probleme cu mindra de 15 ani

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Coracora, nu o lua asa. "Tonul" meu a fost unul firesc.

Da, astepti sa-i treaca toana din momentul respectiv.
Nu stai pasiv o luna, 2, 3 un an, incercand sa-l prinzi intre toane.
Pur si simplu creezi tu ca parinte un moment frumos, propice unei discutii educationale.
Fara reprosuri, urlete, tipete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Cred ca e un caz tipic de copil inteligent, mult mai inteligent decat media care se simte singur si neacceptat si, uneori acesti copii tind sa se ...autodegradeze daca pot sa spun asa, tind sa comita actiuni care sa-i situeze mult sub limitele celorlalti.E groaznic sa te simti mai matur decat ceialti, sa nu ti gasesti locul, sa ai asteptari mari de la cei din jur, neconcretizate. de multe ori acesti copii fac aceste actiuni degradante, tocmai pentru a ajunge sa fie acceptati .
Nu faptul ca doreste compania/prietenia unuia mai in varsta da de gandit, ci faptul ca nu se apreciaza ca om , ca se pune intr-o relatie injositoare (sms urile porcoase, profilul moral al tipului de e in stare sa faca asa ceva ). asta e cel mai grav, dar nu e de mirare, atat timp cat ei i-a lipsit din fasa aprecierea masculina a tatalui, prin care fetitele invata sa se comporte/raporteze la o relatie cu sexul opus. Parie ca Ioana, care a avut un model masculin bun , o relatie tata fiica buna, nu s ar degrada asa si ar respinge din start un asemenea individ.
Eu cred ca Rufus detine cheia. copilul asta trebuie , macar de acum incolo sa aiba in mod clar siguranta unui tata care ar face totul pentru ea, explica-i de zeci de ori ca o iubesti, ca vrei sa o adopti cu acte in regula, ca este copilul tau, ca este valoroasa ca om si viitoare femeie si ca trebuie sa aiba relatii cu un baiat care sa o iubeasca/respecte asa cum vede in familia voastra. chiar daca sta cu castile pe urechi si pare ca trece totul pe langa ea, mesajul il va auzi cu siguranta.
Pt ca poate scapi de asta, dar , la cata...valoare crede ea ca are, va urma un altul. sau alta situatie in care se va imbata/ avea anuturaje aiurea, etc.Spune-i ca e prea desteapta si frumoasa sa faca astfel de lucruri si ca merita sa fie respectata ca om , merita sa se respecte ea singura . Si spune -i cat o iubesti si cat e de...copilul tau, chiar daca nu biologic.
Nu cred ca a rabufnit ideea abandonului tatalui natural acum cand a reluat pt scurta vreme legatura cu ea, ci este exact la varsta cand conteaza si realizeaza prezenta/absenta modelului si atentiei paterne/masculine in viata ei.
Orice fata/femeie care creste cu un model patern bun (prima iubire a fetitelor e tatal, complexul lui Oedip) nu va accepta nici macar la 15 ani un asemenea tipar masculin in viata ei ci se va orienta spre baieti(mai mult sau mai putin de o varsta cu ea, mai putin conteaza) care ii ofera iubirea /respectul pe care stie ca-l merita din relatia pe care a avut-o cu tatal.niciodata mai putin. cred ca aici va trebui lucrat mult cu copilul asta, la increderea in sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

scuze pt off topic,

Bird70
mesajul tau pt msl1 este f. rautacios...si nu isi are rostul, cand aduci in discutie mesajele ei unde si-a spus si ea "off-ul" ca noi toate si acum sa le intorci impotriva ei.

situatia lui msl 1 este dificila si nu treb criticata in felul asta.

tu nu ai fost in situatia de a fi in tara straina,limba straina, sistem care nu-l cunosti si sa fii singura fara nici un ajutor, cu 2 copii si sa mai ai si probleme majore cu sanatatea care o impiedica sa faca orice job.

noi care avem soti care ne ajuta si o situatie materiala decenta si mai avem si sanatate uitam cum e sa nu ai pe nimeni, nimic si sa fii si bolnav.

poate e adevarat ca msl1 nu are taria si experienta neccesara dar trebuie ajutata sa inteleaga ca problemele nu dispar ca treb sa avem taria sa le ducem...

msl1, trebuie incurajata si sfatuita...nu sa mai primeasca bobirnace si de pe forum.

si inca ceva ce treb sa adaug, ca i se recomanda sa mearga la terapie, la psiholog...pe aici, pt cine nu stie, sedintele astea costa mult...cum si-ar permite cineva, asta, cand abia are ce sa puna pe masa la copii?



michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Atitudinea descrisa de Viviana este buna si cand vorbim de adulti. Daca doi adulti tipa unul la altul o fac in zadar, niciunul din ei nu asculta ce spune celalalt. Conflictul capata proportii si rezolvarea e departe. Poate ati observat, cu cat tipa mai tare partenerul de ´´discutie´´ cu atat mai mult ridicam si noi tonul.

Asa ca, atunci cand unul are o toana , astepti sa se linisteasca si vorbiti in liniste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Orecum off-topic si tot on topic. Am mai zis ca am vazut un film numit city by the sea.

Un tanar dependent de droguri omoara un traficant marunt si de aici o serie intreaga de evenimente.

tot timpul filmului m-am intrebat ce s-a intamplat cu tanarul acela, cum a ajuns unde era. ok, parintii se despartisera urat, pierduse total legatura cu tatal lui pe la 8 ani. dar in liceu juca fotbal in echipa cu succes.

unde s-a rupt firul? cum a lasat mama lui sa deraieze atat de tare lucrurile? cum era atat de slaba cand fiul ei avea nevoie de ea, imaginea asta o aveam in cap, ca era slaba si evita responsabilitatea, dar nici nu a apelat la tatal copilului, din orgoliu.

copiii nostri sunt mici, scumpi, de multe ori am senzatia ca traim pentru zambetul si lumina din ochii lor, insa filmul vazut aseara m-a inspaimantat. unde gresim? ce putem face sa evitam? cat putem sa asteptam dupa adolescent sa fie dispus sa coopoereze? de ce nu mai coopereaza, in primul rand?

imi pare rau daca nu e locul cel mai potrivit, dar discutia intre coracora si vivi mi-a re-starnit gandurile de azinoapte.

pt tora si rufus, succes si putere multa, nu renuntati!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Apropo de situatia lor, cunosc o situatie oarecum la fel, fata olimpica,situatie materiala buna, tinuta foarte din scurt in liceu, isi dadea in stamba urat de tot pe la tara, in vacante, pe unde scapa, in anul 1 de facultate a scapat ca din pusca, tot bursa de merit dar si ...dansoatoare prin baruri de doi lei, relatii de doi lei...pana au aflat parintii, nu a mers cu discutii, nu a mers cu lugu lugu...au retras-o , tinut-o acasa un an pana s-a calmat/maturizat, habar nu am cum au reusit dar acum e bine , a trecut de criza, a terminat facultatea s-a casatorit cu un tip de treaba...
E foarte dificil de actionat, uneori merge cu vorba buna si apropiere, dar daca lucrurile deraiaza complet si copilul se pune in asemenea hal in pericol, ce faci, stai cu mainile in san si-l iei cu vorba buna? Nu taiat par, nu desfiintata usa de la camera, doar iubita si pazita bine o perioada, pana-i trece pasa asta dificila .Daca mi-ar face fi-mea asa ceva si tot ce se poate ca e destul de rebela/razvratita de mica, asta as face , as pazi-o bine in perioade de criza, dus,luat de la scoala, vrei suc cu prietenii, merg si eu cu voi, nu stau la masa ci afara la usa sa nu ma vada nimeni, vrei prieteni, ok ii aduci in casa , vreau sa te am sub ochi sa nu o comiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

@ Carra: da, m-am ambitionat s-o educ eu (e tot fetita), n-am chemat o firma de dresaj...

@ flaviutza :

Citat:
tinuta foarte din scurt in liceu
- cred ca de aici a pornit "explozia", un copil nue caine sa-l tii "din scurt"...si uneori si cainele se intoarce asupra ta.

@ michelle: bine ai zis, problemele trebuie sa le ducem noi, nu sa le pasam altora sa ni le rezolve...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

flaviutza,pe mine ma deranjeaza insistentza asta a ta pe copii inteligentzi(mai mult decit media),olimpici...e ca si cum ai spune ca cei din categoria de mai sus vezi draga doamne sunt rebeli(tocmai datorita inteligentzei),daca nu avem probleme cu adolescentzii...sunt asa mai fraieri sau mai prostutzi un pic,ca vezi "asculat"(am pus in paranteza pentru ca au si ei momentele lor de rebeliune,insa se manifestea cu totul si cu totul altfel)si nu depasesc niste limite!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Rufus, Tora

m-am gandit la ceva.
imaginati-va ca sunteti adolescenti si ganditi-va cum v-ar fi placut sa trateze parintii vostri crizele de genul asta. ce v-ati fi dorit voi. si ce anume v-ar fi facut sa va purtati asa cum se poarta Teda.
dar nu icepeti cu chestii de genul "pe vremea mea, eu n-as fi facut asa ceva, mama nu mi-ar fi permis etc". incercati cat mai mult posibil sa va puneti in pielea ei, sa va dati seama cum v-ati simti in asa sitautii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Andacos aici e exact problema asta, a spus-o si Rufus la un moment dat. nu are ce sa te deranjeze. Nu am spus ca restul nu o pot comite la fel de bine, din varii motive.
Eu n am comis-o si am avut liberate maxima de miscare. ma rog, nu in halul asta, desi, daca stau bine si ma gandesc, sunt situatii in care m-am pus , desi pareau ok, s-au dovedit a nu fi. Dau un exemplu, un bac sarbatorit, noaptea, cu colegi ok, nu in discoteca unde ne stiau parintii ci la strandul orasenesc, undeva intr-un parc cat o padure, unde au tabarat o gasca de tigani, era sa ni se intample...multe. Si nu a fost singura situatie unde, desi ai anturaj ok, ai limite, risti sa te expui unor nenorociri. Nu vreau sa ma gandesc la ce se expune copilul asta vis -a vis de relatia cu nenea, pe care sincer l-as gasi si-n gaura de sarpe si l-as lua oleaca de gat.

Mergi la inceput