Bulgarasi de ianuarie, februarie2013, capitolul 27

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Greyeras, asa ziceam si eu pana sa trec la 6 ore. E asa fain sa ajungi acasa pe la 4. Sa ai timp sa mananci/gatesti in tihna. Mai un pui de somn de amiaza. Eu dorm mai bine dupaamiaza decat noaptea, de exemplu. ai mai mult timp pt tine Eu zic profiti! Chiar daca poate in unele zile stai mai mult

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmen_76
Referitor la ce intrebai in capitolul anterior despre anuntatul in scris al angajatorului....eu am facut o cerere prin care il anuntam ca sunt insarcinata in saptamana 12 si am atasat o adeverinta de la medicul de familie in care certifica acest lucru.

Am luat si eu adeverinta, am completat si cererea, dar nu stiu daca sa le mai duc (pe mine nu ma mai ajuta la nimic, dar poate sunt obligatorii sa le aiba la dosar), sunt in sapt 28+, in curand sper sa intru in prenatal, as vrea eu... in maxim 2 saptamani (inca incerc sa ma dumiresc cum sa calculez).

Citat:
Greyeras, zilele poti sa le imparti cum doresti, dar obligatoriu sa ai minim 42 zile dupa nastere.

Dar stii cumva... daca inainte de nastere iau doar... sa zicem 26 (dau un exemplu) si dupa nastere nu raman doar cele minim obligatorii 42, ci mai mult (in exemplul dat - 100, sa zicem) .... este obligatoriu sa fie efectuate toate cele care raman? Sau dupa 42 putem intra in crestere copil, chiar daca in total nu se fac 126? Eu nu stiu cum e mai bine sa procedez, pentru ca dupa nastere sa imi ramana doau 42, sa nu ma pacalesc neluand acum prea putine cumva si sa imi ramana de luat dupa... mai mult de 42 :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui Blue_sea

Rose, eu o intreb pe dr mea orice, oricat de absurd ar parea Ii dau sms si ea imi raspunde imediat. Asa am intrebat-o de vopsea de par, daca pot merge la munte, daca pot cobori in salina etc

La mine a fost de efect Tot'Hema. Pana acum nu am auzit de el (fier). Sunt fiole si am luat 1 saptamana si dupa feritina era deja bine peste minim.

Cu vopseaua si cu mersul in concediu l-am intrebat si eu :D, am apucat sa o fac face to face la un control... si atunci m-am dus cu o listuta plina de chestii importante, dar si amanunte din astea La cabinet, printre alte intrebari, pot strecura si altceva, dar asa, sa il sun doar pentru un nimic (cum poate ar considera el)... chiar mi-e jena, nu vreau sa considere ca am innebunit pt ca il sun sa il intreb de un ceai Eh, asta e, daca nu stiu ceva cat de cat sigur, nu beau. Gasesc alte variante
De fiole pt fier mi-a zis ceva MF la un moment dat - ca daca nu isi face efectul Tardyferonul folic, vom incerca niste fiole (nu mi-a zis denumirea, poate or fi fost tot astea), dar apoi ginecologul a zis sa nu mai iau fier sintetic, cel putin o perioada (luasem cam mult, inca din luna a 3-a, la recomandarea MF), asa ca de aceea incerc o vreme cu alimentatia, sa fac o pauza de la cel sintetic

Completare: am verificat acum mailul si am avut surpriza sa imi si soseasca rezultatul la o parte din analizele facute ieri la Synevo, printre care si Hemoleucograma cu fl, hb, ht, indici si reticulocite. Saptamana trecuta, Hemoglobina ajunsese abia la 10.5, acum e 11.5 (normal e intre 11.7 - 15.5), deci alimentatia intensiva da rezultate, sunt pe drumul cel bun, voi continua asa o vreme. I'm haaappy

VSH tot imens, fibrinogenul tot mare, leucocitele tot peste 12 mii.. si mai sunt si alte modificari pe acolo. ASLO si Proteina C reactiva bune. Astept sa vad si restul analizelor, cand vor fi gata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui desert_rose
Dar stii cumva... daca inainte de nastere iau doar... sa zicem 26 (dau un exemplu) si dupa nastere nu raman doar cele minim obligatorii 42, ci mai mult (in exemplul dat - 100, sa zicem) .... este obligatoriu sa fie efectuate toate cele care raman? Sau dupa 42 putem intra in crestere copil, chiar daca in total nu se fac 126? Eu nu stiu cum e mai bine sa procedez, pentru ca dupa nastere sa imi ramana doau 42, sa nu ma pacalesc neluand acum prea putine cumva si sa imi ramana de luat dupa... mai mult de 42 :(

Poti sa iei tot ce a mai ramas (pana la 124) sau poti sa iei doar 42, cum iti convine. In general, convine mai bine sa le iei, ca sunt mai bine platite. (fara impozite)

Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 25+ cu

IULIA va invinge CANCERUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

Buna dimi, va astept la o cafea cu lapte :)
azi am fost matinale, avem de facut test pap.. sper sa iasa (mai) ok de data asta; ma duc la Micomi, mi se par mai profi..
Ieri am fost la o eco de control sa vad ce face fata mea, am nimerit o tuta de doctorita f. tanara la Regina Maria in Sun Plazza (Ina Toderici se numeste demoazela pe care NU O RECOMAND), teoretic suntem bine, colul inchis, fata mea sta cu funduletul in jos pe col, are 1223 grame - la 29 sapt. (desi ecografic ar avea 28 saptamani)si NU are circulara . Din ce-am vazut pe pozele cu masuratori (ca nu a avut timp sa-mi dea si raport scris!!! ) cica as avea IR cam 0.85 si 0.83.. E BINE? E RAU? In fine, nu am incredere in ce-a masurat fatuca asta, nici lipsa de profesionalism nu mi-a placut, asa ca astept cumintica Eco morfologica pt Trim.3 de saptamana viitoare
Am luat la puricat toate ecografiile si se pare ca bebelina la inceput avea varsta eco. = varsta dupa UM, la momentul de fata e in urma cu 1 sapt. sa zic...

lui Matei (15.12.2010) si 28+ cu Amelia

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui desert_rose

Citat:
Referitor la ce intrebai in capitolul anterior despre anuntatul in scris al angajatorului....eu am facut o cerere prin care il anuntam ca sunt insarcinata in saptamana 12 si am atasat o adeverinta de la medicul de familie in care certifica acest lucru.

Am luat si eu adeverinta, am completat si cererea, dar nu stiu daca sa le mai duc (pe mine nu ma mai ajuta la nimic, dar poate sunt obligatorii sa le aiba la dosar), sunt in sapt 28+, in curand sper sa intru in prenatal, as vrea eu... in maxim 2 saptamani (inca incerc sa ma dumiresc cum sa calculez).

Citat:
Greyeras, zilele poti sa le imparti cum doresti, dar obligatoriu sa ai minim 42 zile dupa nastere.

eu stiu ca poti sa iti pastrezi cate zile doresti dupa ce nasti, mai ales daca te avantajeaza la bani (ca pe mine); cele minim 42 zile sunt obligatorii atat ... si sa iei in considerare ca toate zilele acelea multe care le stai in prenatal se scad din concediul de crestere copil.
Sper ca te-am ajutat cu ceva

27s cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_76 spune:

Buna dimineata dragele mele prietene,
Cu ocazia zilei de Sf. Mihail si Gavril, tuturor care isi serbeaza ziua de nume, va doresc multa sanatate, fericire si bucurii..si sa nu uitam, o nastere cat mai usoara si la termen

28s cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xtraordinary spune:

Multumim Carmen,

la fel urez si eu fetelor,
MULTI ANI FERICITI ALATURI DE CEI DRAGI SI DUMNEZEU SA VA DEA BEBELUSI SANATOSI, indiferent daca va serbati astazi onomastica sau nu!!!!!!

AZI 25W1d SI MAI AM 104 ZILE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Neata! La multi ani celor care va sarbatoriti azi sau sarbatoriti pe cineva drag!

Mys, Si la mine au fost fluctuatii intre varsta ecografica si cea dupa UM. La un moment dat era 1 saptamana in urma, apoi 2 in avans, apoi exact cat varsta cf UM. Cat timp e in grafic nu-ti fa griji! Mi se pare f ciudat si revoltator ca nu ti-a dat raportul! Ar trebui sa faci o reclamatie!

Rose, ideea e cum ziceau si fetele, ca pre si post natalul sunt mai bine platite: 85% din media sal brut pe ultimele 6 luni (brut care include si bonusirile pe care le-ai mai luat). CIC-ul e plafonat la 3400 net indiferent cat de mare ai avut salariul. De asta cele cu salariu mai mare prefera sa stea cat mai mult la serv si sa iau post natal mai mult, iar daca ai un venit mai mic e mai convenabil invers

Eu sunt in CM pana vineri: toxiinfectie alimentara, specialitatea mea Sunt ceva mai bine, dar cum mananc ceva care nu e de regim, ma apuca crampele...

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

La multi ani sarbatoritelor de azi!

As lua eu acum program de 6 ore, dar la col deschis nu cred sa mai imi dea voie la serviciu.

Urata experienta la RM, te-ai astepta la mai mult din partea lor.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 25 saptamani

Mergi la inceput