concursuri, portofolii, chestii

concursuri, portofolii, chestii | Autor: buli

Link direct la acest mesaj

tot vad din ce in ce mai des ca "e important sa participe copilul la cat mai multe concursuri, conteaza la portofoliu".

ce e frate portofoliul asta?
cand anume conteaza, din ce moment tb sa facem dosar cu diplome?

M e in clasa a 3-a si nu merge decat la euclid, florica t. campan si cangurul.
invatatoarea a spus ca sunt de ajuns astea.

eu am mare incredere in ea, totusi ma deruteaza aceasta preocupare pentru portofolii.

va rog, luminati-ma si pe mine.
merci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

portofoliul educational e ceva nou prevazut in legea educatiei:
http://mate.info.ro/News.aspx?ID=598

inca nu se prea stie ce si cum cu el, din cate inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

merci!

din linkul asta vad ca are importanta pentru admiterea la liceu.

"La ce foloseste portofoliul educational?

Portofoliul educational este foarte important deoarece pe baza lui se realizeaza admiterea la liceu sau la scoala profesionala."
adica la admiterea la liceu se numara diplomele din scoala primara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Presupun ca vor conta cele din 5-9 ca astia micii, daca se pastreaza legea, vor trece la liceu intr-a 10-a. Pentru 0-4 vor conta ca exercitiu. Parerea mea.
Din punctul de vedere al invatatorilor, se pare ca pt unii conteaza f mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Bani sa ai sa participe copilu` la toate
Cat de aiurea.

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Subiectul concursuri s-a dezbatut recent si aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175058&nm=Concursuri-scolare

Ingrijorator mi se pare faptul ca se pun sub semnul intrebarii interesele din spatele organizarii acestor concursuri, corectitudinea modului in care sunt evaluate rezultatele.

Pana la urma, cat de mult conteaza diplomele acumulate in gimnaziu pt admiterea la liceu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_alx spune:

Nu cred ca rezultatele la concursurile din ciclul preprimar/primar au vreo legatura cu admiterea la liceu.
Fiecare cadru didactic are obligatia sa se perfectioneze, sa participe la simpozioane, concursuri sau cursuri.Toate acestea conteaza atunci cand va primi calificativul anual.
Mie mi se pare ok participarea la diverse concursuri.Acestea ii motiveaza pe copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Profesorii au si ei un portofoliu. Cine are cei mai multi premianti la concursuri primeste gradatie. Sau salariu de merit, care nu-i de lepadat caci e un salariu intreg suplimentar timp de 12 luni!

Doamne fereste sa iasa clasa cu rezultate un pic mai slabe decat clasele vecine! Adio salariu de merit. Copiii sunt mustruluiti de invatatoare, iar la prima sedinta parintii sunt criticati pentru dezinteres. Nu-s povesti, e realitatea din scolile cu coada sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Daca veti citi legea veti afla ca portofoliul este alcatuit din notele avute in clasele V-VIII (IX - cum o fi la momentul acela), notele de la evaluarea nationala din clasa a VI-a, notele la evaluarea din clasa a VIII-a (IX-a) si abia apoi diplomele.
Intrarea la liceu se va face 70% portofoliu si 30% admitere organizata de unitatea de invatamant. In portofolil asta cuantificabile sunt notele, nu diplomele, deci notele (clasele V-VIII, evaluare clasa a VI-a, respectiv a VIII-a) vor fi cele luate in considerare (asa cum se face si acum). Daca se intampla ca doi copii sa fie la egalitate pe ultimul loc (ceea ce este putin probabil, avand in vedere numarul de variabile) va conta portofoliul, adica diplomele.

Mie una ideea de a strange sute de diplome in speranta ca vei intra ultimul la un liceu nu-mi surade. Decat sa piarda copilul timpul la concursuri mai bine se pregateste si ia note mari la evaluarile nationale. Am constatat ca de fapt astea sunt cele mai importante.
Daca are inclinatii spre o anumita materie atunci se va evidentia cu siguranta la olimpiade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

o sa citesc cu atentie, insa chiar si diplomele de la 5-8 mi se par prea de tot.
pai ca sa "strangi" multe diplome tb sa mergi la multe concursuri, deci sa petreci multe weekenduri la scoala, ceea ce mi se pare incorect.
consider ca pt dezvoltare armonioasa sunt importante si iesirile cu familia, si zilele petrecute in natura sau la alte activitati.

si, da, ce spune daria nu e de neglijat.
ce se intampla cu familiile care au 2-3 copii si situatie materiala modesta?
de unde scot bani pt concursuri.

stiu, olimpiadele sunt gratuite.
pai atunci ar tb sa se tina seama doar de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Profesorii au si ei un portofoliu. Cine are cei mai multi premianti la concursuri primeste gradatie. Sau salariu de merit, care nu-i de lepadat caci e un salariu intreg suplimentar timp de 12 luni!

Aha ... de asta ne tot indemna invatatoarea "din toata inima" sa participe copii la concurs.

Mergi la inceput