Veronica Bereanda- Nicolae Iorga
Raspunsuri - Pagina 12
ina.click spune:
stai putin, cum ma obliga?
si daca nu merg la concursuri, ce?
nu mai promoveaza cls a 5a?
nu sunt sarcastica, incerc in mod sincer sa inteleg consecintele unei decizii pe care am luat-o pentru viitor pt copilul meu. Cum il poate afecta neparticiparea la concursuri scolare?
De cate ori deschid fereastra...
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Astia care triseaza sunt minoritari dar, prin faptul ca nu sunt sanctionati in niciun fel, arunca o pata pe intregul concurs. Cei care obtin pe merit si pe munca rezultate foarte bune se pierd in marea de punctaje de medalii. Si nu e corect. Au scos olimpiadele de la clasa a patra pe motiv de stres pentru copii, dar concursurile pe bani, discriminatorii pentru unii copii, le lasa. Nu sunt asigurate conditii egale pentru toti, nici corectari uniforme. Cine raspunde in privinta corectitudinii punctajelor? Ca asa oricine are chef tranteste un concurs, face o culegere, convinge niste invatatori si gata. |
Lory tu imi aduci aminte de mine cand era cupilul in clasa a treia, a patra Si din acest motiv te si inteleg si imi esti tare draga.
Mai ai doar anul acesta sa te enerveze atat de tare situatia ( mama de copil cu drag de carte, istet si care ajunge la performante, plutind alaturi de cei cu rezultate "ajutate").
Eu am scapat mai repede ca al meu a prins olimpiadele de la clasa a patra si atunci a fost foarte vizibil cine era pe puteri proprii si cine nu
Din a cincea se schimba situatia. In primul rand apar olimpiadele si cine e pasionat participa si obtine rezultate. Mai apar si o serie de concursuri gen olimpiade interdisciplinare facute de minister ( gratuite) unde iar sita se cerne. Plus minus poezie este unul dintre ele si e o olimpiada dificila.
Concursurile gen Euclid/Arhimede si chiar evaluarile in educatie sunt muult mai dificile si se numara pe degete rezultatele maxime chiar la nivel de municipiu, exclus in scoli sa mai ploua cu 100 de puncte.
Toate acestea corelate dau posibilitatea copilului sa isi formeze o parere obiectiva de cat de bine sau mai putin bine este pregatit.
Si copilul incepand cu clasa a sasea, a saptea, va selecta cu multa atentie, in functie de interesul/pasiunile lui la ce vrea sa participe.
Cel putin al meu a facut-o. Si a facut-o foarte obiectiv si cu multe puncte de vedere extrem de interesante pentru mine, ca parinte. S-a dovedit ca ei ca si participanti pot observa lucruri ce noua ca observatori ne scapa. Inclusiv varianta de materie depasita ca si programa ( chiar de performanta, la olimpiade) si multe alte "nimicuri".
buli spune:
am deschis subiect separat despre concursuri.
nu vreti sa ne lamurim acolo impreuna?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175408&nm=concursuri-portofolii-chestii
Germina spune:
Maine, 03.11.2012, la ora 13:00, pe RTV ( Romania Tv), dr. pshihiatru Gabriel Diaconu o sa fie prezent la o dezbatere pe marginea cazului Iorga. Se pare ca va fi de fata si un reprezentant al inspectoratului. Se poate urmari si pe net, live.
loryi1974 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Lory tu imi aduci aminte de mine cand era cupilul in clasa a treia, a patra Si din acest motiv te si inteleg si imi esti tare draga. Mai ai doar anul acesta sa te enerveze atat de tare situatia ( mama de copil cu drag de carte, istet si care ajunge la performante, plutind alaturi de cei cu rezultate "ajutate"). Eu am scapat mai repede ca al meu a prins olimpiadele de la clasa a patra si atunci a fost foarte vizibil cine era pe puteri proprii si cine nu Din a cincea se schimba situatia. In primul rand apar olimpiadele si cine e pasionat participa si obtine rezultate. Mai apar si o serie de concursuri gen olimpiade interdisciplinare facute de minister ( gratuite) unde iar sita se cerne. Plus minus poezie este unul dintre ele si e o olimpiada dificila. Concursurile gen Euclid/Arhimede si chiar evaluarile in educatie sunt muult mai dificile si se numara pe degete rezultatele maxime chiar la nivel de municipiu, exclus in scoli sa mai ploua cu 100 de puncte. Toate acestea corelate dau posibilitatea copilului sa isi formeze o parere obiectiva de cat de bine sau mai putin bine este pregatit. Si copilul incepand cu clasa a sasea, a saptea, va selecta cu multa atentie, in functie de interesul/pasiunile lui la ce vrea sa participe. Cel putin al meu a facut-o. Si a facut-o foarte obiectiv si cu multe puncte de vedere extrem de interesante pentru mine, ca parinte. S-a dovedit ca ei ca si participanti pot observa lucruri ce noua ca observatori ne scapa. Inclusiv varianta de materie depasita ca si programa ( chiar de performanta, la olimpiade) si multe alte "nimicuri". |
Abia astept clasa a cincea. M-am saturat de "performantele" unora. :))
capcaunul spune:
A ramas ca-n gara. Intr-o gara romaneasca.
Pe cat de coerenti si exacti au fost reprezentanta parintilor si psihiatrul, pe atat de scladati in vorbarie s-au dovedit directorul Liceului Iorga si mai ales vesnica Abramburica. Care cu stilul ei inconfundabil se tot agita sa bage mizeria sub pres, ca sa vedem, sa analizam, sa nu ne antepronuntam, nu se poate s-aruncam la cos zeci de ani de performante (care performante???), ca se rezolva, bla bla bla.
Abrambureala si atat. N-a miscat ea un deget macar impotriva plagiatului dovedit si recunoscut in toata lumea, doar nu va-nchipuiti ca se va poticni de niste parinti acolo ...
ina.click spune:
Capcaune, imi rezumi si mie ce fu pe la emisiunea aia ca nu dau de inregistrare nicaieri.
De cate ori deschid fereastra...
capcaunul spune:
Rezumatul e:
- dupa vacanta copiii se reintalnesc cu multiubita si stimata invatatoare;
- la indicatia Abramburicai directorul o va trimite pe consilierul psihologic al scolii sa stea in clasa sa asiste la ore, cica pana se definitiveaza ancheta;
- Abramburica ne-a asigurat ca ancheta va dura zile, nu ani;
- si ca se vor lua masurile juste [limbaj de lemn];
- directorul a sustinut ca parintii au venit cu rugamintea mutarii din clasa/scoala, nicidecum ca el le-ar fi spus nemultumitilor sa se mute;
- Abramburica a trecut la replici subversive, sugerand ca psihiatrul e subiectiv pentru ca a fost angajat pe bani de catre reclamanti; acesta a replicat ca-si face treaba pro bono, la fel ca si avocatul;
- Abramburica a parasit emisiunea, scuzandu-se ca are treaba;
- directorul a plusat precizand ca reintalnirea cu invatatoarea va fi supravegheata audio/video;
capcaunul spune:
Ah, era sa uit.
Cineva a precizat ca vreo doua sute (!!!) de elevi s-au transferat de-a lungul catorva zeci de ani de la aceasta invatatoare si se intreba daca actualul director stie asta si ce parere are. S-a pierdut insa firul asta (extrem de relevant) in abrambureala discutiei.
ina.click spune:
Ce magari!!!
Va asigur ca atat avocatul cat si Gabriel Diaconu reprezeinta parintii pro-bono. Au raspuns amandoi solicitarilor de consiliere gratuita, facute atat aici cat si pe alte mijloace care au fost mai la indemana - mail, FB, blog.
Daca primesc aprobarea lor, am sa public raspunsul afirmativ / oferta d ajutor.
Nu toti ne urnim doar pentru bani!
Vai, ce jignitor.
De cate ori deschid fereastra...