Felicitari IPopica,Irina! Haide A.C,Onutz,Ina! #42

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui angiuta

Buna dimineata!
onutz eu am primit centura vineri, asa arata: http://www.produkte-der-gesundheit.de/Bort-Symphysen-Guertel.htm
Dar din pacate nu prea ajuta, plus ca e incomoda daca ma asez.
Dr. mi-a zis ca daca durerile sunt puternice pot lua pana la 3 paracetamol pe zi, pe bebe nu-l afecteaza.

Eu am avut un w-e obositor si sambata si duminica am avut invitati copii cu parintii aferenti. Mai trebuie sa sacrific inca un w-e dar din fericire doar o familie are copii mici si am terminat....sper sa nu le vina ideea sa ma viziteze dupa ce vine bebe .
Nu ii pot invita pe toti odata pentru ca apartamentul nu e suficient de mare si nici nervii nu ma mai tin sa fac fata atator copii deodata.

La 9 am programare la dr. pt monitorizare.

Lucyana Nastere usoara!

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 34+

Ah, exact cureaua asta mi-au comandat-o si mie. Si zici ca nu prea ajuta, offff . De cind m-am uitat la ea am intrebat cum o voi purta eu cu burta, ca in poza aia f frumos domnisoara e slaba rau . Mda, poate macar sa o pot purta dupa nastere, ca la prima sarcina am avut dureri citeva saptamini si dupa.

Mie mi-e groaza ca saptamina viitoare imi vine familionul sotului cica sa imi serbeze ziua, dar precis iar vor incepe sa strimbe din nas dintr-un motiv sau altul si sa bage intepaturi fine ca sa ma apuce nervii. Te admir ca mai inviti din proprie initiativa lume, eu m-as ascunde pt urmatoarele luni (dar eu nu sunt o gospodina prea grozava).

Ca discutati de calcat si dezinfectat: eu nici macar nu calc hainele lui bebe. Poate daca ar fii nascut prematur, dar asa nu. Pina la urma merg cu el prin magazine, pe afara , tot va da de bacterii si microbi. Juniorul meu a luat-o din loc pe la 5 luni si imi lingea podelele si minca ziare , plus baga in gura jucariile pe care tocmai le azvirlise in praf din carucior.Daca aveti biberoane de sticla nu va trebuie aparat special , fierbeti-le 5 minute si gata! Fiti atente insa ce apa folositi pt prepararea lapticului daca dati LP, nu orice apa e bune pt bebei. Noi am luat una destul de scumpa, pt ca foarte putine au scris pe eticheta daca sunt pt bebei.

La noi a fost importanat sa spalam hainele lui cu ceva fara parfum (parfumurile naturale sau nu sunt foarte agresive mai ales pt un nasuc de bebe), sa nu lasam pe nimeni sa fumeze in casa. Cind e perioada de raceala ne dezinfectam pe miini cu alcool si atit. Oricum baietelul imi va aduce toate minunile de la gradinita, asa ca mare scofala cu calcatul nu as realiza .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Mai,da' de Lucyana si Camitu nu stie nimeni nimic? Nicio veste?
Incheiem seara fara sa rasuflam usurate ?
Eu am aflat mai devreme ca dr.mea a venit din Israel,prin urmare maine sigur e la spital.Ea nu e omul sa necesite odihna.E dependenta de ceea ce face,de meseria ei.Asa ca mai multe va zic maine.
Apropo de spalat si calcat: eu la Delia am spalat normal hainutele,bine le puneam in masina doar pe cele ale ei si de calcat...calcam doar ce era musai necesar,atat.

Alina 38+ mami de Delia-Amalia ( 6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

M-am laudat de pomana. In seara asta am recuperat cu contractiile dureroase rau si multe. Am facut niste varza si am stat in picioare si probabil de aia... Dar chiar nu are cine sa imi aduca de mancare si nici flamanda nu pot sta. La un moment dat am vrut sa merg la spital dar vad ca m-au lasat. Acum ma mai doare dar mai putin. Cred ca maine fac o eco, asa de control, la cine apuc, nu mai am rabdare pana saptamana viitoare si dr mea e in concediu, plecata din tara cateva zile. Uneori ma intreb cum mai rezist psihic...

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 30+ cu Gabriel

In love with my little kid :X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

[b][Aschiuta/b] chiar din proprie initiativa nu ii invit...ne-am mutat la sfarsitul lui august si toti ma intrebau cand ii invit sa ne vada noua locuinta. Doar pe prietenul lui V si pe parintii lui i-am invitat eu pentru ca ma tot batea la cap ca el vrea sa-i arate camera lui .
Plus ca sotul mi-a facut bucuria si i-a invitat pe cumetrii nostri de ziua mea cand mai eram si racita cobza.

Noua ne-a zis moasa la curs ca ultima tendinta e sa nu se mai sterilizeze biberoanele si suzetele. Doar spalate cu detergent de vase si clatite. Cica studiile au aratat ca tocmai sterilizatul duce la atatea cazuri de afte la bebelusi.
Clar este ca e data asta sunt mai relaxata, proabil nici eu n-o sa mai calc hainele.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Mena linisteste-te,te inteleg foarte bine dar daca te stresezi nu rezolvi nimic,poate doar sa iti provoci iar contractii.Si eu mai fac pe viteaza si mai fac cate ceva de mancare,mai ales ca sotul nu stie si mi-e pofta dar ca si tine nu am ce sa fac.Usor ,usor vor trece toate,dar acum important este sa te linistesti si sa stai cumintica in
pat.

Iriliac sper ca esti mai bine ai sa vezi ca o sa le faci pe toate si cand vine bebe o sa fie toate pregatite.

Mya ma bucur ca ai mai dat pe aici,te mai asteptam

Bioana sper ca bebita ta sa se intoarca si sa poti naste natural.Si mie mi-a zis ca bebe are capul cam maricel dar eu nu mai cred nimic de cand la 3 eco in decurs de 3 saptamani a iesit bebe cu aproximativ aceleasi kg.Nici eu nu pot naste natural daca bebe nu isi schimba pozitia capului ca cica nu sta cum trebuie.

Almy simpatic baietelul tau

34+ cu Stefan Lucian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Irilac, saracuta de tine..
Fruntea sus! cu hainutele se rezolva sigur, cu bagajul mai e timp..Cu praful din casa nu imi place, incearca sa te feresti cat poti, nu inspira asa ceva! Vaccinul era obligatoriu acum?
Cu hartia aia ref la curs de puericultura..pe prima pagina tre sa fie inca info despre cursul acela de puericultura cu filmulete, pe care le-am gasit extrem de interesante, toate!..Printre altele, imi amintesc ca d-na dr spunea ca taticii pot primi hartia respectiva de la ei,asa ca incearca sa le scrii sa sa ii suni, sigur gasesti info acolo..

Bioana, relax, Nicholas avea-dupa cum a zis dr-2.500 la 30 de saptamani- care e problema?alt dr nebun si al tau, ce naiba au toti,le place sa sperie viitoarele mamici sau ce?si ce, bebeii tre sa fie cat niste pisicutze?Stai cumintica si nu te speria, dr tau ar trebui sa se ia de mana cu dr lui Angelique si sa plece amandoi in padure

Mena-si eu am gatit azi, dar la mine asta e in program, la 2 zile, imi trece ceva prin cap si tre sa pun in practica-imi place sa gatesc, iar asta imi mai ia gandul de la nebunelile de arsuri si altele, super contractii nu prea am sau nu stiu eu exact, in pat sau pe fotoliu nu pot sa stau, asa ca indur durerea de picioare si cand obosesc, revin pe scaun, am unul pe care cred ca il tocesc curand
Stai cumintica daca nu iti e bine!

Mya, e bine ca ai intrat si tu in concediu.
Ref la constatarea ta, nu e intocmai asa, dar banuiesc ca nu ai mai citit din urma..Ela a nascut natural, Almy deja avea 40 de saptamani, iar la 38 de saptamani bebele deja se considera la termen.
In plus-si din pacate-una e sa vrei si alta sa poti, se pare ca cezariana este folosita atunci cand chiar e solutia cea mai buna si pt sanatatea lui bebe si pt a mamei...Si eu vreau natural, dar se pare ca multi factori care au aparut pe parcurs sunt impotriva.

Aschiuta, pana saptamana viitoare e o gramada de timp.Suna-i si spune-le ca nu te simti deloc bine si ca nu esti capabila acum de primit musafiri, zau asa! cu sotul ai vorbit?Mai bine sa le spuna el, ca doar sunt rudele lui.Sincer, chiar te duci asa, cu jalba in protzap la o tipa cu burtica la gura si astepti sa iti puna masa casa si ceva voie buna pe tava si apoi o lasi sa curete, spele, deretice ca si cum ar fi o balerina? zau, eu cred ca oamenii astia sunt sau indiferenti sau inconstienti sau rautaciosi.Sau, repet, pur si simplu nu le pasa.decat de ei.La mine nu s-ar pune problema sa apara cineva asa, in perioada asta, nu inainte de a vb cu mine.

[red]Alina, te asteptam cu vesti maine!

Almy

somn usor,fetele mele
...
pe mine azi m-au zapacit arsurile, tusea, mana, bleah, in fiecare zi e parca mai mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

buna seara, gravidute! am dat buzna peste voi sa va spun ca irina_es este in spital de azi-dimineata, a plecat la control si au internat-o pentru a-i provoca nasterea, pe motiv de lichid amniotic insuficient, problema cu care s-a confruntat in ultimele luni de sarcina... de dimineata pana acum abia a avut cateva contractii, maine vor incerca iar si, daca nu vrea Cristinuta sa iasa, miercuri o trec pe perfuzii. deci, in cel mult doua zile mai apare o minune in odiseea voastra . o sa va tin la curent

HAI IRINA!!!

Mergi la inceput

aoleu, am scris tot mesajul cu rosu?sooorrryy, asta e din cauza ca optiunea "vizualizeaza" e dead, nu stiu din ce motiv...

37 + cu Nicholas

Mergi la inceput

ooo, draga de Irina, vestea asta chiar ne ia prin surprindere! Speram sa fie totul bine si cu ea si cu gargaritza!
Rodyca, multumim din suflet! Te rugam sa ne tii la curent!Pup-o din partea noastra si spune-i ca ii tinem pumnii si suntem alaturi de ea si ne rugam pentru ea!

Hai Irina!

37 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Angiuta, of si sotul tau! Eu invit de obicei numai prietene fara pretentii, la care pun niste fructe, suc si dulciuri pe masa si gata! Zii asa cu biberoanele, sunt curioasa ce curent va fii in cinci ani, ca am impresia ca se tot schimba in cicluri diverse recomandari .

Bubu, of, am o situatie mai complicata cu familia sotului. Tot timpul socrii au ceva de criticat, dar sa ma ajute cu asta mic cind mi-au spus la spital ca nu mai am nevoie sa il ridic, pace! Bine, ca soacra e soacra vitrega, dar de verisoarele lui Florian se ocupa. Acu ce a inceput socrul sa se ocupe de Florian si il ia citeva ore pe saptamina la plimbare (de 3 saptamii adica). Nu vreau sa ii indepartez de tot pt ca stiu ce minunat e pt un copil sa ii aiba pe bunici aproape si in primii doi ani de zile l-au luat la ei fara motiv de superurgenta (care a fost de doua ori) de vreo 4 ori in total si locuiesc la 10 km de noi, amindoi avind masina! Si mama ce s-au ofuscat si m-au criticat ca l-am dat la cresa pe junior... Si atunci eu de suparare nu am vrut sa serbez ziua copilului decit in familia noastra mica, sotul a uitat sa le spuna,a discutat altceva cu ei iar mie a uitat sa imi spuna (am un sot uituc de mina intii) si eu am iesit de vina. Drept care anul trecut nu mi-au venit la ziua de nastere pe motiv ca i-am invitat doar cu citeva zile inainte (desi ii spusesem socrului cu saptamini inainte). Am zis ca anul asta nu imi mai bat capul, ii invit si cu asta basta. Cumnata chiar m-a ajutat acu cu baiatul, cind am fost in spital si sotul in China, ea l-a luat pe junior, desi mai are doi copii! E tipul de om rece cu care foarte greu imi gasesc teme de discutat, dar iubeste copii si ne ajuta cu Florian cind o rugam. Dar zau ca au cu totii o mutra acra si masoara totul de sus in jos si jos in sus si gasesc tot timpul ceva de critica si intotdeauna e vina mea, ca doar eu sunt femeia in casa . Eu nu mi-s tipul de gospodina si pace (no, ma zbat eu, dar adesea in van), sotul e un haotic care imi lasa toate lucrurile imprastiate si nici nu realizeaza, asa ca avem o casa foarte entropica (pt sot a face ordine inseamna sa dai cu aspiratorul si sa speli pe jos si mesele si vasele si atat !). Ceea ce ii deranjeza mai ales pe socrii mei teribili, ei fiind extrem de ordonati. Si de cind am copil chiar ma enerveaza tot timpul sa fiu criticata, mai cu substrat mai fara, ba de copil, ba de casa, ba ca sotul nu e tuns, ba ca imi fac prea multe griji cu baiatul...Egal ce fac nu e bine. Tortul la care ma chinui toata dimineata are prea multa frisca, etc.etc. Chestii mici uneori, dar cind nu ai familia ta aproape si ti-ai dori sa ai sustinerea cuiva apropiat, chiar dor... Nu ca familia mea ar fii mai breaza, ai mei au fost aici de doua ori in 12 ani, la nunta si botez, nu sunt in stare sa isi puna camera video sa ne vedem, desi taica-meu mai e si prof de info . Si eu ma amaresc ca proasta de fiecare data desi stiu ca nu am cum sa ii schimb si ca dragoste de-a sila nu se poate... No gata, mi-am varsat amarul...

Mena, urite contractiile astea. Si eu ma sperii cind le am. Cum imi fac "de cap" si ies si eu vreo ora doua, cum alerg pe urma si ma bag repejor in pat ca sa nu am din nou probleme. La mine se misca fetita foarte mult, tot trece de pe o parte pe alta, da din miini si din picioare, topaie pe col si vezica, mai trage cu suturi in stomac si in coaste. Si asta f des, eu nu stiu cind doarme!!!

As scrie eu mai mult ( ), dar pic in nas.. In ultimele nopti mai mult numar umbrele pe pereti decit sa dorm. Si apoi toata ziua cad in nas si adorm in fund pe sofa si iara nu apuc sa fac mare brinza prin casa...

Mergi la inceput