Farmacia si noi ...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Cafeaua a fost un exemplu...sunt testate prdusele alimentare foarte des. Inclusiv carnea, fructele, branza...tot. Toate cele care au pret mic, sunt de calitate indielnica...ori au multi conservanti, etc. Nu ma intrebati de ce sunt mai ieftine, dar asta e adevarul...nu mi se pare logic nici mie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu am trecut pe ibuprofen comprimate in loc de nurofen si alte minuni care sunt si de 10 ori mai scumpe!

Sotul nu cumpara decat aspirina de Targu Mures ( el asta ia indiferent ce il doare, e singurul medicament care il inghite) si paracetamol de Antibiotice Iasi, restul nu au efect...daca vreo farmacista ii da altceva decat ce cere iese scandal ( asta ca a venit odata acasa cu punguta de la farmacie in care nu se uitase, crezuse el ca daca specifica si firma nu-i da farmacista altceva...ei na, s-a trezit cu alta firma acasa, era prea departe farmacia ca vroia sa se intoarca atunci sa faca scandal...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Nu, eu cred ca substanta activa nu e de aceeasi calitate. Depinde de producator.

Ori cum spune Maria-Alexa...

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Acum nu stiu ce sa spun!Pentru mine ca necunoscator,daca ma duc sa cumpar ibuprofen 400mg,mi-e cam indiferent d ela firma este,pentru ca stiu ca ibuprofen 400 e substantza activa,indiferent cit costa!

mie mi-a spus un farmacist(care mi-a recomandat un ibuprofen 400mg no name vs ibuprofen 400mg de la Ratziopfarm)ca diferentza de pretz e d efapt numele firmei!Ratziopfarmul de exemplu isi permite sa-si faca reclama pe toate posturile Tv,pe cind no name nu!

Si cum publicitatea costa...de aici si pretzul mai mare!

Asa mi s-a explicat mie!

Dana

Mergi la inceput

Hmmm Dana, pai asta e problema! Eu m-am lamurit in legatura cu orice produs, ca cel ieftin e de calitate mai slaba...platesti nu numai firma ci platesti si calitatea. E valabil la orice: haine, mancare, alimente...de ce nu ar fi si la medicamente?

Firma nu isi permite sa dea pe piata un produs de calitate slaba...isi pierde clienti, isi pierde renumele, da faliment. Sigur ca are cheltuieli mai mari ca o firma no name...

E posibil sa ma insel, dar asta e concluzia personala la care am ajuns.

Repet, nu ma refer la firme de fitze, ca nu sunt genul absolut deloc. Dar prefer sa iau produsele la pret mediu...simt ca am o siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

La mine au acelasi efect ibuprofenul( am dat maxim 4 lei pe cutie) cu celelalte medicamente nurofen, ibalgin si care mai sunt pe baza de ibuprofen...

Paracetamolul ala de 2 lei ( sau cat o mai fi acum ) isi face efectul mai bine decat orice pe baza de paracetamol.

Asta asa pe pielea mea. Sau poate o fi si autosugetia, cine stie :)!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inbox
Sau poate o fi si autosugetia, cine stie :)!

Sa stii ca m-am gandit si la asta :). Dar i-am dat si fetei mele, fara sa am discutia cu ea...si a avut acelasi efect ca la mine :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Hmmm Dana, pai asta e problema! Eu m-am lamurit in legatura cu orice produs, ca cel ieftin e de calitate mai slaba...platesti nu numai firma ci platesti si calitatea. E valabil la orice: haine, mancare, alimente...de ce nu ar fi si la medicamente?

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Pai stii de ce nu cred ca e valabil pentru medicamente...pentru ca ibuprofenul e ibuprofen si la Bayern de exemplu si la no name firma!

Pe cind la masina de spalat(de exemplu)Miele e Miele si gata,nu incape niciun comentariu!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

ai levocetirizina ca substanta activa.
gasesti de la Sandoz si Actavis chiar Levocetirizina,de la zentiva numit Zenaro, produs de UCB Elvetia-Xyzal.
zenaro-22 lei, xyzalul 16,7 lei
levocetirizina 10-11 lei.

cel mai utilizat,cel mai bun, cu rezultatele cele mai bune:xyzalul elvetian.
mai e si levocetirizina romaneasca, 7 lei,care se si compenseaza de altfel. nu se mai gasest ede 3 ani si era deplorabila.

asta e doar un exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

oarecum on-topic: si dr oz explica intr-o emisiune ca exista medicamente, vitamine sau suplimente ieftine, care contin aceeasi substanta activa, in aceeasi concentratie, cu acelasi efect ca si medicamentele/suplimentele de marca, mai scumpe. la fel si in cazul cosmeticelor. de multe ori platim marca, nu numai calitatea. daca un producator investeste masiv in publicitate agresiva in toate mediile, e logic sa aiba un pret mare pe produs, altfel nu-si recupereaza investitia si nu-i iese profit; iar producatorul mediu/mic, care fabrica si el un produs similar, de calitate buna, dar nu are bani suficienti si pentru publicitate/marketing, ramane pe dinafara si nu-si vinde produsele, pentru ca marca lui nu e foarte cunoscuta.
producatorul mare isi mai scoate parleala din costul fortei de munca, deschizand fabrici in tari cu mana de lucru ieftina, dar si calitatea are de suferit (cunoastem diferentele intre produsele facute in UE versus cele facute in Germania, de ex). pe cand producatorul modest nu-si permite astfel de investitii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu nu cumpar medicamente genrice. Doar "de firma". Daca la haine cumpar si "no name" la medicamente nu risc nici sa ma bati.
Culmea e ca medicul sau farmacistul imi mai recomanda medicamente ieftine ca "e acelasi lucru". Nu, nu e. Am preparat si eu aspirina si sulfamide si alte chestii si .... nu, nu stiu sa cristez ca Bayer, aspirina cristalizata de mine avea cristale aciculare - fix ulcer se cheama dupa cativa ani (de exemplu la persoanele cu AVC sau risc de AVC, care iau aspirina zilnic). Bayer le cristalizeaza cu o tehnica speciala si cristalele lor nu sunt aciculare.
Cu alte cuvinte teoretic si medicamentele ieftine au aceeasi substanta activa DAR nu stiti cat de bine purificata este (unii compusi care apar in sinteza au efecte super nocive .... de exemplu compusul de care scapi foarte greu alaturat banalului antinevralgic e puternic cancerigen) si in plus celelalte substante din compozitie sunt cele mai ieftine posibile - idem, nu stii ce efecte au.

Mergi la inceput