Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *453*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

hai sa va dau exemple daca tot insistati.

Aveam cd-urile cu desene animate langa tv si el a invatat sa puna singur desene. Nu l-am invatat eu pe ce butoane sa apese. Ei, bine, apoi i-am spus sa nu mai umble pentru ca le strica, pt ca lasa urme de degete pe cd, pt ca ...

In fine, a ajuns la faza in care stand linistit la joaca, se ridica si ne inchidea tv punea cd si ne lasa cu ochii in soare.

Si oricum, se juca cu cd-urile ca si cu alte jucarii. Din ce ii spuneam si ii aratam ca urmele strica cd, bla, bla, nimic.

Cat despre mutat lucrurile din calea lui, 1. nu mi se pare corect, ca nu o sa il cresc in pustietate, de teama sa nu atinga nimic, 2. am spatiul limitat. Doar tavanul e liber.

II. Astazi piguleam florile si evident a venti sa vada ce fac. I-am explicat m-a vazut cu foarfeca si cutitul. Ce a facut? S-a dus la bucatarie si a luat cutitul din sertar. I-am spus mai apasat ca nu are voie cu cutitul (e prima data cand umbla la cutite). intre timp eu am terminat florile. Vine la mine cu o bucata de frunza...luase foarfeca lui si executase o floare. Nimic grav. Insa...

III. Despre jucarii...cel putin astazi de la ora 12 am inceput sa spun sa stranga jucariile. Initial, am vrut sa mergem la car4 (si am crezut ca o sa il motivez cu asta...aiurea), apoi nu am mai nici eu chef de plecare. Dupa care i-am spus ca dupa ce mancam mergem la culcare. Deci...timp a tot avut. Si periodic ii aminteam sa stranga jucariile.

IV. Acum, de cand s-a trezit vorbeste ridicat, spre tipat. Si daca nu il bag in seama incepe sa urle. L-am trimis in dormitor. Degeaba a iesit de acolo. A stat nitel langa mine. Si atat.

Exemplele sunt din cele de azi...dar nu se refera nici una la greseala. caci eu de aici am plecat uc intrebarea.

Cand ma refer la greseala...ma gandesc la lucruri minore, paote e mult spus greseala. Ci aspecte negativ epe care le face si da vina pe altcineva, sau pe ceva. Nu imi vine in cap acum nimic...tot stau si ma gandesc.

daca intreb de ce a spart paharul (alaltaseara l-a spart - apropo, si el merge prin casa cu cana la gura) mi-a raspuns ca nu el, ci paharul singur a plecat din mana lui.

Asta e ceva ce s-a intamplat recent.

Cand e in grup (cum a fost la ziua lui) el initiaza bataia si apoi da vina ca respectul e vinovat de bataie ca nu a facut nu stiu ce.

Bun, pana acum am vazut ca in mare parte spun can dfac ceva (bun,rau, greseala, negreseala, cum s-o numi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Eu si CD-urile daca le las la indemana copilului consider ca mi-am asumat riscul sa le ia de jucarii... cu cutitul insa nu incape nici o indoiala: nu are voie sa stea acolo unde ajunge copilul!!! Intentia lui a fost laudabila: sa te ajute la flori, consecinta spui tu ca a fost nesemnificativa: a taiat o frunza, dar ce se poate intampla cand un copil de 3 ani ajunge la sertarul cu cutite!?

Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 25+ cu

IULIA va invinge CANCERUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Ei, ei, Floric, nu-i bine! Doar stii ca vorbim pe aici de securizarea casei, inca de cind ai nostri copii nu mergeau de-a busilea; si asta include si indepartarea obiectelor contondente din calea lor. Faptul ca nu ai decit tavanul liber NU e o scuza; daca chiar nu poti pune cutitele, ciocanele, batatorul de snitele, foarfecele&Co intr-un sertar mai sus, atunci mai bine...le arunci. Si nu glumesc.

Cu CD-urile la fel; chestiile..."atractive dar NU" nu trebuie lasate la indemina; adica, no, daca mie im pui un cirnatz pe noptiera si-mi spui sa nu ma ating de el -sau, mai rau, nu-mi spui, doar TE ASTEPTI sa nu ma ating!- jur ca n-ai apucat sa iesi pe usa ca am si pus laba pe el Si io am 38 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ok, si la faza cu cd-urile ce ai facut? A facut urme, a stricat unul, doua zece. Si ce ai facut?
Eu am spus deja, le are la indemana doar pe cele care-s ale ei. I+am aratat cum se folosesc ca sa evitam murdarirea si zgarierea. A stricat unele. acum tragedia nu e mare, descarcam de pe torente si facem altul....iar un cd costa sub 1 leu. Doar ca ea nu stie, si descopera ca nu mai merge.
De ce?
Pai uite mama, e murdar/zgariat. Pt ca nu ai umblat cu el cu grija, asa cum ti-am aratat. Se jeluieste pe moment, ii trece, dupa cateva zile ii fac o surpriza cadou, un disc "manufacturat" cu desenul pe care il pierduse..si sa te tii bucurie si recunostinta.

La faza cu inchisul tv-ului, am patit si asta. Am discutat despre politete. Dar nici noi nu i-am inchis niciodata tv-ul in nas si nu i-am intrerupt programul ca ne incepea noua emisiunea preferata. Si ne-am sacrificat toti si am scos tv-ul din functiune doua zile pt ca nu ne-am inteles sa ne respectam reciproc.

La cea cu foarfecele si cutitele....no comment. Copilul a vrut sa ajute si a imitat ce faci tu. Dar cand a venit langa tine sa te ajute, tu ai incercat sa ii explici ce pigulesti la florile alea, care e scopul, de ce tai o frunza si nu alta, etc? L-ai implicat si pe el in activitatea ta?

Nu stiu, eu nu pot si nu pot sa dau vina pe copilul de nici 4 ani... serios. Iar faza asta cu lipsa de loc....pai nu stiu, floricule, reorganizezi sertarele, cumperi copilului pahare de plastic, scoti manerele de la sertare....faci ceva. daca se impiedica cu cutitul ala in mana? Daca in loc sa scape paharul, cadea peste el? se intampla atatea nenorociri absurde pe lumea asta....



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Pisigri, iti multumesc mult pentru rabdarea pe care ai avut-o sa expui atatea idei in mesajele anterioare. EU nu as fi avut atatea rabdare sa spun atatea pentru nimeni de aici.

Multumesc. Cu respect.

Cat despre mutarea locurilor de prin casa...este impsoaibil. Si spun asta pentru cine intelege cu adevarat ca nu locuiesc singura.

Multumesc tuturor pentru sfaturi, idei, recomandari.


Avand in vedere ca am pornit de la ideea daca ai vostri va spun cand gresesc, cand fac ceva interzis....e bine ca aveti copii deschisi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Ada e si ea pasionata sa se joace cu cd-urile,i le dau pe ale ei cand le cere,le insira pe jos, le numara, le muta, le face ce vrea, cand unul nu mai merge stie de ce si nu face circ
La Tv si Dvd nu are acces dar si daca ar avea i-as explica ca asa cum nu o intrerup eu pe ea de le desene asa nu ne intrerupe nici ea

Cu stransul jucariilor sincer si eu as reactiona la fel daca m-ai bate la cap de la pranz incepand, asta cred ca e un fix romanesc, pe bune
Eu inca nu am vazut copil caruia sa-i spui sa stranga jucariile si sa se conformeze imediat
Noi jucariile le adunam impreuna, cand avem chef sau cand trebuie ca sa facem curat


Ei la faza cu cutitul se schimba treaba pt ca nu are voie sub nicio forma sa puna mana pe el sau pe altceva asemanator, deci in secunda doi eram langa el si il luam din mana, pana nu era prea tarziu
Cu florile, normal ca el te-a imitat, nu-i vina lui ca a avut acces la foarfeca , bine ca nu s-a intamplat altceva...

Cu paharele de sticla iar nu sunt de acord, gandeste-te ce se poate intampla daca se impiedica si cade cu el in mana , Ada are doar pahare de plastic
Asa ca intrebarea de ce l-a spart mi s-a parut deplasata, raspunsul sau in schimb mi s-a parut tare haios

Cu tipatul sigur v-a auzit pe voi si a preluat tonul asa ca in afara de a-i vorbi calm si pe ton jos , nu ai ce sa faci, aaa ba da sa-i explici ca asa vorbesc oamenii civilizati si doar in jungla animalele tipa !

Cu bataia, nu conteaza cine a initiat-o, nu lovim si gata !! aici nu se negociaza


Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_

IULIA va invinge CANCERUL !!

http://iulia-elena.blogspot.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Hai, inca una si ma duc.

Cat despre cutite, nu credeti ca eu i-am spus sa se duca acolo. Sper.
Si cand l-am vazut cu cutitul in mana, i-am spus sa il puna la loc si sa nu mai umbla acolo.

Despre pahar...in seara aceea, la acel moment a vrut sa bea din pahar. Asta e. Daca nu ii dadeam, incepea sa planga, etc.

Si nu m-a suparat ca a rupt floarea...bine ca nu a cazut pe el.

Cd-urile i le-am ascuns. Insa cred ca nu d-astea le-am cumparat sa le tin ascunse. In fine.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Floric

Hai, inca una si ma duc.

Cat despre cutite, nu credeti ca eu i-am spus sa se duca acolo. Sper.
Si cand l-am vazut cu cutitul in mana, i-am spus sa il puna la loc si sa nu mai umbla acolo.

Despre pahar...in seara aceea, la acel moment a vrut sa bea din pahar. Asta e. Daca nu ii dadeam, incepea sa planga, etc.

Si nu m-a suparat ca a rupt floarea...bine ca nu a cazut pe el.

Cd-urile i le-am ascuns. Insa cred ca nu d-astea le-am cumparat sa le tin ascunse. In fine.




Poze Raru
Poze noi

IULIA va invinge CANCERUL

Rares Rarisel cel mai frumusel



Pai Floric, i-ai spus sa-l duca la loc in loc sa i-l iei tu din mana in secunda doi...?

Nu a zis nimeni sa ii ascunzi cd-urile lui....cel putin asa retin eu. Desi pana la urma poate nu e neaparat un lucru rau, stie ca le are si nu are decat sa ceara....

Nu stiu cum sa zic, mie mi se pare ca desi esti mare, faci ca Rares...oleaca. Indata ce iti spune cineva ca nu e de acord cu tine, intri in defensiva, te simti atacata jignita si neinteleasa...si negi :) Si zau daca va vrea cineva raul....



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Floricu, prin aia cu cd/dvd-urile am trecut toate. Si mie mi-a parut rau de unele, dar asa invata, nu le putem pune la dispozitia lor cand or fi mari si or avea mana sigura. Eu am incercat sa le salvez copiindu-le, dar n-am avut succes, tot alea originale ii placeau, ca aveau poza si le deosebea mai usor. Pune la dispozitia lui doar cateva, pe care le mai ai copiate, ca sa nu-ti para rau ca le-ai pierdut. Cu tv-ul, daca nu puteti renunta la a va uita cat e el treaz, ceea ce presupun ca nu se poate, tinand cont ca nu locuiti singuri, atunci cumpara un dvd portabil si copilul stie ca fiecare are tv-ul lui. Sau poate un tv mai micut? Noi am luat asta vara din ro un dvd portabil cu 200 lei. E cumva normal sa vrea si el sa se uite cand va uitati voi. Noi ne-am adaptat, cand e copilul treaz, niciodata nu ne uitam la altceva. Dar stam singuri, tata d ex., n-ar rezista regimului.

Keutu bea din pahare de sticla. E bai? Nu-l las sa umble prin casa cu ele, clar!
Cutitele mari sau foarte ascutite, sunt in dulapurile de sus, pt ca nici mie nu-mi place sa umblu cu ele. Cele normale si boante, sunt in sertar mai in mijloc, ca sa nu ajunga la ele(bine, acum ca a crescut, ar ajunge daca s-ar ridica nitel pe varfuri), dar in privinta asta ne intelegem din cuvant, stie ca nu are voie, nu l-au tentat niciodata.

Cu tipatul... faze si faze. Ramai calma si ii trece. la noi ignoratul n-are efect. Trebuie sa-i explic si tot explic, unele ii raman, altele ca si cum n-ar fi fost.
Jucariile nu le strange, le strangem noi si ne mai da cate o mana de ajutor.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Al meu ma minte atat de evident... ca io cred ca e gluma. Il intreb: cine a facut x? Imi raspunde: delfinul (jucarie), peretele. Sau de azi: tuseste si i-am zis sa scuipe mucii. Cand nu-i iese: s-au inghitit mucii singuri, nu i-am inghitit io

In rest, e atat de crizat cand comite o boacana, ca tre s-o strang rapid, nu mai e nevoie sa-l cert io...

La faza cu cutitul: io nu l-as crede pe cuvant ca se va duce sa-l puna la loc.

---

Fetelor, multumesc pt raspunsuri. Si eu sfarsesc cu confiscarea obiectului, darrr cumva raman cu ideea ca nici asta nu e ok, ca e modul meu de a-mi arata muschii. Recunosc ca daca ridic tonul inceteaza si inainte de confiscare...

Mergi la inceput