Piersicute de iulie august (8)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Neata... Ma doare o parte de cap. Multumim Kimmy de cafea . Parca sunt nauca. Laura, insanatosire lui Andrei.Kimmy, eu sunt Cercel Claudia pe facebook si am o poza cu Tudor cu sapca albastra. Poate ma gasesti asa, daca nu spune-mi cum esti tu, ptr a te cauta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Ada ai PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

fetelor, bb-ii mei al 2 luni au facut infanrix. acum, pt 4 luni, dr de familie vrea sa comandam pentaxim. eu stiam ca daca s-a inceput cu un vaccin (infanrx in cazul meu), e bine sa se continue cu acelasi si mai tarziu (la 4 luni in cazul nostru). gresc eu oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

clayhanger, acum marc este mai mare decat eric cu 250 grame, dar am avut o perioada cand a fost mai mare cu 400 grame. oricum, s-au lungit f mult amandoi, nu prea mai incap in toate hainele .
ada, acum eric este mai bine, dar parca nu i-a trecut de tot. bine macar ca nu are febra.
laura, imi pare rau ca bb e bolnavior. adevarul e ca eu nu mai stiu cum e mai bine sa ii imbrac. inainte sa faca eric laringita, i-am scos afara pe ploaie (cu acoperitoare de ploaie pe carut, evident), dar cred ca i-am imbracat cam subtire pt vremea ploioasa. azi cica vor fi maxim 14 grade la tm si habar nu am cum sa ii imbrac .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Buna fetelor.
Balanta si eu stiu acelasi lucru daca ai inceput schema de vaccinare cu un anume tip de vaccin continui cu el, cel putin noi asa am procedat. In ce priveste introducerea alimentelor se se face treptat de la cateva lingurite pana la o masa completa. Dupa ele, se da laptele scazand corespunzator cantitatea.

Porumbita multa sanatate si tie si baietilor, trebuie sa fie tare greu.

Rocsy inteleg prin ce ai trecut si noi am patit-o again. Ana a facut o urticarie urata de duminica, ieri iar am ajuns la dr. In plus am luat si eu raceala de la ea, combinat cu stari de greata si altele, deja nu mai suport gradinita de fiecare data ma intreb ce balaur mai aduce cea mica

Laura multa sanatate lui Andrei.

Fleur ca sa iti inveselesti ziua. Eu pana la -10 grade C am socs-o pe Ana, doar sa nu bata vantul prea tare. Pana la 8/9 luni eu am folosit numai cereale si biscuiti fara gluten.

Muraturica sa va traiasca mica crestina, sa creasca cu iubirea lui Dumnezeu.


Kimmy spor la treaba, nu poti chema pe cineva sa te ajute? Incearca cu un diluant ca sa scoti petele de lavabila mai repede, dar ar fi bine sa nu fie copii prin preajma.

Eu am avut doua nopti mai linistite, Siviu s-a trezit doar o data pe noapte pe la 2/3 sa manance, apoi trezirea finala pe la 6,30/7, iar Ana nu s-a mai trezit deloc, in schimb eu ma trezesc de doua trei ori sa ii verific.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Ieri cand am fost la dr. am intrebat-o si de diversificare, ce recomanda, de la ce varsta. La Ana eu am inceput de la 4,5 luni, ea fiind pe alimentatie mixta. Mi-a spus, ca nu este de acord intrutotul cu scoala americana care recomanda diversificarea de la 6 luni. spunea ca prefera ca de la 4,5 luni sa i se dea copilului cateva lingurite de suc de morcov, combinat apoi cu cel de mere sau portocale pana pe la 5 luni pentru a asigura necesarul de vitamine pe cale naturala si nu prin suplimente (pana se ajunge la 30 ml) Ex. vitamina C pt. cresterea imunitatii impotriva racelii, ar trebui obtinuta din fructe nu prin supliment. Dupa 5 luni ea recomanda trecerea la supita de legume. mai avem timp sa ne gandim si sa luam o decizie.

Ieri, Silviu a facut 3 luni, bilantul 62 cm, 5800 kg, ne intoarcem de pe o parte pe alta, rade non stop daca se vorbeste cu el, tine pentru scurt timp un obiect in mana daca i-l pui in manuta.
Nu mai tin minte cine a scris de ideea cu baloanele de heliu legate de manuta dar ii multumesc, Silviu s-a distrat copios cu el. O sa pun un filmulet sa vedeti si voi.

Intreba cineva daca folosim vreo crema pe vreme rece. La Silviu la recomandarea dr. folosesc trixera de la avene, la Ana am intrebuintat cold creme de la mustela.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

salutare si de la noi.suntem bine. eu cam mucioasa-sper sa nu ia si bb.

legat de diversificare- noi fiind doar cu LP-dr ne-a spus ca de la 4 luni incepem cu spa de legume.sa n-o obisnuim cu dulcele...eu un imi prind urechile.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Balanta: a luat extrem de bine Eric in greutate, 4 kg in 4 luni... Noi sigur nu o sa luam atat, abia avem 6020, si a fost mai mare ca el la nastere, 2880. Se pare ca intr-adevar cei alaptati exclusiv iau mai putin in greutate. Despre vaccin, noi continuam cu Infarix si la 4 luni, l-am primit deja de la medicul de familie.

Clay: am luat si eu cartea The wonder weeks dar sub forma de aplicatie pe Iphone si ma documentez acolo. Noi suntem acum in sapt 13-14. Apropo de weight chart, i-am facut si eu lui Grace, si am constatat ca desi a pornit sub linia medie, la 3 luni a recuperat si era chiar pe ea, acum la 3 luni jumate, iar a trecut putin mai jos

Fleur: tocmai a facut Grace 1 an de existenta, pt ca a fost conceputa pe 5-6 nov anul trecut. Eu abia in decembrie am aflat, la 6 saptamani.

Ada: am uitat sa iti zic ca e frumusel rau Tudor, cred ca umbla fetele dupa el deja. El chiar iti seamana, iar Nectarel tatalui.

Kimmy: cred intr-adevar ca ieri a fost prea cald pt geaca groasa, ai intuit bine sa o deschei. Eu i-am dat un hanorac cu fermoar, din bumbac de-ala gros si pufos inauntru.

Michelle multumim de linkuri. Cand se refera lumea la diversificarea cu cereale, sub ce forma sunt acestea si cum se administreaza? La biberon in LM,sau cu lingurita? Si de unde se cumpara? Eu asa as vrea sa incep pt ca a mea are nevoie sa ia in greutate.

Pe noi iar ne-a trezit azi noapte pe la 4 pt ca facuse kk si se smiorcaia sa o schimb, apoi am pus-o la san ca altfel nu adormea.
La 16 mergem la dermatolog amandoua, eu pt niste alunite care se cam maresc, iar pe ea o duc pt ca face niste cruste galbui si cam grase la sprancene, banuiesc o dermatita seboreica, sa vad ce ne zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

fetelor socrul va intra maine dimineata in operatie; nu il mai pot tine stabil pana sapt viitoare!

ne rugam sa fie ok!

si dupa promit sa fiu mai activa si la subict

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ca tot vb de diversificare

acum 3 ani cand am fac ut o pe a celui mare am asteptat sa faca 6 luni

pediatra lui a zis ca nu incepem incainte ca bb sa stea in fund ca diversificarea sa o faci cu lingurita nu sa ii dai in biberon

biberonul sa ramna pt lapte
si apa i am dat o in canuta cu cioc

sa asocieze doar laptele cu biberon si lingur acu mancare/cana cu cioc cu apa

am inceput cu piureuri de legume, apoi fructe/cereale de bbii
dc incepi la 6 luni e un pic mai rapida diverisificarea ca atunci cand incepi la 4.5

eu nu sunt de acord cu supele, e zeama chioara care nu prea tine de mancare
piureuile sunt oricum ff fine si subtiri da macar sunt consistente

stiu ca in SUA/Canada se incepe cu cerelalele de bbi (astea se dizolva in lapte/iaurt) apoi legume

fructele sunt ultimele introduse pt ca:
- multe sunt dulci si apoi bbii refuza legumele
- nu sunt asa satioase sa inlocuiasca o masa de lapte inca

ref la gluten
eu i-am dat fara gluten pana pe la 10 luni (si cerealele si biscuitii)

Mergi la inceput