Grupa pregatitoare/zero se va mentine in scoli ?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

@Claujro: din ce am inteles eu ei sustin ca vor deplasa profesorii/invatatorii la sediul gradinitei.

Apoi cu sportul ar fi problema in majoritatea gradinitelor doar iarna, ca vara i-ar lasa prin curte :)

Cataloagele nu difera prea mult de hartia igienica :), tot din hartie sunt facute. Sunt ironica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Ca parinte de copil in clasa 0 actualmente, constat cu amaraciune, ca la clasa 0 e un regres, sau poate o stagnare.

Ai dreptate, cls. 0 reprezinta un regres. Clasele nu sunt omogene, programa e pentru copii de 4-5 ani, scopul a fost sa-i aduca la acelasi numitor, la acelasi nivel de pregatire..... Eu consider ca este un an pierdut....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Da ... ca deobicei - cum vine Abramburica la butoane, cum abrambureste totul.
Se va reveni la pile si relatii.
Va fi o struto-camila probabil.

In rest: exista pareri si pareri.
Fi-miu e la cls 0 si nu regret nici o secunda.
E altceva .... nu stiu cum sa va explic, dar e cu totul altceva decit la gradi.
Iar materia - cred ca depinde de la scoala la scoala si de la invatatoare la invatatoare. La fi-miu chiar nu mi se pare un regres si caietele vad ca sint chiar ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Cum sa depinda materia de la scoala la scoala? Sunt aceleasi materii peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu nu consider ca e un regres ... Au facut litere, cifre, operatii matematice simple, e familiarizeaza cu statul in banca 30 minute si cu disciplina lectie - recreatie ...

Depinde foarte mult cum era gradinita la care ati fost.
La scoala exista o programa, invatatoarea ne-a aratat ce are de facut pe saptamani, si chiar se plangea ca e in urma. La gradinita, probabil ca aveau si acolo o programa, dar nu erau foarte stricti in a o respecta. Fata mea a terminat grupa mare si nu am vazut ce a lucrat decat la sfarsitul anului, nu ni se dadeau materialele (cica nu aveau voie), iar in caietul cu betisoare avea 2-3 foi completate, fata de alti copii care aveau jumate de caiet, pt ca stateau la program lung si lucrau atunci.

Am eu alte nemultumiri legate de invatatoare, directoare si scoala in general, dar nu legate de nivel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns litora spune:

Roli- si fetita mea e tot in ianuarie pe 8, dar noua ne-a zis educatoarea din start ca la toamna merge la pregatitoare-acum e grupa mare. Va avea in toamna 5,8 ani. Sunt vreo 4 copii in situatia ei in grupa si educatoarea lucreaza cu ei separat, ii pregateste pentru evaluare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Si eu astept ianuarie sa vad ce se hotaraste cu pregatitoarea (am inteles ca a fost azi un interviu cu Abramburica in care a declarat ca abia dupa semestrul 1 se va hotari ceva).

Eu vad pregatitoarea mai mult ca un an de adaptare la un mediu mai strict. Litere, cifre si adunari sunt si in programa de grupa mare (si ceva a facut si la grupa mijlocie, dar acum fac mult mai serios)

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Eu nu consider ca e un regres ... Au facut litere, cifre, operatii matematice simple, e familiarizeaza cu statul in banca 30 minute si cu disciplina lectie - recreatie ...

La gradi au lucrat anul trecut toate literele, cifrele, descompuneau, faceau multimi si operatii simple, in fiecare zi aveau la panou cate o fisa, toate astea pe langa poezii si cantecele. La sfarsitul anului aveau 5 caiete lucrate integral + o mapa de fise separate. Era doar o gradi de stat, nimic deosebit, tot 30 de elevi in clasa si puteau sta in scaunele pina isi terminau lucrarile. Acum, abia au ajuns la cifra 2, coloreaza si iar coloreaza, au facut ceva multimi + semne grafice, atat. Un plus fata de gradi este limba spaniola pe care o fac in scoala de 2 ori pe sapt., se pare ca d-na este foarte buna pentru ca a stiut intr-un timp scurt sa lucreze cu ei si sa-i invete o gramada de lucruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Celena2

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

La gradi au lucrat anul trecut toate literele, cifrele, descompuneau, faceau multimi si operatii simple, in fiecare zi aveau la panou cate o fisa, toate astea pe langa poezii si cantecele. La sfarsitul anului aveau 5 caiete lucrate integral + o mapa de fise separate. Era doar o gradi de stat, nimic deosebit, tot 30 de elevi in clasa si puteau sta in scaunele pina isi terminau lucrarile. Acum, abia au ajuns la cifra 2, coloreaza si iar coloreaza, au facut ceva multimi + semne grafice, atat. Un plus fata de gradi este limba spaniola pe care o fac in scoala de 2 ori pe sapt., se pare ca d-na este foarte buna pentru ca a stiut intr-un timp scurt sa lucreze cu ei si sa-i invete o gramada de lucruri.

Acolo, la acea gradi de stat, e vorba de exces de zel din partea educatoarelor. Sunt convinsa ca daca isi pun ambitia (unele educatoare) pot sa faca chestiile descrise de tine chiar de la grupa mica. Dar oare copilaria unde se regaseste in viata acestor copii? Eu nu as accepta sa faca atatea lectii de la 4 - 5 ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Citat:

Un plus fata de gradi este limba spaniola pe care o fac in scoala de 2 ori pe sapt., se pare ca d-na este foarte buna pentru ca a stiut intr-un timp scurt sa lucreze cu ei si sa-i invete o gramada de lucruri.

Super! E un mare plus...In anul asta va concentrati pe spaniola. Timp ca acum nu va mai avea niciodata! Crede-ma si profitati!

Mergi la inceput