Grupa pregatitoare/zero se va mentine in scoli ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Motivul principal pentru care parintii copiilor de gradinita nu vor pregatitoarea la scoala este aspectul financiar: nu inteleg de ce ii sileste statul roman sa cheltuie bani pe afterschool.

Dar aceasta problema sa reduce in fapt nu la toata populatia parintilor copiilor de gradinita, ci numai la parintii copiilor din gradinitele de stat. Pentru ca una e sa dai 15lei/zi (315lei/luna) la gradinita si alta e sa dai 100-200EUR/luna afterschool(450-920lei) la care se mai adauga optional si masa (315lei). Deci e vorba de un cost aditional de cel putin 450lei/luna. Fondul clasei din ce am observat este la fel si pentru scoala si pentru gradinita (300lei/an).

Foarte putini din cei ce si-au exprimat dezacordul au mentionat faptul ca la gradinita unde erau au invatat sa faca deja bastonase si in fapt pentru ei clasa 0 era un regres. Unii char au mentionat ca la grdinita unde sunt copii lor, chiar "se face carte", iar acum la scoala nu se mai face. Acum, dansii erau in fapt suparati ca au fost prinsi furand startul. Cand s-a introdus prima data pregatitoarea tin minte ca s-a spus ca in clasa nu se va scrie. Adica exact ce se spune acum cu pregatitoarea. Unii educatori si-au luat munca mult prea in serios si au inceput sa faca ce se facea in clasa 1. O colega mamica de copil de 5 ani era deja ofuscata ca al ei copil nu stie nici o poezie, nu stie sa scrie liniute si bastonase(!!!!) - atentie la 5 ani! Din acest motiv l-a dat la o gradinita care i-a educat copilul in acest sens. Cand ajungea acasa mamica, copilul in fiecare zi avea program 1 ora/zi de facut bastonase si liniute (!!!!). Basca ca facea nu's ce exercitii dintr-un manual de educatia mediului (sau cam asa ceva).
Bineinteles ca dupa 6 luni de asa efort, mamica s-a ofuscat ca al ei copil si-a pierdut avantajul competitiv in fata altor copii. Dar s-a consolat cu gandul ca va recupera aceasta pierdere dandu-si copilul mai tarziu cu un an la pregatitoare.

Deci parerea mea personala e ca parintii care ridica problema financiara nu se gandesc real la educatia copiilor lor, iar parintii care ridica la fileu motivul educatiei sunt suparati pe pierderea avantajului competitiv in fata altor copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

http://stirileprotv.ro/stiri/social/se-schimba-regulile-pentru-clasa-pregatitoare-8-700-de-profesori-evaluati-de-comisii-speciale.html

Cea mai proaspata stire pe tema asta.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Multumesc Androix, mi-ai dat cea mai buna veste :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Multumesc Androix, mi-ai dat cea mai buna veste :)

Anume?

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Iata ce inteleg si deduc eu din stirea respectiva:
1. In primul rand nu se mentioneaza ca pregatitoarea va fi la scoala sau la gradinita, asta inseamna ca atat gradinitele cat si scolile pot opta pentru pregatitoare. Asta e bine si pentru parintii care cred ca au copilul pregatit pentru pregatitoare (il pot da la gradinita la pregatitoare, iar daca copilul nu se descurca il pot pune sa repete pregatitoarea la scoala, asa cum sunt unii copii care repeta grupa mare). Bineinteles ca pot aparea abuzuri ale unor parinti care isi vor da copii la scoala la 8 ani in clasa 1, ca asa considera ei ca e normal, nu luand in calcul adevarata nevoie a copilului. Oricum acesti parinti vor trebui sa se gandeasca ce 2 ori pentru ca risca sa introduca plictiseala in obiceurile copilului.
2. Cei ce vor sa predea la clasa 0 trebuie sa dea examen (pentru invatatori asta e fff usor, examenul este dat mai degraba pentru educatorii din gradinite pentru a asigura o uniformitate cat de cat asa incat sa nu faca cine ce vrea (asa cum am mentionat in postul de mai sus)
3. Mai toate scolile vor opta sa mentina aceasta pregatitoare pentru ca s-au facut totusi niste investitii; vor renunta la pregatitoare scolile care nu au mobilier corespunzator (din cauza ca parintii la vederea mobilierului nu isi vor inscrie copii) sau cele ce si-au transformat laboratoarele in sali de clasa (la presiunea parintilor elevilor deja existenti)

Optiunea mea este pentru o scoala cu sistem alternativ care este fff bine organizata la capitolul pregatitoare si este imposibil si ilogic sa renunte la pregatitoare.

Gradinita la care merge copilul este in sistem alternativ si mai mult ca sigur va opta si ea pentru pregatitoare asa ca pot opta intre educatoarea de acum si invatatoarea din 2013 precum si intre invatoatoarea din 2013 si cea din 2014, in functie de care e mai buna.

Si de ce ma bucur cel mai mult, este ca daca am dreptate cu cele de mai sus, simt ca este pentru prima oara cand guvernantii nostrii ne lasa pe noi sa alegem ce e mai bine pentru copii nostrii in functie de ce gasim pe piata in sistemul de stat.

Mergi la inceput

prea complicat sa inteleg presupunerile tale la ora asta. De fapt cred ca ora n-are a face pentru ca nici mesajele tale anterioare nu le-am inteles de-aia te-am intrebat care veste buna ca sa inteleg de unde vii.

Pentru mine vestea buna e au prioritate cei cu frati mai mari in scoala si ca nu mai e asa sigura intoarcerea pregatitoarei in gradinita cum a fost pentru tonta pe 17 septembrie

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

androix, dimpotriva, in stire scrie ca NU mai au prioritate copiii din familii monoparentale, sau cu parinti cadre didactice in acea scoala, sau cu frati mai mari in acea scoala.
si pentru ca nu se va mai tine cont de arondarea la o anumita scoala in functie de adresa de domiciliu, va fi nebunie totala la inscrierile in scolile bune/cautate, vor fi foarte multe dosare depuse, iar criteriile de "admitere" in scoala tare ma tem ca nu vor fi pe principiul "in ordinea inscrierii", ci in functie de sistemul de pile/relatii/cunostinte/spaga.

Mergi la inceput

Totodata NU vor mai avea prioritate copii .... care au frati in aceiasi unitate de invatamant.

Cred ca lipsa ta de atentie si prejudecata au legatura cu multe.

Mergi la inceput

In video zice CI nu SI, minutul 1.00. "Totodata nu vor mai avea prioritate copiii care provin din familii monoparentale CI ai caror parinti sunt cadre didactice sau care au frati in aceeasi unitate de invatamant." La transcrierea textului s-o fi strecurat o greseala. Eu am vazut directul nici nu am citit stirea.
Oricum niste criterii de admitere vor exista obligatoriu.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Cred ca lipsa ta de atentie si prejudecata au legatura cu multe.

Ce misterios suna. Nici nu are rost sa te mai intreb ce-ai vrut sa spui

Androix Bijoux

Mergi la inceput