Grupa pregatitoare/zero se va mentine in scoli ?
Raspunsuri - Pagina 4
OanaP spune:
Heh! Tipa are o voce foarte calda si suava, pe langa ca e balbaita, dar eu nu aud ca zice CI, eu aud ca zice CEI.
Ego, ego!
OanaP spune:
@ Androix: Pai ai spus ca nu iti plac presupunerile expuse. Deci am renuntat la ele. Ma pliez dupa cititor :), doar, doar m-o intelege.
Corect, ar trebui sa cautam ceva scris (prompterul ). Glumesc! pe bune, chiar ar trebui.
OanaP spune:
Detalii legate de pregatitoarea la gradinita:
http://www.stiri.com.ro/stire-40724/struto-camila-de-la-clasa-zero-.html
Cei care invocau motivul costuri, nu vor scapa de ele in cazul pregatitoare la gradinita.
Sa vedem ce inseamna aceste consilii locale cu drept de decizie asupra locatiei pregatitoarei. Logic si de bun simt ar fi ca in primarii sa se desfasoare alte analize a situatiilor de pe teren si sa decida individual pentru fiecare scoala/gradinita in parte.
Lala_D spune:
Nu va agitati pana nu apare un ordin de ministru, un act oficial!
Acestea sunt doar declaratii.
Ce spun azi pot "uita" maine ...
Si inca nu au trecut alegerile , astea-s declarati cu scop electoral clar, aveti rabdare pana se linistesc apele si vedem negru pe alb.
Eu m-am decis sa nu ma agit ca sifonul, sa nu ma mai enervez pana nu publica modificarea in MO.
Androix spune:
Nu am zis ca nu-mi plac presupunerile expuse, mai citeste o data!
Dar, Lala are dreptate pana nu e scris negru pe alb intr-un ordin oficial ne agitam degeaba.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
OanaP spune:
Deja mai struto-camila nu se poate.
Eu cred 99% ca asta va fi varianta.
Intamplator imi prinde bine.
Dar intr-adevar mi se pare absurda faza cu monoparentalii si cu fratii daca intr-adevar o aproba. Probabil cu spaga se rezova totusi.
claujro spune:
Gradinitele n-au cataloage pentru calificative, n-au ceea ce se cheama documente scolare, n-au profesori de educatie fizica, limbi straine sau religie si nici dreptul sa-si anagajeze proprii profesori, n-au spatiu (nu uitati ca vine o serie de grupa mica)si mobilier adecvat scolarilor.
Dupa opinia mea nu se va putea organiza pregatitoarea la gradinita.
ina.click spune:
am citit azi ceva.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13672088-ministerul-educatiei-schimba-regulile-inscriere-clasa-pregatitoare-stelian-fedorca-secretar-stat-revine-vechea-metodologie-inscriere-scoala.htm
De cate ori deschid fereastra...
Ramonika spune:
acum 2 min. am auzit o stire la radio in care se spunea ca la anul se vor mentine clasele 0, insa parintii vor decide daca se pastreaza la scoala sau la gradinita. si in functie de locurile disponibile .
"Clasa pregatitoare ramane in invatamantul primar, dar locatia poate sa difere in functie de spatiu", a precizat Stelian Fedorca. Conform oficialului, decizia va fi luata la nivel local. "Exista scoli unde in aceeasi curte este si o gradinita. Daca nu exista loc suficient in scoala, este si pacat sa nu folosim spatiul si infrastructura existente", a explicat pentru HotNews.ro secretarul de stat. "
claujro spune:
Acolo unde sunt "in aceeasi curte" da, posibil, daca amandoua institutiile vor si sunt asociate intr-un consortiu scolar.
Insa altfel, putin probabil sa vedeti profesorul de religie, cu catalogul la subrat, plecand de la scoala unde preda si mergand la gradinta aflata la 3 statii de tramvai, sa faca orele la pregatitoarea din gradinita.