Burtici de mai-iunie 2013 (6)
Raspunsuri - Pagina 7
VIOIKA76 spune:
Din pacate testul l-am facut cu bani si costa ceva ,590 ron si in plus nu mai are relevanta ca eu deja am implinit deja 12 saptamani iar ca sa repet testul trebuie sa fac din nou sange+eco si nu cred ca-mi scade riscul cu ceva.Ei calculeaza acest risc si in functie de varsta ,kg ,apartenenta etnica + eco care se poate face doar pana la aceasta varsta a sarcinii ,dupa nu mai se pot masura nu stiu ce chestii la gatul lui bebe ,ca incepe sa devina mobil sau ceva de genul.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum12+
paulinio spune:
Eu le consider pe astea statistici.
Atata timp cat am auzit ambele variante: copii cu analize super si totusi nascuti cu SD... si copii cu analize varza si nascuti sanatosi... n-am incredere in ele.
Si intradevar sistemul este sa te incurajeze sa le faci pe toate... mai ales cand ai depasit 30 ani.
Eu nu fac nici dublu test nici triplu test. La prima sarcina am ratat dublu test si am facut doar triplu, care a iesit ok. Acum nu mai fac nimic. E o decizie personala... ca si vaccinarea/nevaccinarea.
Stiu ca nu mai ai rabdare... Dar nu e mai bine sa astepti triplu test si apoi sa faci amio? Stiu ca e o sarcina ff dorita si e pacat sa risti ptr asta... Faci cum iti spune inima :)
Poate ca daca mai astepti cateva saptamani riscul la amino e mai mic? (zic si eu...)
mrenescu spune:
Vio,
Ai incredere ca va fi bine. Ok, va trebui sa faci amnio ca sa nu stai cu frica pana la sfarsitul sarcinii. Riscurile de la amnio le stim cu toatele dar e un pas important in primul rand pentru psihicul tau ( si al lui tati, de ce nu). Stiu un cuplu caruia i-a iesit dublul test anapoda si medicul lor le-a recomandat avortul "pentru ca el nu aduce pe lume legume!".
Ghici ce: baietelul lor e perfect sanatos, nascut la termen, frumusel foc si e bucuria parintilor. Eu l-as fi impuscat pe dr respectiv. Au facut amnio pentru ca nu mai puteau dormi linistiti si amnio le-a confirmat ca vor avea un bebe sanatos.
Stiu alt caz al unei tipe careia i-a iesit risc foarte mare de SD. Si are o fetita sanatoasa si frumoasa. Riscul e calculat statistic iar statistica poate contine erori.
Asa ca te rog eu, ai incredere ca va fi bine. Sunt alaturi de tine
6+
VIOIKA76 spune:
Triplu test nu-l fac ,pentru ca daca imi iese rau nu face decat sa ma impinga catre amnio iar daca iese bine tot in incertitudine o sa stau pana la nastere ,gandindu-ma care a fost sau nu corect.
paulinio ai toata admiratia mea ,eu nu pot sa stau cu frica in san.
Amnio o sa fac imediat ce medicul imi recomanda ,din cate stiu, se face incepand cu saptamana 16 ,eu mai am timp,pana atunci.Timp sa stau cu grija
O sa o fac in momentul cel mai propice ,sa nu pun sarcina in pericol.
Am primit o informatie de la medicul de fam .Mi-a zis ca la Filantropia se fac si amnio gratuit ,atfel in alta parte se plateste ,cam 2000 .
Tot la Filantropia se fac si ecografii morfo gratuite daca te duci cu trimitere de la med de fam.Eu nu am asigurare la CAS si nu am putut sa fac eco morfologica dar pentru amnio nu-ti trebuie nici asigurare.
Deci fetele cu sarcina mica puteti sa faceti inca o morfologie gratis daca vreti, la Filantropia ,daca aveti carte de munca si trimitere de la med de fam.Numai ca trebuie programare din timp.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum12+
DenyAnd spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Miche Bag de seama ca analizele astea , statistice si fara siguranta 100 % mai mult ne zapacesc... :( VIOIKA, ieri am aflat de cineva care in cida tuturor testelor si amiocentezei care prevesteau ce e mai rau, o mamica s-a incapatanat si a facut o minunatie de copil (ce acum are 2 ani ) si e perfect sanatos. Cred ca trebuie sa avem rabdare si incredere... |
Si eu am o cunoscuta care a nascut la 42 de ani, primul copil, perfect sanatos. In timpul sarcinii i-au tot zis ca are procentul mare de SD.
Era disperata, nu mai stia ce sa faca, plangea zilnic. Noroc de sotul ei care niciodata nu si-a pierdut credinta in DD si stia ca copilul este sanatos. Si asa si este, e o minune de copil, cum v-am mai scris, perfect sanatos.
Vioika, stai linistita si ai credinta ca totul e bine, DD iti daruieste si al treilea copilas sanatos tun, cu atat mai mult, el a venit pe neasteptate, deci cand a vrut DD.
Cand vad ca baga in disperari testele asta statistice, eu nici nu le-as mai face. Nu vad care e rostul?? Sa ma streseze si sa stresez si pe bebe si apoi aflu ca a fost alarma falsa. Eu sunt fff panicoasa de felul meu. Al meu sot cate a auzit, ca testele astea nu fac altceva decat sa te faca sa cheltui bani aiurea sa nu mai zic si ca te sperie degeaba. Pt ce? Doar statistica? Pt placerea doctorilor care fac cercetari in medicina?
Bine zic fetele.
Pe al meu deja il vad ca nici nu ma lasa sa fac testele alea. Poate doar morfo unde sa se vada daca bebe are tot ce trebuie si atat. Om ajunge si om vedea.
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
9+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
paulinio spune:
O sa fac morfo de trimestul II (21-22 saptmamani, parca)
E frumoasa si foarte emotionanta, atunci parca faci prima data cunostinta cu bebele. Am niste imagini foarte frumoase de la morfologia asta din prima sarcina.
Of Vio... pana atunci mai ai timp de gandire... eu cred ca gadul pun si gandirea pozitiva aduc si lucruri bune. Hai, fii mai obtimista.
Sigur sigur rezultatul e iesit datorita varstei... hai sa o luam asa: ce e dublul test? arata in anumite conditii care e probabilitatea de SD. Au fost conditiile aceleasi? Chiar tu ai spus ca fiecare sarcina e altfel... HAi, un gand bun si o rugaciune sunt bine venite. Sunt convinsa ca va fi bine... convinge-te si tu... trebuie sa gasesti aceasta putere pentru ca mai e destul pana la 16 saptamani (sau cand va fi "optim" pentru amnio)
mrenescu spune:
Vio,
Ma mananca in domnul fund, asa ca am mai cautat informatii. Uite ce am gasit:
"Trisomia 13 este o boala cromozomiala rara. Prevalenta sa este estimata la 1 la 5000 de nasteri."
Pai cum Dumnezeu au determinat oamenii aia risc de 1/98?
Si stii ce? Eu sunt sigura ca nu veti fi tocmai voi cazul ala de 1 la 5000! Am decretat!
6+
Miche spune:
Tare n-as mai face nici eu nici o analiza...
Mai ales dupa rezultatul la toxo , inexplicabila , pt ca nu am pisici si nici contact cu ele n-am avut..
Dar am incredere mare in doctorita mea, si voi face strict ce-mi spune ea . Varsta nu-mi permite sa nu fac analize, dar nici n-am de gand sa renunt usor
Miche 10+ si
Darius (26.11.2004)
flafi spune:
Vio, in primul rand testul trebuie corelat cu eco morfologica. in al doilea rand e un test statistic- fac pariu cu tine pe ce vrei tu ca te-a scazut si varsta. 3. unde l-ai facut? e foarte scump!!!! e 350 la matei basarab.
12+
doina_1984 spune:
Vio, suntem alaturi de tine cu siguranta rezultatul este gresit. am auzit ca a existat o perioada in Cta in care toate testele ieseau proaste tocmai pentru a se merge mai departe cu investigatiile. tu incearca sa te concentrezi pe copii si nu te mai gandi. [Flo]
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 8s+