Burtici de mai-iunie 2013 (9)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluca1109 spune:

Citat:
citat din mesajul lui VIOIKA76

Citat:
citat din mesajul lui Carmen1985

Sa vedem daca te-am inteles bine : chiar daca nu am lucrat pot lua cei 600 lei ? in baza carei legi ?

Multumesc tuturor pt raspunsuri.

Citat:
citat din mesajul lui flafi

Din cate am inteles este vorba de venituri pe ultimul an, practic daca in 12 luni, tu ai avut venit, contract colabrare etc, de o anumita suma poti beneficia de plata acelei indemnizatii. Oricum daca nu ai lucrat ai acel venit minim de 600 lei si 200 lei copilul.

14+

Mami de Bianca 07.05.2008 si 8+

Daca ai avut venituri supuse impozitarii adica contract de colaborare sa daca esti PFA(persoana fizica autorizata) altfel nu ai cum sa primesti ceva.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum13+

Corect, trebuie sa fi realizat venituri lunare, daca nu ai realizat niciun venit, nu beneficiezi.De asemenea, daca ai urmat cursuri preuniversitare sau universitare fara intrerupere in ultimele 12 luni beneficiezi iarasi de indemnizatie.
Vei primi doar alocatia de 200 lei.

Legea care prevede majorarea indemnizatie la 85% (Legea 166/2012) este in vigoare, fiind promulgata in data de 8 octombrie de presedinte si publicata in Monitorul Oficial in data de 11 octombrie.

Raluca

S 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Cu centura de siguranta, eu mereu pun mana la cureaua de jos(care ma strange la burtica) si o distantez de burtica cam o palma.

Este si o varianta: prinzi centura de scaun fara tine pe scaun si apoi sa tragi doar cea diagonala si te asezi pe scaun sa te "prinda" numai cea diagonala. cea de jos o lasi lipita de scaun.
Alta varianta ar fi sa prinzi cu un cleste centura acolo sus unde sa strange ea singura, si asa sta ea larga pe burtica si pe sani atat cat sati fie tie comod, si nu te mai strange.

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

11+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Citat:

Am intrebat o verisoara care e jurist si a zis ca nu pot beneficia de nimic , pt ca nu le-am platit la astia , dar poate sotul meu ca el are vechime ... acum stie cineva cati banuti mai da statul daca te intorci mai repede la munca ? insertia aia sau cum s-o chema ?

Insertia aceea se acorda doar mamelor nu si tatilor daca zici ca sotul tau va primi indemnizatia.Iar tu daca nu lucrezi acum nu beneficiezi de insertie daca vrei sa te angajezi dupa ce face bebe 1 an.

si acum13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

Pai ori cu 600 lei eu, ori cu 500 lei sotul tot acolo e. Ms fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

si la mine, dar ma gandeam sa stau pe ea.
Mersi, super idei :)

Raluca sper sa ai dreptate cu legea cu 85%, sper sa fie asa. Ca e timpul sa ai dea si staul sta ceva inapoi :(
14+

Mergi la inceput

flafi cred ca esti mai in siguranta cu centura.

si acum13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinacicos spune:

Buna ziua dragi burtici!
Maria - ma bucur mult pentru bebe luptator. Sa ramana un luptator in continuare, sa fie sanatos si sa stea in burtica la mami pana la termen.

Si eu stiu ca la prima sarcina il simti pe bebe pe la 18-20 saptamani. Si la a doua sarcina cam cu 2 saptamani mai repede. Acum mai pot fi si exceptii.

mami de Dan Catalin (21.11.2010) si 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

Asa e se pare , dau banii astia doar la mamici

Citat:

Pai ori cu 600 lei eu, ori cu 500 lei sotul tot acolo e. Ms fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Da, Vio, ai dreptate, dar de vreo cateva zile, 2-3 asa, ma cam tot doare pe sub burta si mijlocul ma supara, merg la baie 1 data pe ora si daca merg cu masina, ma apasa si centura si abia reusesc sa ajung la destinatie si dau buzna in baie- creeaza presiune mare mare :)

Ir cu somnul si eu as dormi ... in weekend cand sunt acasa dorm la pranz vreo 2-3 ore si apoi la 10 seara ma ia din nou somnul. La servi e ok pana pe la 2, apoi sa te tii. Si la mie programul e lung pana seara pe la 8. Cand ajung seara acasa uneori nici nu mai mananc, ma duc direct si ma culc.

14+

Mergi la inceput

A crescut bebe si uterul si creaza presiune pe vezica.Si eu am inceput sa ma duc des la baie si nici nu mai pot sa tin prea mult.
Cand merg in oras ma orientez sa am o toaleta in jur.
In plus de o saptamana mananc ca sparta.Mi-e foame intruna cred ca recuperez ce am pierdut.E drept ca saptamana asta burtica a luat avant.
Ma gandesc oare n-o avea legatura cu arefam-ul pe ca am inceput sa-l iau.Am si ceva stari de greata si balonari si ma gandesc ca asta e de vina.

si acum13+

Mergi la inceput