Bulgarasi de ianuarie, februarie2013, capitolul 27

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tweetisor spune:

[quote]citat din mesajul lui Aurorra

Buna fetelor,
LA MULTI ANI! tuturor celor care poarta numele de Gabriela, Mihaela si derivatele, sa aveti parte de tot ce e mai bun si multa multa sanatate, voua,bebelusilor si copilasilor maricei!
Am fost si noi saptamana asta la eco si se pare ca dupa masuratori suntem cu o saptamana in avans, adik am avea 29 de saptamani si 4 zile, 1420 g si deja e pozitionat cu capul in jos si restul masuratorilor sunt in regula. A si am vazut foarte clar ca are buzele lui tati.
In legatura cu pre si postnatal, e obligatoriu sa iti iei cele 42 de zile de dupa nastere la restul poti renunta daca nu e in avantajul tau nu e nicio problema. Am avut colege care au facut asta pentru ca luau mai putini banuti din concediu medical decat ar fi luat indemnizatie. [quote]

Felicitari pt bebe maricel !!!

legat de concediu : nu poti renunta sub nici o forma la cele 126 zile ..intr-un final trebuie luate toate ... nu ca daca vrei iti iei 42 dupa shi restul nu le mai iei . Si nu au cum logic shi in primul rand matematic sa afecteze financiar .. INTOTDEAUANA in concediul pre-post natal ..cel de laMF cu 08 cod (Sarcina si lauzie ) se calculeaza salariu 85 % din BRUT ..shi fara impozite ...deci oricum mai mult decat iei normal .. in CIC e 85 % din NET ... deci mai putzin ... nu ai cum sa fii avantajata sa renunti la cele 126 (asta ipotetic - daca s-ar putea ...dar nu se poate .. trebuie luate cele 126 obligatoriu ... daca nu au fost luate mai deloc inainte - se doau toate dupa )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aruam spune:

Buna fetele ,
Sper sa ma puteti ajuta cu niste informatii.
Eu postez la buburuze de martie -aprile desi s-ar puta sa nasc in februarie.
Avem 23 de sapt si acum 2 zile am facut morfologia si sunt ingrijorata pt ca mi s-a pus diagnosticul de ventriculomegalie unilaterala dreapta bord-line. Dr ne-a spus sa nu ne stresam ca suntem la granita adica daca val normala este de pana la 10 ,intre 10-12 bord-line si dupa 12 pot aparea probleme.
La noi valoarea a fost de 10,08 adica f putin peste.
Mi-a zis dr ca diferenta este atat de mica aprope insesizabila sa stam linistiti.
S-a chinuit f greu pt ca bebe era pus cu capul in partea dreapta bagat in coapsa mea .A ramas sa mai facem la 30 de sapt inca o eco si s-ar putea diferenta asta sa dispara intre timp.
Printre cele care sunteti la a 2 sarcina as vrea sa stiu daca v-ati confruntat cu asa ceva . M-ar ajuta f mult sa stiu ca copii cu acaleasi probleme ca noi s-au nascut sanatosi.
Aspept pareri despre acest diagnostic.

PCOS , 4 IA nereusite , MTHFR C677T homozigot PAI 675 heterozigot 4G/5G trat Elevit 1/zi, Magne B6 1/zi ,acid folic 5mg /zi, Arefam 200mg /2 zi
FIV1 la Giulesti nereusit
insarcinata natural in a 2-a luna dupa FIV
23+
Multumesc Doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikisor spune:

Buna fetelor,

La multi ani sarbatoritelor de azi!!

Blue, sa ai grija de tine si insanatosire grabnica

eu am fost azi la oftalmolog si la cardiolog a fost foarte ok inimioara e bine, in limite normale (doctorul chiar a subliniat de mai multe ori ca ea bate acum pentru 2 ) si mi-a recomandat multa odihna si alimentatie saraca in sare iar la oftalmolog... ce sa zic... mi-au crescut dioptriile din iulie si pana acum... am trecut bine de pragul de 5, si am primit recomandare de nastere prin cezariana pentru ca a zis ca nu vrea sa risc nimic... oricum e posibil sa imi creasca dioptriile dupa ce nasc, dar ca presiunea intraoculara e mult prea mare in cazul unei nasteri naturale

fetelor, referitor la dosarul cu analizele din timpul sarcinii pe care il pregatim sa il avem la noi la nastere... analizele si documentele trebuie sa fie in copie, sau in original? dosarelul ramane la spital, sau mi-l returneaza cand plec acasa? eu m-am apucat sa il fac si sa stiu ce si cum pregatesc

app de concediu: eu mai am o saptamana de munca si intru in concediu si eu la inceput o sa am concediu de odihna pentru ca mai am 14 zile de anul asta si daca nu il iau acum, il pierd

30+ cu printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Eu la prima sarcina am avut dosarul complet in original, la externare mi s-a inapoiat, nu s-a oprit nimic acolo. Important era adv de salariat, buletinul si in cazul meu o adv de la oftalmolog pt a explica cezariana.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 25 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikisor spune:

neata fetelor,
eu azi va servesc cu o ciocolata cu lapte si sandwichuri
multumesc de raspuns, greieras
legat de adeverinta de salariat... trebuie sa fie din aia in care spun ca esti angajat, din aia in care spun ca iti platesc cas-ul sau din aia in care iti spun ca platesc cas-ul si cate zile de concediu medical ai avut?

30+ cu printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

tweetisor, nu vreau sa intru in dispute, dar din experienta iti spun sigur ca obligatoriu si musai e sa iei doar cele 42 de zile dupa nastere la restul poti renunta fara probleme. si nu vorbesc aiurea am colege, nu demult anul trecut, care au facut asta dupa terminarea celor 42 de zile de postnatal si au depus dosarul de indemnizatie fara probleme.
Si mai era o chestie ca unii medici zic ca pana la 30, 32 de saptamani nu-ti pot da prenatal, asta datorita faptului ca ei considera ca e posibil sa nasti mai tarziu de 40 de saptamani, respectiv la 42, si atunci nu te mai incadrezi in cele 126 de zile de pre si postnatal si astfel considera ca e mai sigur sa-ti dea concediu de la 30 sau 32 decat de la 28 de saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

Bun gasit burticilor!

Sunt si eu o mamica implinita, la a doua sarcina, cu multe multe emotii.
Ariana are deja 3 ani si 9 luni aproape, iar bb2 este tare neastamparat.
Am intrat in 22 de saptamani, si urmeaza morfologia fetala.

UM 9 IUNIE 2012, DPN: 22 MARTIE 2013.

Ma bucur mult ca postati detalii despre sarcina, uite asa invatam sau ne readucem aminte de multe chestii/detalii;si sper sa ne cunoastem mai bine.

o zi faina

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009 + 21
IULIA va invinge CANCERUL !!

Mergi la inceput

Din cate imi aduc aminte era o adeverinta simpla de salariat. Ii intereseaza daca esti sau nu angajata.

Deci am fost la dr, acum am venit, colul s-a inchis, deci se poate sunt foarte foarte fericita ca nu mai trebuie cerclaj. Colul este chiar lungut. Deci odihna a fost mai mult decat utila. Dr spune ca se poate si din cauza infectiei cu streptococ sa se fi deschis. Am terminat si antibioticul, mai merg peste 2 sapt, pana atunci la fel sa stau linistita acasica, mi-a prelungit concediul medical a zis ca nu vrea sa riscam nimic.

Legat de concediul prenatal a zis ca normal se da de la 30 sapt, cel mult 29 si cateva zile. Acum fiecare dr cu ale lui. Eu am concediu medical pana la sf lunii, asa ca probabil voi intra dupa aceea in prenatal.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebe_shtrumf

Bun gasit burticilor!

Ma bucur mult ca postati detalii despre sarcina, uite asa invatam sau ne readucem aminte de multe chestii/detalii;si sper sa ne cunoastem mai bine.

o zi faina

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009 + 21

Bine ai venit! Sa auzim numai de bine! Te asteptam cu impresii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe_shtrumf

Bun gasit burticilor!

o zi faina

BUN VENIT!!! SARCINA USOARA SI BB LA TERMEN

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 31+ cu Gabriel

In love with my little kid :X

Mergi la inceput