Grupa pregatitoare/zero se va mentine in scoli ?
Raspunsuri - Pagina 5
roli25 spune:
E clar ca balamucul va fi si mai mare decat anul asta. O sa fim plimbati de la scoala la gradinita si inapoi.
In cazul meu, din ce scrie pana acum, reiese ca fiu-meu va face clasa 0 la 6.8 ani, iar clasa I la 7.8 ani....deci termina generala la 15 ani jumate...ce pot sa mai zic
roli25 spune:
Ca parinte de copil in clasa 0 actualmente, constat cu amaraciune, ca la clasa 0 e un regres, sau poate o stagnare.
Si mi-a fost confirmata treaba asta si de invatatoare si de fosta educatoare. La anul, in clasa I se va intra tare in ei, schimbarea modului de predare e drastic si le va fi foarte greu.
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claujro roli, dar asta stiai si anul trecut. De ce nu l-ai inscris la pregatitoare? |
Cand sa-l inscriu la pregatitoare? A inceput grupa mare acum. Are 4.10 ani. Sa sar peste grupa mare?
Iar la anul, cand va avea 5.8 ani in septembrie, conform celor anuntate, nu-l pot inscrie la pregatitoare pt ca nu implineste 6 ani pana la 31 dec.
E ceva ce nu inteleg eu in toata aiureala asta de lege?
Androix spune:
Roli, ambii mei copii sunt in mai si baiatul a intrat la clasa I la 7 ani si 5 luni, iar fata urmeaza anul asta sa intre la pregatitoare la 6 ani si 5 luni. Eu una nu vad aici o mare problema.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
roli25 spune:
Poate nu ma exprim eu coerent...cred ca am incurcat borcanele si nu s-a inteles:
Cel mare, 6.3 ani la 15 sept e la clasa 0.
Cel mic: 4,8 ani la 15 sept e la grupa mare. La anu', va repeta grupa mare, pt ca nu implineste 6 ani pana la 31 dec. Si va merge la clasa 0, in urmatorul an, la 6.8 ani. Rezulta ca termina generala la 15 ani jumate.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roli25 Poate nu ma exprim eu coerent...cred ca am incurcat borcanele si nu s-a inteles: Cel mare, 6.3 ani la 15 sept e la clasa 0. Cel mic: 4,8 ani la 15 sept e la grupa mare. La anu', va repeta grupa mare, pt ca nu implineste 6 ani pana la 31 dec. Si va merge la clasa 0, in urmatorul an, la 6.8 ani. Rezulta ca termina generala la 15 ani jumate. Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006) Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Roli citeste cu atentie stirea pe hotnews!
Se pastreaza evaluarea psihomotorie pentru pregatitoare ( cei care nu au 6 ani impliniti).
Daca vei dori sa il inscri o sa faci cerere, faci evaluarea si va fi ok.
De asta sunt chiar convinsa.
In momentul cand copilul are deja 3 ani de gradinita in spate nu te va obliga nimeni sa il mai ti inca un an ca nu are 6 ani impliniti.
Andreiul tau e nascut e adevarat in ianuarie, eu am "scapat" ca al meu e in decembrie si ramane in vigoare "pana la sfarsitul anului calendaristic" dar sigur se vor face exceptii si pentru ianuarie.
S-au facut si anul trecut cu toata nebunia aia, nu vad de ce sa nu se poata si acum.
roli25 spune:
Asa sper si eu, sa se poata...d'aia ma tot framant ca e aberant sa repete grupa mare pt ca e nascut cu 16 zile mai tarziu.
Educatoarea zice ca e clar ca va repeta grupa mare...dar cred ca pana la alegeri n-o sa fie nimic clar.
CorinaDani spune:
io una mi-as dori sa ramana pregatitoarea la gradi si scoala sa inceapa cu clasa I.
pe mine ma incurca rau chestia asta cu clasa 0, fetita mea are acum 5 ani si 5 luni, la anul in septembrie va avea 6 ani si aproape 3 luni.
mi se pare ca e prea mica sa intre in mediul din scoala, unde e mizerie la toalete, elevii mai mari ii pot lovi/accidenta pe cei mici, cu siguranta si schimbarea colegilor si a invatatoarei va avea un impact major asupra ei, samd. in unele scoli, e frig pana dau drumul la caldura (termoficare) pe cand la gradinita au centrala termica.
stiu, as vrea sa-mi protejez puiul cat mai mult, si cand vad cate grozavii se petrec in scoli, ma infior.
in plus, vreau sa schimb apartamentul, sa ne mutam la 3 camere, dar nu e usor sa gasesc ce imi doresc, si la pret bun, si in zona in care vreau, si cu dotarile pe care le vreau. pana acum era regula ca mergi la scoala de care apartii cu domiciliul, acum se pare ca au de gand sa renunte la asta. si iar imi incurca clasa 0 planurile de viitor...eu unde sa-mi caut casa noua, pe langa o scoala buna, ca sa am prioritate conform adresei, sau nu ?
alt lucru care ma incurca la clasa 0 : la gradi (particulara) sta pana la ora 17, au microbuz care ii ia dimineata pe copii, de acasa si ii aduc dupa-masa inapoi, au masa asigurata, dorm la gradi dupa-masa. la scoala se termina programul pe la pranz probabil, o sa fie nevoie fie sa stresez bunicii (care au si eu problemele lor de sanatate), fie sa angajez bona (sa ia copilul de la scoala, sa-i dea sa manance, sa-l culce sau sa-l ajute la lectii pana venim noi de la serviciu), fie sa caut un after-school - alti bani, alta distractie.
daca s-ar renunta la clasa 0 la anul, mie una mi-ar conveni foarte mult. stiu, poate suna egoist, insa pentru copilul meu consider ca ar fi un lucru bun desfiintarea clasei 0.
eu am fost data la scoala la varsta de 6 ani si 3 luni si tare greu mi-a fost, eram printre cei mai mici din clasa (ca varsta) si parca am facut totul cu incetinitorul, mai greu, mai in urma colegilor care erau cu un an mai mari. nu se compara cum gandeste/invata un copil de 5,5 ani cu unul de 6,5-7 ani. conteaza foarte mult diferenta asta de varsta.