Burtici de mai-iunie 2013 (7)
Raspunsuri - Pagina 15
Hellie spune:
[quote]citat din mesajul lui mcoca
Eu de aseara sunt in wk, de aia sunt scupa la vedere :).
Vio ma bucur pentru eco buna. Si eu am citit ca Edwards se vede le eco.
Cu analize/teste etc. Parerea mea e sa nu le faci daca iti asumi riscul ca ceva sa nu fie ok. Eu nu imi asum acest risc, asa ca vreau sa fac tot ce se face.
Vicky si Printzesone
[quote]
Nici eu nu sunt atat de cerebrala ca sa imi asum vreun risc si am zis ca voi face tot ce imi va indica gine. In definitiv, gine e profesionista si a vazut/auzit/citit/invatat mai multe ca mine in domeniul ei si trebuie sa ma bazez pe ea.
Mi-a recomandat azi sa fac peste 6 saptamani bitestul si o sa il fac. Dar nu stiu cum sa imi fac programarea, ca am inteles ca trebuie facuta o ecografie plus teste de sange. Cum fac? Sun la medlife si el zic ca vreau bitest si ele stiu cum sa ma programeze sau sun si zic ca vreau alea de sange si dupa aia spun ca vreau nu stiu ce ecografie? Hmmm...sunt in dificultate. . Poate ma ajutati vpi, ca as vrea sa imi fac deja programarea ca astia sunt cam aglomerati.
Si mi-a mai spus gine ca peste 6 saptamani sa fac si morfologia de trimestrul 1. Asta e ceva total separat de ecografia din bitest, nu?
simcri spune:
Acum am citit celalalt mesaj scris de Maria, daca sacul a fost vazut in uter nu are cum fie suspicine de extrauterina decat in cazul in care nu sunt doi unul in uter si unul a ramas in trompa.
Trebuie facut beta hcg, si ar fi poate bine de stiut pe ce s-au bazat medicii cand au pus diagnosticul de sarcina oprita in evolutie, daca s-au axat doar pe activitatea cardiaca nu este cel mai concludent criteriu, poate sarcina este mai mica decat au prevazut calculele, asa ca poate ar fi mai indicat un pic de rabdare cam de o saptamana si inca o ecografie cel mai bine ar fi o ecografie transvaginala.
mrenescu spune:
Of, Mcoca si eu am atatea necunoscute ca nu mai stiu ce sa inteleg:
dr 1 a zis asa: ca s-a oprit de 3-4 zile si ca o vede in uter, ca se formase si fatul dar ca e clar oprita. Mi-a recomandat chiuretaj.
dr 2 a zis ca nu vede foarte bine ( cred ca eco era mai slab), ca nu reuseste sa identifice exact saculetul si ca se poate si resorbi complet deci n-ar fi de mirare ca nu-l gaseste si crede ca si dr 1 ca s-a oprit din evolutie. Dar dr 2 mi0a spus sa fac beta la urgenta. Ca daca beta e in scadere atunci clar s-a oprit. Daca beta e in crestere atunci trebuie cautat bebele si prin alte parti ca poate e etrauterina, ca ea nu e convinsa ca ce a vazut in uter e bebele. Si am primit rezultatul la beta si m-a terminat definitiv: 14219! ( corespunzator saptamanii 6-7 sau 7+). Sambata merg din nou la beta.Tot dr 2 mi-a zis ca simptomele de sarcina pot persista pentru ca hormonii de sarcina sunt produsi si o saptamana dupa ce sarcina s-a oprit din evolutie. POate asta e explicatia pentru nivelul mare al beta.
Am sunat-o pe dr 1 si i-am zis rezultatul la beta si a zis ca sa ma duc din nou la eco. Ce mai pot intelege din asta? Se indoieste de diagnosticul initial?
Hellie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mrenescu Of, Mcoca si eu am atatea necunoscute ca nu mai stiu ce sa inteleg: dr 1 a zis asa: ca s-a oprit de 3-4 zile si ca o vede in uter, ca se formase si fatul dar ca e clar oprita. Mi-a recomandat chiuretaj. dr 2 a zis ca nu vede foarte bine ( cred ca eco era mai slab), ca nu reuseste sa identifice exact saculetul si ca se poate si resorbi complet deci n-ar fi de mirare ca nu-l gaseste si crede ca si dr 1 ca s-a oprit din evolutie. Dar dr 2 mi0a spus sa fac beta la urgenta. Ca daca beta e in scadere atunci clar s-a oprit. Daca beta e in crestere atunci trebuie cautat bebele si prin alte parti ca poate e etrauterina, ca ea nu e convinsa ca ce a vazut in uter e bebele. Si am primit rezultatul la beta si m-a terminat definitiv: 14219! ( corespunzator saptamanii 6-7 sau 7+). Sambata merg din nou la beta.Tot dr 2 mi-a zis ca simptomele de sarcina pot persista pentru ca hormonii de sarcina sunt produsi si o saptamana dupa ce sarcina s-a oprit din evolutie. POate asta e explicatia pentru nivelul mare al beta. Am sunat-o pe dr 1 si i-am zis rezultatul la beta si a zis ca sa ma duc din nou la eco. Ce mai pot intelege din asta? Se indoieste de diagnosticul initial? |
Maria, rezultatul tau la beta e chiar ametitor...de bun! :)
Parerea mea, daca mai ai putere, du-te maine la inca o ecografie, la o alta clinica. Si ai grija sa fie 4 D neaparat. Stii ca eu am abonamentul ala la medlife si la ei ma duc. Si azi si saptamana trecuta cand am fost nu era foarte aglomerat la 4 d ...eu nu am avut programare si am intrat totusi. Am fost la Alma Georgescu...e de treaba si draguta. Precis daca ii spui problema ta o sa faca tot posibilul sa depisteze tot. La grivita o gasesti. Tipa asta, Alma, are program mai lung si in fiecare zi la medlife si cred ca de aia nu e atat de aglomerat la ea.
Dar astazi la eco, nu au depistat bataile inimii sau cum anume au zis ca e oprita in evolutie? Dupa masuratori? Cum...?
carmen333 spune:
Mrenescu, sa nu renunti! Chiar daca nu e sa fie, linge-ti ranile sufletesti, ia-ti timp, si mergi la control, sa vezi poate exista vreo cauza, poate mai trebuie sa faci vreun tratament. Stiu pe cineva care a pierdut 3 sarcini- de 3 stiu eu, si acum are bebe sanatos. Sotul i-a fost tare suportiv in cazul ei.
Ufff! Si pe mine m-a luat doctora ca trebuie sa fie o cauza ca n-am ramas pana acum, ca trebuie sa vada sa nu fie retard de crestere sau alte complicatii! Pai sa vada!
Vioika, linisteste-te draga, ca simte bebe! La fiecare cred ca functioneaza altceva pentru insomnii. Iti dau cateva idei: aeriseste cateva min camera, bea lapte caldut seara, neindulcit, nu mainca mult seara, apoi: asculta muzica linisttita, de ex clasica Bach, Grieg, Vivaldi la casti pana ti-e somn bine, vezi la TV niste imagini placute, unde nu se cearta nimeni si nu se fugaresc, apoi: joac-te cu copiii tai, sigur vor fi incantati- jocuri pasnice, ca nu ai voie gimnastica, invata-i sa deseneze, citeste-le poezii, povesti. Pe mine ma binedispun poeziile pentru copii si cum le zic ei asa stalcit cand sunt mici! Apoi, n-ai nicio sansa sa dormi noaptea intreaga, ca stiu cum sunt eu, merg si de 3 ori la baie. Lasa stresul, gandeste pozitiv, ca sa nu iasa bebe sanatos dar bosumflat si suparici! Vreau sa spun, impune-ti gandire pozitiva, ca ai pentru cine!
Ma streseaza al meu sot sa merg sa fac toate testele, ca sa nu plang pe urma! M-a disperat de fapt!
Mi-au iesit analizele, sunt neasteptat de bune. Am CMV doar IgG, fara IgM. Si cand ma gandesc ca era singura la care nu ma asteptam sa iasa pozitiva! Eu am 2 pisici maidaneze acasa si uite, nici urma de toxoplasma, Doamne ajuta! Le tin oricum in casa, le duc la veterinar imediat daca e nevoie, le ingrijim, le vaccinam.
TSH 1,.. adica normal, dar mie mi-e frig mult mai repede decat sotului!
Am racit, am un guturai zdravan, am stat in frig si ploaie! Ma incapatanez sa nu iau decat miere, limonada calda, supe si deocamdata nu m-a rapus.
Doina, sa nu iei calciu, chair daca ti-a iesit analiza scazuta; avem voie doar vitamine speciale de sarcina.
Fetele cu leucocite in urina si fara infectie urinara, cata vreme nu e febra, beti apa destula si aveti grija cu igiena. Eu folosesc servetele umede si nu din cele ieftine, nu cu alcool, am la mine chiar si la serviciu, folosesc macar 1 data pe zi si neaparat dupa scaun; inainte nu eram asa, dar mai bine ma pazesc.
Elyana, ce sa spun, decat FELICITARI! Esti de 2 ori mai ingrijorata, dar iti doresc si fericire la dublu!
Azi am avut iar greata dar usoara, si am ajuns la 11 saptamani!
In rest, ma ingras cu spor. Ma bucur ca nu vars, ca pot merge la serviciu, poftesc bunatati si nu ma mai uit la cantitate- precis or sa ma certe la gineco!
Va pup, noapte buna!
ankylya spune:
buna seara fetelor
Elyana felicitari pentru dublu
Cosmy bine ai venit felicitari pentri bebe sarcina usoara si bebe sanatos
Hellie felicitari pentru inimioara
maria imi pare tare rau:((( si eu suny de parere sa te mai duci si in alta parte ca sigur dr1 nu este sigur de diagnosticul pus.te pwp
sorinacicosbine ai venit si sarcina usoara
Eu aunt bine cat de cat nu ma plang am ceva dureri de burtica am mancat la pranz salata si cred ca nu prea mi-a priit am incercat sa mananc iar fripturica si nu am putut offf si eu care eram o carnivora inraita.
sambata am o nunta si tot stau si ma gandesc cum o sa rezist, ca stau prost tare cu odihna cred ca la 10 o sa adorm cu capul pe masa ca nu o sa ma mai zbengui cum faceam eu de obicei toata noaptea stateam jos doar cand se manca... eu nu asi fi stat nici atunci dar nu puteam dansa de una sungura:)).
va pupacesc si noapte buna
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. 7+
VIOIKA76 spune:
Maria chiar e mare beta ta!
Asta ma face sa ma gandesc si la posibilitatea ca sarcina sa fie totusi mai mica si din cauza asta sa nu se depisteze activitate cardiaca.
Nu vreau sa-ti faci sperante in van ,dar poate ai putea sa mai faci totusi o eco sa fii lamurita intr-un fel.
Nu pricep cum de ti-au pus suspiciunea de extrauterina daca saculetul e in uter.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum12+
Miche spune:
Buna dimineata
merenescu, imi pare tare rau pentru tistetea ta
Mai asteapta pana luni,si refa echograful, se mai intampla miracole !
Elyana , o dedicatie pentru tine www.youtube.com/watch?v=_JmA2ClUvUY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=_JmA2ClUvUY
Vioika , eu zic ca vestile tale sunt bune, trebuie doar sa ai multa grija de tine dar cred ca stii deja ce trebuie facut.
Si mie mi-e teama de amnio de care n-am cum sa scap (mai degraba de procedura decat de rezultat). Incearca sa gasesti cel mai bun dr care e la curent cu toate noutatile astea medicale , am citit de bine despre dr Albu . Mai cautam, ca si eu sunt interesata.
Miche 11+ si
Darius (26.11.2004)
VIOIKA76 spune:
Despre medicii care fac amnio eu am gasit de bine despre Silviu Predoi si dr.Albu de care mentionai si tu Miche.
La reusita acestei punctii cantareste mult de tot experienta si priceperea medicului.Eu nu vreau sa risc nimic si sa reduc la 0 daca s-ar putea riscul de avort.
O sa ma duc la cel mai bun pe acest domeniu cat despre banii pentru amnio,da-i incolo ,macar sa stiu ca i-am cheltuit degeaba.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum12+
Miche spune:
e din 2010 , dar interesant si incurajator
http://ozzy.ro/2010/05/amniocenteza-din-rai-in-iad-si-inapoi-la-lumina/
Miche 10+ si
Darius (26.11.2004)