Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Neata fetele,

Sunt mai libera azi, am plasat baietelul la gradinitza dupa o sapt.de agitatie, tuse si muci , multa solicitare pt.ca voia si el bagat in seama, sa ma joc cu el, sa ii citesc povesti,joc cu baloane etc.... acum e bine si speram sa o tinem asa multa vreme.

Natalia a cam scapat de colicii aia nebuni, sunt mai pasnici, sa nu ma intrebati ce ii dau ca nu s-a schimbat nimic din ce faceam acum cateva zile. Si-a facut si un program de somn : 9:30 - 12:00 ; 14:00 - 17:00; 19:00-19:30; 22:30- 8:00 (of course cu trezirile la 3 ore pt.papa). Dupa cum vedeti sta treaza cateva ore, timp in care e cumintica sau cere suzi, e drept ca mai plange si de colicei mai putin durerosi dar ne potolim cu suzi sau leagan caruciorul mai puternic, ca si cum ar merge pe bolovani .
E tareee dragalasa, am facut si sedintza foto (intre noi, nu cu fotograf profesionist), impreuna cu Stefan care o tot pupaceste (va dati seama ce a fost de capul meu cat a tusit)...

Noi nu am montat scunelul, trebuie sa o fac pentru ca nu am pornit masina de cand a plecat sotul (poate raman fara baterie ), o sa-l plasez in spate, langa Stefan..


Kytana- o sa treaca si perioada asta de colicei. Natalia cand are colici nu ii bag in gura tzitzi pt.ca se enerveaza si mai tare...

Nu am ajuns la medic pt. vaccin sau cantarit,deja m-a facut atenta dr.ca trebuie sa ajung la ea iar eu am facuto atenta ca nu stau cu copil mic 2 ore cum se practica la ea . Nu se tine cont ca vii gravida sau cu bb mic, se respecta ordinea sosirii si te prinde 2-3 ore , e o nebunie curata, desi am facuto atenta de multe ori o face pe nesimtita

Ma duc sa fac o paine si sa bag niste rufe la spalat

Pup si o saptamana cu bucurii si voie buna !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

FELICITARI tuturor increstinatilor !!! sa fiti fericiti si sanatosi !!!

fetili eu continui cu ce mi se spune aici ; sigur ca daca-i gasesc logica urmez instructiunea , de nu , mai fac si de capul meu .
legat de suzeta - mi mi-a folosit fata suzeta doar o zi -doua dupa ce am venit acasa de la spital ; mi s-a recomandat sa nu-i dau ca risc sa invete sa suga rau la san - cica sunt doua metode diferite si risca sa se invete cu suzeta si sa raneasca sanul dupa aceea ... eu nu i-am mai dat deloc , dar si pentru ca aici e frig si nu vreau sa traga aer rece pe gat - si cu suzeta exista riscul asta ...eu am inteles , in final , ca mai bine fara suzeta in general , dar daca-i musai , macar sa fie dupa trei luni !

nici eu nu stiu parola de la contul comun si nu stiu nici unde sunt pozele - help !

cele care faceti , sau ati facut vacinul la copil ,dati amanunte ; asa imi este de teama de febra de dupa , uffaa ; ca sa nu mai spun mila ca va plange si va suferi !!!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Andreea, a dormit aseara de la 9 la 11.15, apoi i-am dat bibe de lp si a adormit la san pe la 12. Am pus-o la ea in patut unde a dormit pana la 3 si de atunci s-a trezit din ora in ora din cauza burticii. Dupa atatea ore de scremut, de-abia acum la 10 a facut kk. La 12 mergem la vaccin. Sper sa nu faca febra sau altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

PaulaFrida eu folosesc omnibionta ( vitamine ) cu omega 3 ... le-am luat din timpul sarcinii si mi-au fost recomndate de ginecolg pana la terminarea alaptarii ... eu nu stiu cand sau cum se intampla , dar stiu ca dupa nastere parul incepe sa devina opac si sa cada foarte tare - eu ( si cred ca de la vitamine ) am parul foarte viguros si aproape nu cade iar unghiile foarte tari - inainte mi se exfoliau non stop si erau foarte moi - acum e opusul ...

si la mandra mea tremura barbita dar cand suge la san si e aproape adormita ...

Kytana mi-e milutza rau de tine ca intri in panica si suferi ca pingu tau da semne de suferinta si plange asa mult ! incearca sa-i faci baitza seara ( inainte de somn ) si sa fie mai multa apa ca sa pluteasca putin si sa oboseasca bine ... nu-l lua imediat , mai lasa-l sa se decontracteze muschii - va obosi sigur si poate va dormi mai bine .
cand plange , schimba-i pozitia , daca continua intinde-l pe pat si scoate-i hainutzele pana la body - lasa-l cu picioarele goale din cand in cand ( asa se calmeaza bine ) ; schimba-i des body-ul - inca mai celule din piele si alea ajung sa-l irite si sa-l faca sa planga , schibandu-l i se duce senzatia de intepat de pe piele ...daca mai imi vine vreo idee am sa ti-o comunic - sper sa functineze una din astea !!!

carinablanca exact asa e si la mine ... joi si vineri am avut sange rosu ( dupa ce o perioada nu am avut nici un fel de scurgere ) - acum vad ca s-a oprit si e doar o scurgere slabutza si incolora ; eu am banuit ca asa e normal si nu mi-am batut capul ... daca stiti amanunte , sau credeti ca nu e ok , spuneti ( cele care aveti al doilea copil ) ...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Neata,

sa vad ce imi aduc aminte din ce am mai citit...

Vaccin - nici David nici Sophia nu au avut pana acum reactii la vaccin. Vorbesc de cele de la GSK (schema cu Infanrix). Nici macar febra sau stare de somnolenta. Si nici la odiseea lui David nu au fost copii cu probleme, asa ca nu va ganditi ca o sa se intample ceva neprevazut. Marea majoritate a copiilor nu au efecte secundare de la vaccinurile din gama Infanrix.

Scaunul de masina/scoica - musai cu spatele la sensul de mers cat mai mult posibil. Sunt recomandari sa se stea asa chiar pana la 3-4 ani si puteti gasi pe youtube teste facute privind siguranta in masina si ce se intampla la un accident daca copilul sta cu fata si ce se intampla daca sta cu spatele la sensul de mers.David a mers cu spatele la sensul de mers pana la 3 ani si putin. Exista niste oglinzi speciale care se pun de tetiera de la mijloc din spate si se poate vedea foarte usor ce face copilul in scoica (chiar daca e cu spatele la mama...)

Mie la David mi-a venit ciclul la un an si 2 zile ale lui.Cand a venit a venit ca inainte - la 28 de zile, 3-4 zile de curgere efectiva, cu cantitate maxima in a 2a zi.
Acum nu e sugestiv daca va zic, pentru ca am facut si alte tratamente care influenteaza.


Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)



Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Gata, an facut si vaccinul. A plans putin, dar nu de vaccin, ci pt ca am lasat-o jos si i-am tinut piciorul nemiscat. Cum am luat-o in brate s-a potolit. Acum face nani ca e ora ei de somn. In caz ca face febra sa-i dau 1 sau 1/2 supozitor Paracetamol? Eu sper sa nu faca totusi. De la cat se considera febra la bbei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

danielabejan de obicei ii facem baie amandoi . dar mai mult pentru a ne bucura amandoi de momentele frumoase ; intr-o dupa-amiaza mi-a vomitat rau tare si s-a manjit toata fata cu lapte ( din cel putin digerat ) , iar hainele erau ude ; ca sa nu o las cu mirosul de acru pe ea , am spalat-o singura .
aici metoda spalarii e diferita iar mie imi place poate si pentru ca m-am obisnuit asa . deci: pe masa de infasat pun 2 prosoape . pe cel de deasupra o asez pe mandra si cu manusa de spalat (inmuiata in apa si cu sapun mustela pentru nou nascuti ) o trec pe tot corpusorul - apoi acelasi procedeu cu perisorul . intre timp cadita cu apa numai buna e langa mine ( ca o aduc eu sau sotul , important e sa fie deja cand incep sa-i fac baie ) . dupa ce am sapunit mititica , cu un brat pe sub ceafa si cu degetele pe sub bratul ei , o bag in apa . cu mana libera clatesc fata ; cand am terminat , o mai las sa dea din picioare , sa pluteasca si sa se bucure de apa ( mai nou face balta in jur ) ... cand da primele semne de scanceala o scot si o pun la sters . si gata baita ! nu mai stau sa o sapunesc cand este in apa si asa e suficienta o mana sub ea si una sa o mangai ...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

nu_mai_stiu eu cred ca te chinui rau sa-i faci mereu baie cu musetel . eu cred ca trebuie sa-l obisnuiesti si cu apa simpla . risti sa se irite pe parcurs de la orice , doar pentru ca nu-i obisnuit cu normala .
apropo de cat de des se face baia . mie mi s-a spus ca e bine sa fie o data la doua zile . adica copilul spalat e ferit de orice boala , dar nici nu se obisnuieste corpul cu factorii externi si nu apuca sa lupte cu microbii - iar consecinta ar fi ca va raci destul de repede cand va fi mai mare . eu ii fac baie a doua zi doar daca am stat unde erau multi copii mai mari sau cand facem vizita la pediatra ; in rest o data la doua zile .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

Olivette mie mi s-a recomandat sa folosesc supozitor de paracetamol atunci cand are temperatura de peste 38,5 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Merci, Lulutza! Sper sa nu fie nevoie totusi.

Restul fetelor, pe unde umblati? Sunteti cu boboceii pe-afara?

Mergi la inceput