Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (13)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana_nt spune:

Multam fain de incurajari.Eu cred ca mai am un pic si o iau razna.Oficial bebe are o saptamana de cand e mofturos si doarme max 2 ore.Ma doare spatele de mor de la cat il car....nu stiu ce sa mai zic.

Roxana, mami fericita de Robert Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Seara buna!
Raportam si noi noapte cu frecush extrem.Si fiindca ne-a placut f tare am facut si vaccinul de 6 luni in dimineata asta.Asa ca ma pregatesc psihic pt la noapte.O sa beau un pahar de vin rosu .
LA MULTE LUNITZE,PRINTZESA IULIA SI MIRCIUC INIMOS!
Am mai gasit ceva de suptul degetului si suzetei.Incerc sa redau textul,sper sa iasa

Exista multe teorii vizavi de “suptul degetului” si la fel de multe retete impotriva acestuia. Specialisti diversi din domeniul pediatriei considera ca bebelusii isi sug degetul deoarece:

Sanul sau biberonul nu au satisfacut suficient nevoia sa de supt;
Nu s-au saturat;
Au un fond mai sesibil;
Nevoia de afectiune si duiosie este mai mare decat primesc;
Incearca sa regaseasca placerea pe care o au atunci cand stau ghemuiti la sanul mamei;
Nu au alta ocupatie.
Vestitele retete impotriva suptului precum a pune pe degetul copilului substante neplacute, iuti sau amare sunt doar vestite si atat, ele au efect trecator si il vor deranja pe bebelus. Nu iti recomandam sa le aplici.

Mai devreme sau mai tarziu bebelusul va renunta singur la acest obicei. Asta nu inseamana ca tu nu il vei incuraja cu vorba buna pe bebelus sa renunte la suptul degetelor.

Multi bebelusi primesc suzeta in incercarea de a mai renunta la acest obicei, parintii considerand ca mai tarziu bebelusii se vor dezobisnui mai usor de suzeta. Pe de alta parte, exista si mame care considera ca isi complica viata si mai mult oferind suzeta.

Iata si care este parerea celebrului profesor in pediatrie american Berry Brazelton, exprimata in cartea “Puncte de cotitura”: “Suptul degetului este un procedeu sanatos de auto-calmare. Nou-nascutul este echipat cu reflexul Babkin, sau mana in gura. Cand este suparat sau vrea sa se linisteasca, va recurge la aceasta modalitate pentru a se consola. Se traieste mai usor cu bebelusii care il folosesc. Unele studii sugereaza ca oferirea suzetei bebelusilor cand dorm reduce riscul sindromului mortii subite. Preferintele si sentimentele fata de suptul degetului sau al suzetei au radacini adanci in istoria familiei si a culturii. “Dar nu va creste sugandu-si degetul? Suzeta ii va putea fi luata mai usor” spun unele mame sau tati”.

Unii parinti sunt ingrijorati deoarece bebelusii nu doar ca isi sug degetele, baga tot pumnul in gura sau introduc atat de adanc degetele, incat isi provoaca varsaturi.

Este mai bine sa isi suga degetul sau sa primeasca suzeta?

Primul avantaj al degetului versus suzeta este ca acesta se afla intotdeauna la dispozitia bebelusului.

Cu toate acestea oferirea suzetei este o alegere personala.

Ai in vedere si faptul ca obisnuindu-se cu suzeta se poate intampla ca bebelusul sa doresca sa doarma cu ea in gura, apoi sa va trezi si va incepe sa planga ori de cate ori aceasta ii cade din gurita.

Mai tarziu, cand va merge in patru labe, suzeta ii poate cadea exact in coltul acela in care ai uitat sa faci curat ultima oara, iar el este la nivelul la care o va lua de jos si o va baga imediat in gura.

Nevoia de supt este normala si este foarte puternica in primele 6 luni

Aceasta se va diminua spre varsta de 1 an sau mai tarziu, spre 18 luni. Ea va fi mai pronuntata in perioada de eruptie a dintilor.

Daca bebelusul isi suge degetul inainte de masa, poate insemna ca-i este foame si iti comunica astfel aceasta nevoie. Multi bebelusi se linistesc sugandu-si degetul. Altii sug degetul inainte de somn. Daca adoarme cu degetul in gura, scoate-i-l incet, pentru a nu-l trezi.

Medicii stomatologi atrag atentia asupra acestui obicei deoarece exista pericolul deformarii palatine si al unei pozitionari defectuoase a dintilor. Se pare ca problemele ortodentare sunt mai putin frecvente in cazul copiilor care au primit suzeta.

Cu toate acestea, in practica stomatologica exista si cazuri de copii care au nevoie de aparat dentar pentru alinierea dintilor si care nu au supt nici degetul, nici suzeta.

Suptul degetului ar trebui sa te ingrijoreze daca acesta dureaza pe intervale lungi de timp si tinde sa fie un obicei permanent si dupa varsta de 12-18 luni.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

Apropo de supt...Cind eram gravida si eram in sala de asteptare la medic era una,gravida si ea,care isi sugea degetul de zor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Cafea strong de dimineata,
Antivreme rea cu ceatza.
Anticolici,antidintzi,
Sa dea forta la parinti!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Neatza. Va servesc si eu o cafea si bomboane raffaello (facute de mine ieri).
Noi ne-am trezit ca de obicei la ora 8, pustiul a executat un mareeee kk , s-a intins putin dupa Shosho iar acum doarme. Ieri a facut "buba", vaccinul de 4 luni. Tati a fost cel care l-a tinut, eu am incercat sa nu plang cand a plans si el.
Ce rade acum prin somn, alintatura mamii. Iti tine suzeta in mana si rade...ma topesc dupa el si el dupa mine.
Citisem ca aproape de 1 an apare teama de abandon la bebelusi, insa feciorasul meu plange daca vede ca plec din camera iar noaptea se foieste pana ma gaseste, altfel iar plange- si asta se intampla de o saptamana. La voi e la fel sau l-am invatat prea lipicios? Ce sa fac...nu ma pot abtine.
Virginia, Lucas e....cel mai tare vampiras. Saptamana viitoare mergem la socri, poate reusim sa ne vedem un minutel. Pupici si forta multa.
Oana, pleaca raceala de la fecioras si poposeste la tine?
Anitta, zana ta e o adevarata...zana. Frumusica si scumpa toata. I-am zis lui Cezar ca vreau si eu un tablou din frunze , daca mai gaseste...
Aever, de mult vreau sa iti spun insa ceva, nu stiu ce, ma retinea. Incearca sa iti lasi profesia la usa si sa fii doar mama pentru copilul tau, atat. De altfel, am vazut o mamica sportiva pe facebook . Arati foarte bine, iar puiutul tau e superb, zambaret si frumusel.
Nu am scris de mult timp, am avut cateva peripetii, dar acum suntem bine. De azi suntem singuri pana marti, sper sa ne descurcam.
Ellishor, i-am aratat sotului filmuletul cu Mihnea:" Ce rapid e". Atat a reusit sa zica , ne place cat de repede se intoarce pustiul.
Va pupacesc pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Neatza mamici de pui mici!
Virgi luuung text, neuronu' meu post-gravid a reusit sa citeasca pe diagonala si s anu retina mai nimic, da poezia de azi dimineata a compensat
Am avut asta noapte un cosmar, de m-am trezit instantaneu, se facea ca ii iesisera primii dintisori lui E, ma uit eu in gurita si de fapt ii iesisera toti dintii, cu molari cu tot si aveau toti cate 2 cm lungime, soc si groaza pe mine.
Astazi ma duc cu puiul la oftalmolog, sper s anu-mi zica de operatie ca nu vreau sa aud.
Va dorim o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Virgi esti fantastica! Frumusel vampiras ai tu acolo. Nu cred ca l-ar refuza cineva daca ar vrea sa suga un pic.:))

Shosho, asta ma straduiesc sa fac. Oricum e aproape imposibil sa fii medic pentru copilul tau.

Onutza sa stii ca ma gandesc mereu la tine. Nu te sun ca stiu cat de ocupata si obosita esti. N-am nici un sfat si nici incurajari nu stiu ce-as putea sa-ti dau, doar as vrea sa stii ca sunt cu sufletul alaturi de tine si sincer te admir ca inca nu esti la Socola.

Stefulici si Roxana si eu vroiam sa va spun ce v-a spus Onutza. Diversificarea nu garanteaza ca o sa fie copilul mai linistit. Eu sincer din toti copiii diversificati n-am auzit vreunul sa doarma mai bine dupa diversificare. Am si aici aproape un exemplu de copil caruia nu i s-a gasit inca o solutie ca sa doarma mai bine. Vecina mea se chinuie cu micuta de 5 luni jumate care a inceput sa doarma din ce in ce mai prost. A avut o perioada cand dormea bine, cu o trezire sau doua pe noapte. Si in timp a ajuns sa se trezeasca si din ora in ora. Tot asa i s-a recomandat sa introduca cereale seara. Ea era alaptata exclusiv si nu a luat prea mult in greutate(dupa parerea mea luase suficient dar era cam la limita). Si teoria a fost ca poate nu se satura. Dupa cereale a fost exact la fel. A introdus si masa de legume, nici o imbunatatire. A ajuns saraca vecina sa doarma cu fetita la san pentru ca pur si simplu nu mai facea fata trezirilor. Asa ca fetelor...eu zic sa nu va puneti sperante prea mari in diversificare sau completare ca sa nu fiti cumva dezamagite pe urma. Si legat de completare sau introducerea laptelui praf, eu vad ca si cu completare majoritatea tot asa dorm ca sa nu mai zicem de unii cu lapte praf care nu dorm mai deloc.

Si ca sa ma plang un pic si eu pe aici...Mihai si-a stricat si el un picut somnul. Nu asa rau cum ziceti voi, dar oricum nu mai doarme chiar asa bine ca inainte. De cand s-a schimbat ora am incercat sa-l culc dupa noua ora, deci din punctul lui de vedere il culc cu o ora mai tarziu. Si cu toate astea el se trezeste cu o ora mai devreme decat inainte. La 5 da trezirea. Am mai reusit sa-l pacalesc sa mai doarma un pic, dar dupa minim o ora de vorbit si jucat. Nu mai sunt 2 nopti la fel, nu mai are un program dupa care se trezeste noaptea. S-a intamplat intr-o noapte sa se trezeasca dupa o ora de la ultima masa. Habar n-am de ce se trezeste el. De vreo 2 nopti are si muci care se acumuleaza mai mult spre dimineata, poate de-aia da trezirea la 5. Va dati seama ca la ora aia eu ii desfundam nasul si el urla ca nu-i place procedura. In schimb ziua recupereaza somnul. Ieri a dormit de pe la 12 la 15. Cu o pauza mica de mancare dar asa prin somn. Acum a adormit. N-ar fi rau sa ma intind si eu langa el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:


Neata si de la noi!

Virgi ai timp si de versuri? Esti prea taaare!!!!
Spor la treaba azi!

Shosho nu cred ca e vorba de teama de abandon. Mai degraba este vorba de mai multa nevoie de afectiune. Poate e la puseu. Mihnea nu mai sta o clipa singur. Vrea in brate, alintat, cantat, jucat, etc. Deci atentie completa!

Elena bafta azi cu puiul la oftalmo!
Nu mai functioneaza programul de somn, de plange iar puiul ziua?

Eu nu stiu ce a avut Mihnea azi-noapte, dar abia a adormit, se vaita si era super agitat. Noaptea a dormit binisor, la 8 s-a trezit.
Eu, in schimb, dupa ce i-am dat sa pape la 3, am adormit abia pe la 4.
M-au luat gandurile...mi-e dor de munca mea si mi-e teama ca vor fi probleme cand ma voi intoarce pt ca mi-am luat 2 ani Cic.
Ma gandesc chiar sa ma intorc ceva mai devreme, la sfarsitul anului viitor.
Offf, alta treaba n-am si eu decat sa ma framant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Shosho nu stiu daca are legatura cu ce zici tu acolo de frica de abandon, insa mie mi s-a parut tot asa ceva aseara. Sa va zic ce-am patit. Am fost cu el in oras cu masina. La dus a dormit si la intors...valea plangerii a fost. Doamne, urla de ziceai ca-l taie cineva cu cutitul. Asa un plans sfasietor, lacrimile suvoaie, cu sughituri, cu oftaturi...Am oprit sa-l consolez. L-am luat in brate, s-a oprit din plans imediat ce l-am luat in brate insa isi mai amintea din cand in cand de supararea lui si ofta. L-am pus la san, a molfait un pic dar mai mult de drag si se tot uita la mine si zambea. Dupa cateva minute de tinut in brate si dragalit am zis sa-mi continui drumul. L-am pus iar in scaun, cum am plecat s-a pus iar pe plans. Dupa alte 5 min iar am oprit, de data asta in parcare la Sun Plaza. S-a linistit foarte greu si a continuat mult cu oftatul si sughiturile acelea de la plans. Tot nu-i era foame. Pur si simplu vroia sa ma simta aproape. L-am pus in marsupiu si l-am luat un pic la plimbare in Mall(mai nou e fascinat de lumini si de tot ce-i nou in jur). Am zis ca sta si lipit de mine si ca il distreaza si ceea ce vede. Si am zis ca o sa se linisteasca sa ajungem si noi acasa. S-a linistit, a fost ok. Cum l-am pus in masina sa plecam...iarasi plans. Deja era intuneric, era aproape 7. Am mers cu el acasa tot intr-un urlet, chiar n-aveam ce sa fac. Ajunsi acasa eram terminati si am zis sa-l tina un pic taica-su sa iau eu restul de lucruri din masina. De unde, cum l-a luat ta-su de la mine s-a pus pe urlat. Taica-su il vazuse destul de linistit si s-a gandit sa-l plimbe cu fata spre exterior sa vada lucrurile de prin casa. Cand i-am zis sa-l puna invers sa-l tina la piept i-am vazut ochisorii disperati dupa mine. Instant cum l-am luat in brate s-a oprit din urlat. Of, greu cu ei! Acum ma intreb daca o sa mai pot vreodata sa plec singura cu el cu masina. Nu-l satisface daca doar ma aude, s-ar putea sa-i fie mai usor daca m-ar si vedea dar n-am cum sa-l pun pe scaunul din dreapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana_nt spune:

Neata
Am scris un mesaj mai lung si l-am pierdut asa ca o sa fac un rezumat acum.
Andreea,si eu am patit la fel cand am fost doar eu cu piticul cu masina.A 2-a zi am avut insa o surpriza placuta si a fost cuminte.Eu am observat ca lui nu-i place sa stationam.Totul e sa mearga masina.
De vreo 2 seri vreau sa va zic ca nu mai reusesc sa il adorm.Tasu in schim o face cu succes.Cred ca ma simte ca sunt mai nervoasa in ultima vreme.
Cu diversificarea sunt constienta ca nu il va linisti incat sa doarma mai mult,dar macar mai experimentam si noi altceva.Mai schimbam ceva in viata noastra care mi se pare tare monotona.
Chiat vroiam sa va intreb pe voi fetelor care nu lucrati, cum va petreceti ziua cu piticii vostri?

Roxana, mami fericita de Robert Andrei

Mergi la inceput