor avea copii, pt ca vor doar un copil nascut de ele.Nu oricine poate sa adopte, chiar le admir pe acele pers. care fac asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

LadyJ, ca de obicei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo.flo spune:

Da si asta e adavarat. De fapt eu scrisesem ca pentru multi adoptia este ultima optiune pe lista, si doar dupa ce epuizeaza toate celelelate metode (inseminari, fertilizari), recurg la adoptie ca ultima varianta de a-si indeplini visul. Dar este adevarat: cunosc cupluri care nu au avut copii, nu au infiat, s-au impacat cu ideea, chiar la mine in familie.

Cea mai mare teama a mea in ceea ce priveste adoptia, este daca nu poti sa iubesti acel copilas? Adica ok, te-ai hotarat sa adopti, reusesti, iti dau un copilas, si tu nu poti sa-l iubesti. pur si simplu. ma gandesc ca iubirea asta nu o poti comanda tu asa, am adoptat, e copilul meu, TREBUIE sa-l iubesc. pur si simplu, daca nu simti?

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Lady, eu am spus in mai multe randuri ca in Romanai intimitatea pacientului nu este respectata in general, iar aici intra si statul pe masa de operatie pana acnd vine chirurgul in sala, care uneori dureaza si 2 ore, deschiderea usilor cand pacientul este dezbracat, tuseul rectal efectuat in urgente pe unde se perinda lumea, statul dezbracat in asteptarea cuiva samd.
Legatul asta de masa care a creat atata isterie exista si in Romania si in Germania si in celelalte tari, ca este singura modalitate prin care este protejat pacientul in sala de operatie.Ca pe mine ca medic operator nu ma afecteaza daca pacientul desterilizaza campul operator, pe pacient insa il afecteaza.
Ma rog, conteaza ca s-a inteles despre ce este vorba.


Femeia din articol a fost la psiholog/psihiatru, ca avea diagnosic de depresie.
Cu fromarea in alt sistem nu sunt de acord, pt ca acest comportament fata de pacient nu tine de sistem ci tine de tine ca om.

Nelia, am propus si eu asta acum cateva pagini.


Flo, ceea ce ai spus e extrem de important:nu toate femeile care nu pot avea copii doresc sa adopte.Si se ajunge la a nu avea nici o solutie si la a trebui sa se impace cu gandul ca nu vor avea copii, pt ca vor doar un copil nascut de ele.Nu oricine poate sa adopte, chiar le admir pe acele pers. care fac asta.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Mergi la inceput