Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (38)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_cls spune:

Alice, cum doarme Radu de cand l-ai intzarcat (fata de cum dormea inainte)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Anca_cls, din intrebarile tale reiese ca nu s-a intamplat nimic notabil in ultimele nopti... Pup fetele frumoase!
Amelia, esti adorabila...Sa nu regreti nimic pt ca relatia cu sotul tau isi va revenii, ai sa vezi. Dupa cum observi, cam toate trecem printr-o perioada de instrainare, ceea ce e normal cred. Ca sa nu mai vin si eu sa spun ca pot numara pe degete de cate ori am facut dragoste de cand avem copilul...
In ceea ce ma priveste, am avut un weekend de cosmar, cu o soacra in crize si nu vreau sa intru in prea multe detalii decat ca a spart bucata cu bucata un serviciu de masa trantindu-l pe gresie, apoi vasele de iena in care tocmai scosesem carnea de la gratar. Cioburile sareau in toate partile iar eu eram cu copilul in brate la doar cativa pasi... Am jurat ca e ultima oara cand calc pe acolo, nu-mi pot expune copilul in asemenea hal...M-am chinuit prea mult sa-l am si-l iubesc ca pe ochii din cap. Mi-am oferit ajutorul sa merg cu ea la psiholog (desi sunt convinsa ca e de psihiatru) si evident am fost refuzata pt ca niciun nebun nu recunoaste ca e nebun...De la ce s-a declansat criza? M-a rugat sa mai stau un an acasa cu copilul si i-am explicat frumos ca nu se poate, ca am optat , ca daca mai stau un an nu voi primi niciun ban. Ea zis ..." si ce daca" iar eu mi-am permis sa-i spun ca nu ne putem descurca doar cu salariul sotului care este mai mic chiar decat al meu de maternitate. Si a innebunit...ca-i jignesc baiatul, ca-i fac baiatul intretinut, ca n-am nimic in suflet, ma gandesc doar la bani, apoi...faza cu farfuriile. Judecati voi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_cls spune:

Da, Ileana, nimic notabil, din contra parca si mai rau dormim...

In legatura cu soacra ta ... e foarte deplasat ce face, foarte serios vorbesc, are neaparata nevoie sa discute cu un specialist. Asemenea manifestari sunt in afara sferei "normalului" mai ales ca motivul e ... Doamne fereste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Ileana, sotul tau nu era acolo? Socrul tau mai traieste? (Nu imi amintesc daca ai zis sau nu)
Anca, are nopti si nopti. Aseara s-a trezit la 5 (de la 9 jumate) a mancat si s-a mai trezit la 9. De obicei se trezeste de 2 ori/ noapte. Rar de tot mai des. Deci da, doarme mai bine. Dar nu stiu daca de la lapte prf sau ca s-a marit si mananca mai bine ziua... Habar n-am

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Da, socrul meu traieste, este o victima, ieri ne-a marturisit ca astfel de spectacole are din doua in doua zile...Si da, sotul meu era acolo, a trecut si el prin nenumarate stari...de la nervi la rugaminti sa mearga la medic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

'mna ziua!
multumim tuturor mamicilor de gandurile bune, e reconfortant!
Mihaela, tare-i rau cu alergiile-astea, chit ca sunt de sezon sau permanente.

Ileana, io n-am priceput de ce te-a "rugat" sa mai stai un an cu Tudor, ca din ce-am inteles nu ea e cea care va sta cu el. oricum, e clar ca n-o doare ca bebe a fost martor la iesirile ei (si chiar poate fi o trauma pt el!), percepand totul doar ca pe un atac la persoana ei. e trist ca unii parinti (ca si socrul lui Mady) ajung la o varsta fara intzelepciunea specifica omului trecut prin viata. de curiozitate insa, sotul tau era prin preajma? el ce parere are?

Anca, imi pare rau ca stati asa prost cu somnul :(. pot sa-ti spun doar ca se poate si mai rau: fata mea cea mare a dormit doar 3-4 ore/noapte incepand de la 5 luni jumate pana la 2 ani si 8 luni cand a-nceput gradinita! eram disperata, tulnica, ma lua groaza cand ma-ntorceam seara de la munca stiind ce ma asteapta (avea 1 an si 9 luni cand am inceput serviciul). eu sper insa ca Eva sa-si revina curand!

Lexi, felicitari pt bebelush biped!

Raluca, si mie-mi place! da' las' ca nici Ariana nu-i de colo!

Letitia, asa-i cu diferenta de varsta dintre copii! diferenta cealalta e ca tu ai pereche

Amelia, daca ai stii cat te-nteleg!! din multe puncte de vedere! nu'sh de ce simt io ca exista muulte asemanari intre noi 2

reviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

ileana - dar nu se poate asa ceva!!! multumesc domnului, noi avem o relatie foarte buna si cu parintii si cu socrii, insa ce povestiti voi acolo (tu, mady) ma inspaimanta si ma revolta in acelasi timp. pai cum se poate asa ceva? cand parintii/socrii trebuie sa se asigure ca au copiii tot ce la trebuie, ca nu-si fac probleme pentru bani si ca au tot confortul necesar la voi e invers... dar astia-s parinti? si la partea cu farfuriile deja nu mai merita nicio scuza. ma gandeam la depresie pre-menopauza, la alte asemenea, insa sa creezi stres intentionat cand e copilul de fata mi se pare deplasat. nu s-a speriat micutul? doamne, ce oameni!!!
si cand mai aud expresia "dar, ce, nu au mai crescut oamenii copii?" mi se ridica parul in cap. pai in ce conditii erau crescuti copiii inainte? cati tati au participat efectiv la cresterea copiilor sai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Olgutta, da, sotul era acolo, asa cum spuneam, a trecut si el prin toate starile, e foarte suparat si-l inteleg...e mama lui si daca ar fi o catea in sant. Realizeaza ca e un om bolnav si trebuie ajutata, dar din pacate nu stim cum...cu forta, e mai greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Scuze, Ileana, am vazut raspunsul dat Alicei dupa ce-am postat. eu, cateodata, percep iesiri de genu' asta ca pe niste crize ale batranetii impletite cu mici gelozii. si ca sa ma explic: in momentu' cand devin bunici pt prima data, parintii nostri realizeaza: 1) ca se-apropie incet dar sigur de sfarsitul vietii (aspect recunoscut de insasi soacra'mea dupa primul meu copil), si 2) ca din momentul ala, propriii lor copii si-au luat cumva mana si inima de pe ei, avand intr-adevar familiile lor, si nu-si mai pot permite sa primeasca atentia si rasfatul de pana atunci. crizele incep din momentul "capatuirii" copiilor, ca sa zic asa, dar ating paroxismul dupa primul nepot, si se manifesta oricand, oriunde, din orice fleac. nu'sh daca m-am facut inteleasa, dar eu le aseman (ca manifestare) cu tantrumurile copiilor de pana la 4 ani, atunci cand cer cu disperare atentie. eu chiar nu cred ca e vb de o dereglare neurologica, mai degraba un soi de depresie a batranetii, care nu cred insa ca va putea fi gestionata de catre un psiholog, cat de familie.
ce-as face eu?! o pauza in relatia mea si-a copilului cu ei/cu ea, sotul pastreze obiceiul vizitelor (saptamanale), cand sa discute calm dar transant problema familiei LUI, fara nervi si fara sa pomeneasca de doctori, psihologi etc.

eu am avut ceva probleme cu socru'meu, de alta factura insa: e alcoolic (ceea ce, iti jur, e mult mai naspa!). sotul meu a discutat cu parintii lui, a explicat ca pt familia LUI este traumatizant, nu ne-am vazut deloc niste luni bune, dar pb asa s-a rezolvat. evident, el bea in continuare, insa cand ne vedem nu pune gura pe mai mult de o bere si, da, mi-am si lasat copilul la ei in vacanta. nu spun ca e usor, nu trece de la sine, a durat vreo 3-4 ani ca sa ajungem la relatiile actuale.

numai bine si multa rabdare va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Offf Ileana prin ce treceti si voi. Eu am avut o perioada in care ma enerva soacra-mea, dar nu-i ziceam nimic, ii spuneam sotului si el trebuia sa rezolve cumva problemele, parca fost mai bine. Bine nu au fost pb asa grave, dar ti-am spus acum mi-am propus sa ignr multe si sa-mi urmaresc intersele, sunt profitoare stiu dar asta e.

Anca, nu ma pricep eu foarte tare ca Vlad nu a vrut sa suga, dar aceleasi treziri le avem si noi si diferenta e ca eu nu am sanul sa-l adorm, azi noapte m-am chinuit o ora si pana nu i-am facut lapte nu a adormit, mancase la 9 200ml iar la ora 2 a cerut iar lapte, asa ca gandeste-te bine daca vrei sa on intarci, poate fi mai greu fara.



Mergi la inceput