Casuta de papusi

Casuta de papusi | Autor: Raza de soare

Link direct la acest mesaj

Visez sa ii aduca Mosul o casuta de papusi fetitei mele, am cateva modele pe care as dori sa le combin si sa iasa ceva frumos-frumos, insa...nu stiu pe nimeni care sa lucreze asa ceva.

Sa dau peste 700 lei pe un model de-a gata, cam cum as vrea eu, nici nu se pune problema. Dar, totusi...vreau neaparat o casuta din lemn, pe care apoi sa o vopsesc eu, sa ii pun mobila, covorase, perdelute si...o familie de papusi. Apoi, in seara de Craciun, sa vad un zambet fericit.

Stiti vreun loc (in Bucuresti) unde as putea indeplini un vis ca asta?

DE VANZARE, PENTRU COPII SI MAMICI. SUPER OFERTE!!!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Poate avem pe Desprecopii.com un tamplar? Sau cineva care cunoaste un tamplar bun? Poate este o oportunitate aici? Poate isi doresc mai multe mame asa ceva si in acest fel scade si pretul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Nu stiu pe nimeni sa faca asta, dar daca le ai cat de cat cu mesteritul, ai putea incerca sa-i faci una din cartoane tip mousse taiate cu un cutter, asamblate cu scotch si imbracate apoi in autocolant. Poti s-o faci casuta cu acoperis detasabil, sau cu acoperis fix si un perete lateral lipsa sau chiar ca o carte cu patru pagini tari si podele rabatabile. Fetita mea a a avut o casuta carte, din aceea cu parti ce se pliau si se desfaceau, cu toate accesoriile din carton si s-a jucat vreo doi ani cu ea, da nu mergea decat cu papusele mici de tot. Mousse-urile sau foamboardul se gaseste la dimensiuni suficiente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

olympia, multumesc pentru idee, insa vreau doar din lemn...

ADMIN, multumesc !

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Raza, mai google-este un pic. Ca m-ai facut curioasa, eu am gasit una si la 375, cu ceva mobilier si 2 papusele incluse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Raza, mai google-este un pic. Ca m-ai facut curioasa, eu am gasit una si la 375, cu ceva mobilier si 2 papusele incluse.

Sunt si mai ieftine si mai scumpe, fix aceleasi modele, in functie de site. Studiez oferta de casute de cateva saptamani si un singur model este apropiat de ce as vrea. Am si intrebat 2 producatori...unul are doar familia de papusi+mobilier (si le voi lua), celalalt are doar un mobilier si un model de casuta "indisponibil momentan...nu stiu pe ce perioada". Casute la comanda nu fac.

Cam www.nichiduta.ro/detalii-produs-7697/casuta-papusi-savannah-kidkraft/" target="_blank">asa as vrea...

Ma gandesc sa merg la un magazinas de mobila, prin cartier si sa intreb acolo... poate gasesc pe cineva dispus sa lucreze asa ceva la un pret... omenesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Am vazut ceva asemanator in Alba Iulia la un magazin cu produse din Germania. Maine, daca o mai gasesc, ii fac poza si iti trimit sa vezi daca e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrimiaF spune:

Daca nu gasesti alta solutie, poti cumpara lemn de balsa de la Bricostore sau Art&Hobby (acolo am vazut eu ca au asa ceva)si poti sa o construiesti singura-lemnul de balsa este foarte usor si este chiar indicat pentru asa ceva. Eu am pastrat o revista frantuzeasca cu un astfel de proiect, unde se dau si schitele necesare, chiar pentru incepatorii in ale bricolajului. Daca te hotarasti, pot sa scanez articolul si sa ti-l trimit.
Sa stii ca si eu am inceput de pe acum sa ma preocup de cadourile de Craciun, mai ales ca pe multe dintre ele vreau sa le confectionez eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

sotul meu a construit una anul trecut copiilor, materialele totusi au costat in jur la 150 de ron (suruburi, placaj, stinghii si tot felul de alte chestii de lemn), dar le-a facut o casa de papusi dupa modelul celei de la Eichhorn, cu parter si etaj, cu 4 terase si foarte incapatoare, incat se pot juca 2-4 copii in jurul ei fara sa se inghesuie. Este de asemenea foarte rezistenta. Asa ca va recomand, dupa ce am citit toate review-u-rile de pe toate site-urile ce le-am gasit, inclusiv cele germane, Amazon, etc, sa aveti mare grija cand comandati asa ceva, pentru ca sunt deosebit de aspectuoase insa se strica foarte usor si copilul ramane dezamagit. Chiar o firma din CT de unde initial comandasem anul trecut casuta, in panica fiind ca nu gasisem pe alte situri nici o casuta disponibila, a avut amabilitatea rara sa-mi spuna ca ei mi-o expediaza daca vreau, dar....le-a fost returnata de cineva nemultumit de stabilitatea ei. Era vb de cea de la Eichhorn, exact cea care mi-o doream eu. COsta undeva in jur de 300 de ron cu tot cu transport.
Poate un tamplar sau cineva din familie priceput in lucrul in lemn va poate confectiona casuta si atunci va iesi si mai ieftin dar sigur rezistenta si spatioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Visez sa ii aduca Mosul o casuta de papusi fetitei mele, am cateva modele pe care as dori sa le combin si sa iasa ceva frumos-frumos, insa...nu stiu pe nimeni care sa lucreze asa ceva.

Sa dau peste 700 lei pe un model de-a gata, cam cum as vrea eu, nici nu se pune problema. Dar, totusi...vreau neaparat o casuta din lemn, pe care apoi sa o vopsesc eu, sa ii pun mobila, covorase, perdelute si...o familie de papusi. Apoi, in seara de Craciun, sa vad un zambet fericit.

Stiti vreun loc (in Bucuresti) unde as putea indeplini un vis ca asta?

la micii mestesugari/artizani te-ai gandit ? stiu ca in bucuresti mai tot timpul se organizeaza diverse targuri/expozitii - poate la muzeul satului sa incerci ? sau, alta varianta ar fi sa vorbesti cu cei care vand mici obiecte de mobilier (scaune, masute, dulapioare) in targurile gen obor.
poate gasesti undeva (palatul copiilor, de ex.) daca se mai organizeaza cursuri de traforaj, te-ar putea ajuta profesorul respectiv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

sotul meu a construit una anul trecut copiilor, materialele totusi au costat in jur la 150 de ron (suruburi, placaj, stinghii si tot felul de alte chestii de lemn), dar le-a facut o casa de papusi dupa modelul celei de la Eichhorn, cu parter si etaj, cu 4 terase si foarte incapatoare, incat se pot juca 2-4 copii in jurul ei fara sa se inghesuie. Este de asemenea foarte rezistenta. Asa ca va recomand, dupa ce am citit toate review-u-rile de pe toate site-urile ce le-am gasit, inclusiv cele germane, Amazon, etc, sa aveti mare grija cand comandati asa ceva, pentru ca sunt deosebit de aspectuoase insa se strica foarte usor si copilul ramane dezamagit. Chiar o firma din CT de unde initial comandasem anul trecut casuta, in panica fiind ca nu gasisem pe alte situri nici o casuta disponibila, a avut amabilitatea rara sa-mi spuna ca ei mi-o expediaza daca vreau, dar....le-a fost returnata de cineva nemultumit de stabilitatea ei. Era vb de cea de la Eichhorn, exact cea care mi-o doream eu. COsta undeva in jur de 300 de ron cu tot cu transport.
Poate un tamplar sau cineva din familie priceput in lucrul in lemn va poate confectiona casuta si atunci va iesi si mai ieftin dar sigur rezistenta si spatioasa.

Ai putea te rog sa-mi trimiti vreo poza cu casuta construita de sotul tau? poate se vad mai bine unele detalii...ca ne bate gindul si pe noi...Multumesc anticipat!

Mergi la inceput