Farmacia si noi ...
Raspunsuri - Pagina 8
ladyJ spune:
On topic - in Romania Nurofenul este panaceu universal. Orice ar fi , ti se prescrie sau recomanda nurofen.
Era ciudat de-a dreptul, Mirela, daca tu scapai fara cutia de Nurofen.
Multe farmaciste se cred mai bine pregatite decat medicii. Atat de bine pregatite incat iti recomanda una-alta doar uitandu-se in ochii tai. Scanare SF.
Nu mai avem nevoie de medici si controale. Cu o domnisoara m-am certat pentru ca ea sustinea ca medicamentul de pe reteta mea nu exista. Medicul a gresit, zice. I-am explicat ca am mai folosit acel medicament. Ea o tinea una si buna . Nu e-xis-ta.
Dar era atat de sigura ca are dreptate incat ma privea chiar cu parere de rau ca-s asa dusa cu pluta
evident ca l-am cumparat de la alta farmacie si evident ca m-am dus sa ii arat cutia.
Androix spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
ba la mine incape. ce anume justifica pretul de 4-5-6 ori mai mare decat al unei masini de spalat bune? le face de 4 ori mai curate decat cealalta? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Nu, dar face rufe curate pentru de 4 ori mai mult timp adica o miele e chiar "pe viata".
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
andacos spune:
citat din mesajul lui mianna
ba la mine incape. ce anume justifica pretul de 4-5-6 ori mai mare decat al unei masini de spalat bune? le face de 4 ori mai curate decat cealalta? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Miele foloseste doar componente d ecalitate din inox ,pe cind restul firmelor producatoare,folosesc banalul plastic!
Miele nu prea face rabat la calitate,nu e prea economicoasa,nu recicleaza apa si o refoloseste ca restul masinilor de spalat!
Si da Miele te poate tzine o viatza ,pe cind restul...in niicun caz!
Dana
Andries spune:
Cateodata, te costa mai mult timpul si combustibilul sa alergi sa cauti in 7 farmacii sa vezi daca gasesti ceva mai rezonabil. Noi suntem consumatori regular de medicamente si sincer le iau fix de la farmacia care are parcare! Eu nu am alt timp de cumparaturi, nu stau in Bucuresti, fac naveta, duc, aduc copii, la mine totul trebuie sa se incadreze intr-un orar fix. Deci daca am nevoie de facrmacie, e una din drum cu parcare sau una din hipermarket sau mall cu parcare.
Pe partea cu bagatul pe gat al altor medicamente, nu tine figura, de cele mai multe ori mi se da exact ceea ce cer, fara propuneri colaterale
diuna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saskia Nu intram in discutia cu haine(te uiti pe eticheta unde sunt fabricate, alta poveste), nici in discutia cu alimente (cele biologice costa, la fel ingredientele sunt scrise pe ele)...dar la medicamente aici a fost un documentar in care s-a explicat foarte clar. 500 mg de paracetamol de la Aldi sau de la farmacie sau de la firma cu fundita si ambalaj stralucitor tot aceasi susbtanta activa o are. Ala insa care costa mai mult, costa din cauza costurilor cu ambalaje fitoase, reclame la televizor, adaos probabil de aroma de capsuni si aia ca in loc sa coste 0,39 de centi 20 de pastile ca la Aldi, costa 3, 99 euro si da "impresia" oamenilor ca daca e scump e mai sus. Chestie de marketing. |
Exact postarea de deasupra acesteia explica exact de ce exista diferente. Cauta pe Google cuvantul "biodisponibilitate" macar, daca tot nu citesti postarile pertinente.
mihaela_s spune:
citat din mesajul lui A_Iulia
M-a mirait postarea, poate si in special venind din partea ta. Sursele de substanta activa sunt de multe ori aceleasi (!) cu ale produsului original. Ce difera este formularea. Insa formularea trebuie sa fie biochevalenta cu produsul original (intre 85-120% pentru majoritatea sau 90-110% pentru anumite categorii) In plus, cum poti compara productia de medicamente cu cea de cafea, unde nu exista nicio reglementare in domeniu? Chiar si tu poti avea o fabrica de cafea la tine acasa, pe cand productie de medicamente nu poti avea fara aprobarile necesare (care nu sunt floare la ureche, iti garantez!) |
De ce te mira ca vine tocmai de la mine? Nu am studii in domeniul farmaceutic. Am facut acum 20 si ceva de ani facultatea de chimie organica in Ro, am facut un curs de medicamente la scoala si atat a fost tot contactul meu cu industria de medicamente. In rest le cumpar si eu ca tot omul din farmacie.
Nu cred ca pot avea fabrica de cafea la mine acasa, totusi...
As vrea insa daca ai timp, sa dezvolti, sau sa traduci pe inteles mai larg aceasta bucata: "Ce difera este formularea. Insa formularea trebuie sa fie biochevalenta cu produsul original (intre 85-120% pentru majoritatea sau 90-110% pentru anumite categorii)." Nu inteleg la ce te referi cand spui "formularea".
mianna spune:
citat din mesajul lui mihaela_s As vrea insa daca ai timp, sa dezvolti, sau sa traduci pe inteles mai larg aceasta bucata: "Ce difera este formularea. Insa formularea trebuie sa fie biochevalenta cu produsul original (intre 85-120% pentru majoritatea sau 90-110% pentru anumite categorii)." Nu inteleg la ce te referi cand spui "formularea". |
pana-si face Adina timp, incerc sa incropesc eu un raspuns.
nu stiu exact definitia formularii - sau ma rog, o pot gasi pe net, dar zic ca-i mai usor sa ma exprim cu cuvintele mele
in farmacologie, "formularea" inseamna taman facerea medicamentului. adica na, descoperi o substanta activa. in stare bruta nu se poate folosi. formularea inseamna adaugarea celoralte substante necesare pentru a se putea administra, conferindu-i toate calitatile necesare, incepand cu stabilitatea produsului - in aer si in diverse segmente ale tubului digestiv (daca vorbim de preparatele orale) si calitatile care-l fac usor de administrat - dimensiuni, gust, forma, marime, solubilitate etc. si nu se opreste aici, ci studiaza si posibilele (nedorite) interactiuni cu mediul in care e stocat (cutiile din plastic, foliile, ba se merge pana la studierea etichetelor aplicate pe acestea).
scopul acestor procese e biodisponibilitatea substantei active si precizarea conditiilor in care aceasta e asigurata.
sper ca n-am aberat prea tare
mihaela_s spune:
Multumesc Mianna! Am inteles acum, am gasit si pe net o prezentare a unui curs de formulare a medicamentelor, foarte util. Din ce scrie acolo, are foarte mare importanta aceasta formulare...adica ce lianti, diluenti, dezagreganti se folosesc...in functie de acestea, substanta activa e eliberata mai repede sau mai incet din produs. Din asta eu inteleg ca ccc chiar daca substanta activa e aceeasi, in aceeasi concentratie, felul in care e formulat medicamentul (adica cu ce lianti, diluenti sau dezagreganti se amesteca substanta activa) are efect asupra biodisponibilitatii medicamentului. Biodisponibilitatea inteleg ca inseamna cantitatea de substanta activa ce ajunge in organism si se absoarbe.
Sper ca nu aberez nici eu acum prea mult, dar daca substanta activa, desi e in aceeasi concentratie, conteaza cum e legata de acei excipienti si de felul in care e ea (substanta activa) eliberata in tubul digestiv. E posibil, daca am inteles bine, ca sa nu fie eliberata in totalitate, de aici diferente de efect.
Ce nu inteleg eu cum se poate formula un medicament 120% ?
mianna spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Ce nu inteleg eu cum se poate formula un medicament 120% ? |
se compara cu produsul original. care n-are biodisponibilitate de 100%.
mihaela_s spune:
Am inteles atunci. De aici vine diferenta de efect al unui medicament fata de altul, chiar daca au aceeasi substanta activa. Asadar difera de la firma la firma, totusi...