Muffins-retete foarte,foarte,foarte simple ?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana15 spune:

Am si eu o reteta de briose fff pufose si bune, probata deja de f multe ori, am preluat-o dintr-o carte cu retete nemtesti, o sa scriu reteta de baza, compozitia simpla, dar pe care se poate varia fara probleme cu diferite umpluturi, de la ciocolata, mere, visine si orice altceva va mai doriti.
deci reteta suna asa:

200 g faina
2 lingurite praf de copt
2 oua
200 g smantana (eu am pus de fiecare data din cea cu 10 procente grasime dar se poate folosi si iaurt mai gras)
80 ml ulei
100 g zahar
Se amesteca zaharul cu ouale, se adauga uleiul, smantana si apoi faina cu praful de copt. Ies fff bune. Spor la gatit.

Adriana, 37+, mamica de Raissa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana15 spune:

Am uitat sa precizez, din compozitia asta va ies 12 briose.

Adriana, 37+, mamica de Raissa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

abia astept sa incercam toate retetele
Vineri urmeaza sa le facem pe cele cu visine

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

abia astept sa incercam toate retetele
Vineri urmeaza sa le facem pe cele cu visine

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
_

De ce vineri? Eu am facut aseara, azi le-am adus colegelor ( cate 1buc) restul le papa Alex.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Pentru ca asta e seara de bucatarit la noi, fi`1mea a declarat ca vinerea e perfecta pentru asa ceva :D Ca in rest nu avem timp.
Apoi vinerea cealalta urmeaza reteta ta Danavio tre` sa cumpar miere :-)

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Eu m-am lovit in vara de mania brioselor,cupcake-urilor, etc

Ce am facut si mi-a iesit buuun de tot:

Reteta 1: Amesteca pe rand: 2 oua, 200 zahar (eu am pus mai putin ca iesea parca prea dulce), 200 ml ulei, un varf de sare, zeama si coaja de la o lamaie, 300 ml iaurt, , 400g faina si 1 pic si jumatate praf de copt stins cu otet/suc lamaie. Optional poti adauga stafide sau fulgi de ciocolata.
La cuptor le las dupa ochi, nu ma uit la ceas, pana se rumenesc frumos. Le ornezi cum doresti, pe mine m-a luat valul

Pofta buna!

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Anda ce fel de iaurt plssss !!!

Si noi vom incerca retetele trecute aici asa ca cer informatii exacte :D Altfel nu doar vinerea voi sta langa cuptor :-)))

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Dar in forme mici de briose ce faceti? Sunt retete speciale pentru ele? Am o tava si ma uit la ea.

De-a lungul timpului am facut tot felul de muffins/briose dupa retete luate de peste tot, incusiv de pe DC. Suntem mari amatori, dar sunt mereu in cautare de retete simple, care sa imi iasa in orice circumstante. O sa incercam variantele de aici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cornelia

Dar in forme mici de briose ce faceti? Sunt retete speciale pentru ele? Am o tava si ma uit la ea.

De-a lungul timpului am facut tot felul de muffins/briose dupa retete luate de peste tot, incusiv de pe DC. Suntem mari amatori, dar sunt mereu in cautare de retete simple, care sa imi iasa in orice circumstante. O sa incercam variantele de aici .

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003), Stefan (4 mai 2005) si Vladimir (27 iunie 2009)

Cumnata mea face o praji cu nuca si gem, este foarte buna. Am sa caut reteta. In formele acelea mici praji asta e foarte aspectuoasa (si e si gustoasa).

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

De azi am si eu tava de muffins. Am luat ultima bucata de unde mi-a indicat @szivarvany.
(Eu as fi luat doua...)
Chiar, cum va descurcati doar cu o tava? Ma gandeam sa mai coc ceva intre timp si apoi sa pun din nou alta tava de muffins la cuptor.

Mergi la inceput