Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (13)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Shosho, si mie mi-a spus cineva ca e teama de abandon cand i-am spus ca Iulia plange daca o ia altcineva in brate in afara de mine, tatal ei si M. Si e vorba de persoane care o iubesc mult, bunicii. Multumesc pt urarile de ieri. Scuze ca scriu asa pe scurt, de pe telefon am intrat in ultimele zile si e greu de scris de pe asta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enona3006 spune:

Salutare fetelor,

Profit si eu de un moment de liniste al pustiului meu sa va mai scriu cateva vorbe. Am cam pierdut sirul discutiilor, am ajuns din ce in ce mai putin la calculator ca sa citesc ce ati scris, asa ca printre randuri, o felicit pe Aever pentru micul crestin, imi pare rau ca nu a iesit botezul de vis, dar sunt sigura ca peste ani si ani o sa va amintiti ce zambaret si sociabil a fost Mihaita la botez, si nu cat de uraciosi erau ceilalti.
Cat despre frica de abandon de care vorbeati, patesc si eu la fel cu masina. De cele mai multe ori cand ma urc la volan, plec cu el urland. De multe ori se potoleste in cateva minute, mai ales daca ii pun ItziBitzi si cant si eu, dar se intampla sa nu se potoleasca. Este singurul moment cand simt ca sunt o mama groaznica, mai ales daca nu se potoleste si incepe sa planga cu sughituri si urlete. Cateodata mai opresc si il mai alin dar cum il pun la loc o luam de la capat. De multe ori ma afecteaza destul de tare, incat ma podidesc lacrimile, si cum apare sotul sigur conduce el. Ma intreb daca atunci cand vom trece de la scoica la scaun de masina se va imbunatati situatia.

Am vazut ca discutati despre autodiversificare. Si eu ma pregatesc sa cumpar cartea lui Rapley, dar cred ca voi merge pe ceva mixt. Am facut cateva experimente, i-am mai dat cate o bucatica de dovlecel sau morcov zilele astea si s-a distrat facandu-le terci in mana, dar in gura nu le-a bagat. In schimb eu am devenit fan steamer. Steamerul a fost cumparat acu mai multi ani de catre sora mea, si a trecut prin bucatariile tuturor din familie, dar n-a incantat pe nimeni. Asa ca acuma a ajuns la mine, iar eu sunt absolut incantata, imi place tare mult cum ies legumele.

Ma abonez si eu la clubul mamicilor carora li se scoala copiii noaptea. Deja a devenit obicei sa se scoale o data noaptea si uneori si de doua ori. N-am gasit nici o explicatie plauzibila, oricat de obosit sau odihnit, mancat sau nemancat ar fi cand se culca tot se trezeste. Citeam acum vre-o luna un articol de pe net ca pe la 5 luni bebelusii au o perioada in care se trezesc mai des noaptea. N-am retinut explicatia de ce fac asta ci doar a avut darul sa ma linisteasca, ca nu are nimic deosebit.

Sunt chemata la apel, asa ca va urez o seara placuta, si revin cat de curand.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Anitta sa stii ca e posibil sa planga cand o iau bunicii in brate si dincauza ca ii sperie aspectul fizic, al fetei mai ales, al oamenilor mai in varsta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

Si eu , si eu in clubul cu trezirea noaptea.Azi noapte cred ca de vreo 4 ori, asa fara motiv,maninca un pic si apoi adoarme dar in brate,nu oricum.Elona asadar e normal,stau linistita.Eu ma gindeam ca or fi dintii,desi nu vad nimic.
Elena,ca mare dreptate ai.Am observat la al meu ca e tare incintat de pers tinere si de copii in special,zimbeste cu gura pina la urechi insa cind e vorba de bunici sau pers mai in virsta e f rezervat,chiar plinge uneori.Iar daca merge afara si il plimba nu mai conteaza cine e. Ce ai facut la oftalmolog?
Aa...ca sa nu mai plinga in masina i am atasat la scoica o zdranganea dintr-o parte in alta si da cu miinile de ele si isi face de lucru.Este f buna de pus si la carut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Gyan zdranganele are si Mihai la scoica. Daca e suparat nu-l incanta nimic.

Enona se potriveste perfect si la noi ce spui tu acolo. Ma simt groaznic cand plange asa si ma gandesc ce o fi in sufletelul lui si cum il mai chinui eu. Vorbesc mereu cu el pe un ton bland sau vesel, ii pun muzica dar nu functioneaza. Din fericire nu face asa mereu. De multe ori a stat cuminte in scaun, s-a jucat cu vreun maimutoi si a adormit. Am auzit ca atunci cand o sa-i punem in scaun cu fata la sensul de mers o sa fie bine ca se vor putea uita si ei pe geam. Dar pana atunci mi se pare foarte mult.

Am observat de cateva zile ca spune mai clar "ma-ma". Atunci cand se porneste sa planga. Ieri chiar m-a impresionat. Eram la masa, el pe salteluta lui de activitati si la un moment dat a inceput sa se uite in jur sa ne caute cu privirea. Si cand a dat cu ochii de mine a spus mama si s-a pus sa planga. A mai spus el de-astea, mai mult sau mai putin clar, uneori sub forma "mem" dar zilele astea a spus mama foarte clar cand a avut vreo nevoie(mai ales emotionala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Buna dimineata! Fetelor sa stiti ca, chiar daca nu am mai scris v-am citit constant. Bianca saptamana aceasta am tinut-o acasa pentru ca in clasa la ea un copilas a facut scarlatina si asta mi-a ocupat tot timpul. Adica ea este invatata ca cineva sa se joace cu ea tot timpul. Saptamana viitoare este oricum vacanta dar poate se va duce si ea la canto dimineata si asa voi avea mai mult timp sa scriu, pentru ca atunci cand doarme bebe la pranz dormim si noi cu el sau doar eu daca Bia e la canto. si apropo la Bucuresti al luat Premiul I. acum ne pregatim pentru 17 noiembrie la Ploiesti.
Imi pare rau sa aud ca bebeii nu va lasa noaptea sa va odihniti. Noi ne culcam pe la 9.30 si pana la 7.00 dormim tun. sunt constienta ca poate fi doar o perioada dar ma bucur si eu de ea cat pot. Am inlocuit si noi 2 mese de lapte cu solide (dimineata fructe si la pranz legume). Voi dati iaurt bebelusilor? Daca da, de care? Dupa 6 luni voi incepe sa ii dau si eu si am inceput sa ma documentez. Cea mare mananca doar de la Danone.
Dintisori inca nu avem dar bale la greu!Ne bucuram in fiecare zi unul de celalalat cat mai avem timp. Am decis ca cel tarziu in ianuarie sa ma intorc la servici si acum caut bona. Am vazut vreo 2 persoane dar mai astept ca mai este timp. Stiu ca imi va fi greu dar imi pare ca m-am cam dilit in casa. Noi stam la curte si iesim in fiecare zi in curte sau pe strada dar uneori trec si 5-6 zile fara sa mai plecam si noi prin oras (stam la 4 kilometri de oras).
Va pup si va urez week-end placut!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

aever,si al meu uneori cind e suparat si plinge zice ma-ma-m...ceva de genu' dar nu "mama'
miha,,talentata rau fata ta,culege premii la greu,ce evolutie rapida!Felicitari!E si meritul vostru ca va tineti de ea.Cu iaurtul la bb mi s a spus ca se introduce in jur de 10 luni,la fel si brinza si are sens din moment ce laptele de vaca se poate da cel mai devreme de la 12 luni.Ma rog,asta se recomanda acum ca pe vremea noastra se dadea lapte de vaca de la inceput.Si apropo de intoarcerea la serviciu.Inainte cind auzeam le judecam pe mamele respective ca nu stau acasa cit se poate dar acum inteleg perfect.Ideal mi se pare sa se poata merge doar citeva ore pe zi(4 dupa mine) iar cu bb sa ramina bunica.Numai ca imi dai seama ca nu prea e posibil.
Cum faceti voi cind introduceti solidele?Le dati inainte sau dupa ce maninca laptele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:


Miha felicitari Biancai! O sa faca o frumoasa cariera din asta! Doamne ajuta!
Ce fericita esti cu puiul care doarme tun. Ptiu, ptiuu...sa nu-l deochi!
Papa bine mancarea solida?

Gyan se incepe cu cateva lingurite si se completeaza cu lapte masa respectiva. Cand ajunge cam la 150g mancare solida, nu se mai completeaza cu lapte masa respectiva decat dc insista puiul.

Noi azi ne-am facut de ras la masa de legume. Mai mult el a ras...de mine!
A scuipat in toate zarile, scotea lingurita cu limba si se umplea de piure, ba ma fugarea sa prinda lingurita plina si dc punea mana pe ea stropea in jur, radea cu gura plina de piure...si chiar a facut bolboroase de m-a scuipat pe fata!
Imi venea sa ma bag sub pat...si sa stau acolo pana termina






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Gyan, Ellyshorva multumesc tare mult!
Ellypapa solide nesperat de bine. Adica am inceput la 4 luni si 3 saptamani si daca ii dadeam prea putin zbiera si la fel facea si la lptele care incercam sa il dau in completare. Intr-o luna am ajuns astfel sa-i inlocuiesc complet 2 mese (eu care ziceam ca pana la 6 luni nu-i dau decat lapte) dar se pare ca puiului ii este bine asa si se dezvolta frumos si sanatos. Apoi mai are 3 mese de lp pana la culcare si dimineata cand se trezeste putina tatzi (ce mai e...). Solide mananca cam mult din ce citesc eu pe aici, adica cam 160-170 ml la ambele mese. La 5 luni si jumatate are 8250 iar la nastere a avut 3950. Tocmai am vazut la stiri ca in Romania unul din doi copii este obez! Vom vedea ce zice si pediatra la vaccinul de 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Ce aberatii spun si astia la stiri! Pe bune : uitati-va in jurul vostru la copii si o sa va dati seama ca abereaza! Din toti copiii din jurul meu, nici unul nu-i obez! Dar asa suna stirea mai impresionant!

Mergi la inceput