Burtici de mai-iunie 2013 (8)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Am luat acid folic pana acum 1 sapt cand am intrerupt.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinacicos spune:

Nici eu nu iau vitamine. Doar acid folic.

mami de Dan Catalin (21.11.2010) si 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

Cat despre vitamine si suplimente , am luat inainte de conceptie acid folic si mai iau si acum. Cate un elevit cand si cand, nu ma omor cu el prefer sa iau din alimentatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

Fetelor, am si eu o dilema care ma roade de ceva vreme...doctorita care-mi urmareste sarcina la Medicover este tare draguta, capabila, calda, blanda...in fine, n-am decat cuvinte de lauda la adresa ei. Problemama mea este ca ea aista la nasteri doar in cadrul clinicii, iar eu parca n-as fi dispusa sa dau 7000 Ron...ca sa nu mai vorbesc de faptul ca mi-as dori sa nasc tot la Filantropia(unde-am nascut-o si pe Daria, in urma cu aproape 9 ani). Cum sa fac s-o iau dupa mine acolo??? Oare-ar trebui s-o intreb daca are vreun prieten/coleg medic la Filantropia, si s-o rog sa ma recomande si sa vina si ea???

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Cosmy, sigur ca trebuie sa vorbesti cu doctorita. Asta nu e un subiect de evitat. Din contra. Functie de ce zice poate te duci la alt doctor. Totusi, e important ca doctorul cu care nasti sa te fi vazut inainte.

Mcoca nici eu nu iau nimic. Mi-a zis dr de multivitamine de sarcina (oricare dintre ele) dar eu n-am luat nimic. Am luat si la prima sarcina a fost cu +22 kg... Acum sunt mai pe stilul "natural": cat mai putine chimicale, cat mai putine ecografii, interventii... sunt eu mai... zen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mony_omv

Buna ziua dragelor!

Mama da ce ne-am mai imnultit!
Felicitari noilor venite, si in special Mariei pentru vestile bune.
Eu am avut o saptamana mai grea, abia -abia am putut sa mai arunc cate un ochi pe la voi. Dar nu am mai putut sa citesc tot. Am vazut ca a fost si agitatie, si emotii, si suparari dar la final toata lumea a rasuflat cat de cat usurata.
fetelor, eu saptamana asta am cam scapat de greturi , doamne-ti multam!
Sambata am fost la eco si dr. a spus ca sunt foarte ok toate masuratorile. Se pare ca a prins si piticania putin elan ( iau de vreo 10 zile Femibion, nu stiu daca e coincidenta sau nu), insa este primul eco in care bebe e mai mare decat varsta calculata dupa UM.
TN (translucenta nucala ) a iesit 1.43, piramida nazala 2.63 si a mai cautat si osul mijlociu de la degetul mic si l- a gasit. Cu masuratorile astea a zis ca riscul de Down si alte minuni este minim. Vio, spune-mi te rog la tine cum au iesit masuratorile astea ca mi-e greu sa caut in urma.
Analizele de sange le-am facut la Reghin (30 km de Tg-Mures), este orasul meu de bastina. Tocmai m-a sunat mama ca sunt gata si analizele de sange si le-a dus la ginecologul din Reghin si a zis ca sunt ok. O sa le vad si eu diseara si le trimit pe email la dr. meu din Mures.
AAAAAAA, era sa uit. Se vede la eco un "ciucurel" de 2 mm, spre disperarea mea. L-am intrebat pe gine daca a vazut vreodata "pasarica" de 2 mm si a zis ca da, si ca la varsta asta din pricina estrogenilor mei si clitorisul poate fi foarte mare si sa semene a putza. Asa ca nu-mi ramane decat sa ma resemnez ca poate si baietel, dar mai am dreptul sa sper si la fetita.
Fetele cu experienta, aveti vreo parere referitoare la "ciucurel"?
Ati mai avut careva situatia asta si sa iasa totusi fetita?

Va pup pe toate!

13+

Mony ce bine imi pare ca te ''vad''!
Ma bucur tare ca in sfarsit te-au lasat greturile!
Despre sexul lui bebe nu-ti face probleme ca inca nu e sigur ce se vede.Am aflat de la gineco ca uneori putza se confunda cu coccisul la varsta aceasta de sarcina.Mie la primul eco de la 11 saptamani mi-a zis ca e fata in proportie de 60%.Binenteles ca nu a contat pentru mine si stiu ca nu ma puteam baza pe acest raspuns.
Ce a contat a fost ca ecografic fatul arata ff bine.
Sa-ti dau si masuratorile CRL 59.9mmm si TN 2.1mm.Aici e problema ca se considera ca aceasta valoare ar fii undeva in zona gri.Os nazal prezent si toate celelalte in regula.
La cea dea 2 a eco la varsta de 12 saptamani mi s-a spus ca 95% e baiat ,chiar mi-a arata si mie putza.Aici am avut alte masuratori .
Os nazal=0.14 cm ,maxilar=0.79 cm ,translucenta nucala=0.16 cm(1.6mm deci mult mai mica ca si prima data) ,am vazut si o manuta care arata foarte normal.
Deci eu nu stiu ce sa cred si o umbra de indoiala am ,nu stiu daca stii ca mi-a iesit risc crescut la trisomia 13 ,drept urmare eu m-am hotarat sa fac amniocenteza desi mi-e foarte teama.

Deci felicitari pentru masuratorile foarte bune!

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mony_omv spune:

Citat:
citat din mesajul lui VIOIKA76

Citat:
citat din mesajul lui mony_omv

Buna ziua dragelor!

Mama da ce ne-am mai imnultit!
Felicitari noilor venite, si in special Mariei pentru vestile bune.
Eu am avut o saptamana mai grea, abia -abia am putut sa mai arunc cate un ochi pe la voi. Dar nu am mai putut sa citesc tot. Am vazut ca a fost si agitatie, si emotii, si suparari dar la final toata lumea a rasuflat cat de cat usurata.
fetelor, eu saptamana asta am cam scapat de greturi , doamne-ti multam!
Sambata am fost la eco si dr. a spus ca sunt foarte ok toate masuratorile. Se pare ca a prins si piticania putin elan ( iau de vreo 10 zile Femibion, nu stiu daca e coincidenta sau nu), insa este primul eco in care bebe e mai mare decat varsta calculata dupa UM.
TN (translucenta nucala ) a iesit 1.43, piramida nazala 2.63 si a mai cautat si osul mijlociu de la degetul mic si l- a gasit. Cu masuratorile astea a zis ca riscul de Down si alte minuni este minim. Vio, spune-mi te rog la tine cum au iesit masuratorile astea ca mi-e greu sa caut in urma.
Analizele de sange le-am facut la Reghin (30 km de Tg-Mures), este orasul meu de bastina. Tocmai m-a sunat mama ca sunt gata si analizele de sange si le-a dus la ginecologul din Reghin si a zis ca sunt ok. O sa le vad si eu diseara si le trimit pe email la dr. meu din Mures.
AAAAAAA, era sa uit. Se vede la eco un "ciucurel" de 2 mm, spre disperarea mea. L-am intrebat pe gine daca a vazut vreodata "pasarica" de 2 mm si a zis ca da, si ca la varsta asta din pricina estrogenilor mei si clitorisul poate fi foarte mare si sa semene a putza. Asa ca nu-mi ramane decat sa ma resemnez ca poate si baietel, dar mai am dreptul sa sper si la fetita.
Fetele cu experienta, aveti vreo parere referitoare la "ciucurel"?
Ati mai avut careva situatia asta si sa iasa totusi fetita?

Va pup pe toate!

13+

Mony ce bine imi pare ca te ''vad''!
Ma bucur tare ca in sfarsit te-au lasat greturile!
Despre sexul lui bebe nu-ti face probleme ca inca nu e sigur ce se vede.Am aflat de la gineco ca uneori putza se confunda cu coccisul la varsta aceasta de sarcina.Mie la primul eco de la 11 saptamani mi-a zis ca e fata in proportie de 60%.Binenteles ca nu a contat pentru mine si stiu ca nu ma puteam baza pe acest raspuns.
Ce a contat a fost ca ecografic fatul arata ff bine.
Sa-ti dau si masuratorile CRL 59.9mmm si TN 2.1mm.Aici e problema ca se considera ca aceasta valoare ar fii undeva in zona gri.Os nazal prezent si toate celelalte in regula.
La cea dea 2 a eco la varsta de 12 saptamani mi s-a spus ca 95% e baiat ,chiar mi-a arata si mie putza.Aici am avut alte masuratori .
Os nazal=0.14 cm ,maxilar=0.79 cm ,translucenta nucala=0.16 cm(1.6mm deci mult mai mica ca si prima data) ,am vazut si o manuta care arata foarte normal.
Deci eu nu stiu ce sa cred si o umbra de indoiala am ,nu stiu daca stii ca mi-a iesit risc crescut la trisomia 13 ,drept urmare eu m-am hotarat sa fac amniocenteza desi mi-e foarte teama.

Deci felicitari pentru masuratorile foarte bune!

si acum13+

Draga Vio, eu inca cred ca sunt doar statistici, dar daca asa ai decis impreuna cu medicul cu siguranta e singura varianta de a fi cu adevarat sigura. Cred ca si eu as proceda la fel, nu as putea sa stau sa ma intreb "Oare va fi bine sau nu?". Eu iti tin pumnii in continuare.

13+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Carmen1985

Am si eu o nedumerire...am fost la dr de fam sa-mi dea setul de analize si era doar asistenta care zice ca trebuie repetat rh ca se poate schimba... eu stiu de la prima sarcina ca e rh pozitiv ... e posibil sa mi se schimbe rh ?

Nu se poate schimba rh-ul.Posibil vrea sa vada negru pe alb ,scris undeva.Cred ca e bine sa-l mai repeti daca la prima sarcina s-a strecurat vreo greseala la laborator, ca s-a mai auzit.

si acum13+

Mergi la inceput

Deny te-ai intors de la eco?

Maria sa stii ca-ti tinem pumnii pentru maine si sa dea Domnul sa fie bine!

si acum13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

De-acord cu Vio, RH-ul nu se schimba sub nicio forma...poate-a fost asistenta putin ametita si s-a gandit la anticorpii anti grupa, dar i-a iesit porumbelul cu RH-ul

Mergi la inceput