Grupa pregatitoare/zero se va mentine in scoli ?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Celena2

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Eu nu consider ca e un regres ... Au facut litere, cifre, operatii matematice simple, e familiarizeaza cu statul in banca 30 minute si cu disciplina lectie - recreatie ...

Depinde foarte mult cum era gradinita la care ati fost.

La gradi au lucrat anul trecut toate literele, cifrele, descompuneau, faceau multimi si operatii simple, in fiecare zi aveau la panou cate o fisa, toate astea pe langa poezii si cantecele. La sfarsitul anului aveau 5 caiete lucrate integral + o mapa de fise separate. Era doar o gradi de stat, nimic deosebit, tot 30 de elevi in clasa si puteau sta in scaunele pina isi terminau lucrarile. Acum, abia au ajuns la cifra 2, coloreaza si iar coloreaza, au facut ceva multimi + semne grafice, atat. Un plus fata de gradi este limba spaniola pe care o fac in scoala de 2 ori pe sapt., se pare ca d-na este foarte buna pentru ca a stiut intr-un timp scurt sa lucreze cu ei si sa-i invete o gramada de lucruri.

Asta pentru ca aveati o educatoare care suferea de exces de zel nicidecum ca toate alea ar fi fost in programa. Normal ca acum pare ca regreseaza, dar mai sus de operatii, descompuneri si litere nu sunt decat tabla inmultirii si compunerile la romana.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Citat:

Citat:

Eu nu consider ca e un regres ... Au facut litere, cifre, operatii matematice simple, e familiarizeaza cu statul in banca 30 minute si cu disciplina lectie - recreatie ...

La gradi au lucrat anul trecut toate literele, cifrele, descompuneau, faceau multimi si operatii simple, in fiecare zi aveau la panou cate o fisa, toate astea pe langa poezii si cantecele. La sfarsitul anului aveau 5 caiete lucrate integral + o mapa de fise separate. Era doar o gradi de stat, nimic deosebit, tot 30 de elevi in clasa si puteau sta in scaunele pina isi terminau lucrarile. Acum, abia au ajuns la cifra 2, coloreaza si iar coloreaza, au facut ceva multimi + semne grafice, atat. Un plus fata de gradi este limba spaniola pe care o fac in scoala de 2 ori pe sapt., se pare ca d-na este foarte buna pentru ca a stiut intr-un timp scurt sa lucreze cu ei si sa-i invete o gramada de lucruri.

Atunci de ce nu ai inscris copilul direct in clasa I?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui poohy

Eu vad pregatitoarea mai mult ca un an de adaptare la un mediu mai strict. Litere, cifre si adunari sunt si in programa de grupa mare (si ceva a facut si la grupa mijlocie, dar acum fac mult mai serios)

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Exact asta si este in acest moment.
Si credeti-ma: copilul vine destul de obosit de la scoala, dupa doar 4 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorikay

Citat:

Citat:

Atunci de ce nu ai inscris copilul direct in clasa I?

Sincer, acum regret... aproape toti colegii s-au inscris la pregatitoare si m-am gandit ca e mai bine asa, sa-si urmeze cursul firesc. Acum, realizez ca de fapt, ar fi facut fata cu brio insa e tardiv. Mi-a fost teama si de decalajele de varsta (copii de 8 ani in cls.1), dar si de nivelul de pregatire al acelora, copii care au facut pregatitoare in gradinite.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Eu nu am tinut cont de cat de mari vor fi altii sau alte lucruri din acestea.
Erica face 5 ani jumate in decembrie si este la pregatitoare. Pana acum nu au facut la clasa nimic ce ea sa nu stie deja. Este foarte fericita, ii place la scoala, in mica vacanta i-a fost dor de colegi si de doamna pe care o iubeste ("As vrea sa fie invatatoarea mea toata viata").
EU cred ca nepregatiti sunt parintii, nu copiii. Clasa pregatitoare pregateste copii pentru clasa I: ii obisnuieste cu noii colegi, cu invatatoarea, cu programul, sunt invatati treptat sa stea linistiti in banca in timpul orelor. EU il vad ca un an in care invata ce este scoala. In clasa I le va fi mult mai usor, sunt deja familiarizati cu mediul, au invatat sa fia cata de cat responsabili, ordonati.
Stiu ca multi nu sunt de acord cu mine si respect decizia fiecaruia dar daca o mama considera ca al ei copil trebuie sa inceapa scoala la 8 ani asta nu inseamna ca acest lucru este bun pentru toi ceilalti copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorikay

Eu nu am tinut cont de cat de mari vor fi altii sau alte lucruri din acestea.
Erica face 5 ani jumate in decembrie si este la pregatitoare. Pana acum nu au facut la clasa nimic ce ea sa nu stie deja. Este foarte fericita, ii place la scoala, in mica vacanta i-a fost dor de colegi si de doamna pe care o iubeste ("As vrea sa fie invatatoarea mea toata viata").
EU cred ca nepregatiti sunt parintii, nu copiii. Clasa pregatitoare pregateste copii pentru clasa I: ii obisnuieste cu noii colegi, cu invatatoarea, cu programul, sunt invatati treptat sa stea linistiti in banca in timpul orelor. EU il vad ca un an in care invata ce este scoala. In clasa I le va fi mult mai usor, sunt deja familiarizati cu mediul, au invatat sa fia cata de cat responsabili, ordonati.
Stiu ca multi nu sunt de acord cu mine si respect decizia fiecaruia dar daca o mama considera ca al ei copil trebuie sa inceapa scoala la 8 ani asta nu inseamna ca acest lucru este bun pentru toi ceilalti copii.

Eu sunt cu totul de acord cu tine Inainte de 17 sept eram sceptica in privinta utilitatii clasei pregatitoare in scoli. Acum mi se pare cea mai buna solutie pentru copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

EU cred ca nepregatiti sunt parintii, nu copiii.

@Lorikay: bine punctat! Intr-adevar, sunt temerile si orgoliile parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

cam

Mai usor cu generalizarile.. ca nu copiii, ci parintii blabla..

Asa.. in clasa 0, clasa I.. oarecum si a IIa e tralala si lalala, hahaha si lugulugu.

Dupa a III-a si a IV-a mai vorbim.
Urmeaza apoi gimnaziul, cand fiecare rahat de zecime si de la orice materie.. ca-i muzica, sport sau educatie tehnologica.. conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

cam

Asa.. in clasa 0, clasa I.. oarecum si a IIa e tralala si lalala, hahaha si lugulugu.

Urmeaza apoi gimnaziul, cand fiecare rahat de zecime si de la orice materie.. ca-i muzica, sport sau educatie tehnologica.. conteaza.

Da, pai mesaje ca asta starnesc atata isterie in randul parintilor si al cadrelor zeloase inca din grupa mijlocie, ai citit: litere, numere, operatii simple

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

cam

Si ?

Din a cincea diferenta aceea de un an intre copii nici nu mai este sesizabila.
Un copil ce a invatat in primar va invata si in gimnaziu indiferent ca e cu un an mai mic sau mai mare decat colegii lui.

Si nu vorbesc din "carti" ci din exoperienta parintelui de copil de gimnaziu, cu un an mai mic decat colegii lui de clasa.

Nu se vede nicio diferenta ( nici nu s-a vazut), anul in minus la varsta nu l-a impiedicat sa isi mentina o medie generala de 10 nici in gimnaziu.

Mergi la inceput