Viatza in Germania si Elvetzia:-) - cap.82
Raspunsuri - Pagina 12
helbi spune:
Daniela, pe la subiectul cu ce cadouri cumparam copiilor erau (dar mai verifia, te rog, ca nu m-a interesat si nu m-am uitat f atent) libris si elefant,. Parca si la subiectul BF scriau fetele ceva linkuri pt carti. Daca accepta sau nu paypal, nu atiu.
XIO spune:
Mira, nu stiu cum este cu doctoratul, dar stiu ca rezidentiatul se poate echivala.Adica in Romania are o curricula cu niste stagii pe care trebuie sa se roteze.Daca isi face in Germania stagiile din curricula acestea se echivaleaza si astfel poate sa isi termine rezidentiatul in Romania si sa isi ia specialitatea acolo, si sa se intoarca la spitalul la care a facut stagiile.
Salariie pt rezidenti sunt de la 3400-3500 brut in sus.Cele mai mici sunt in est, la spital care sunt bisericesti.La asta se adauga garzile care sunt platite cu 24 de euro pe ora minimum (brut, si esti platit cu 65 si 80%).
Sa se intereseze cum e, a ar fi pacat sa piarda atati ani.Sau sa intrebe la Ärztekamer din landul in care este, ca se poate sa ii recunoasca anii din Romania si sa ia specialitatea cu un an mai tarziu sau chiar la timp.
Serban e fffff buna.
aschiutza spune:
Andreea multzam. M-am uitat pe siturile lor si din pacate libris cere numai carte de credit iar elefant pare sa nu livreze decit in Romania.
Am comandat pe librarie.net si in BlackFriday. Sunt curioasa daca ajung anul asta . Sunt dezamagita pt ca cica toate cartile erau in stoc cind am facut comanda. Pt ce naiba au nevoie de 2 luni ca sa trimita coletul, nu stiu .
osna spune:
dani imi poti spune aproximativ care este suma la care te ajunge transportul pt colet?
pe site-ul lor din pacate nu dau nici un fel de detalii si m-ar tenta o comanda de cateva carti la ei.
aschiutza spune:
Osna, e in functie de greutate. La 9 kg platesc 54, 21 lei (12 euro). La 6 kg am platit 16 euro (72,60 lei) . Logic ca in Romania!
Marcia03 spune:
Servus fetele
Nu stiu daca ati vazut actiunea asta :
Fii Mosh Craciun pt acesti copii!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175725&whichpage=1
Scrisorile sunt impresionante, mie mi-au dat lacrimile citindu-le.
Iar aici este o tombola, care ii ajuta tot pe acesti copilasi :
TOMBOLA Spiritul Craciunului
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175726&whichpage=1
Eu le cunosc personal pe 2 dintre fete (Alinuk+Gabby2011), pe restul doar virtual. Eu una donez bani pt actiunile organizate de ele, pt ca fizic nu am cum sa le ajut.
Vor mai organiza si o licitatie, cu multe obiecte donate de oameni inimosi.
O zi buna va doresc ! Si va multumesc in numele lor. Ele nu stiu ca postez aici, a fost ideaa mea.
cu drag
Mihaela
Miriluta spune:
Marcia multumesc pt informatie. Am sa vad si eu ce pot trimite de la copiii mei. De obicei dau tot la Kleiderkammer la biserica catolica, insa mai am sigur haine pt iarna si jucarii.
dyanira spune:
Ce calendare de Advent recomandati pt copii?Am vazut o gramada de modele in magazine si nu stiu de care sa cumpar pt baietelul meu
Ah si inca o intrebare pt gospodine: se gaseste mascarpone in magazin??Dar smantana fermentata ca cea de la noi???
Anduc spune:
Gasesti mascarpone la Rewe, Toom. Eu acolo am vazut. Smantana eu iau Creme Fraiche - Rewe, Aldi, Toom - si seamana cu cea de la noi. Mie imi place mult:)
angiuta spune:
Dyanira eu am luat un Adventskalender gol, din ala de umplut, cu sertare. O sa-i pun in fiecare zi cate ceva dulce in el.
Chiar ieri mi-a zis sotulica a auzit la radio ca cele umplute cu ciocolata majoritatea sunt periculoase pentru ca contin urme de petrol ce se datoreaza cartonului in care sunt impachetate. Cel putin asa au iesit la teste...
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 37+