Burtici de mai-iunie 2013 (6)
Raspunsuri - Pagina 8
flafi spune:
fix ce a zis doinita! exista multe laboratoare care fac testele prost din diverse motive, nu intru in detalii. sunt multe laboratoare care nu fac de fapt analizele, se uita in ochii tai si zic- "pare sanatos sau nu"
12+
Elyana spune:
VIO imi pare atat de rau pt nelinistea pe care o resimti, insa gandeste-te ca cel mai probabil gradul asta ridicat se datoreaza in mare parte varstei din statistica lor, nu din cauza analizelor sau altceva. Cu aceleasi date daca aveai <30 sigur nu te speriau asa rau
Multa noroc la amnio! stai linistita, ai nascut 2 copii sanatosi, nu s-a schimbat nimic, doar varsta, de ce sa te bage in sperieti o statistica?
mcoca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Miche Tare n-as mai face nici eu nici o analiza... Mai ales dupa rezultatul la toxo , inexplicabila , pt ca nu am pisici si nici contact cu ele n-am avut.. |
Toxo nu se ia numai de la pisici. Se mai poate lua si d ela carnea infestata si insuficient gatita saud e la legumele/fructele prost spalate. Atentie f mare deci.
Vicky si Printzesone
VIOIKA76 spune:
Fetele testul este corelat cu eco .Stiti ca l-am facut in aceeasi zi cu eco.Gineco meu a vorbit cu dna ecografist si i-a spus ca be baza masuratorilor de la eco + markerii de sange +statistica s-a calculat acest risc.
Testul l-am facut la Promed ,acolo unde m-a trimis gineco ,eu nu am avut in sarcinile anterioare experienta cu testele astea.Si mie mi s-a parut foarte scump.
Stiti care este ironia ? Ca la trisomia 21(sindrom Down) mi-a iesit ceva de genul >riscul general, ca sa zic asa, este 1/182 iar eu am 1/665.Deci aici sunt departe rau.
Va multumesc pentru sustinere !
Stiu ca si voi sunteti alaturi de mine ,si eu si sotul speram sa fie doar o alarma falsa.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum12+
Miche spune:
Viky , stiu ca ai dreptate, dar sunt in faza de negare...
eu stiu ca spal foarte bine almentele..
Tocmai am citit asta http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/toxoplasmoza#Cauze
Eu am o mica gradina ce o credeam bio , dar gandind bine imi amintesc ca vecinul are o pisica care imi mai vizita gradina. Daca se dovedeste ca toxo asta imi afecteaza sarcina, prind pisica si o fac bucati !!
EDIT: nu mi se pemite linkul... mai incerc odataacest topic este si pe site-ul Desprecopii/toxoplasmoza#Cauze
Miche 10+ si
Darius (26.11.2004)
Ele spune:
fetelor ma primiti si pe mine?? ca deocamdata sunt "a nimanui"pana mai apare un rand de viitoare burtici.
am avut UM pe 30 septembrie.
Am facut deja doua teste ca muream de curiozitate si surpriza mare a fost sa iasa pozitive (slab pozitive).M-am bucurat maxim ca ne-a iesit si din prima luna.
Mai am o fetita ce a facut 8 ani pe 26 octombrie , am fost colega la prima odisee cu Miche( Ma bucur sa te revad )
Deci la mine, nu poate fi vorbi de medic ca e prea devreme deci stau cuminte. Ma dor ovarele si burta putin jos. E normal?? (am uitat tot de acum 8 ani )
Elena & Denisa
duduta190578 spune:
Elyana, ma bucur pt vestile bune!
Ele,bine ai venit,iti dorim sarcina usoara si bebe sanatos!
Voi cam cat ati luat in greutate?Eu cred ca am luat aprox 2 kg...o fi mult?
Mycya spune:
seara buna dragelor!!
bun venit noilor burtici va doresc o sarcina usoara , bebei sanatosi si nasteri usoare si la termen.
Vio ai incredere in Dumnezeu ca e totul bine si ca bebe e sanatos. stiu ca e imposibil sa nu te gandesti( am patit-o si eu la prima sarcina....) dar gandeste-te cat rau face stresul la bebe si ca atata suferinta nu face decat sa nu il lase sa se dezvolte si sa creasca asa cum trebuie . ma rog la Dumnezeu sa afli cat mai curand ca totul a fost numai o greseala si sa scapi de toate grijile
Flafi si mie mi se vede burtica de ceva timp. ba chiar am mai scris....se vede destul de tare si de acum creste intr-un ritm si mai rapid
Ele, e normal sa te doara burta si ovarele. si eu am patit la ambele sarcini si am intrebat doctorita.
si eu mai am dureri de burta, cand stau mult in picioare. am citit azi aici ca ar fi cauza si cezariana...ca o fi ca nu o fi ma bucur ca sunt foarte scurte si trecatoare.
eu mai am probleme si cu spatele....sigur e de la PDA ca inainte nu aveam nimic pe cand acum de stau mult in picioare abia abia mai merg de durere ...
am inceput sa fac la sala si exercitii speciale pt spate dar vad ca nu ma ajuta cu nimic... sau poate in timp voi simti diferenta.
sper sa nu se accentueze durerile odata cu luarea in greutate.
Duduta eu am luat 700 de grame in greutate.nici nu am pofta de mancare si probabil ca si sportul ma ajutat sa nu iau mult pana acum.mi-am propus sa nu iau mai mult de 10 kg in toata sarcina dar sa vad de imi reuseste
Miche si eu am facut testul de toxo cu toate ca doctorita mea stia ca nu am pisica si ca nici nu am intrat in contact cu vre-una.
se poate lua foarte usor si din preparatele negatite corespunzator , de pe un cutit folosit la taierea carnurilor crude, care mai apoi sa folosit la taiat alt aliment care nu a fost gatit.
nu doar pisicile sunt cauza.
intrebare: toxo nu se poate lua si din pamant? citisem undeva ca in timpul sarcinii se recomanda folosirea manusilor atunci cand avem de plantat ceva sau cand ne apucam de gradinarit , nu e cazul meu dar numai vreau sa stiu
mami de Andra si 12+
de_ea spune:
Buna seara fetelor!
Nu am mai reusit sa intru pe dc pt ca sunt racita rau si am si fetita racita...cu o tuse urata si muci.
Vio-incearca mami sa gandesti pozitiv sa nu stresezi bebele degeaba.Este doar un test statistic care la tine mai mult ca sigur a iesit asa din cauza varstei.Gandeste ca tu ai 2 copii frumosi si sanatosi si tot asa va fi si acesta.O mare imbratisare pt tine.
Eu am luat in greutate 0.5 kg ,iar burtica nu se cunoaste deloc.Sunt uneori balonata dar atat.
Andreea, mami fericita de printesa Medeea 14.02.2011 +13
Ele spune:
Mycya merci de raspuns!
Te rog sa imi spui si mie ce sport faci la sala?
Eu am 3 ani si ceva de cand fac sport min 4 ori/sapt.
Incepusem cu tae bo dar am ajuns la multe nebunii.
As face ceva ca ma simt amortita si fara tonus, dar mi-e frica.Prima sarcina a fost cu risc.
Elena & Denisa